שאלה סגרירית לסופשבוע חורפי

QueenOfMagic

New member
מכיוון שקראתי בריפרוף

כי אין לי ממש זמן...ראיתי מלא את המילה "נדיר".. בכל ניתוח יש את הסיכונים שלו, אימא שלי נאלצה לעשות ניתוח קיסרי בהריון איתי. קרה מה שקרה והבטן נפתחה לה בבוקר שלמחרת אך היתה שביתת רופאים בדיוק באותו הזמן והיא נשארה כמה שבועות עם בטן פתוחה. לעומת זאת מלא נשים עברו ניתוח קיסרי ותפרו אותן כמו שצריך. בכל דבר יש סיכון, ומי שכתב את הכתבה הזו לא ממש אובייקטיבי מכיוון שאם אני לא טועה כותב הכתבה עצמו נפגע. אם הסיכון הוא קטן אני לא חושבת שיש בעיה... ומכיוון שאלפי גברים עוברים את הניתוח הזה אני חושבת שאם היתה בעיה גדולה כל כך כמו שאת ניסית לתאר הם לא היו עוברים אותה. ורופאים אומרים שהסיכונים כה נדירים שהם אפילו לא מציינים אותם כמעט. שוב אם הניתוח היה כל כך מסוכן לא היו עושים אותו ולא היו עוברים אותו אלפי גברים בשנה בארה"ב וכמה מאות בארץ הזו ממש. (אין לי את המספרים אבל אני יודעת שבארה"ב כל גבר 7 עובר את הניתוח ולגבי הארץ אני לא בטוחה כלל)

SaraGubits

New member
אמא שלך היתה ..... מה?!!../images/Emo5.gif

עם בטן פתוחה שבועות
חיזקת אותי בדיעה שלהתרחק מרופאים כמו מאש... מי שהולך לניתוח עיקור רק מסכן את עצמו תחת סכיניהם של העוזרים למלאך המוות

QueenOfMagic

New member
גם אני הייתי מזועזעת

אבל מה הקשר?? היתה שביתה..מה רצית שהיא תעשה...תקום מהמיטה בבית החולים ותלך פיזית עם בטן פתוחה למקום פרטי שיתפרו אותה?! (קצת בילתי אפשרי). ושתדעי לך שהדיעה הקדומה הזו שיש לך על רופאים היא מאוד לא בריאה. היא מלחיצה אותך בשעה שאת חייבת עזרה. נכון לא תמיד הם עושים את הדבר הנכון, אבל הם מצילים חיים גם אפילו כשזה נראה שאין מוצא ואין סיכוי. ולא תמיד אפשר לדעת איזה רופא הוא רופא טוב...מה לעשות ברגע שזה רופא פרטי הוא משומה רופא יותר טוב מכזה של קופת חולים וכזה של בית חולים.

SaraGubits

New member
כשצריך עזרה רפואית להצלת חיים, ניחא

אבל להתעסק איתם כאשר בעצם לא צריך?

gezer5

New member
גם לי אין בעיה

יש כלכך הרבה סיכונים בכלכך הרבה פרוצדורות אם סדר העדיפויות כאן הוא "לא ילדים" אז זה הדבר שהכי פחות מפחיד אותי ואם הייתה את האפשרות המיידית הייתי הולכת לקשור חצוצרות, להוציא את הרחם

I s t a r

New member
את יכולה לעשות זאת בחו"ל

בלי הרבה בעיה.זה רק בישראל שהיא מדינת הלכה תכלס- שלא נותנים לאישה להחליט על מה שקורה בגופה. אם את מאמינה שניתוח צריבת חצוצרות ישפר לך את חיי המין ואת ההרגשה שלך בכלל וייתן לך אושר ושתחושת שלמות עם גופך, את יכולה פשוט לעשותו בחו"ל.

I s t a r

New member
"לא צריך"

זה נעיין של הגדרה.בשביל גבר או אישה שמרגישים לא נוח ולא טוב בגוף שעלול להיות מופרה או להפרות- ניתוח כזה הוא בהחלט "צריך". מדיווחים של נשים שעברו ניתוח כזה,עולה שחיי המין אצל רבות מהן השתפרו מאוד, תחושת הנינוחות בגופן והקשר לנשיותן השתפרו גם הם- פשוט כי הגוף התאים למה שהן רצו והרגישו ולכן חשו בו שלמות יותר. לדעתי, אושר או תחושת שלמות כזו זה בהחלט בגדר"צריך" ולחיות בלי זה זה לאנשים ונשים מסווימים -ממש סבל.

SaraGubits

New member
מאותה סיבה דוחה אותי ניתוחי שדיים

להגדיל או להקטין, עם כל הסיכונים. כל דבר שהוא בלתי הפיך ויותר פולשני מסתם ניתוח קיצור אף. לדעתי כל דבר שאמור לחנוק תיפקוד תקין של הגוף יש לזה מחיר וסיכונים. לא שחייבים להוליד, אבל הייתי הולכת על ניתוח כזה פולשני כאמצעי מניעה כל אחד והבחירה שלו.

I s t a r

New member
בוודאי שכל אחד והבחירה שלו...

ואני לא הייתי משווה בין ניתוח אסתטי כגון תיקון שדיים (למרות שאין לי דבר נגדו) לבין ניתוח סטריליזציה שמאפשר חיי מין תקינים ומהנים ומעניק לגברים ונשים חופש להרגיש בבית בתוך גופם כמו גם חופש ליהנות מאחד האנרגיות הכי חזקות שיש- מיניות.

QueenOfMagic

New member
אני יודעת שאי אפשר להשוות

אבל תתפלאי לדעת כמה ביטחון עצמי או אושר והקלה יכולים לבוא לאחת שעשתה הקטנת חזה...או אחת שעברה ניתוח אף או אפילו הגדלת חזה. לפעמים חזות שמרגישים איתה טוב עושה את כל ההבדל.. ואני מסכימה איתך לגבי ניתוח סטריליזציה אם יש דבר שאפשר לעשות לעצמך ואתה או את יודעים שיעשה לחיים שלך רק טוב...אז למה לא. כמובן שניתוח כזה צריך לעשותו בכובד ראש...אני למשל חושבת שאם אני אעשה ניתוח שכזה זה יהיה בעוד 10 שנים...רק כדי לוודא שאני באמת באמת באמת לא רוצה ילדים משלי. אחרי הכל, קורה שמשנים דיעה בגלל אלף ואחת סיבות. אפילו אם הסיבה נובעת מטראומה לפעמים עדיף להיות שלם עם החלטותייך עד הסוף.

I s t a r

New member
בזמנו כאשר חקרתי את הנושא

פגשתי לא מעט סטטיסטיקות ומחקרים שנעשו עם נשים שעברו קשירת/צריבת חצוצרות. מסתבר שמעל ל95 אחוז מעולם לא הצטערו והן שלמות ומאושרות בהחלטתן- גם לאחר טווח של 25 שנה. אלה שכן הצטערו או ניסו לשנות היו כמעט במאה אחוז נשים שאת הניתוח עשו מתחת לגיל 25 ואח"כ שינו דעתן. לצערי אין לי את המאמרים בהישג יד לכן אין לי איך לגבות את דבריי- ובכל מקרה,עולה שרוב עצום של נשים אינו מצטער ולהיפך, חש מחובר יותר לגופו ונהנה הרבה יותר מחיי מין ולכן טוען שחל שיפור משמעותי באיכות חייו. בנוסף,היה חלק שהוקדש לנשים שנכנסו להיריון למרות הניתוח, אחוז קטן ביותר משום שזה די נדיר אולם הן נשאלו אם שמרו את התינוק והאם הן מצטערות. אחוז מינימלי בלבד שמר את התינוק וחלקן מסיבות דתיות ופחד מעונש -לא כי באמת רצו - חלק מהתינוקות נמסרו לאימוץ וחלק מהיולדות לא הצטערו על הבחירה.,הרוב הפילו והיו שלמות עם כך- כלומר,מי שבאמת עושה את הניתוח היא לרוב אישה שיודעת בביטחון שחייה יהיו טובים יותר אחריו, שמחפשת להגיע לתחושת שלמות והרמוניה בין רגשותיה וגופה וששלמה מאוד עם החלטתה. עם זאת, כפי שמראים המחקרים הללו- יש אחוז קטן שכן מתחרטות ומנסות לשנות אח"כ את המצב .

gezer5

New member
צודקת

אני כבר מזמן אמרתי שאין לי צורך ברחם רק דם וצרות

prizman

New member
תמיד תוכל לפנות אלי...

3-4 פעמים בנעורי הפרועים קרה שנערות חמד נכנסו ממני להריון. כג'נטלמן מושלם תמיד הצעתי לממן הפלה. מישהי אמרה שהחליטה ללדת בכל זאת ושאלה מה אעשה. עניתי שאשלם מזונות כפי שיקבע בימ"ש אבל אין סיכוי שאבקר או אפגוש בילד לעולם. היא החליטה להפיל. ככל הנראה יש לי צאצא אי שם בעולמנו מסיפור אחר. אם הוא בארץ הוא ככל הנראה מסיים צבא עכשיו. זה ממש לא מטריד אותי. יש מי שיקרא לי ערל לב ומין הסתם יהיו רבים שימצאו ביטויים גרועים יותר. אני משוכנע שלילד שהיה גדל איתי היה בהכרח גרוע יותר בגלל הידיעה שאינו רצוי ולכן אני שלם עם ההחלטה.

בקובץ הסיפורים של ...

גאי די מופאסאן, 'סיפורים', יש קטע העוסק בשיחה בין שני גברים ההולכים בשדרה בפריז והם מדברים בדיוק על עניין הילדים שיש לג'נטלמנים רבים אי שם... הסיבה שלי להמנע מהולדה שונה משלך [איני רוצה לייצר אדם נוסף לעולם פגום זה]. על כן תשלום מזונות לא יפתור עבורי את העניין. ואם יקרה שיהיה לי ילד אהיה במצוקה נפשית נוראית. ובכדי לסיים את הודעתי בנימה רגועה: אוקי טוב בסדר... לא צריך להגזים... נו... שיהיה
שבת שלום

לצערי אני חולקת עליך..

אם יש לך צאצא אי-שם הוא\היא חווה את חסרונו של אבא לא פחות קשה מאשר את הידיעה שאינו רצוי (או לפחות היווצרותו לא קודמה בברכה...)

prizman

New member
עדיין עדיף שאחד יסבול מאשר שנינו

ואם היית מכירה אותי היית מאמינה שאיתי היה סובל יותר. וברצינות, רמת חוסר הרצון שלי בילדים היא כזו שבפירוש עדיף להם בלעדי.

באמת אינני מכירה אותך

ואינני יכולה לשפוט אם לחיות במחיצתך זה סבל או לא. מה שציינתי, שאם הוא\היא קיימים, העדרותך מורגשת וגורמת סבל. לא עשיתי השוואה בין כמות הסבל או איכותו.

doram44

New member
או שתבוא לפגוש אותי...../images/Emo6.gif

אני כבר זקנה מידי... ואין סיכוי להסתבך..בדוק. אבל, קונדום יעיל גם לעוד דברים! כך שבנתיים אתה יכול אם תתעקש להשתמש בו לצאת גבר נאור.... וסוף סוף יהיה איש אחד שלא יהיה צריך להסביר לו למה צריך להשתמש בזה ...

במרחק פסיעה מהבית

, איפה שאני גר, יש בית מרקחת. כך שאין מחסור במגבעות גנגסטרים. בכלל לגור כאן, זה גן עדן להיפוכונדרים
אם ובנה

למעלה