ישיבה נכונה היא לאו דווקא ישיבה יפה
זו בעצם הפואנטה שלי. שישיבה נכונה שזורמת עם התנועה של הסוס ומבקשת ממנו את הבקשות שצריך בלי להפריע לתנועה, באופן כזה שיחבר את הסוס ויגרום לו לעבוד נכון, וברגעים שצריך, ישיבה נכונה גם תתמוך בו ותעזור לו. ומכאן, שבגלל האפקט של המבנה הן של הרוכב והן של הסוס האינדבידואלים, ה
ישיבה הנכונה לאו דווקא תהיה לפי מה שנראה כישיבה נכונה במובן של לפי הספר- כלומר, לאו דווקא תהיה ל
ישיבה יפה. ובניגוד למה שכתבת "
הישיבה שלך באופן כללי לא משתנה מסוס לסוס ולא משתנה כשמשהו לא צפוי קורה", לפי דעתי הישיבה של הרוכב מאוד משתנה מסוס לסוס כי הרוכב צריך להתאים את עצמו במידה מסויימת למבנה של הסוס, לצעד, לרוחב ולקושי השונה ב"חיבור" אותו סוס. לדוגמא, אני סבורה שרוכב שרוכב על פוני לא ישב באותה צורה בדיוק (או כמעט בדיוק) על סוס הולנדי עצום מימדים, כיוון שזה לא אפשרי, ישיבה כזו לא תהיה נכונה בד''כ, בגלל האפקט של הצעדים של הסוס, הרוחב וכל שאר האלמנטים שאני בוודאי לא צריכה להסביר. כמו כן, יש הבדל בין רכיבה על סוס "קצר" יחסית, שלעיתים יותר קל לחבר כי הוא לרב פחות מפוזר, לבין ישיבה על סוס "ארוך" שלרב יותר קשה לחבר בגלל הניתוק הטבעי שלו שנובע מהמבנה. ובאופן עקרוני, הישיבה של הרוכב גם איננה אמורה להשתנות כשמשהו לא צפוימ קורה, אך הרבה פעמים, למשל כשסוס עושה באקים מסיבה מסויימת, או כשסוס ממהר מאוד, או כשסוס עומד על שתיים, זה בלתי נמנע ואף רצוי לשנות מעט את הישיבה מבחינת מרכז הכובד. לדוגמא, כשסוס עושה באקים, לא משנה מה הסיבה, רצוי לשבת קצת יותר אחורה, על הישבן יותר, כי כך מופעל לחץ על האחוריים של הסוס וזה מקשה עליו ומבהיר לו שהבאקים אינם רצויים, אך בו בזמן יש לשלוח את הסוס קדימה כמובן. במצב כזה אני חושבת שלהשאר בישיבה ה"נכונה" והקבועה עלול להיות מצב מסוכן כי במצבים של
אילוף סוס בכל המובנים של המילה, החל מאילוף ראשוני לרכיבה והן באשר לתיקון בעיות התנהגות ותיקון שגרתי ברכיבה, יש צורך לשנות את מרכז הכובד, מה שמביא לשינוי בישיבה של הרוכב. ואני בטוחה שכולם מכירים את זה, כשאחרי שרוכבים הרבה זמן על סוס מסוים, ופתאום עוברים לרכב על סוס שהמבנה והצעד שלו אחרים לגמרי, קשה לשבת עליו בהתחלה, קופצני, לא יציב וכ'ו.. וצריך זמן להתרגל, וככה לאט לאט ככל שהרוכב יותר מנוסה והישיבה שלו יותר נכונה, המעבר מסוס לסוס וההתאמה למבנה של הסוס צורכת הרבה פחות זמן. כך שאני מצדי מגדירה ישיבה נכונה כישיבה שמותאמת לתנועה של הסוס, שלא מפריעה לסוס ואף תומכת ומעודדת אותו. מקווה שהבהרתי את עצמי קצת יותר טוב הפעם. סך הכל דיון מעניין