מעב"ר

PinkPony

New member
=]

2 שיעורים .. על כתם . יום שישי נפלתי =P אבל היה אחלה שיעור ! והיום היה גם ממש טוב
בל סתם רכיבה ואיזה 20 סיבובים של קאנטר לכל צד
והיה נחמד =] וונדי וונדי וונדי סתם רכיבה .. היא הייתה כל כך רגועה ובקאנטר היא הייתה כזאת מתוקהה :)

סוני DSCH1

New member
לא

היה לי כי פרשתי לשבועיים וחצי אבל באתי לראות את הקבוצה שלי רוכבת אבל זהו ממחר אני חוזרת לרכבבבבבבבבבבבבב סוף סוף אחרי שבועעים וחצי רעים חחחח גרייס את הולכת לעבוד סוף סוף

2eye

New member
אתמול =]

היה טוב, עבדנו על רפיצות טכניות. עשינו תרגיל כזה של לבוא עקום לאפרייט [או איקס, בהתחלה] ואח"כ קו פשוט של 6 טיפה סגור, ועשיתי ב7, כמו איזה רוכב על פונים XD פשוט סגרתי טוב... דרור היה מרוצה, אני הייתי מרוצה...ואמרלד קיבל גזר [משמע שהוא מרוצה] D: עזבועזבו, אני קצת מסטול עכשיום

סוני DSCH1

New member
עונה

אוקי היה מעולה בערך אני כמובן לא רכבתי חודשב בערך אז היה לי קצת קשה לשבת עלייה היא הייתה חמודה היא סוסת בית ספר אז לא רוכבים אלייה קבוע רק אני היתי רוכבת עלייה כי רציתי לעשות אותה רייניגת ואז אני לא זוכרת למה אבל הפסקתי אז היום גגילתי שהיא לא זוכרת כלום היא הייתה קשה ליד לא אהבה את המסגרת ניסתה לברוח על ידי שהיא יוצאת אחוצה עם הכתפים וכו יעני המון בעיות אבל בסוף היא הייתה נחמדה בימין שפעם זה היה הצד הקשה שלה ובשמואל היא הייתה גרועעעעההה אבל אני עדין אוהבת אותה אוף יום שבת אני מאכילה איזה מבאס

../images/Emo7.gif

לים יש טראומה [שהוא שתה יותר מידי\אכל יותר מידי\שתה מים קרים\משהו דומה לא ברור מה] והוא לא יכול לקום!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מסכניייי זה מסוכן?

2eye

New member
אם זה קוליק כדאי לקרוא דחוף לוטרינר

בלי להלחיץ: זה עלול להיות מסוכן.

חס וחלילה

הוא פשוט לא מוכן לעמוד על הרגליים בגלל שעבר איזשהי טראומה...אז הוא שוכב בטח יעבור לו מתישהו הוא קיבל את זה קל

יש מצב שזה קוליק.

קוליק- שם כולל לכאבי בטן. אחד הסימנים לקוליק זאת רביצה. אם הוא בסכנה או לא- זה תלוי בחומרת הקוליק. אם הוא במצב קל, רוב הסיכויים שבעזרת הולכה זה יעבור לו, והוא לא יצטרך טיפול מוטרינר. אם אחרי הולכה של כ-15 דק' זה לא עובר, צריך לקרוא לוטרינר. עוד סימפטומים לקוליק זה הסתכלות לצדדים ולבטן, הרמת רגל אחורית ובעיטה בבטן, התמתחות, הזעה. אלה בעיקר סימפטומים של קוליק קל. ברמה בינונית וקשה של קוליק יש את הסימפטומים של הקוליק הקל+ סימפטומים נוספים כמו למשל נסיונות להתגלגל. את דרגת הקוליק אפשר גם לקבוע לפי חום הגוף, לפי קצב הנשימה (נשימות לדקה), לפי צבע בחניכיים (עוזר להבחין בעיקר כשיש קוליק קשה), ולפי הצואה (יש/אין צואה, קשה, רכה וכו'). אם הוא עבר קוליק, תני לבעלי הסוס לטפל בו ולקבוע את מצבו. אל תנסי לטפל. הם כבר יקבעו אם לקרוא לוטרינר או לא.

תפוז../images/Emo46.gif כנסי

נמחק לי חלק ממשפט. אם הוא במצב קל, רוב הסיכויים שבעזרת הולכה ושתיית מים (אם הוא ירצה) זה יעבור לו.

סוני DSCH1

New member
תעשי

לי טובה ואל תצאי שהיא תתתן לסוס מים כי יכול להיות מסוכן וכי זב יכול להיות שזה בכלל לא קוליק אז עדיף שתוציא אותו להליכה בלי לאכול ובלי לתת לו לשתות ושתתקשר לויטרינר

למעלה