היי חדשה פה..התלבטות

TushAngel

New member
../images/Emo20.gifהיי חדשה פה..התלבטות../images/Emo20.gif

אני בת 17 והיו לי 2 מערכות יחסים בחיי.. אחת נמשכה חצי שנה והשנייה שנה וחצי. בזמן האחרון אני מוצאת קשר בין האושר לי לאהבה,כלומר האושר שלי(בחלקו)תלויי באהבה. אני כבר כמה חודשים לבד,וזה נורא נורא קשה לי. אני זקוקה לקשר. אני זקוקה למישהו שיגרום לי לחייך.להתעורר בבוקר בחיוך.ללכת לישון בחיוך. זה טבעי? ועוד דבר, אני פוחדת להיכנס לעוד קשר. אני פוחדת להיפגע. פוחדת לנסות להתחיל. פוחדת בכלל מקשר חדש. תודה..יש לכן פורום מגנייב

הי וברוכה הבאה

אני לא מרגישה נוח כל כך לומר לך מה טבעי ומה לא טבעי. בואי נלך ממקום אחר: מה לא טוב לך ב"לבד"? ו..ממה את פוחדת בהלכנס לעוד קשר?

TushAngel

New member
תגובה..

לא טוב לי בלבד שאני מרגישה בודדה. למרות שאני מוקפת חברים ואהבה,אני עדיין מרגישה לבד. חסר לי בן זוג.חסר לי מישהו שיאהב אותי ושיהיה ם בשבילי כשאני אצטרך. חסרה לי אהבה. ואני בחורה שמאוד אוהבת לאהוב. ואני פוחדת שישברו לי את הלב או לחילופין שאני אפגע במישהו שוב. (מפני שאני זו שנפרדה מהבנים שהיו איתי). לכן אני פוחדת שאני אפגע שוב,אני פוחדת שמשהו דפוק בי. ואני פוחדת לנסות להתחיל להיכנס לקשר,כי אני פוחדת שזה ייגמר רע. אני פוחדת שזה לא ילך טוב או שהצד השני ידחה אותי בכלל. תודה על העזרה!

אישה צעירה יקרה,

הלוואי שהרבה נשים בגילך יכלו לנסח כל כך טוב את המקום שלהן שצריך טיפול ותשומת לב. בפורום הזה תוכלי לקבל העצמה , תמיכה, ליווי וגם קצת טכניקות להתמודדות. הענין הוא, שאני מרגישה שאת זקוקה למשהו הרבה יותר יסודי. בגלל שאת כל כך צעירה , וכבר מזהה אצל עצמך את ניצני הבעיה הזאת, יש לך גם סיכוי גדול להתגבר על המקום הריק והחלול הזה שנוצר אצלנו בלי נוכחות של גבר בחיים. עצתי: נסי לאתר בסביבה שלך פסיכולוגית (כן, לטעמי חשוב שאישה תטפל בך) טובה ומומלצת (וכדאי להשקיע בזה כסף וזמן חמדתי) ולהכנס לטיפול יסודי . עם הכלים שטיפול טוב יתן לך , תוכלי אולי להפיק תועלת מרובה גם מכאן. אבל אני בתחושה שאת מעלה מצוקה שמצריכה איבחון יסודי והתייחסות עמוקה. בהצלחה לך.

TushAngel

New member
תודה רבה אבל..

אני כבר בטיפול.. אצל פסיכולוג לא פסיכולוגית,וזה לא כ"כ משנה לי(המין). ועדיין,קשה לי. אני מרגישה רוב הזמן בודדה ולבד.. תודה רבה בכל מקרה,אני אמשיך לכתוב בפורום הוא מאוד עוזר.תודה.

את מוזמנת יקירתי...

ו...אני מצרפת לך הערה שכתבתי למישהי אחרת כאן. צריך אורח רוח בתהליך הזה. המון המון אוויר וסבלנות. בעסק הזה שלנו, הרגשות והתחושות הם הדבר האחרון שמשתנה. אז המון חמלה ואהבה לעצמך. בהצלחה.

TushAngel

New member
תודה רבה..

אני בדר"כ לא בחורה סבלנית אבל אני אנסה ואשתדל. תודה רבה שוב.

ineni

New member
רוצה לצטט שורה מדברייך...

"אני בחורה שמאוד אוהבת לאהוב" זו מחשבה שמתעוררת בי הרבה לאחרונה: האם באמת אהבתי את עידו (האקס המיתולוגי), או שמא הוא היה רק פרט שולי בעסק, ומה שאהבתי הוא בעצם את האהבה, את המצב של להיות מאוהבת?? אני קוראת, צעירונת נחמדת (גם אני צעירה - 22), את מה שכתבת, ונראה לי מתוך הדברים שאת מפנה את רוב משאבייך בחיים למערכות יחסים, שאת מגדירה את ה"אני" שלך לפי הקשר שלך עם אחרים, לפי הזוגיות שלך, לפי איך שאחרים רואים אותך ומגיבים כלפייך. ואיפה את בתמונה?? איפה ה"אני" שלך, שלא תלוי באפחד מסביב?? הפחדים שלך הם מאוד טבעיים, אבל אם הם גורמים לך להימנע מיצירת קשר זה נראה שהם מוגזמים. אולי תפרטי יותר, מה קרה לך בעבר שגורם לך כך לחשוש ולרצות בבת אחת??

TushAngel

New member
תודה על התגובה..

אני פוחדת שאני אכן תלוייה באנשים בכדי להיות מאושרת. היו לי כמה משברים בחיי שגרמו לי לחשוש ולצות בו זמנית. בנוסף,בשני קשרים שלי,אני נפרדתי מהבנים.אני פוחדת שיש משהו דפוק בי שבשלב מסויים נמאס לי מהקשר ואני נפרדת,ולכן אני פוחדת שזה יקרה גם בקשר הבא שלי. בעבר אהבתי בערך שלושה בנים(נראה לי יותר מתאים נדלקתי מאשר אהבתי)וזו הייתה אהבה/הדלקות חד צדדית. לכן אני פוחדת שאם אני יאהב מישהו , הוא לא יחזיר לי את אותה אהבה שאני רוכשת כלפיו. אני כבר אבודה.. פוחדת שאני בחיים לא אהיה נאהבת.ומאושרת. :(

נדהמת מהתודעה העצמית שלך

יקירתי כל כך צעירה וכבר כל כך בהירה לעצמך. בגדול עלית על משהו שלוקח שנים להבין אותו : הצד השני של המרדף אחרי אהבה הוא הבריחה ממנה כמו מאש. הקדישי זמן לטפל בזה יקירה, כי זה לא עובר מעצמו. אבל יש לך את כל הכלים הפנימיים , העוצמה הזאת שלך להתבונן לתוכך - רק אל תבהלי בדרך ותרפי- פשוט המשיכי בסבלנות לבטא את הרגשות שלך ותראי שעצם זה שאת מנסה לקבל את עצמך כפי שאת , הוא כבר דרך חשובה וגדולה להחלמה שלך..... וכמובן, המון סבלנות ואהבה לעצמך.

TushAngel

New member
תודה רבה לך..

עזרת לי המון..תודה. אני אמשיך לכתוב בפורום..אהבתי אותו :) ואני אטפל בזה..שוב תודה!

תודה לך אישה צעירה

אם אדע שתרמתי ולו במעט לכך שאישה צעירה תוכל לעצור בזמן את התהליך ההרסני הזה. הרי שזאת זכות עולם בשבילי.

TushAngel

New member
אבל עדיין לא הבנתי איזה תהליך..

הרסני? ההתמכרות לאהבה? ובאמת יש דבר כזה? תודה לך.

TushAngel

New member
לצערי אני חושבת ומרגישה שכן

כמו שיש התמכרות לסמים/אלכוהול. אני צודקת?

כן, לדעתי כן

רק עם 2 הבדלים חשובים: סמים ואלכוהול אפשר להמנע באופן מוחלט וטוטלי. סקס, יחסים, אהבה, אוכל - צריך ללמוד לשלוט עליהם , אבל אי אפשר להימנע טוטלי. הבדל שני - וכאן אני מביעה דיעה שלי- אני חושבת שאי אפשר לדבר על התמכרויות נשים בלי לדבר על ההקשר התרבותי- פוליטי- חברתי.

TushAngel

New member
אממ לא הבנתי משהו אחד

"אני חושבת שאי אפשר לדבר על התמכרויות נשים בלי לדבר על ההקשר התרבותי- פוליטי- חברתי." מה זאת אומרת?

זה אומר שכאן מתחיל ההבדל ביני

ובין שיטת 12 הצעדים... אני באה מתפיסה פמיניסטית, חילונית לחלוטין ומאוד מאוד פוליטית. אני מנסה למצוא לך כמה מהמאמרים שכתבתי בנושא. בקיצור אני חושבת שמעמד האישה בחברה הוא חלק בלתי נפרד מהחינוך והכינון שלה כאובססיבית. אני אלך לשוטט קצת ברחביי המאמרים ..

למעלה