חוויות מיום הגיוס

Tomak19

New member
וואי, אני כנראה ברחתי משם מהר מידי

כי אותי לא חילקו לחמישיות\שלשות. אני מהאפסנאי עליתי ישר על האוטובוס, כמו שהחייל האחראי שם אמר לי לעשות. ספר מה היה אחר כך, במסדר למשל...

פשוט הסבירו מה הולך להיות ביום א'..

וגם הסבירו איך להגיע לבה"ד 7, וגם הסבירו איך לא להיראות מרושל עם המדים.

Tomak19

New member
הם היו קשוחים??

ואגב, איך באמת צריך להראות עם המדים?? וזה נורא אם לא נשארתי לזה??

למה? זה עושה לך את זה?

חח הם היו רב"טים שנהנים לשחק אותה מפקדים (עברו קורס מ"קים, זה כן) אחרי ההשתלמות תהיה שבירת דיסטנס.. יהיה מצחיק המדים? בנים צריכים להוריד את כל העגילים, כל הטבעות, אלה אם כן מישהו מאורס, ואז הוא צריך להודיע על זה מראש.. אתה מאורס? חח לבנות מותר טבעת אחת על כל אצבע(נו באמת..) ושרשרת ממתכת, או לא יודע מה.. לא הקשבתי.. הכפתורים של שני כיסי החולצה צריכים להיות תמיד סגורים, אם אין לך גומייה למכנסיים, אז תכניס אותם לגרביים מקסימום. הכיסים של המכנסיים צריכים להיות או כולם סגורים, או כולם פתוחים, אסור לך להיות עם אחד פתוח ואחר לא... לא יודע מה גרם לך ללכת לאוטובוס מיד אחרי.. אם מישהו אישר לך ללכת לאוטובוס, ואתה רואה שאתה היחידי, אז לפחות היית צריך לקחת את השם שלו, כדי שאם מישהו יכעס, אז תוכל להצביע עליו ולהגיד שהוא זה שאמר לך ללכת.. אגב אחי הבכור אמר לי משהו שלא אמרו המפקדים.. את החוגר - אל תשימו בתיק, לא בפאוץ', צריך שהוא יהיה מחובר אליכם כל הזמן. (מה שנאמר: כיס) את הדיסקיט תמיד צריך לשים בכל מצב, גם כשאתם על אזרחי.. כמובן שבמקלחת רצוי להוריד:) מי שמאבד את החוגר בכל זאת, או שהחוגר שלו נגנב - אז חשוב מאוד, ישר ללכת למשטרה ולדווח, ובפעם הקרובה שרואים את המפקד/ת, לדווח לו. (גם אם זה למחרת) הם עושים משפט קצר ומהיר, הם בודקים במשטרה אם הגיע דיווח.. אם לא הגיע - יש עונש (כלא, או השהייה, לא יודע), ואם הגיע דיווח אז פשוט מבקשים כנס קטן. (כאילו שילמתם על חוגר חדש) ההודעה נכתבה בלשון זכר כי אני חזיר שובניסט! עמי

Starving Marvin

New member
נדמה לי...

שהם רק מדריכים, לא מ"כים. חלקם סמלים, לא רב"טים, ובכל מקרה, אין מה לנתח את זה יותר מידי, ממילא נהיה איתם רק ארבעה ימים. דיסקית גם על אזרחי? הא? לא זכור לי דבר כזה, ולא זכור לי שאי פעם ראיתי מישהו על אזרחי עם דיסקית בחיי. ("ההודעה נכתבה בלשון זכר כי אני חזיר שוביניסט!"-
ענק!)

ככה אחי הבכור אמר

תמיד חשוב שתהיה הדיסקית עליך.. (למקרה שחס ושלום נפגעת בפיגוע, ואתה על אזרחי, או שהלכת מכות ונדקרת בסכין, תמיד תמיד תמיד חשוב שידעו דבר ראשון שאתה חייל)

מי? משטרה צבאית?

לא נראה לי שעושים משהו, אבל אם כבר תופסים אותך ומבקשים מספר אישי, אז יש לך על החוגר.. אבל תמיד יותר נוח ופשוט להוציא אותו ממתחת לחולצה.

סיונתו

New member
כי

חבר שלי מגיע ההביתה דבר ראשון הוא מוריד את הדיסקית (פעם אחת הוא חזר לבסיס בלי דיסקית..ואז הוא אילתר משו בדרך....) והוא גם בלי הנשק תמיד....

טוב, בלי הנשק...

בעניין נשק, אם כבר דיברת, כשהוא בחמשו"ש או ברגילה, על אזרחי בקיצור - הוא צריך לשים את הנשק ב"מחבוא", מאין מקום בעל שתי דלתות, אחי הבכור משתמש בארון בגדים של ההורים שלנו, שזה פשוט חדר ארונות (קטן, מטר וחצי על מטר).. חדר בתוך חדר! (הכניסה אל חדר הארונות היא דרך חדר השינה של ההורים) בקיצור, ברגע שהוא עם מדים, הנשק חייב להיות צמוד עליו ת-מ-י-ד (אפילו אם הוא יוצא מהחדר רק להשתין, הוא לא יכול להשאיר את הנשק ליד מיטה.. מה שנקרא "הפקרת נשק".

Tomak19

New member
חחחח, אם מדברים על משטרה צבאית

היה לי מזל גדול מאוד, אתמול שחזרתי לתחנה מרכזית ירושלים הייתי מאוד מאוד לא מסודר, חולצה בחוץ, כפתורים במכנסיים פתוחים וסגורים, במזל לא ראתה אותי משטרה צבאית ולא קיבלתי דו"ח. מקווה שיום ראשון יעבור בסדר...

Tomak19

New member
סבבה, תודה

אבל מה שכן- נראה לי שכבר אני הולך להסתבך, חחחחחח. לא אמרו לי לאיזה קבוצה אני שייך, ולא הייתי בשום מסדר. פשוט מאוד- אחרי שמצאתי את הבגדים המתאימים, ישר הלכתי לאפסנאי, שם איזה מישהו חתם על הטופס הגדול הזה והאפסנאי בדק שיש לי הכל, אחר כך הוא אמר לי ללכת עם חייל אחד לאנשהו, והוא עלה איתנו על אוטובוס לכניסה של הבסיס. החייל אמר לי להיות בבה"ד 7 ביום ראשון ב9:30, וזהו, יותר מזה לא הוסיף כלום. זה פאשלה של החייל, ואני מקווה מאוד שאני לא אצטרך לחטוף תלונה בגלל זה ביום ראשון. תתפללו בשבילי...

מעיין©

New member
נסחפת...../images/Emo13.gif

הדיסקית חייבת להיות עליך רק שאתה על מדים. בוא לא נגזים
המפקדים שלכם הם לא מ"כים, הם עברו קורס פיקוד. לא ביג דיל
חלקם אפילו טוראים. בנוגע לתקניות: תהיו מדוגמים, כפתורים רכוסים בחולצה (חוץ מהעליון), כיסים סגורים, גומיות למכנסיים (בנים) , גומיות לשיער שחורות או בצבע השיער (בנות), חולצה לבנה/חאקי, בלי תכשיטים מיותרים (בנים בכלל לא, בנות – טבעת על כל אצבע ,שרשרת ממתכת ועגילים קטנים וצמודים לאוזן). כמובן לא לשכוח פק"ל כיסים- תחבושת אישית, חוגר וגז מדמיע (בנות). ודיסקית על הצוואר. בנוגע למי שלא זוכר באיזו מחלקה הוא- זה בסדר, יחלקו אתכם מחדש גם ככה.
ואל תתרגשו כולה טירונות מתנדבים

אתה רציני?..

שמע, אתה אומר שהלכת אחרי האפסנאי... היית בבדיקת ציוד? שאתה בודק אם יש לך הכל? בכל אופן, איך שיצאת מחדרי ההלבשה, אז היית אמור לעבור ליד איזה חיל שישב מול מחשב ומדפסת, והיית אמור לתת לו לרגע את הדף שנתנו לך בכניסה לחלוקת מדים. (זה שחתמת עליו, איפה שסימנו בטוש כחול) אותו אדם, שנתת לו את זה, אמר לך את מספר המחלקה שלך, אם לא, אז כנראה שלא הקשבת.. אני שולח לך במסרים את הטלפון שלי, אני אתן לך את המספרי טלפון של בירורים.. עמי

Tomak19

New member
כן

הייתי בבדיקת ציוד, ועברתי גם דרך החייל הזה, רק שהוא חתם לי על הטופס בלי להגיד כלום, אחר כך עברתי את הבלונדיני באפסנאות, ואחר כך הלכתי לאוטובוס על חייל שעלה עליו בעצמו ואמר לי לעלות עליו, שהגיע לכניסה לבסיס. לא היה שום מסדר, כנראה הוא היה בשעה יותר מאוחרת, מוזר מאוד...

עכשיו אני נזכר

אתה צריך היית למלא איזה טופס קטן, שחילקו אחרי שכבר הלכת.. טופס שבו אתה מודיע אם אתה רוצה לישון בבה"ד 7, או לחזור כל יום הביתה.. עשה לעצמך טובה וצלצל מחר אחר הצהריים לטלפונים שנתתי לך, אם לא יענו, יום ראשון לפני שאתה יוצא מהבית.. ואם לא אז - אז כשתהיה שם נסה לטפל בזה.. אל תדאג, אף אחד לא יאכל אותך, לא יתן בך נזיפה, אתה רק בהתחלה, אין צ'אנס שנכנסת לצרות, ממש לא:) אל תדאג. אל תשכח - צה"ל מאוהב במתנדבים:)

Tomak19

New member
חחח אחי, ממש לא

דחו אותי מהמודיעין בלי לעשות לי בידוק בטחוני בכלל, וכשבאתי לעשות ראיון ליחידת מוזיאוני צה"ל התייחסו אלי מאוד מאוד בזלזול, זאת אגב הסיבה המרכזית שסרבתי להם לאחר שהם הודיעו לי שהתקבלתי(עברתי 2 בחינות בהצלחה ב2 מוזיאונים שונים) והלכתי אל המקום השני שהתקבלתי אליו- קשרי חוץ. צה"ל לא מת על אף אחד, חוץ מעל הקצינים שלו. אגב אחי, אני 217914860, תוסיף אותי לicq...

אין לי איסיקיו

(תודה לאל) שמע, גם אני עברתי בכמה מקומות ולא קיבלו אותי.. אבל אחרי שאתה מתגייס - תאמין לי, צה"ל רק יפנק. עמי

למעלה