יפה או לא

oO nam nam Oo

New member
לפי מה שאני הבנתי../images/Emo80.gif../images/Emo95.gif

היא התכוונה שזה לא אותו דבר. יש רכיבה נכונה שתוציא מהרוכב ומהסוס את המקסימום, והיא לא בהכרח תהיה יפה. לעומת זאת, יכולה להיות ישיבה שתהיה נוקשה מידי ותפריע לסוס, אבל תהיה יפה. תקני אותי אם אני טועה

aloniguy

New member
לדעתי

יופי הוא עינין יחסי כמו ששירלי אמרה.... אבל אני חושב שיופי הוא בכלל לא תנאי לרכיבה נכונה והרמונית וכו'... יש רוכבים שאין להם את הישיבה האידיאלית אבל הם יכולים להוציא המון מהסוס.... בלי אותה ישיבה אסטתית ויפה.... אבל הם יודעים להרגיש את הקצב, בעצם אפשר להגיד בגדול: הם מרגישים! שרגש אני בהחלט יכול להגיד שהוא תנאי הכרחי ורכיבה נכונה... כשאני רוכב על סוס איך אני נראה מהצד או עד כמה הישיבה שלי יפה זה אחד הדברים שפחות מעניינים אותי, אני שואף להגיע לישיבה נכונה (שהיא כנראה תהיה גם ישיבה אסטתית, אבל זו מענין תכונה של ישיבה נכונה) שדרך אותה ישיבה יהיה לי הכי קל להתמודד עם קשיים ובעיות במהלך העבודה.... קצת התקשתי לבטא את עצמי, מקווה שהבנת...

אני חושבת

שישיבה יפה היא ממש לא תנאי לישיבה נכונה. לעומת זאת, אני מאמינה שברב המקרים, ישיבה נכונה תביא לישיבה יפה, לטעמי בכל אופן.

אני חושבת

שישיבה יפה היא ממש לא תנאי לישיבה נכונה. לעומת זאת, אני מאמינה שברב המקרים, ישיבה נכונה תביא לישיבה יפה, לטעמי בכל אופן.

aloniguy

New member
תראי...

אני מסכים איתך ב100%.... גם לדעתי ישיבה נכונה היא ישיבה יפה ואסטתית... אבל זו רק דעתנו.... יכול לבוא מישהו מהצד שלא קשור לענף בכלל ולהגיד: מזה הם יושבים כמו רובוטים! זו ישיבה לא יפה לדעתי.... אני אוהב ישיבה נשראית יותר משוחררת ובלה בלה בלה יתחיל להגדיר מהי ישיבה יפה בעיניו.... לכן זה עיניין יחסי.... אבל מצד שני לדעתי יש המון רוכבים שאין להם את הישיבה הכי נכונה בעולם, לא לפי הספר, אבל דברים אחרים ברכיבה שלו מפצים על כך, וגורמים לתמונה הכללית של הרכיבה להיות הרבה יותר נעימה לעין.... רוכבים נורא כשרוניים, בעלי רגש, ניסיון, חוש קצב מעולה, ללא ישיבה מדהימה, בקלות אפשר להסתכל על הרכיבה שלהם בכללי ולהגיד וואו! הלוואי הייתי רוכב כמוהו! מצליח להוציא מהסוס את הדברים שהוא מוציא גם בלי אותה ישיבה מושלמת, שאותם איכויות אחרות ברכיבה שלו מפצות בעצם וגורמות לתמונה הכללית להראות שונה מרוכב שאין לו ישיבה מושלמת אבל גם אין לו איכויות אחרות שמפצות על כך, שזה בעצם מבליט את אותה ישיבה וגורמת לתמונה הכללית להראות נורא.... וואי חפרתיייי.... חח אני מסכים איתך מאוד, רק רציתי להראות עוד צד שפשוט עלה לי בראש עכשיו....

ToryMaster

New member
שוב ../images/Emo45.gif

ישיבה נכונה = ישיבה יפה אבל ישיבה יפה היא לאו דווקא ישיבה נכונה.

כמו שכבר אמרתי,

לא צריך לשבת כמו בוקים ולהיות קפואים..!! כמובן שצריך אלסטיות והתאמה...אבל באופן כללי הצורת ישיבה היא דבר נרכש והיא לא משתנה בצורה דראסטית ומשמעותית מסוס לסוס!! וכן, אני יכולה להראות לך הרבה רוכבים שיושבים על פונים ועל סוסים 1.80 באותה ישיבה...ברור שלא אחד לאחד אבל כן. את עצם העובדה שרוכב טוב יוכל להתאים את עצמו לסוסים לא מצאתי נכון להזכיר מהסיבה הפשוטה שזה דיי ברור מאליו. ותתפלאי, אבל ישיבה עצמאית, כשמה כן היא! הישיבה נשארת על אותם העקרונות (והאמת שלא הבנתי את המושג לגמרי לגמרי עד יום שני שהיה השבוע), והוכחתי לעצמי את זה. אזארו הוא סוס שבחיים לא הצלחתי לשבת עליו נורמאלי (אפילו דברים בסיסיים, כמו גב ישר, משקל טוב על הרגליים (שזאת הייתה הבעיה העיקרית שלי) ולהחזיק את עצמי לא תמיד הצלחתי..), והוא סוס ממש לא נח..בלרינה פשוט חחח לעומות, סזר הוא סוס דיי נח, שעליו הישיבה שלי התעצבה (בחודשים האחרונים). הגעתי למצב שאני מחזיקה את עצמי וגם אם הסוס משתגע מתחתי, אני עדיין זאת שנותנת בלאנס לשנינו (מה שממש לא היה לי בעבר, ז"א היה שיווי משקל אבל לא באופן מוחלט וזה גרם לישיבה שלי להתערער מהרבה דברים) וזה מסדר לסוס את הראש. שלא נדבר על זה שפתאום הסוס זז בחופשיות ובאמת אפשר להתקדם ולהתחיל לעבוד ברמה ובעולם שונים, כי הגענו למצב שאני לא תלוי בכל תנועה של הסוס אלא אנחנו עובדים כצוות (מה שהיה גם קודם אבל ברמה בסיסית בהרבה). עכשיו, לא רכבתי על אזארו כבר כמה חודשים טובייייםם...ויום שני רכבתי עליו..ופתאום כמו קסם הישיבה הייתה "מושלמת", גם מורקה (המדריך) אמר שהוא ממש ממש מרוצה מהישיבה והעבודה שלנו באופן כללי באותו יום (וזה היה חודש (!!) אחרי שלא בדיוק רכבתי..)... פתאום נפל לי האסימון ל-"מה זה בעצם ישיבה עצמאית". פתאום ראיתי שזה אפשרי לשבת עליו עם ישיבה טובה ונכונה, ולהיות זאת שמכניסה אותנו למסגרת הרצוייה, והכל דרך השינויים הכי הכי קטנים בכתפיים, באגן, בזווית של הגב, הידיים וכו'. ושוב, ישיבה יפה זה עניין של טעם. לדעתי, ישיבה יפה היא ישיבה נכונה... אגב, הישיבה העצמאית היא לאו דווקא הישיבה שלפי הספר, אבל היא כן קבועה בצורה כזאת שאת באמת שולטת בגוף שלך, ואחראית עליך ועל הסוס, יש שליטה בכל תנועה שלך ושל הסוס, ואת כמובן יודעת להתאים את עצמך למצב הרצוי. אבל כל זה נעשה בלי "להשען" על הסוס או להעזר בו...ז"א גם אם תשבי על עץ, עדיין תיהי בשיווי משקל ובנשיאה עצמית, ותוכלי להזיז כל חלק בגוף כמעט בלי להשתנות בצורה שנראת לעין. וזה כל הרעיון של הישיבה הזאת... ברגע שיש לך את היכולת להחזיק את עצמך, להיות מודעת לכל חלק בגוף ולשלוט בו, את יכולה "לשחק" עם הישיבה הזאת ובאמת למצות את עצמך ברכיבות, להתשמש בכלים הנכונים. וכן, בהחלט יוצא מעניין..=]]

אמממממ

הישיבה של הרוכב לא משתנה באופן משמעותי כל כך בין סוס לסוס אבל היא משתנה... לכל סוס יש שיווי משקל שונה ותנועה שונה ועל כך משתנה קצת הישיבה של הרוכב... יש סוסים שלא יהייו נוחים בטרוט או קאנטר ותראי רוכבים שיותר יזוזו באוכף לעומת סוסים אחרים שיהייו יותר נוחים... וגם וסילי הסביר לי בעבר... שגם מעל קפיצה יש סוסים שפשוט גורמים לכך שתשארי בשווי משקל מעל הקפיצה ויש סוסים שישנו לך את כל השיווי משקל ולכן לא תהיי כל כך יציבה בקפיצה... אני לא אתן שמות ודוגמאות כי זה לא מתאים אבל בואי נגיד שיש סוסים שפשוט עוזרים לרוכב ברכיבה ובקפיצה למשל ע"י זה שהם עם שיווי משקל טוב והם פחות משפיעים על הרוכב לעומת סוסים אחרים שהצעד שלהם והקפיצה שלהם יכולים ממש להפריע לישיבה של הרוכב... בקיצור מה שאני מנסה להגיד זה שיש סוסים כמו שאמרת שמרגישים הרבה יותר נוח לרכב עליהם ומרגישים ממש יציבים למשל אני מרגישה ככה על רונלד... ויש סוסים שככה הם והם משפיעים יותר על הישיבה של הרוכב ושיווי המשקל...

אבל זה בדיוק מה שאני מנסה להגיד..

שכאשר יש לרוכב מסוים ישיבה עצמאית, זה לא הכי משנה מה הסוס מתחתיו יעשה, גם אם הוא יקפוץ בצורה מוזרה (לא באופן פתאומי וחד פעמי כמובן..אבל אופן בקפיצה של הסוס יהיה שונה מסוסים אחרים) או יחליט שבא לו לעשות קפיצות קטנות כאלה עם הגוף כל פעם שמבקשים ממנו משהו שלא בא לו לעשות..זה למשל מה שאזארו עושה ברגע שדורשים ממנו טיפה יותר...ובתחילת השיעור הוא עשה לי את זה והישיבה שלי השתנתה..ואז מורקה בא והסביר לי שלא משנה שהוא עושה את זה..אני צריכה להמשיך לשבת וכאילו להתעלם מזה שזה קרה..וזה יעבור לו..ובאמת אחרי 3-4 פעמים שהוא עשה את זה ואני לא שיניתי את ישיבה הוא הפסיק את זה... ויש עוד דוגמאות כאלה... אני לא אומרת שאין סוסים שלא נח לשבת עליהם..אבל ברגע שאת שולטת בגוף כמו שצריך את לא תושפעי במידה מספקת כדי שהישבה תשתנה כתוצאה מהפעולה של הסוס. רוכבים שעל חלק סוסים יושבים פיקס ועל חלק סוסים עפים ומתפזרים לכל כיוון מעל הקפיצה, כנראה, שאין להם את אותה הישיבה העצמאית הזאת, ושהישיבה שלהן בעצם כן מושפעם בצורה כזאת או אחרת מהפעולות של הסוס... ושוב, אני לא מדברת על משהו חד פעמי או יום רע..כי לכולנו יש את זה.. כמו אצל סוסים, גם אצל בני אדם שיווי משקל הוא משהו נרכש וניתן לפיתוח עצמי. אחת ה"מטלות" של הרוכב זה לרכוש שיווי משקל לעצמו ולא להסתמך על הסוס שיתן לנו שיווי משקל, כי אחרת אי אפשר להתקדם מאוד, ואי אפשר לבקש מהסוס דברים שישנו לו את שיווי המשקל שלו, כי ככה גם הרוכב יאבד שיווי משקל והתרגיל או מה שזה לא יהיה יתערער ויהרס.

2eye

New member
אני מכיר מישהו שרוכב

לא יפה מבחינת חיצוניות, אבל רוכב טוווווב, אחד הטובים שאני מכיר.

מבין שתי האפשרויות שהצבת

אז עדיף יפה וטוב. עדיף לרכב טוב ולא לקחת מקום ראשון, על פני לרכב לא טוב ולקחת מקום ראשון (מה שלדעתי כמעט לא יקרה, לפחות במקומות בהם הרכיבה יותר מפותחת).

בארץ לצערי זה קורה הרבה

שהסוס עושה את רב העבודה ולא הרוכב... וזה לא בא מזלזול חס וחלילה..אני לא חושבת שיש לי זכות לזלזל באף אחד... אבל בהחלט הרמה של הסוסים בארץ יותר גבוה מהרמה של הרוכבים..ובאופן כללי כל סוס טוב מפתח את הענף..ככה שאין בזה רק דברים פחות טובים.. בגלל זה את תראי הרבה רוכבים מוכשרים שהמזל לא שיחק לצידם והם לא לקחו מקום, לעומת רוכבים פחות מוכשרים שפשוט יש להם את הסוס הנכון שיקח אותם לשם..

למעלה