לידה בבית ובדיקת רופא

mamadan

New member
../images/Emo3.gif פחחח.. צר לי לאכזב אותך...

למרות שהפקידה שרשמה אותנו מאוד התרגשה מהמעמד, והצהירה לכל עבר- "יש לי פה לידת בית..."

g a n i

New member
oh, well...לא יכולת להשאירותי בתמימ

ותי?
אבל לעניינה של נתי זה דווקא טוב, די מבטיח את המענק. לא בטוחה שהייתי רוצה לעצור *שם* יום אחרי לידה, אבל עדיף שם מאשר בבי"ח... נתי, לא צריך לעמוד בתור! יש שם הסכמה שעם תינוק בן יומו לא מחכים, תלכו ישר לסגנית הסניף ואם היא עסוקה היא תפנה אתכם לאחת הפקידות. אני קצת חיכיתי אבל היה די ריק ולא היה לי אכפת לנוח

ליאת 0212

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifנזכרתי בעוד שאלה../images/Emo62.gif

בבי"ח כרמל לוקחים את התינוקות בכל יום בין השעות 7-9 בבוקר לתינוקיה לבדיקת רופא. שם בטח גם רוחצים אותם, מחליפים חיתול ועוד כל מיני... מה יש לרופא לבדוק שם בכל יום? לא מספיקה פעם אחת אחרי הלידה?? אני הרי לא צריכה שיטפלו בו, אני אעשה את זה (החלפה, רחיצה וכיו"ב), אז מה כבר יש לו לעשות שם שעתיים??

צימעס

New member
אין-לו.

בנהריה-לפני-6-שנים, ביקור-רופא-של-התינוקות-היה-ליד-המיטה-של-אמא.

debby12

New member
מנהל
תשמעי, אם את מודעת לכל הדברים

האכן לא נעימים האלה, קשה לי להבין למה תישארי שם בכלל (קשה לי להבין למה את רוצה ללדת בבית חולים בכלל - אבל את זה נעזוב כרגע). פשוט תלדי ותעופי משם הביתה אחרי כמה שעות עם התינוק. לא תצטרכי את כל המלחמה הזאת אין להם מה לעשות איתו שעתיים אבל הם מרכזים שם את כל התינוקות לצווחיה אחת גדולה, ואז עובר סבב הרופאים, עוצר ליד כל תינוק 10 שניות, מצמיד לו לחזה סטטסוקופ מתכת קר שלא עולה על דעתם לחמם עם היד, בודק רפלקסים - וממשיך הלאה (כשאת לא שם לנחם את הינוקא הבוכה). שאלה טובה היא למה הם לא יכולים לבצע את הפעילות המורכבת הזאת ליד מיטתך כשאת ליד. אני חושבת שיש כמה סיבות: 1. יותר נוח להם כשכל התינוקות מרוכזים בחדר אחד - יותר מהר בשיטת הסרט הנע. 2. את חלילה עשויה לשאול שאלות או להתנגד לפרוצדורה (נגיד שהם מחליטים להוציא לו דם מסיבה שנראית להם מספקת אבל לך לא - אם את לא בסביבה אין שום בעייה...) - זה גם מבזבז את זמנם הכה-יקר-עד-מאוד וגם עשוי לדרוש מהם עוד אנרגיה - למה להם? (למשל - את גם עלולה להיות "אמא היסטרית" שתיבהל ממה שיש להם להגיד על מיצאיהם על התינוק) 3. התירוץ הרשמי לפחות בפגייה ליס היה "סודיות רפואית" דהיינו שנגיד אם את לא לבד בחדר אז ככה תשמעי את פרטיו הרפואיים של תינוק שהוא לא שלך. זו סיבה יפה לכאורה, רק חבל שאין שום קשר בינה לבין המציאות - לפחות ב"ליס". את שיחת השחרור שם עורכים באמצע הפגייה עם הרבה הורים וסבים מאזינים מסביב. הם היו בשוק מוחלט כשביקשנו לערוך את השיחה הזו בחדר בצד כדי שלא כל העולם ישמע מה יש או אין לפגית שלנו. טענו ש"בחיים עוד לא שמענו כזו בקשה מוזרה" - אם כי נענו. מה שמוכיח שאין שום קשר בין המדיניות שלהם לבין סודיות רפואית.

אין ספק

את האבחנות ולקט הסיבוכים של השכנה-לחדר שלי מותר לשמוע? תיאורטית הייתי אמורה להחזיר אותה. בפועל התעקשו לבדיקה ראשונה, וביום השחרור. הבאתי אות בסוף-סוף הזמן, וגם אזזה היה מוקדם מידי.

ליאת 0212

New member
המודעות שלי היא של שברי דברים ולא

של עובדות כמו שאת נותנת לי, לכן חשוב לי לשמוע את מה שאת וכולם פה אומרים, כדי לא להרגיש סתם היסטרית "על כלום" (מכירה את ה"כל התינוקות עוברים את זה ולא קרה כלום??
). לכן שאלתי אם יש לרופא מה לבדוק בכל יום מחדש, הבנתי שאין, וזה עזר לי לגבש את עמדתי בנושא. אגב, אני בהחלט שוקלת להשתחרר לפני תום 48 שעות האישפוז. וגם שוקלת ללכת ללדת בבי"ח אחר. עכשיו רק נשאר לשמוע מה הבעל חושב על זה
. הוא כבר התעייף ממני ומהמחקר שאני עושה על כל דבר
, אם כי הוא תומך בכל החלטה ומאוד משתף פעולה, גם כשהוא לא מסכים עם הדרך שלי וחושב שאני קטנונית ומתעסקת בשטויות. המון תודה לך על התשובות, זה מאוד עוזר לי, התגובות פה.

למעלה