סיר חע

New member
../images/Emo204.gif

למה הורים מחריכים את הילדים שלהם לסדר את החדר? (זה לא אוףטופיק. זה דיון עמוק!!!)

antreprize

New member
לא יודע.

אולי כי זה יותר קל מלנקום בהורים שלהם על שהם הכריחו אותם לנקות את החדר שלהם.

למרות שאצלי זה לא היה ככה

אני חושב שהם חושבים שזה נותן לילד "חינוך" לאחריות וסדר כנראה .. בקיצר שטויות XD

Shira Esther

New member
זה ממש לא שטויות

בן אדם צריך להתרגל שההורים שלו לא בתפקיד המשרתים שלו.

את יכולה לחשוב ככה

וזה בסדר מבחינתי . אבל לדעתי לא זו הדרך לחינוך לאחריות וסדר . זו כפיה . אני מכיר הרבה אנשים שהיו מחויבים לסדר את החדר שלהם ואף אחד מהם לא יותר אחראי ממני או מסודר ממני באיזושהי דרך. במקום לעודד את הילד לעשות דברים מרצונו - שהסדר והאחריות ינבעו ממנו , ההורים מנסים לכפות את ההרגלים והערכים שלהם על הילד - לרוב זה לא יטמע אלא רק יצור תחושת כפיה .

Shira Esther

New member
אה, התכוונת לדרך

אם לצטט את הרלן קובן- "ילדים לא באים עם הוראות הפעלה". קשה מאוד לדעת איך בדיוק לחנך, במיוחד בפורום כזה- אני מתארת לעצמי שלרובנו אין ילדיםP:

הורים לא צריכים לחנך

הם צריכים להורות להצביע על הדרך, להמליץ, לכוון, להיות לעזרה, לתמיכה... ולא "לכפות" "להכריח" "ללמד" או "לחנך" כן, האדם מסתכל על הכל הפוך... מטומטם... (בלי כוונה להעליב כמובן)

ודרך אגב שירה

תני לי לשפצר את המשפט של הרלן קובן: "ילדים לא באים עם הוראות הפעלה" - כי הם לא מכונת כביסה ותני לי להמליץ לך על משפט של איינשטיין: "הדרך הנכונה לחנך בני אדם היא להיות להם לדוגמא."

Dragonaut

New member
אבל אם

הורים לא צריכים לחנך, אין להם סיבה להוות לצאציהם דוגמא. [אם יוצאים מהנחת הבסיס שתארת לפני שתי הודעות]

בידיוק

ההורים לא צריכים לחנך, לשנות, להישתלט הם צריכים להוות דוגמא וזהו, הילד כבר יחליט בעצמו מה טוב ומה רע בשבילו ולפי התגובה והדוגמא של ההורים הילד ילמד, ויגדל ו"יחנך" את עצמו חשבת פעם למה רוב הילדים המוכים הופכים להיות הורים מכים? כי זה הדוגמה שהם למדו מהוריהם.... הם לא יודעים להיתמודד עם דברים אחרים, הם פונים למה שהם למדו מלראות את הוריהם מהוום "דוגמא". ההורים בכל מקרה הם דוגמא לצאצהאם, השאלה איזה דוגמא הם רוצים להשאיר במוחו של הילד.... דוגמה לחינוך דבילי: אמא: דרור האם אתה הרבצת לגילי? דרור:כן, הוא עיצבן אותי אמא: לך לחדר שלך אתה מקורקע כמובן שזה דוגמא, אבל מה הילד לומד? פעם הבאה לשקר אנו תומכים בטוהר האמת, אבל כל פעם שמשהו אומר אותה אנחנו מענישים אותו, אז הילד לומד לשקר לסביבה ולעצמו... מה שצריך לעשות במקרה כזה הוא לדבר עם הילד ולתת לו כלים להיתמודד עם אנשים ש"מעצבנים" אותו ולא להעניש אותו ילדים הם לא מפגרים, הם יודעים טוב מאוד מה אתה עושה ואיך אתה מתנהג כהורה וילדים הם בין היחידים שאומרים את האמת הפשוטה, ולכן יש תוכניות טלויזיה כמו של ביל קוסבי. ואנחנו צוחקים ומגחגחים אבל יודעים שמה שהם אומרים זה אמת מה שאנחנו לא נוכל להגיד בחיים בגלל כללי ה"חברה" שאנו חיים בה

איזו שטות זו

בטח שהורים צרכים לחנך . אם לא הילד יבחר במה שמפטה אותו . אם זה לגנוב . אם זה להכות . הוא יכולל להיגרר לפשע . לרוב זה מה שקורה כאשר ההורים באמת לא מחנכים ו"מורים" . הילדים גדלים להיות אגואיסטים מגעילים , לא מחונכים . אנשים שלא איכפת להם מכלום מלבד עצמם . איך ההורה צריך ללמד את הילד על משמעות הכסף ? ב"הצעה"? - לא , בחינוך. זה כמו להגיד שילד לא באמת צריך ללמוד בבית הספר . זו רק הצעה . ההורים "מורים" בדרך של חינוך . על החינוך כבר אפשר לדבר . ולקבוע שהאדם מטומטם זה מאוד אידיוטי

אתה יכול לקחת את הסוס אל המים

אתה לא יכול להכריח אותו לישתות ותחשוב על זה...

זו לא דוגמא שקשורה לעצם החינוך עצמו

אלא לדרך החינוך . תחשוב על לביאה שמחנכת את ילדיה כיצד לצוד . היא מלמדת אותם , אך באותו הזמן היא שומרת שלא יריבו וכו' . חוץ מזה שהאדם הרבה יותר מפותח מחיה , התרבות מחייבת חינוך. כדי לחיות בחברה כה גדולה ומורכבת כמו שלנו צריך לדעת ולהבין את חוקי החברה וקודי התנהגות . אם היינו חיים בטבע במערות , היה מספיק שההורים היו מלמדים אותנו לצוד . אבל אנחנו מזמן עברנו את את עידן האבן. במידה ויהיו לך שני ילדים והגדול יכה את אחיו הקטן , מה תגיד לאח הבוגר "אני מציע לך לעזוב אותו , כדאי לך" או שתפריד בינהם ותגיד לו שזה לא בסדר ושיבקש סליחה ?

בשבילי

יש חינוך שזה שווה למילה אילוף יש הסברה שזה להוות דוגמא ונתינת כלים כל אחד יכול לילמוד מה שהוא רוצה לביאה לא "מחנכת" את הגורים לצוד הם לומדים לבד רק מעצם ההיסתכלות על מעשי האם וכמובן הם משפרים את יכולת הציד שלהם עם הזמן ואם היו לי שני ילדים, הכי פשוט, אני אשאל את הגדול למה הוא הכה את הקטן ואני אטפל בבעיה עצמה ולא בהשלכות שלה אם זה מקינאה, אני אסביר לגדול שאין ממה לקנאות אם זה ממשהו אחר אני אסביר אחרת אבל אני לא יעניש בכל מקרה אם מישהו רוצה לעשות משהו, הוא יעשה זאת בכל מקרה לא חשוב כמה אני רוצה או חושב אחרת כל אדם למעשיו, העולם לא סובב סביבי לדעתי, עונש לא ילמד כלום ואם העונש כבר ילמד משהו את הילד, זה רק שפעם הבאה הוא צריך להסתיר את המעשים שלו מימך, כדי לא להענש העונש לא מלמד אותו כלום חוץ מאיך לשקר ולהסתיר... הינה דוגמא: אתה יודע כמה גנבים יש בכלא, ואתה יודע שהם מקבלים שנים של מאסר מישום מה העונש הזה לא מפסיק את הגניבה בעולם העונש הזה לא מלמד כלום, ואף אחד לא מטפל בסיבה לגניבה ות'אמת זה לא מזיז לאף אחד במישפט לא משנה מה הסיבה, גנבת משמע אתה אשם משמע עונש אלא אם כן מישהו הכריח אותך, ואז זה כבר באלגן לאף אחד לא אכפת מהי הסיבה שאתה עושה דברים העיקר שתינהג לפי החוקים שלהם ותהיה "מאולף" לילדים שלי כן אכפת לי מהסיבה, ואני אפתור את הבעיה ולא אפחיד אותם עם עונש הם יעשו מה שבראש שלהם בכל מקרה

גם אני חושב שעונש זו לא הדרך

בכל מקרה ההגדרות שלך מוזרות . מה שהורים עושים - הם מחנכים . אולי בשבילך זו המילה "להורות" . שיהיה - המשמעות המקובלת על כולם היא חינוך . חינוך הוא לא אילוף (ואלא שתי מילים שונות , בעלות משמעויות שונות) . הרי מהו חינוך ? להראות את הדרך ה"נכונה". ההגדרה והמונח המקובל בפי רבים הוא חינוך.על דרך החינוך כבר אפשר להיתווכח. במקרה של הילדים - "חינכת" אותם , זה שאתה קורא לזה בדרך אחרת זה לא אומר שזהו לא חינוך . בכל מקרה אני מאמין שאם היית רואה את שני האחים בסיטואציה הזו בזמן אמת היית מרחיק את האחים , לא "מציע" להם להיפרד. כל הסיפור של השאלות וכו' זה כבר אחר כך . גם זה חלק מחינוך . הרי אם לא היית עושה את זה (שואל למה, מנסה לפשר וכו') לא היית מחנך כלל ! אם באמת היית בראש של "הם יעשו מה בראש שלהם בכל מקרה " אחד הילד הזה יגדל להיות באמת לא מחונך , ז"א יפגע בסובבים כי אתה לא מנעת ממנו את ההרגל הזה שהיה קטן . שתיים , תדאג לאח הקטן , יום יבוא וה"הוא יעשה מה בראש שלו" יגרום למוות של האח הקט כי האח הגדול התעצבן שהוא לא יכול להיות במחשב . אתה מבין , כל ה"מופרעים" שמכים מורים, מוצאים סכינים במועדונים וכו' אלה אנשים לדבריך "לא מאולפים" אבל מה זה מאולפים? ככה אנו שומרים על הפרט . אלו אותם אלו שלא קיבלו חינוך וחלק מההורים שלהם תמיד חשב שאין בכלל מה לתת גבולות או לעצור באיזשהו מקום כי "גם ככה בסוף הוא יעשה מה שהוא רוצה " אז למה להשקיע בגבולות וכל מני ? אני כמוך לא מאמין בחינוך בכפיה . הדבר צריך להיות תהליך של הילד וההורה גם יחד , אבל חינוך הוא דבר מחייב כיום.

כן, כניראה ההגדרות שלנו שונות

ולדעתי, כמו הגורי אריות הילדים ילמדו את עצמם פשוט רק מלהביט על הסביבה שלהן ואני יכול רק להוות דוגמא ולתת כלים להיתמודדות אם הם רוצים הם ילמדו אם הם לא רוצים הם לא ילמדו כמו שאמרתי כולם יכולים לילמוד ולומדים השאלה מה הם לומדים או מה הם רוצים לילמוד ולמה אתה חושב שהעבריינים ככה? לדעתי הם למדו מהסביבה שלהם האינדווידואלית שאלימות פותרת הכל, זה הכלי היחידי שהם מכירים וזה הדוגמה שהם ראו...בטח מההורים או מהסביבה...

ומה תעשה

כאשר אתה גר בסביבה אלימה ? כהורה , אתה רוצה שילדך יגדל להיות אלים ? או שתעדיף לחנך אותו בבית?

למעלה