לידה בבית ובדיקת רופא

debby12

New member
מנהל
שום עלות נוספת בטיפ"ח

עם בילבי סירבנו בפגיה לחיסון צהבת מיותר בגיל אפס. אחר כך לקחנו אותו בטיפ"ח מאוחר יותר - לא נדרשה שום עלות נוספת.

החיסון היחיד שניתן בבית היולדות

הוא נגד צהבת B. זה אותו חיסון שניתן אח"כ בגיל חודש ו-6 חודשים כך שאין בעיה לתת אותו בטיפ"ח מתי שתרצי. האגרה של טיפ"ח היא כוללת הכל עד גיל 5 - לא משנה כמה חיסונים את עושה/מוותרת. דבר שניתן בבית היולדות ואין בטיפ"ח או במרפאה בקהילה זה ויטמין K. אם את מחליטה לתת בבית היולדות בזריקה - מדובר בזריקה אחת וזהו. אם את מחליטה לתת בטיפות, את צריכה מרשם מרופא ושיזמינו לך בסופר פארם (אין במלאי כי זה לא משהו שמשתמשים בו מחוץ לבתי היולדות) כי את תצטרכי לתת 3 מנות. וסליחה על השאלה - למה את הולכת ללדת בכרמל אם את יודעת שהתפיסה שלהם לטיפול ביילוד מנוגדת לשלך? ואם את לא יודעת ורק חוששת, למה את לא קובעת פגישה עם מנהל המחלקה לפני הלידה כדי לדסקס את שנושא ולהגיע להסכמה? בתי היולדות מאוד מעוניינים בכל יולדת שכן זה מכניס להם כמה אלפי שקלים. כל כך הרבה אדרנלין לקראת-עימות-צפוי לא נראה לי תורם ללידה טובה.

ליאת 0212

New member
אהמ... שאלה טובה.

ילדתי שם פעם אחת, הייתי מרוצה בסה"כ (חוץ מהדברים מהם לא הייתי מרוצה
), והיום, אחרי שעברתי לידה אחת אני יודעת יותר מה אני רוצה. בתי חולים אחרים (רמבם, בני ציון) לאו דווקא יענו לדרישות האלה שלי לטיפול בילוד, אז בכרמל אני לפחות יודעת לאן אני הולכת מבחינת מדיניות בלידה עצמה, שזה גם חשוב לי. כל נושא הטיפול בילוד זה משהו שהתבשל אצלי רק מאז שנכנסתי להריון הנוכחי. חוצמיזה, אין בי כ"כ הרבה אדרנלין לקראת עימות. ברגע שאני יודעת מה אני רוצה אין על מה להתעמת, כי מה שלא מתאים לי אני לא עושה. פשוט ככה. ברגוע. הבעיה שלי היא בקיאות, שתגרום לי להיות החלטית לגבי דעותי, ואת זה אני יכולה למצוא פה. לכן למשל, שאלתי אם רופא ילדים "רגיל" יכול לבדוק את הילד, כי במידה ולא, אשקול שוב אם להתפשר מול ביה"ח בנושא או לא. בנוסף, אני לא חושבת שיתן לי משהו לשבת עם הצוות לפני הלידה, לא בגלל שזה לא יעיל אלא בגלל מי שאני. ברגע האמת בעלי ואני הרבה יותר אסרטיבים מאשר בשיחה סתם ככה, שבמקרה שלי עלולה להסתיים ב"אלה הנהלים, סורי", ואז פספסתי את המטרה. אני חושבת שאם פי 3 צודקת, כשהיא טוענת שאם הברירה היא לא להיבדק או להיבדק ליד האבא אז יעדיפו "לוותר לנו". אגב, קראתי הרבה סיפורים על כרמל בהם הכותבת הביעה תמיהה וטענה שהבעל נכח בכל הבדיקות בלי בעיה, כך שאני כבר לא יודעת שומדבר. חוצמיזה, אני מתחילה לברר לגבי ביה"ח בנהריה, שנשמע הרבה יותר מתאים לי מבחינת גישה, ובמקרה בדיוק היום גם חברה שלי וגם צימעס הזכירו אותו בהקשר הזה לטובה. קשה, קשה...

../images/Emo207.gif לאיזה בית חולים עדיף?

מתכוונת ללדת אצל אילנה שמש ומתלבטת אם ללכת לבית חולים אחר כך. אם נלך אז רוצים להיות עם התינוק כל הזמן ובפרט בבדיקות אבל מעוניינים להעביר כמה שפחות יום שלם בצעקות על אנשי צוות ולכן רציתי לשאול איזה בית חולים עדיף: אסף הרופא , קפלן או סורוקה (קרוב לבית)? תודה!

אורניקי

New member
נתי, למה ללכת לבי"ח?

כשילדתי לראשונה אצל אילנה הלכנו לבי"ח (בגלל הכסף, ובגלל שחשבתי שאנוח שם) זו היתה טעות ממדרגה ראשונה. אני מצרפת קישור לחוויית הלידה המקסימה שלי, שכמעט נמחקה לי ע"י ביה"ח.

g a n i

New member
תשאלי את אילנה, היא מעודכנת

ענת תל אורן אומרת שקפלן סבירים+ ביחס שלהם ליולדות שמתפנות במהלך הלידה, אבל לא אני יודעת אם זה אחד לאחד. אנחנו לא טרחנו (לא שילמתי 4,500 שח בשביל להרוס את זה עבור 400 ש"ח...) וכאמור קיבלנו את המענק בכל מקרה, אבל א"א לסמוך על זה. נראה לי שאם סורוקה לא איומים הייתי בוחרת להיות הכי קרובה הביתה, כך שאם תהיה חוויה מתישה - תהיה לפניכם רק נסיעה קצרה לפני הרגע המרגש והמנוחה המושלמת

אילנה מאוד לא ממליצה!

בשבילנו זה 2000 ש"ח (לידה ראשונה וגם לא צריך לקרוא לרופא ילדים פרטי) שזה הכנסה של רק חצי חודש (סטודנטים) אבל יש כל כך הרבה הוצאות אחרות...(ביחוד שעכשיו אני בחופש ולא אקבל הכנסה עד אוקטובר הבא). הבעל מתנגד ואני פשוט לא יודעת מה לעשות! בעיקר רוצה בדיקה מקיפה של רופא ילדים עבור התינוק!!! אולי נעזוב את נושא ההליכה לבית חולים וניקח רופא ילדים מבאר שבע עם המלצות מעולות של רופא הנשים שלי וזה אולי יפתור את נושא החרדות שלי...

אם פי 3

New member
לגבי בדיקת הילוד

אפשר ללכת לקופ"ח, ואז זה בחינם - וזה ממש לא אותו טרטור כמו בבי"ח (את גם לא מחוייבת ללכת תוך 24 שעות, למרות שרצוי תוך יומיים). יש נשים שקיבלו מענק גם לאחר לידת בית, בלי אשפוז בבי"ח. חפשי כאן וב"באופן" שרשורים על הנושא - כנראה שאפשר לכוון את זה שיהיה יותר מאשר מקרי.

א אוהל

New member
אבל להקפיד לקבוע את התור הראשון

בבוקר - אפשר לספר לפקידה שמדובר בתינוק חדש, לא חייבים לספר שנולד בבית אם לא רוצים להיות האטרקציה של המרפאה - כדי שלא לחכות במרפאה עם כל הילדים והמבוגרים החולים. לא טוב לתינוק ולא טוב לאמא אחרי לידה.

mamadan

New member
כמוני למשל

קיבלתי פעמיים, אני חושבת שזה תלוי במשרד הפנים המסויים שנרשמנו בו- ברחובות.

אורניקי

New member
נתי, 2000 שח לא הולכים ברגל

וזה גם היה השיקול שלנו כשילדנו לראשונה אצל אילנה, כי אז המענק כיסה לנו בערך חצי מהלידה. אבל אם זה כך, הייתי מציעה לך להגיע לבי"ח רק לכמה שעות, ובאמת לשאול את אילנה איפה עדיף, נדמה לי שקפלן יותר ידידותיים ללידות אצל אילנה. להגיע, להיבדק ע"י רופא נשים ורופא ילדים וללכת הביתה. להודיע מראש שאת רק רוצה להיבדק ולהשתחרר. אני מאוד מקווה שהם לא יסחבו אותך יותר מידי שעות.

g a n i

New member
אני כמו mamadan

אבל יש בזה סיכון. קחי בחשבון שיכול להיות שמישהו יתעשת ולא יהיה בסיס לויכוח כי עקרונית לא מגיע
ובדיקה בקופ"ח, ראשונים בתור, זה בסדר גמור. רק לא להשתהות יותר מיום-יומיים ולהקפיד שהרופא יקשיב ללב ויבדוק רפלקסים (כל היתר בד"כ מיילדות בודקות, תוודאו עם אילנה).

mamadan

New member
הבנתי שיש להם בעיה קטנה..

אין להם תיוק נפרד ללידות בית ולכן זה עובר לביטוח לאומי כלידה רגילה. עניין אותי אם זה גם במשרדים אחרים.. מקווה שהם לא יעלו על הטעות בכל מקרה..

g a n i

New member
וואלה? ואני נתתי להם קרדיט

דהיינו "פקידים חתרנים חובבי יולדות בית העוקפים את החוק היבש"

למעלה