טופיק ביורק

../images/Emo20.gifטופיק ביורק../images/Emo20.gif

טוב, בגלל שאני לא מצליחה להירדם, וכל העולם ישן: החלטתי לבוא לכאן ולפתוח דיון על ביורק: מה אתם חושבים עליה, מה אוהבים או לא אוהבים בה, ובהנחה שכן התחבבה עליכם: ספרו מה דעתכם על כל אלבום ואלבום שפגשתם, שירים אהובים במיוחד, וכל פרט שתצליחו לדלות. ובהנחה שלא-פשוט פרטו מה תיעבתם/לא אהבתם במיוחד/שעמם אתכם וכו´ מוכנים:
?

טוב, אני אתחיל:

קודם כל אזהרה-אני בצד החיובי של הסקאלה. בשבילי ביורק היא יותר ממוסיקה,בעצם היא המשמעות של מוסיקה כמו ציטוט ששמעתי מזמן שואן גוך ציירמפורסם אמר (טוב אין לי כוח ללכת לחפש בספרים,ציטוט בערך..) -בעתיד אנשים יחיו בצורה מוסיקלית יותר- היא סוג של תפיסת חיים שאומרת-את יכולה להתבגר ולדאוג לעצמך ולעשות את כל הדברים האחראים שצריך- אבל עדיין להסתכל בפליאה בכל פיסה בחיים כמו בת 3
והעוויות הילדותיות שהיא עושה עם הידיים והראש מזכירות לי ילדה קטנה שמתכווצת וצורחת "לא רוצה!!!" וליהפך תנועות של יופי כשהיא משחקת עם האוויר כמו בקליפ של cocoon
אני חושבת שאני קצת מעריצה אותה. לא במובן של לתלות פוסטרים שלה על הקירות,או לעקוב אחרי החיים הפרטיים שלה(ופחות אכפת לי לשמוע מה היא חושבת-פחות מהמוסיקה) אבל אני שמחה שהיא קיימת. היא מביאה עוד קצת יופי ותנועה לחיים שלי. ולשירים אהובים: (מזכרון פחות או יותר...אני קצת עייפה לשמוע אותם מחדש כרגע) מתוך debut: the anchor song מתוך telegram: joga מתוך post: the modern things isobel possibly mybe headphones מתוך selmasongs: ive seen it all new world אוי איך הצטערתי שלא כללו את כל השירים שהיו בסרט-ממש חבל! מתוך vespertine: its not up too you cocoon its in our hands (היו עוד כמה,..אבל יש לי אותו צרוב (ולא לפי הסדר) ואין לי כוח לחפש עכשיו באתרי ליריקס את שמות השירים.(מתעצלת ועייפה-בכל זאת לפנות בוקר!
) אבל זה דיסק שאהבתי במיוחד, כזה ששומעים מאוחר בלילה לבד. את הומוגני שמעתי רק פעם אחת אצל חברים, ואני לא זוכרת אותו כל כך-אבל התאהבתי בalarm call מסוג השירים שלוקחים לאי בודד :) כזה עם המון תקווה. ומתוך lifes too good של השוגרקיובס (ביורק משנת 88- מומלץ במיוחד!! קצת יותר פאנק-רוק מהאלבומי יחיד שלה. birthday (אפשר לבכות מכמה שהוא יפה ומרגש!!!-אבל אל תצפו לקיטש הוא ביזארי כמו שצריך
) וdeus מקסים!!(וקסום וכל ההטיות שאפשר לעשות לק,ס,מ) כמובן שיש עוד שירים שאהבתי-אבל אלה הראשונים שעולים לי לראש. יש לי עוד אחד של kukl- holidays in erope שזה הרכב פוסט-שוגרקיובס, קצת פחות מגובש הוא גם אהוב עלי-אבל נשמר רק למצבים של בלגן נפשי קיצוני-אז הוא נשמע מאוד הגיוני ובמקום
. זהו התעייפתי קצת- מקווה שיהיו תגובות ודיעות ויתפתח שירשור.
לילה (בוקר) טוב

badphish

New member
אני לא כ"כ מתצמצא בה...

האמת שבכלל לא אבל יש לה קליפים מצויינים ונורא אהבתי את השיר army of me

*מתמוגגת* ^_^

אווו!!!! איזו הודעה יפה...אין לי הרבה מה להגיד בנושא, את האמת, כי אני לא מכירה טוב את המוזיקה של ביורק, לפחות לא כמו שהייתי רוצה להכיר... אין לי דיסקים שלה אבל היא די מרתקת אותי. היא אישה מאוד מעניינת שעושה מוזיקה נפלאה... תודה רבה לך על כל ההמלצות, בהחלט אקח אותן לתשומת ה
וכל כך אהבתי את מה שכתבת, שהיא סוג של תפישת חיים וכ´ו...
באמת שהתמוגגתי.
תודה!

Esmena

New member
../images/Emo9.gif קודם כל נוריקו

אני מקווה מאוד שאני לא מביישת אותך... Its In our hands (נשמע כמו שם של שיר של מייקל ג´קסון
) הוא הסינגל שיצורף לאוסף(פיכס) שלה . השיר מVesprtine הוא Our Hands(למרות ששמעתי שיש גירסאות ש...) אבל די מתקבלת על הדעת ה"טעות" אם יש לך אותו צרוב. ג´וגה ...יש גירסה מוקדמת בטלגרם? לא ידעתי! כי אני מכירה את השיר מהומג´ניק, והוא אולי השיר שאני הכי אוהבת שלה, ואחד מהשירים האהובים עליי ביותר(הכינורות! הכינורות!
אנוכיה פתאטיה) וכן אני *מאוד* אוהבת את ביורק. שמור לה מקום של כבוד אצלי מאחר שהדיסק הראשון שלי היה שלה( Debut-וכן נורא כיף להגיד את זה). קצת זמן אחרי זה קניתי את espVtine, לפני כמה חודשים קיבלתי את Post מתנה והשבוע את Homgenic. כך שהכל אצלי מאוד מבולגן, קשה להחוות דיעה.. ובכל זאת: Debut- Human Bhaviour, there is more to live than that, big Time Sesnuality, Come To Me, The Ancor Song ,Play Dead (השאר תלוי במצברוח).אבל בעיקרון האלבום הזה מעצבן מעט..למה? אולי כי בשמיעה ראשונה, זה היה מאוד לא מה שציפיתי לו, ולא אהבתי כל כך. הייתי ילדה קטנה
בדיוק כמו היום. אלבום ורוד חיוור. Post- אלבום אהוב מאוד, אם כי לא כל כך נשמע לצערי( קיבלתי איתו עוד שלושה דיסקים!) , Hyperballad, Enjoy ,Isobel, Posbillye Meybe,HeadPhons- עיזבו, פשוט כל שיר שהוא לא Cover Me או Morden All The Things. צבע: צהוב-ורוד. Honogenic: תנו לי להתרגל:). כרגע, אין שיר באלבום שאני לא אוהבת, אני חושבת.בקשר לאלראם קול: הסינגל הוא שיר פופ מושלם ומקסים, אבל הוא וידיאומיקס.הגירסה באלבום היא הרבה פחות יפה ומהנה, ומגוחך קצת. אבל כשאוהבים את ביורק , צריכים לקבל בהבנה מידה של גיחוך ובנאליות. צבע:ירוק- אדום עז. Vesprtine: גם עליו לא החלטתי בדיוק. קצת נימרח, משעמם, האמת מזמן לא שמעתי. אבל Pagan Poetry ושיר הסיום ששכחתי את שמו, מדהימים.צבע: אפור- לבן. שוגרקיובס, וכל הלהקות הקודמות, בקושי שמעתי.ליתר דיוק, שיר אחד של השוגרקיובס מרדיו ביורק בוואלה, ודוגמיות שלהם במומה. האמת?קצת קופצניים, רעשניים ועליזים מדי לטעמי. אבל אני אשמע יותר בהזדמנות.(דאוס אכן נשמע מקסים
) וזהו אני מקווה שלא נירדמתם, ולא, גם אני לא הבנתי מה הקטע של הצבעים.

טוב, כמה הערות:

קודם כל moonlightprincess היי, ברוכה הבאה (לא ידעתי שאת חדשה)
השם במקרה מתוך האגדה היפנית? היא זכורה לי כמשהו מאד יפה (במעורפל) ראיתי סרט מצוייר כשהיית קטנה קטנה . ובקשר לשירים שהזכרתי- אני לא יודעת אם אלה שירים מומלצים לכלל- פשוט שירים אהובים וזכורים במיוחד. (למשל debut מכיל בעיקר שירים דאנסים האוסים(?) קצת, שזה סגנון שאני פחות נמשכת אליו,אבל נתמכים על ידי שירים ששווה להקשיב להם ולקרוא את המילים (לפחות רובם) ובכלל הוא למצבי רוח קופצניים יותר. בלי קשר- גם come to me, נורא יפה ומערסל
ולאיסמנה : שטויות- את לא מביישת אותי,
דעתך-דעתך. ומעניין לשמוע אותה. ובקשר ל-post גם hyperballad יפיפה, רק לא רציתי למנות את כל השירים שמופיעים שם... וטוב, הלכתי לביורק.קום לבדוק מה בדיוק יש לי בדיסקvespertine האלמוני (שהאמת מישהו השאיר אותו אצלי בטעות...ולא רדפתי אחריו להחזיר אותו..
) וגיליתי-שהכל בבלגאן,ואין לי את שני השירים האחרונים
. וכן-התכוונתי לour hands . (נו, בסדר: בקשר למלל....אם מישהו אחר היה מבצע אותו בצורה אחרת--הייתי מעקמת את האף וחושבת על "we are the world" טוב....אולי לא עד כדי כך אבל קצת. אבל כשזה מגיע לביורק אז כבר אין עצם סרקסטית בגופי. ) וגם pagan poetry יפיפה (ואבוי ששכחתי להזכיר) וכללית על האלבום: פעם רשונה ששמעתי אותו-הוא נשמע כמו סתם עוד אחד של ביורק, והוא לא בנוי בצורה מלהיבה במיוחד, אבל אחרי כמה שמיעות,התחלתי להתרגל אליו ולאהוב את הקסם הרחפני שלו ( cocoon ) בקשר להומוגני-אני אחזור אלייך, הוא מגיע אליי עוד 3 שבועות בערך,אני צריכה להקשיב בסבלנות -ואז לגבש דיעה. (ולא ידעתי שיש בו את joga !!!) בקשר לשוגרקיובס-אני אוהבת קופצני ועליז במיוחד כזה כל כך טוב
(ודאוס-לשמוע את הרימיקס!!!!!!!) והצבעים-מאוד הגיוניים (גם חלקם מופיעים בעטיפות) יש שם(שאני לא זוכרת כרגע) למוח שמקשר צלילים לצבעים ולפעמים ריחות וצורות-גם אני עושה את זה לפעמים , ווספרטיין- הוא לבן אפרפר עשוי מקורי עכביש
-סליחה על המגילה המבולגנת אבל אני אוהבת להגיב להכל..

אבוי לטעויות!!!!

joga (וגם חשבתי ש באצ´לארט-סורי שכחתי איך לאיית) לא מופיעים ב telegram בכלל! פשוט קיבלתי גרסא מורדת(כלומר שירדה מהרשת) עם בונוסים מפתיעים כנראה...

למרות שאני ממש מתביישת להגיד את זה

moonlight princess הוא סתם פרי דמיוני הקודח... זה פשוט נשמע לי מאוד יפני בהתחלה, ואני מאוד אוהבת אנימציות יפניות!
וגם לא היה לי ניקניים אחר, אז למה לא?

אופס טעות!!- KUKL הוא הרכב פרה-

שוגר קיובס....ולא להיפך
....(גם בקשה מהקוראים-אנא אל תשימו לב לשגיאות כתיב דקדוק וכו´ שעשיתי בהודעות מסוימות :))

nery

New member
זה תלוי, את אוהבת סוכר? ../images/Emo135.gif

גם אם לא, הראשון שלהם (life´s too good) הוא באמת מעולה. האלבום הזה מספק קרוב לשעה של אושר איסלנדי קפוא (וואו, זה יצא ציורי). יש משהו במים האיסלנדים כנראה, אחרת אין לי דרך להסביר את מפלי הכישרון שזורמים משם. באמת, האלבום הזה (שיצא ב-88, אגב - אז הקרציה ושמה ביורק הייתה יותר מנסבלת) תמיד גורם לי לחשוב שכדאי לעבור לאיסלנד, אולי שם באמת החיים הם too good.
מומלץ מומלץ מומלץ.

lifes too good באמת מעולה,

וכמה עובדות על איסלנד: (לא יודעת למה...בא לי :)) * אין לאף אחד שמות משפחה לאיש ואישה קוראים בנו של או בתו של לפי האבא * הם אוכלים מאכלים איומים כמו בשר כריש שנרקב במכוון * הם קהילה הומוגנית כבר אלף שנים בערך * הסטטיסטיקה היא ש-1 מתוך 10 אנשים הוציא משהו לאור(ספר, שירה, מאמרים וכו´) וזהו...יותר אני לא ממש זוכרת.. :)

dylan

New member
טוב נו.. זה הגיוני..

עם כל המלחמות, החום, האבטלה, הציפצופים, הזיהום, הרעש, האנטנות, הקומבינות וכו´ אני מתפלא שאין ל90% מהם סרטן! אה.. אמממ.. אלה בעצם אנחנו... WTF??? ל50% (בערך) מהם יש סרטן? אולי זה בגלל הפסולת הכימית שהכרישים שהם אוכלים, אוכלים..

לא שמעתי שלמחצית מהם יש סרטן ../images/Emo12.gif

אבל שמעתי דווקא שעורכים עליהם הרבה מחקרים גנטיים בגלל שהדנ"א שלהם די אחיד. * וגם כן- המחייה שם היא מהיקרות בעולם * השפה שלהם כמעט לא השתנתה מאז ימי הביניים והם שומרים עליה בקנאות :)

למעלה