רוצה להגיד לכם מה דעתי עליכם

לפי זה

כפר סבא זה המשך של הרצליה נתניה זה המשך של כפר סבא חדרה זה המשך של נתניה אור עקיבא זה המשך של חדרה בנימינה זה המשך של אור עקיבא חיפה היא המשך של בנימינה נהלל היא המשך של חיפה עפולה היא המשך של נהלל קרית שמונה היא המשך של עפולה צידון היא המשך של קרית שמונה ודמשק היא המשך של צידון. ישע זה כאן, כבר אמרנו?! ואני, לתומי, חשבתי, שברחתי מצפון תל אביב להרצליה, בגלל יוקר המחיה. השותפה שלי מאוד תשמח לדעת שהיא מצפון תל אביב....

droriko

New member
כי רוב הציבור הוא שמאל חברתי וימין מדיני

למרבה האבסורד העצום ב-62 לא קמה אף מפלגה (לפחות לא רצינית) שדוגלת בשני העקרונות האלה .

למכירה ג'יפ לנדרובר מודל 2008

לפנות לשלי ברונפילוצקי מאהל המחאה ברוטשילד אוהל 12 רק אחרי שעה 16:00 עד אז אני ישנה בפנטהאוז שלי. נ.ב הראשון זוכה

../images/Emo47.gif צפון תל אביב ../images/Emo47.gif

מעניין רק לגור ב- צפון תל אביב , או ליד העשירים ברחוב שנקין פינת פלורנטין . ליד החברים השמאלנים שלהם העשירים - שאר המדינה מעניינת להם את התחת .

רון חולדאי מחפש את דרכו למעלה

אצל בן גוריון ראש העיר היה מעיף אותם לעשות הםגנה בפארק הירקון מה שנכון שראש ממשלת ישראל הוא פחדן, אין לו יכולת לעמוד על שלו

Buki Sruki

New member
פיספסת את מסר המחאה בגדול

טוב, זה מה שקורה כשעסוקים רק בלשמוע את עצמך צועק לעצמך "שמאל קיצוני! שמאל קיצוני!" חבל שאי אפשר לעשות רווחה חברתית דיפרנציאלית - מי שיתמוך בה יזכה לה, ומי שיתנגד לה ("זה השמאל!" "זה פוליטי!") - לא יהנה מפירותיה. לא הוא - ולא צאצאיו. בסופו של יום אם המחאה תניב פירות - גם אנשים כמוך יהנו מהם. אודה ואתוודה שזה טיפה מצער אותי - אבל זה מחיר פעוט לשלם...

../images/Emo95.gif הפגנת ילדי העשירים המפונקים ../images/Emo95.gif

כל ההפגנה זה הפגנה של ילדי עשירים שמאלנים מפונקים
הם מדברים בטלפונים יקרים וחשוב להם ללכת כל כיום לחוף הים ולשחק מטקות . אחרים עובדים קשה וקורעים את התחת כיד לחסוך כסף לדירה .

Buki Sruki

New member
אה, אז עכשיו שינית את המנגינה?

עכשיו זה "ילדי עשירים שמאלנים מפונקים"? ראשית - איך אתה קובע שילדי עשירים הם שמאלנים? להפך - ההגיון אומר שילדים של עשירים קאפיטליסטים שמחוברים לשלטון הקאפיטליסטי מזה 30 שנה - צריכים להיות דווקא בצד הימני של המפה.... דבר שני - אין לי מושג איך נראה חשבון הבנק של כל אחד מהמוחים והמפגינים, אבל אם יש ביניהם ילדי עשירים - זה דווקא ממש יפה ומשמח לדעת שיש צעירים שיש להם, אבל הם חושבים על מי שאין לו, ושואפים ליותר צדק ושיוויון במדינה. זה אומר שלא רק כסף יש להם - אלא גם ערכים. כל הכבוד להם! "הם מדברים בטלפונים יקרים וחשוב להם ללכת כל כיום לחוף הים ולשחק מטקות" איך אתה קובע את זה? איך אתה יודע מה כן או לא חשוב להם? עשית לכל אחד מהם ראיון אישי וביררת מה התחביבים שלהם - או שפשוט נוח לך לקרוא קריאות בעלמה ולקוות שיהיו דבילים שיקנו את דבריך חסרי הבסיס רק כי הפרחת אותם לחלל האוויר? לגבי הסלולאריים - בימינו לכולם יש טלפונים סלולאריים. אפילו למובטלים ולמקבלי אבטחת הכנסה. לא ניתן לחיות בהווה כאילו אתה חי בעבר. למה המפגינים צריכים לעמוד בסטנדרטים של שנות ה-70 של המאה הקודמת - אם הם חיים במאה ה-21? אין שום בעייה עם זה שיש להם דברים שבימינו נחשבים לבסיס של הבסיס של הבסיס. וחוץ מזה - ברור לי שאתה מצפה ממעמד הביניים קודם להצטרף לשכבה הענייה, ורק אז להתחיל למחות. אבל זה בדיוק הקטע - שעדיף לעצור את תהליך ההדרדרות עכשיו ולא להמתין עד שכולם - חוץ מהטייקונים - יהפכו לעניים באמת! המדינה זקוקה למעמד הביניים - והיא זקוקה לו מתפקד ותורם וחי. לא מקרטע, וסוחב בקושי ומנסה לשרוד. אגב, גם ביבי יודע את זה - היטב. מה הוא יעשה עם זה 0יחד עם שותפיו הקואליציוניים, כמובן...) - עוד נראה.. (בכ"ז קפיטליסט נשאר קפיטליסט...)

אני לא יחזור 100 פעמים על אותו המשפט

זה שאת לא קולטת זה בעיה שלך - ההפגנות האלה הם רק פוליטיות
ואין להם שום קשר לפיתרון בעיית הדיור

Buki Sruki

New member
נראה לי שדווקא לך יש בעיות קליטה:

כבר ציינתי כמה וכמה פעמים: הפוליטיקה היא טרביאלית כשמדובר בכלכלה-חברה. יש תפיסת עולם של ימין - ותפיסת עולם של שמאל. תפיסת העולם השמאלית - דוגלת בצדק ושיוויון בין התושבים. ולכן - ברור שיש פוליטיקה במחאה הזאת. למחאה יש קשר לבעיות הדיור, אבל גם ליותר מזה: לבעיות התחבורה, מחירי הדלק, המזון, החינוך (גני ילדים), תעסוקה (בעיות קשות של חוסר מקומות עבודה בפריפריה), ועוד ועוד ועוד ועוד... נכון שהדיור תופס את הפוקוס - אבל הוא רק קצה הקרחון. המחאה הזו היא לא חובה. איש לא מחוייב להצטרף. היא תמשיך - מאחר והגיעו מים עד נפש - בין אם את תרצי ובין אם לא. ברור לי שאת מנסה לעשות דה-לגיטימציה למחאה זו, לא ממש ברור למה (יש מצב שאת כותבת ממעון רוה"מ או ממגדלי אקירוב?...) - אבל את יודעת מה - לגיטימי. מדינה דמוקרטית. אגב, גם ממש לא ברור לי למה את חושבת שקריאות בנוסח "שמאלנים" זה מה שיחניק את המחאה.... למה שזה מה שיגרום לאנשים להפסיק? הרי זה לא סוד מי מחזיק בתפיסות עולם חברתיות-כלכליות ומי בדיוק להפך. כך שמי שמצטרף - גם אם מגדיר עצמו איש ימין - יודע מה מהות המחאה. (אלא אם כן את חושבת שאנשי ימין הם טפשים?...) אולי כדאי לך לנסות טקטיקה אחרת? כמו למשל לתת נימוקים אמיתיים למה את חושבת שאין צורך למחות, ולמה את חושבת שהמצב במדינה כל כך נפלא עד כדי כך שכדאי לשמור עליו ולא לשנותו?

תפסיקי להטיף לי דעות שמאלניות ../images/Emo88.gif

כל העם יודע מי אתם
ובאיזה שיטות אתם פועלים

Buki Sruki

New member
המציאות היא דיעות שמאלניות?

מה לעשות וההבחנה בין שמאל וימין מתבטאת בתפיסות עולם חברתיות וכלכליות? אלה הן העובדות - וזה תמצית הסיפור. "כל העם יודע מי אתם ובאיזה שיטות אתם פועלים " נפרק את זה אחד אחד: מי זה "אתם"? אני בנאדם אחד - שאת אפילו לא מכירה. "כל העם" - מי זה כל העם? כל האזרחים בישראל? (בלי הבדל דת גזע ומין, כמובן) כל האזרחים בישראל שחושבים כמוך? את? עברת אדם אדם בישראל ושאלת אותו מה הוא חושב והאם הוא מסכים עם "אתם"? (שכאמור - לא ציינת מי זה "אתם") ובאיזה שיטות "אתם" פועלים באמת? עכשיו התחלתי להסתקרן... (לא שממש הבנתי מי זה "אתם"...)

Buki Sruki

New member
מה הכוונה ב"פוליטי"?

תפיסות כלכליות וחברתיות שיוויוניות הן תפיסות שמאל ולא ימין. זה ההבדל המרכזי בין שמאל לימין. (רק בישראל משום מה כופים את ההבדל על ענייני כן שטחים לא שטחים - כאשר למעשה השמאל הקיצוני והימין הקיצוני מאוחדים ברצון לספחם - וכל היתר, שמאל-ימין מאוחדים ברצון להפטר מהם...) אז אם לשיטתך זו מחאת שמאל כי היא חברתית-כלכלית בתפיסה של טובת הכלל - אז אולי אתה צודק. אבל מתברר שגם לאנשי ימין יש תפישה כזו - ולא כולם חולים על קפיטליזם דורסני שעיוור לחלשים ושמבחינתו שגם מעמד הביניים יהפוך לשכבת העניים. אז מסתבר יש פה הרבה ימנים עם תפישה כלכלית-חברתית של שמאל - וזה בסדר גמור. לא רואה שום בעייה עם זה. יקראו למחאה פוליטית - שיקראו לה פוליטית. יכולים לקרוא לה גם זלדה. העיקר שהיא תצליח.

neophile

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

נכון מאוד ! צריכים להוציא את המונחים הבטחוניים מהדיאלוג הפוליטי , זה רק מבלבל את העניינים .

Buki Sruki

New member
זה יותר מבלבל-זה מסולף ולא קשור.

ימין ושמאל זה תפיסות חברתיות-כלכליות. אין שום קשר לתפיסות בטחוניות וגם לא יהיה. בעשר שנים האחרונות לפחות (יותר - אבל נדלג על זה כרגע) המדיניות של הממשלות היא ימין: אין כמעט התערבות ממשלה בכלכלה. זו מדיניות של כמעט קפיטליזם טהור (עם שאריות סוציאליות שהצליחו לשרוד למזלם של מעוטי היכולת - מלפני עשרות שנים, כשהמדינה הייתה הרבה יותר סוציאל-דמוקרטית...) קפיטליזם זה טוב ויפה לחזקים ולדורסניים. מי שנוקט בכזו מדיניות - צריך לקחת בחשבון את ההשלכות שלה לגבי החלשים ואלה שלא יודעים למרפק בחוזקה. לפי התוצאות בשטח - (הפערים בין מעמד הביניים לשכבת העוני הולכים ומצטמצמים, והפערים בין מעמד הביניים (אפילו לא שכבת העוני!) לעשירים הולכים וגדלים...) - יש בהחלט מקום למחאה ולשינוי מדיניות הממשלה. אגב, זה די טבעי שלא יצפו מביבי ליישם זאת: הוא מנהיג מפלגה עם תפיסה קפיטליסטית, לו עצמו יש תפיסה של קפיטליזם טהור, והוא הרכיב ממשלה עם אוריינטציה קפיטליסטית. מה מחריד כל כך בזה שציבור שמשווע לצדק חברתי וחלוקת משאבים שמתחשבת בכולם ולא רק בראש הפירמידה - קורא לו ללכת הבייתה? זה אפילו די מתבקש...

למעלה