יפה או לא

ToryMaster

New member
../images/Emo45.gif

מה גם שסוס אפשר בקלות להביא מחו"ל איזה אלוף ולהחליף אחרי שתי עונות כשהוא כבר ישכח את האילוף המקורי שלו וירד ברמה.

aloniguy

New member
כמו שאמרו כבר

זה קורה המון בארץ... אבל עם כמה שמוזר לשמוע זה קורה גם בחו''ל... לא מדבר מניסיון כי אף פעם לא רכבתי בחו''ל, אבל ככה שמעתי מאנשים עם ניסיון ברכיבה באירופה... וגם בארה''ב.... אם מישהו שרכב בחו''ל טוען אחרת הוא מוזמן לתקן אותי.... אני אומר רק על סמך מה ששמעתי ככה שזה לא אמין ב100%....

../images/Emo45.gif...

אני הייתי מספר פעמים בתחרויות בהולנד/בלגיה וראיתי שגם שם כמו בארץ יש רוכבים יותר טובים ורוכבים פחות טובים... וגם שם יש רוכבים שממש לא יודעים לרכב אבל הסוסים שלהם קופצים מסלולים של 1.20-1.30 גם שהרוכבים שלהם מושכים להם בפה או רוכבים עם מושכות ארוכות.. זה קיים בכל מקום ולא רק בארץ... וככל שהרמה עולה סביר להניח שרוב הרוכבים שם ירכבו טוב ויותר מדוייק למרות שאפשר לראות גם רוכבים ברמות של 1.50 שיעשו טעויות.. בסה"כ אנחנו בני אדם ולא תמיד אפשר לדייק בכל תנועה שלנו ברכיבה..

מה שנכון נכון...

זאת תופעה שקיימת בכל מקום, אם נרצה ואם לא... אני חושבת שזה לא משהו שישתנה.. תמיד יהיו האנשים שיש להם הרבה כסף ורצון להצליח בתחרויות ו"להתקדם" בגובה ולא איכפת להם איך הם רוכבים..

ToryMaster

New member
בטח שזה קיים בכל מקום

אבל באירופה המבחר גדול יותר, אז זה פחות בולט, אני חושבת.

תראי...

ברור שעדיף יפה וטוב בו זמנית ובדרסז' זה אפילו די קריטי כי הציון מושפע מההופעה הכללית ולא רק על איך שהסוס הולך. בקפיצות הסיפור קצת שונה. יש המון קופצים מעולים שהסגנון שלהם לא הכי יפה אבל עדיין הם מנצחים בקלות כי יש להם מלא רגש וידע ובקפיצות אתה לא נשפט על הישיבה עצמה.....בקשר למקצה של הקפיצות בסגנון אני חושבת שיש מקום לפתח את המקצה הזה בארץ בעיקר לילדים צעירים שממהרים לעלות בגובה אבל לא באמת רוכבים טוב....

aloniguy

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

לדעתי זה מקצה שתפור על ילדים שממהרים לעלות בגובה! לגרום להם קצת להבין ולהפנים את הערכים האמיתיים של הקפיצות.... משם ההמשך יהיה הרבה יותר אפקטיבי ובנוי יותר נכון....

2eye

New member
../images/Emo127.gifצודק

יש יותר מדי ילדים שלחוצים לעלות מהר, וזו טעות... אותי כל הזמן שואלים למה אני לא עולה, ואני לא ממהר...יש לי זמן :)

ממממ כמו שכולם אמרו

עדיף לרכב טוב ויפה זה בארור.... ואני מסכימה פה עם כולם
מממ ובקשר לאקוויטישן גמלי לי נראה שצריך לפתח את זה בארץ.... מממ אולי נבקש...?? חחחח

ווינגז

New member
מעתיקה מההודעה הקודמת שלי בנושא

ומוסיפה
(וכן, את פתחת את הדיון הזה גם בפעם שעברה) לטעמי, כשמפרידים בין המקצים - אקוויטיישן מול המקצים ה"רגילים", יש גם מעין הפרדה בתפיסת הרעיון; זה מקצה אקוויטיישן? צריך לרכב פה יפה - זו המטרה, ככה מנצחים... בעוד שאם זה לא - המטרה [הניצחון] מקדשת את האמצעים - ורכיבה נכונה היא "לא כ"כ חשובה". ברור שרכיבה נכונה היא תמיד חשובה, אבל לא תמיד הכרחית לניצחון. אני חושבת שאם היו, באיזשהו מובן, מאחדים בין המקצים - כך שחוץ מהמקצים ה"רגילים" כביכול - יהיו גם חוקים של רכיבה נכונה, גישה נכונה למכשולים, מספר צעדים בין מכשול למכשול - זה יקדם מאוד את הענף. כשאנשים יצטרכו להתאמץ בשביל להגיע להישגים, וכשהגישה של להביא סוס מחו"ל שיקפוץ 2-3 עונות כמו שצריך ויביא לרוכבים את הניצחון הרבה פעמים (וכמו ששיר אמרה, להביא את הסוסים האלו גם מפתח את הענף, אז זה לא רק רע) לא תהיה אקטואלית, אנשים יצטרכו להתאים את עצמם ברכיבה לסטנדרטים כלשהם חוץ מלהביא את הסוס למכשול ולקפוץ (וכמובן שאני לא מדברת על כל הרוכבים בארץ, יש פה גם רוכבים מאוד מוכשרים, מוצלחים וכאלו שרוכבים מאוד מאוד יפה
), כמובן שזה יפתח את הענף הלאה, כי עם רכיבה נכונה - הסוס יקפוץ יותר טוב לאורך זמן, ואחרי שעובדים על הרכיבה הנכונה, השאר פתוח משנה. מן הסתם, זה דורש משאבים שאני לא מאמינה שיש או אפשר להשקיע, וכמובן שכמו שכבר אמרו פה, התופעה הזו לא קיימת רק פה - אלא בכל העולם, רק שבגלל שהמדינה הזו כ"כ קטנה ובענף הזה כמעט כולם מכירים את כולם, זה יותר בולט פה.

MorH

New member
../images/Emo174.gif לא קראתי את מה שאנשים רשמו

אז אני פשוט יגיד מה שאני חושבת =)) אני חושבת שרכיבה נכונה היא " יפה " מה שאומרים כי אף אחד בערך לא יכול להגדיר רכיבה יפה =\\ פשוט כשאומרים יפה מתכוונים לנכונה בעעעע רגע הסתבכתי מממ ותכלס ? כל הרכיבה באה מהישיבה לדעתי אין על אקוויטיישן ! זה מקצה כ'כ מעולה ! זה כמו מבחן דרסאז' לקפיצות ותאמינו לי שהרבה מהרוכבים בארץ לא הכי יכולים לעבור אותו עם ניקוד טוב פפ =\\ חחחח הבאתי אותה בסיבוך =P

למעלה