מי זוכר? - נוסטלגיה.

זה ש...

New member
השוקולד!!!

"ג´מאיקה" - מישהו מכיר? זוכר את שוקולד הג´מאיקה בעל 6 הקוביות מלא בקרם .... מממ... אשמח לשמוע מאלו שהיו מכורים לו. ו... "אין חיים ללא קרמבו" - א.ח.ישעיהו
 

שחל

New member
כולם מדברים על איכות.

שלום שמי שחל ואני מכור כמעט 30 שנה לשוקולד. אני חובב שוקולד מושבע וטעמתי כבר הרבה מהחום החום הזה. אבל אם כבר יש פורום שלם של שוקולד, אני חייב לשאול. האם מישהו זוכר את השוקולד לבישול של עלית- "דפנה", הוא היה עבה כזה בעטיפת נייר כחולה לבנה(החלב) ואדומה לבנה (המריר). מתי שהוא החליטו בעלית לשנות אותו, והיום קשה למצוא אותו, ואם כבר יש אז הוא אחר. האם מישהו יודע מה קרה לשוקולד הישן העבה עם הקוביות הגדולות? אני שואל כי למרות שהוא נחשב שוקולד לבישול: א) הוא היה בסיס נהדר לכל מיני מטעמי שוקולד, ב) כשלעצמו היו לא איכויות שקשה למצוא(גם בגלל העובי וגם בגלל הטעם!) מישהו מכיר, יודע? שחל שמתגעגע.
 

LEATHER REBEL

New member
"אנטון ברג" הכי טוב

שוקולד מתוצרת "אנטון ברג", דנמרק, הוא הטוב ביו שטעמתי מעודי. יש בו שומן חמאה ואולי זה מה שעושה את ההבדל... אמנם קצת יקר, אבל אחרי שתנסו, כולכם תודו שזה שווה את המחיר.
 

ליאן.

New member
לא ניסיתי..

אבל ביקרתי באתר של אנטון ברג, והשוקולד נראה משובח באמת, ויש לחברה היסטוריה מעניינת של מאות שנים. לחברה מגוון נרחב של מוצרים כמו: חטיפי שוקולד, בונבוניירות, שוקולד מנטה, שוקלד עם קרמל, שוקלד תפוז, במילוי מרציפן שקדים, במילוי פירות ומרציפן, נוגט, במילוי ליקר ועוד... ידוע לך במקרה אם השוקולד הזה נמכר גם בארץ והיכן?
 

LEATHER REBEL

New member
לא יודע אם יש בישראל

אכלתיו לראשונה בריטניה בה אני מתגורר כבר שנים.
 

Aphelion

New member
משהו שמטריד אותי כבר הרבה זמן

או שלאנשים יש זיכרון קצר, או שאין להם חוש טעם, או שאני סתם משוגעת. פסק זמן - נכון שהפסק זמן של שנות ה-80 היה שונה מהחיקוי העלוב של היום? עד סוף שנות ה-80 הפסק זמן היה השוקולד הישראלי הכי טעים, שוקולד באיכות בינלאומית, כל כך טעים! אבל אז, בתחילת ה-90 קרה לו משהו ושינו אותו, השינוי לא היה ממש מורגש, עם השנים שעברו, לאט לאט טעמו המקורי נעלם לחלוטין, ואת מקומו של הפסק זמן האהוב, תפס חיקוי עלוב שענה לשם "פסק זמן". למה? איפה הצדק? ונכון שאני לא היחידה שהרגישה בשינוי?
 
אני אומנם ../images/Emo29.gif

לא קיימת כל כך הרבה זמן (
), אבל בהחלט שמתי לב להבדל הגדול בין הפסק זמן של פעם למה שיש היום. וזה לא היה שינוי לטובה...
ברצינות, היום הדבר הזה ממש מגעיל! אני לא יודעת מה שמו בו, אבל עכשיו גם לפסק זמן הרגיל יש טעם של אחד שכשר לפסח... יוחזר הפסק זמן הישן לאלתר!
 

מיטללל

New member
טעם מגעיל?

יו יו יו איזה הגזמה. אני לא יודעת מה היה בשנות השמונים {ליאן, שננסה להשיג דוגמית?} אבל הפסק זמן של שנות ה-2000 הוא בהחלט ראוי לאכילה.
 
אני רצינית...! ../images/Emo29.gif

כשהייתי קטנה הייתי מתה על פסק זמן, ועכשיו אני כבר לא אוכלת את זה... השוקולד עדיין נורא טעים! (לפעמים אני אוכלת רק את השוקולד שיש בצדדים...
), אבל התוכן שלו ממש לא טעים... ואם כבר שרשור נוסטלגיה... מי זוכר את "שוקוביס"? (
), הדבר הזה היה כזה טעים! ממש חבל שהפסיקו לייצר את זה...
 

אפרתתת

New member
אוי כן

שוקוביס היה כזה נפלא!!!! וזוכרים שהיה NBA?? איך אהבתיייייי את זה!!!!!!!!!!!!!!!!
 

Aphelion

New member
הפסק זמן הישן מת!

כילדה קטנה בשנות השמונים ממש אהבתי פסק זמן, כי הוא פשוט היה שוקולד מעולה ללא מתחרים. אבל כן, הם שינו משהו בחומרים(סביר להניח שהחליפו לחומרים זולים יותר ופחות איכותיים) וכך טעמו המשובח של הפסק זמן נעלם ומאז לא שבו עקבותיו. ובאמת יש לו טעם של שוקולד כשר לפסח, או לפחות משהו בסגנון. לא נורא, מצאתי שוקולד אחר, איטלקי, שטעמו הוא בדיוק כמו הטעם של הפסק זמן הישן(אחד גנב מהשני זה בטוח).
 

liti

New member
נשיקולדה!

איך, איך הפסיקו לייצר את זה... הכי טעים היה השוקולד הלבן עם אגוזי לוז בפנים.
 

perrinat

New member
זה מרובעים קטנים כאלה../images/Emo35.gif../images/Emo103.gif

כבר הספקתי לשכוח איך זה נראה.... אבל זכור לי שזה היה
לא אוהבת שוקולד לבן.......
 

liti

New member
זה היה ריבוע

ובתוכו 9 קוביות קטנות. היו מלא טעמים שונים וגם הטעמים האחרים מעבר ללבן היו נפלאים.
 

לימבו

New member
אין כמו "נשיקולדה"!

אני זוכר את הפרסומת עם הפה (הנשי), והלוגו המדהים שלהם... וכמובן השוקולד!... אני חושב שב"אבולוציית השוקולד" של עלית זה פשוט הפך לשם אחר, לא?! צריך לבדוק את זה באמת... איך זה נעלם מהשוק ולא הרגשנו!!
 

smamit

New member
יאפ...

השוקולד האהוב עלי בתור ילדה קטנה.. גם עכשיו אני נוהגת לתהות לפעמים לאן הוא נעלם....
 
למעלה