לידה בבית ובדיקת רופא

ליאת 0212

New member
../images/Emo193.gifלידה בבית ובדיקת רופא../images/Emo101.gif

לא, אני לא מתכוונת ללדת בבית
, אבל בכל זאת... כשיולדים בבית מגיע רופא לבדוק את הילד? אם כן, איזה? רופא ילדים של קופ"ח זה מספיק? אני שואלת, כי בעקבות הניסיון לעמוד על דברים שהפריעו לי בלידה הקודמת, ממש לא בא לי שהתינוק יהיה בבדיקות/חיסונים בלעדי. מן הסתם, הצוות ב"כרמל" לא יסכים לכך כי "אלו הנהלים
", ואני לא רוצה שיקחו לי אותו, מה שמוביל אותי לתרחיש שאולי לא יסכימו לטפל בו/לבדוק אותו... אולי אני סתם מכניסה את עצמי לסרטים, אבל אולי לא... בכל מקרה, במידה והוא לא מטופל בביה"ח עקב "דרישותי המוגזמות" להיות נוכחת (או שבעלי יהיה נוכח), האם החיסונים והבדיקות יכולים להתבצע ע"י "סתם" רופא ילדים של קופ"ח לאחר השיבה הביתה? אגב, בעלי אומר שרופא ילדים "רגיל" לא ממש מנוסה בבדיקות מסוג זה, כי מן הסתם הוא לא עוסק בכך ביומיום, לכן עדיף להתפשר עם ביה"ח ולגמור עם זה שם. ואני שואלת- אז מה קורה בלידות בית? שם אין רופא של בי"ח... איףףףף, כמה קשקשתי!!!

2 תשובות

1. לצוות בכרמל תודיעי שפעם אחרונה שבדקת, אז לאפוטרופוס של קטין יש זכות מלאה להיות נוכח בכל בדיקה רפואית של הקטין, ושהם מוזמנים לגרש אותך בכוח אם הם רוצים. 2. כמי שמתכוונת ללכת הביתה בהקדם האפשרי אחרי הלידה (אם כי אחרי בדיקה ראשונה בבי"ח), אני מתכננת לראות רופא ילדים יומיים אחרי הלידה למעקב שגרתי, לוודא שאין צהבת וכו' - חיפשתי ומצאתי לי רופא שמקבל בקופ"ח שלי, שהוא גם מנהל הפגיה ברוטשילד (דוד בדר), ואליו אני אלך (הוא מקבל בקיסריה דרך מכבי, ואאל"ט עושה גם ביקורי בית). יאללה - מי משתינו תלד ראשונה (יש לנו אותו תל"מ...)?

עשיתי שלח לפני שסיימתי לכתוב

התכוונתי שאת יכולה למצוא תמיד רופא שהוא גם רופא ילודים - פשוט תשאלי מסביבך ותנסי למצוא מישהו מתאים. בכל מקרה לא הייתי יוצאת מבית חולים בלי בדיקת רופא (בכל מחיר), אבל זו אני.

ליאת 0212

New member
את../images/Emo88.gif

לי מתאים ללדת רק אחרי ה-13/12, כי יש ליובי מסיבת חנוכה בגן. וברור לי שאני האפוטרופוס וכל זה, אני רק מנסה למצוא פתרונות לחיסונים/בדיקות במידה ואלו לא יתרחשו בבי"ח. אני מקווה שרופא ילדים זה מספיק.... יאללה, עוד שבוע לתל"מ!!! מתאים לי ללדת בסופ"ש!!

ליאת 0212

New member
כן, עוד שבוע... אבל בעלי ואני עדיין

מדחיקים את העניין, מעייף אותנו לחשוב על זה
, מפחיד אותנו לחשוב על זה, ואנחנו בעיקר בהלם קל מכך שזה קרוב

g a n i

New member
מאוד אוהבת את האיחול הזה שלך../images/Emo140.gif

וכמובן מצטרפת

g a n i

New member
אצלי לא מדי קרוב בבקשה../images/Emo3.gif

הגורה רק בת 7 שבועות
(האמת? בא לי נורא ללדת שוב...אוי, שמעתן? החצי הרגע התעלף במשרדו!)

rjf

New member
יש ליובל רופא ילדים שאת מרוצה ממנו?

למה ש לא תשאלי אותו לדעתו?

ליאת 0212

New member
לוידעת להגדיר "מרוצה" אבל נראה לי

שכן
. הוא עזר לנו המון המון המון בכל מה שקשור לגוש שגילו ליובל בגיל חודש. זה אפיךו הצחיקותי ואת בעלי, הוא עושה רושם של רופא כזה שרק מחכה ל"מקרים קשים" כדי לעזור ולעשות משו עם עצמו מלבד לטפל בילדים מנוזלים, ודי סיפקנו לו את הסחורה לתקופה מסוימת. אולי באמת אתיעץ איתו...

אם פי 3

New member
קודם כל - אני חושבת שהרעיון שלך

מצוין - אם הם לא מוכנים לבדיקה בנוכחותך, פשוט לוותר עליה, ולעשות אותה בקהילה. לפחות בשחרור רגיל או מוקדם - אין עם זה שום בעיה, אם נשארים באשפוז ארוך (למשל בגלל קיסרי), כדאי בכל זאת שרופא יבדוק את התינוק לאחר כיומיים (אבל למרות שהכוונה היא לא לאיים, יש לי הרגשה שאם תעמידי את הדברים כ"או שעושים את הדברים בדרך שלי, או שאני מוותרת על הבדיקה", אז הם יתגמשו). כשהצעתי את האפשרות למישהי שרצתה שאלווה אותה בלידה, היא אמרה "מה, לעשות דווקא? הרי מי ש"יאכל אותה" זה התינוק שלי..." אז חשוב לי להבהיר, שזה לא בתור דווקאיות, אלא כי אם אי אפשר בבי"ח לבדוק בנוכחות ההורים, אז במקום לריב ולהאבק, פשוט לקחת את התינוק, למקום שבו זה ברור מאליו (והיו מסתכלים עלייך מוזר אם היית מכניסה תינוק לבדיקה ויוצאת. אולי אפילו קוראים לשירותים הסוציאליים...). לגבי הבדיקה: אפשר לעשות בבית, בהזמנה של רופא הביתה (אם תרצי, אני יכולה לברר שם של רופא בחיפה, שעושה את זה אחרי לידות בית), ואז זה לרוב יהיה בתשלום. אפשר לעשות את זה בקופ"ח - עם רופא ילדים, לרוב הם מספיק מיומנים גם בשביל לבדוק ילודים. למעשה, עוד לפני שתכננתי לידת בית, היה ברור לי שאני לוקחת את התינוק שלי לאחר השחרור מבי"ח לבדיקה של רופא מסוים (ד"ר הורניק, מקבל בזבולון, אבל אולי בעוד מקומות) - בעקבות הלידה הראשונה, שבה לא טרחו לעדכן אותנו ביציאה מבי"ח במצבו של בני, שדרש בדיקות נוספות (אפילו לא הפנו אותנו לרופא שלנו. רק כתבו כל מיני דברים שלא היה לי שמץ של מושג מה הם במכתב השחרור. מזל שהתחלתי לבדוק מה זה באינטרנט, ונבהלתי, ועוד יותר מזל, שבסוף הכל יצא תקין והילד בריא+ - אבל זה לא היה טריוויאלי <עד היום כמעט 8 שנים אח"כ זה מרתיח אותי> ). חיסונים ובדיקות דם - אפשר גם אחות טיפ"ח או מיילדת בית. למעט: אם את נשאית צהבת B, חשוב לתת את הזריקה מיד. אם יש לך גונוריאה, צריך טיפות או משחת עיניים, צריך לבדוק לגבי מועד מתן ויטמין K.

ליאת 0212

New member
../images/Emo51.gif ועוד שאלה:

גמני מאמינה שאם אעמוד על שלי אז יתגמשו, אבל במידה ולא:
את יודעת אם אני יגבו ממני כסף בטיפ"ח על חיסונים שאמורים לעשות בבי"ח? יש להם אותם בכלל או שצריך להזמין?
אני מהקריות. זבולון זה מצוין. רופא מומלץ יש? (פשוט אני לא יודעת אם שם הרופא שציינת היה חשוב לך מסיבה מסוימת שלא רלוונטית לי או סתם כי הוא טוב).
רבה רבה על העזרה

אם פי 3

New member
הוא רופא הילדים הכי טוב שפגשתי

שילוב בין מקצועיות (והיו לי הזדמנויות לבחון את זה, לצערי), הסברים להורים, אדיבות, כבוד לדעות הוריות גם אם הן לא מקובלות, המנעות מבדיקות מיותרות (למשל, כשבאו שני ילדים מאותו גן, עם אותם תסמינים, הוא ויתר על הבדיקה שהוכיחה שזה ויראלי (=צילום ריאות) , ורק אמר להמשיך לעקוב, ולראות שלא מחמיר). [לא יודעת אם הוא מגיע הביתה. אנחנו הלכנו לקופ"ח - אמרו לנו לבוא מוקדם, והכניסו אותנו ראשונים, בלי תור, כדי לצמצם חשיפת התינוק לחיידקים ווירוסים של ילדים חולים]. לא יודעת לגבי תשלומים לטיפ"ח בכלל (קיבוצניקית), אבל בעקרון - אלו דברים שיש להם (כי גם בשגרה, נותנים גם בגיל חודש - צהבת). הכי טוב לדבר איתם מראש, ולא לבוא ושיסתבר שבדיוק אין.

lcילנה

New member
גם אני שמעתי עליו הרבה טוב

שתי חברות, שלא מכירות זו את זו מתות על הרופא הזה. והבת המאוד ורבלית של אחת מהן יודעת כבר מגיל שנה וחצי לבקש ללכת לד"ר הורניק. נשמע רופא ששווה ללכת אליו.

למעלה