כמו שכבר אמרתי,
לא צריך לשבת כמו בוקים ולהיות קפואים..!! כמובן שצריך אלסטיות והתאמה...אבל באופן כללי הצורת ישיבה היא דבר נרכש והיא לא משתנה בצורה דראסטית ומשמעותית מסוס לסוס!! וכן, אני יכולה להראות לך הרבה רוכבים שיושבים על פונים ועל סוסים 1.80 באותה ישיבה...ברור שלא אחד לאחד אבל כן. את עצם העובדה שרוכב טוב יוכל להתאים את עצמו לסוסים לא מצאתי נכון להזכיר מהסיבה הפשוטה שזה דיי ברור מאליו. ותתפלאי, אבל ישיבה עצמאית, כשמה כן היא! הישיבה נשארת על אותם העקרונות (והאמת שלא הבנתי את המושג לגמרי לגמרי עד יום שני שהיה השבוע), והוכחתי לעצמי את זה. אזארו הוא סוס שבחיים לא הצלחתי לשבת עליו נורמאלי (אפילו דברים בסיסיים, כמו גב ישר, משקל טוב על הרגליים (שזאת הייתה הבעיה העיקרית שלי) ולהחזיק את עצמי לא תמיד הצלחתי..), והוא סוס ממש לא נח..בלרינה פשוט חחח לעומות, סזר הוא סוס דיי נח, שעליו הישיבה שלי התעצבה (בחודשים האחרונים). הגעתי למצב שאני מחזיקה את עצמי וגם אם הסוס משתגע מתחתי, אני עדיין זאת שנותנת בלאנס לשנינו (מה שממש לא היה לי בעבר, ז"א היה שיווי משקל אבל לא באופן מוחלט וזה גרם לישיבה שלי להתערער מהרבה דברים) וזה מסדר לסוס את הראש. שלא נדבר על זה שפתאום הסוס זז בחופשיות ובאמת אפשר להתקדם ולהתחיל לעבוד ברמה ובעולם שונים, כי הגענו למצב שאני לא תלוי בכל תנועה של הסוס אלא אנחנו עובדים כצוות (מה שהיה גם קודם אבל ברמה בסיסית בהרבה). עכשיו, לא רכבתי על אזארו כבר כמה חודשים טובייייםם...ויום שני רכבתי עליו..ופתאום כמו קסם הישיבה הייתה "מושלמת", גם מורקה (המדריך) אמר שהוא ממש ממש מרוצה מהישיבה והעבודה שלנו באופן כללי באותו יום (וזה היה חודש (!!) אחרי שלא בדיוק רכבתי..)... פתאום נפל לי האסימון ל-"מה זה בעצם ישיבה עצמאית". פתאום ראיתי שזה אפשרי לשבת עליו עם ישיבה טובה ונכונה, ולהיות זאת שמכניסה אותנו למסגרת הרצוייה, והכל דרך השינויים הכי הכי קטנים בכתפיים, באגן, בזווית של הגב, הידיים וכו'. ושוב, ישיבה יפה זה עניין של טעם. לדעתי, ישיבה יפה היא ישיבה נכונה... אגב, הישיבה העצמאית היא לאו דווקא הישיבה שלפי הספר, אבל היא כן קבועה בצורה כזאת שאת באמת שולטת בגוף שלך, ואחראית עליך ועל הסוס, יש שליטה בכל תנועה שלך ושל הסוס, ואת כמובן יודעת להתאים את עצמך למצב הרצוי. אבל כל זה נעשה בלי "להשען" על הסוס או להעזר בו...ז"א גם אם תשבי על עץ, עדיין תיהי בשיווי משקל ובנשיאה עצמית, ותוכלי להזיז כל חלק בגוף כמעט בלי להשתנות בצורה שנראת לעין. וזה כל הרעיון של הישיבה הזאת... ברגע שיש לך את היכולת להחזיק את עצמך, להיות מודעת לכל חלק בגוף ולשלוט בו, את יכולה "לשחק" עם הישיבה הזאת ובאמת למצות את עצמך ברכיבות, להתשמש בכלים הנכונים. וכן, בהחלט יוצא מעניין..=]]