יפה או לא

../images/Emo20.gifיפה או לא../images/Emo129.gif

נראה לי שהעלו כבר את זה בעבר (ואולי אפילו זאת אני הייתי
) אז,איך לדעתכם צריך לרכב? יפה וטוב או לא יפה אבל טוב זאת אומרת לרכב לא יפה אבל לזכות מקום ראשון,נגיד! כמובן שאני מדברת על הקפיצות, בדרסז' זה ברור מאליו, בווסטרן אין לי מושג... אז, ווסטרנים....(לאו דווקא) מממ יש בקפיצות מקצה כזה שקוראים לו אקוויטישן (ככה כותבתים?
) שהוא מקצה סגנון. לדעתכם, המקצה הזה הוא טוב? או לא? צריך לפתח אותו יותר בארץ? נגיד, שכל תחרות יהיה את המקצה הזה? ואם, נגיד, היו עושים את הקפיצות כמו הדרסז' שכל המקצים היו סגנון.... זאת אומרת למרות שהיית אמור לזכות מקום ראשון אתה לא זוכה בגלל סגנון....? או, אם היו נותנים פרס על סגנון בכל מקצה? תהנו

בקיצור-

מי שרוכב טוב - רוכב יפה. סה"כ זה ככה..ברור שלכל אחד הסגנון הייחודי שלו, וישנן מספר דרכים להגיע למטרה מסויימת.. אבל בסופו של דבר, מי שטוב עולה ומתקדם הכי גבוה שאפשר, בעזרת סוסים מתאימים שיכולים לקחת אותו לשם, ומי שלא..נו טוב..הוא עולה עד נקודה מסויימת אבל שם זה נגמר. אני חושבת שצריך לשאוף לרכב הכי טוב, נינוח ומדוייק שאפשר, עם זה הסגנון וה"יופי", כביכול, יגיעו. האקוויטיישן בהחלט יעלה את הרמה בארץ, כי שם מחפשים הרבה דיוק במעשים, ולא רק לרוץ לרוץ לרוץ ולקפוץ. שם נותנים ניקוד על הביצוע ולא על התוצאה. ז"א את יכולה לעשות מסלול עם 2 הפלות, אבל במקרה השופטים יחליטו שזאת "אשמת הסוס" (לא התרומם מספיק גבוה- זלזל, לא הייתה ביכולות לקפוץ נקי, ולא באשמת הרוכב..) זה לא יגרום נזק. כמובן שתמיד מחפשים את הנקי, אבל הסיכוי שתעשי נקי הרבה יותר גבוה אם תרכבי מדוייק מאשר שתזרקי את הסוס כל מכשול, תקומי לפניו, ותרכבי כמו אינדיאנית. מחפשים סוס עובד במסלול ולא סתם נמרח. או בקיצור, מחפשים סגנון. וכל הדברים הנכונים, מובילים לתוצאה יפה. התעייפתי חחח אין לי כח להמשיך

חחח האמת זה לא ממנו...

אבל :מכשול ראשון- "גלגל לא קרה כלום!!" מכשול שני- גלגל לא קרה כלום!!" מכשול שלישי- גלגל לא קרה כלום!! מכשול רביעי- גלגל קרה משהו!!! חחחחחחחחח זה שלו..טרי טרי מהיום חחח

aloniguy

New member
מסכים עם כל מה שרשמת על האקוויטיישן

אבל לא מסכים עם החלק הראשון של ההודעה שלך.... לדעתי אפשר לרכב טוב אבל לא ממש יפה ואסטתי.... ברור שעדיף! אבל רכיבה יפה ואסתטית היא לא תנאי לרכיבה טובה ונכונה.... תסתכלי למשל על רוכבי הגראנד פרי.... יש את הגרמנים.... כמעט כולם רוכבים ממש אסתטי, שקט, רגוע, נכון ומדויק! מצד שני יש למשל את משפחת וויטאקר.... שבוא נגיד לא רוכבים הכי יפה שבעולם! הם אפילו נראים די מבולגנים! אבל הם רוכבים טוב! מדוייק!מרגישים את הקצב של הסוס! אבל אלה רוכבים נורא כשרוניים.... ויש עוד מספיק דוגמאות לרוכבים מעולים! שלא רוכבים הכי יפה בעולם.... אבל הם רוכבים נכון! אבל ברור שתמיד צריך לשאוף לשלמות... ובאמת אקוויטיישן נורא יעזור, במיוחד אצלנו בארץ....

שירלי317

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה עם גיאצי
לפי דעתי החוסר אסטתיות הרבה פעמים נובע מזה שלא כל הרוכבים אותו הדבר ולא כל הסוסים אותו הדבר, לכל אחד ואחד יש את השוני שלו (הכוונה בעיקר לפיזי), גפיים קצרות, גוף מגושם, גפיים ארוכות או לסוסים כל אחד והצעד שלו, הרגישות בפה, התנועה הטבעית וכ'ו. בקיצור המבנה, הן של הרוכב והן של הסוס הוא אף פעם לא לפי הספר, לא אידיאלי. כמובן שתמיד טוב לשאוף לאידיאל, אבל דרך שינויים קטנים כדי להתאים חלק לחלק, כי רוכבים וסוסים הם אינם חלקים בפאזל שמותאים במדויק. לי למשל, החלק בידיים מהמרפק לפרק היד הוא יחסית קצר, לא בצורה מעוותת.. אבל זה מגביל, כנ''ל עקמת. אז הישיבה שלי היא אמנם לא מדוייקת לגמרי לפי הספר, אבל היא נכונה (או לפחות בתהליכים..
). אני אישית לא מכירה מנסיון את האקוויטיישן, אבל ממה ששמעתי והבנתי, זה נשמע מקצה מאוד חיובי וחיוני שיכול באמת לקדם את הענף בארץ מבחינת רמת הרכיבה, ומצדי הוא מבורך.

לא דיברתי על דברים

שמגבילים אותך באופן מיוחד כגון עקמת וכו'. חוץ מזה שגם אנשים שלא בנויים "לפי הספר" יכולים לשבת נכון ויפה..אמנם תהיה המגבלה, אבל אפשר לחפות על זה בדברים אחרים. בנוסף, אני חושבת שזה גם סוג של אופי..בגלל זה לא תראי כל מיני ג'אמפרים שיקחו ראשונים בדרסאז'.. אני מאמינה שהאופי משפיע המון על הרכיבה באופן כללי ומן הסתם גם על הישיבה. או לחילופין דרסאז'ניקים שקופצים, יכול להיות שלא תאהבי את הישיבה..כי משהו שיש לג'אמפרים ולדרסאז'ניקים אין ואולי גם לא יהיה, וזאת האפשרות הזאת לזרום עם הסוסים בקפיצות... וזה לא רע או משהו..זה פשוט ככה..זאת עובדה..יש כאלה שאומרים שזה דבר נרכש ויש שלא.. אבל תסכימי איתי על זה שככל שאת מתקדמת ברמה והרכיבה משתפרת, כך גם הישיבה משתפרת..? ז"א המודעות לגוף עולה, השימוש בגוף, בעזרים ובסופו של דבר, התוצאה היא ישיבה נכונה יותר, שנראת יפה יותר. אני גם חושבת שככל שהרמה של בנאדם מסויים עולה, כך עולה הדרישות שלו מעצמו ומהסובבים אותו. למשל אם אני רוכבת ברמה של 100 אני לאו דווקא אהיה ביקורתית כלפי הישיבה של אחרים כמו שאני אהיה כשאני ארכב ברמה 130. ז"א אני אהפוך להיות יותר ויותר ביקורתית כלפיי, וכלפי אחרים בנוגע לישיבה, אשים לב יותר לדקויות, ואחפש את הדברים הקטנים. בגלל זה, לא תמיד שנראה ישיבה "יפה" נזהה אותה כיפה.. חוץ מזה שתמיד יש את הקטע של הטעם האישי.. אני למשל חושבת שמרידת' מייקלס-בירנבאום רוכבת מדהים..את לעומתי, יכולה לחשוב שהיא ג'אמפרית מידי, או לא לאהוב כ"כ את הישיבה מסיבות שונות

שירלי317

New member
הממ..

הכוונה שלי הייתה למבנה כללי, לא לגמרי מגבלות, כי כל אחד והמבנה הייחודי שלו, קצת מגושם קצת גבוה יותר.. וזה משהו שגורם לכך שגם הישיבה הנכונה והכמעט מושלמת לגמרי שתראי (כי אי אפשר להיות מושלם, כמובן) תראה לך מגושמת או מוזרה בגלל המבנה המוזר של הסוס או של הבנאדם, מה שיגרום לישיבה להיראות לא אסטתית, זו הייתה הכוונה שלי. על השאר אני אגיב יותר מאוחר כי אני חייבת לעוף.

מבינה למה את מתכוונת..

אני מאמינה שעם המאמץ והעבודה הנכונה גם למי שאין את המבנה גוף האידיאלי זה יהיה אפשרי לשבת נכון, או כמה שיותר קרוב לזה.. אף אחד לא מושלם... הרעיון ברכיבה נכונה זה קודם כל שתהיה לך ישיבה שמכתיבה לסוס את צורת העבודה, הקצב, מקנה שיווי משקל וכו'..מה שנקרא ישיבה בלתי תלויה...הישיבה שלך באופן כללי לא משתנה מסוס לסוס ולא משתנה כשמשהו לא צפוי קורה...כמובן שאני לא מתכוונת שתשבי כמו אבן, אבל כן 'לשמר' את הישיבה והיציבה בכדי שאת תוכלי כמה שיותר לעזור לסוס בבקשות השונות שלך ממנו, ואם לא לעזור אז גם לא להקשות עליו. בעצם מה אני מסבירה לך חח את יודעת את זה בטח.. בקיצור, גם אם המבנה גוף שלך/של הסוס הוא לא המבנה האולטימטיבי, השאיפה היא עדיין שהישיבה לא תשנה ולא תהיה תלוי בגוף..בגלל זה את לא תראי ישיבה זהה בין שני אנשים..כי כל אחד מסגל לעצמו את התכונות ואת היציבה שמתאימה לו.. מה שיש בספר - זה רק ציור

שירלי317

New member
ישיבה נכונה היא לאו דווקא ישיבה יפה

זו בעצם הפואנטה שלי. שישיבה נכונה שזורמת עם התנועה של הסוס ומבקשת ממנו את הבקשות שצריך בלי להפריע לתנועה, באופן כזה שיחבר את הסוס ויגרום לו לעבוד נכון, וברגעים שצריך, ישיבה נכונה גם תתמוך בו ותעזור לו. ומכאן, שבגלל האפקט של המבנה הן של הרוכב והן של הסוס האינדבידואלים, הישיבה הנכונה לאו דווקא תהיה לפי מה שנראה כישיבה נכונה במובן של לפי הספר- כלומר, לאו דווקא תהיה לישיבה יפה. ובניגוד למה שכתבת "הישיבה שלך באופן כללי לא משתנה מסוס לסוס ולא משתנה כשמשהו לא צפוי קורה", לפי דעתי הישיבה של הרוכב מאוד משתנה מסוס לסוס כי הרוכב צריך להתאים את עצמו במידה מסויימת למבנה של הסוס, לצעד, לרוחב ולקושי השונה ב"חיבור" אותו סוס. לדוגמא, אני סבורה שרוכב שרוכב על פוני לא ישב באותה צורה בדיוק (או כמעט בדיוק) על סוס הולנדי עצום מימדים, כיוון שזה לא אפשרי, ישיבה כזו לא תהיה נכונה בד''כ, בגלל האפקט של הצעדים של הסוס, הרוחב וכל שאר האלמנטים שאני בוודאי לא צריכה להסביר. כמו כן, יש הבדל בין רכיבה על סוס "קצר" יחסית, שלעיתים יותר קל לחבר כי הוא לרב פחות מפוזר, לבין ישיבה על סוס "ארוך" שלרב יותר קשה לחבר בגלל הניתוק הטבעי שלו שנובע מהמבנה. ובאופן עקרוני, הישיבה של הרוכב גם איננה אמורה להשתנות כשמשהו לא צפוימ קורה, אך הרבה פעמים, למשל כשסוס עושה באקים מסיבה מסויימת, או כשסוס ממהר מאוד, או כשסוס עומד על שתיים, זה בלתי נמנע ואף רצוי לשנות מעט את הישיבה מבחינת מרכז הכובד. לדוגמא, כשסוס עושה באקים, לא משנה מה הסיבה, רצוי לשבת קצת יותר אחורה, על הישבן יותר, כי כך מופעל לחץ על האחוריים של הסוס וזה מקשה עליו ומבהיר לו שהבאקים אינם רצויים, אך בו בזמן יש לשלוח את הסוס קדימה כמובן. במצב כזה אני חושבת שלהשאר בישיבה ה"נכונה" והקבועה עלול להיות מצב מסוכן כי במצבים של אילוף סוס בכל המובנים של המילה, החל מאילוף ראשוני לרכיבה והן באשר לתיקון בעיות התנהגות ותיקון שגרתי ברכיבה, יש צורך לשנות את מרכז הכובד, מה שמביא לשינוי בישיבה של הרוכב. ואני בטוחה שכולם מכירים את זה, כשאחרי שרוכבים הרבה זמן על סוס מסוים, ופתאום עוברים לרכב על סוס שהמבנה והצעד שלו אחרים לגמרי, קשה לשבת עליו בהתחלה, קופצני, לא יציב וכ'ו.. וצריך זמן להתרגל, וככה לאט לאט ככל שהרוכב יותר מנוסה והישיבה שלו יותר נכונה, המעבר מסוס לסוס וההתאמה למבנה של הסוס צורכת הרבה פחות זמן. כך שאני מצדי מגדירה ישיבה נכונה כישיבה שמותאמת לתנועה של הסוס, שלא מפריעה לסוס ואף תומכת ומעודדת אותו. מקווה שהבהרתי את עצמי קצת יותר טוב הפעם. סך הכל דיון מעניין

ווינגז

New member
גם אני תהיתי

וזה מחזיר אותנו בעצם לדיון הזה, כי מה זה משנה כמה יפה הישיבה שלך, אם אתה מפריע לסוס תוך כדי רכיבה לא נכונה?

ToryMaster

New member
והאם זה לא הופך אותה ל"לא יפה"?

כלומר, זה חותך את ההרמוניה של העבודה, זה לא מבטל את עניין היופי?

שירלי317

New member
../images/Emo6.gif

הממ, מבחינתי יופי זה עניין יחסי נכונות (או משהו כזה) זה עניין שהמהות שלו היא קבועה, ישיבה נכונה לפי ראות עיני, היא ישיבה שלא מפריעה לסוס אלא עוזרת ותומכת בו ומחברת את הרוכב לסוס ואת הסוס לכל איבריו (
). ישיבה נכונה לא תמיד תראה הכי יפה שבעולם, אבל יופי זה עניין יחסי. בקפיצות למשל, הישיבה הרבה פחות ניכרת, והרבה פעמים היופי באמת יחסי בגלל שיש הרבה רוכבים מדהימים עם ישיבה שנראית למראית עין מעוותת מעט או שגויה, אבל מאחוריה קשר חזק עם הסוס שמוציא מהרוכב ומהסוס את המיטב בדרך הכי מחוברת שרק אפשר. לעומת זאת, יש הבדל גדול בין הישיבה בדרסז' לבין זו בקפיצות כיוון שזו בדרסז' באמת הרבה יותר יפה, וצריכה להיראות יותר מסודרת ואסטתית כחלק מהציון על המקצה. אבל הבסיס של הישיבה בדרסז' והישיבה בקפיצות, ולשם הדיון גם הישיבה בווסטרן- הוא התאמה וחיבור הדדיים בין הסוס לרוכב, אלו, גם אם לא תמיד יפים, איש סוסים בעל עין מיומנת לנושא יוכל להבחין בנכונות ובחיבור גם בין הישיבות הנראות בין המעוותות ביותר למראית עין. העיקר שבלבלתי את השכל
(נטשתי לטובת המייפל סטורי לפני שיעל תהרוג אותי..)

למעלה