חוויות מU S A

noam31

New member
קראת את ההודעה והשגיאה שעליה

בחרת להצביע היא שגיאת הקלדה ?

א ו נ י ל

New member
../images/Emo21.gifחוויות מU S A../images/Emo160.gif

אז ככה: קודם כל שלום לכולם,מה המצב,הכל בסיידר? חלקכם זוכרים אותי וחלקכם לא-לפני מספר חודשים התענינתי מאוד בנוגע לדרכים שבהן אני יכול לקבל אזרחות אמריקאית,ולעבור לארה"ב. מיד קיבלתי תשובות שלא עומדות בפני אופציות רבות וכמעט שאין סיכוי שאני יקבל ויזה לארה"ב אם אני לפני גיוס בצה"ל. לא התיאשתי ופניתי לצבא האמריקאי תחילה שלחתי מכתב ובתגובה קיבלתי מכתב האומר שרק עם דרכון אמריקאי או ויזת עובד קבוע אני יוכל להתגייס לצבא האמריקאי. עדיין לא התיאשתי ובתגובה המשכתי לשלוח מכתבים,לאחר המכתב ה-12בערך קיבלתי בתגובה מספר טלפון של מפקדת ה-MARINES CORPS בשיקגו. מיד ירדתי לסלון לקחתי ת'טלפון עליתי לחדר וטילפנתי,בעוד אני חושש שיענה לי איזה מפקד עם קול כבד ענתה לי פקידה עם קול של ילדה,ואז החל הדיאלוג הסברתי לה את כל תהליך "ההתכתבות" שלי והיא ביררה את שמי,ולאחר מספר דקות של בירור היא סיפרה על תוכנית חדשה של הצבא האמריקאי לעידוד הגיוס והשירות בחילות הלוחמים{Air force,Navy,Marines}לאחר מכן היא שאלה אותי למה בכלל אני רוצה להתגייס לצבא האמריקאי,ואם אני יודע בכלל לאן אני רוצה להתגייס{יש מבחר רב :)},ואז היא שאלה אותי שאלה אישיות יותר כמו:"בן כמה אתה","מהי רמת הכושר שלך","האם אתה יודע לדבר אנגלית כראוי" ככה בערך חצי שעה. לאחר שסימנו לדבר היא אמרה שהיא רשמה את נתוני ואני צפוי לקבל הודעה בדוא"ל או בטלפון או בדואר{מה שלא הגיוני-כי אני לא מארה"ב}. לאחר שבוע וחצי בערך התקשרו אליי ואז כבר דיברתי עם לוטננט מהמפקדה שאמר לי שאת השלבים הראשונים של הסינון שלהם עברתי{כל מי שמתחת לגיל 18 בעולם ועדיין לא נשבע אמונים לצבא שלו יכול להצטרף לתוכנית}-למזלי אני עדיין פחות מגיל18 ועדיין לא נשבעתי אמונים למדינה ככה שמבחינה חוקית אני יכול להצטרף לתוכנית,לאחר מכן הוא הסביר לי את הבעיות שיכולות להתעורר אם אני יעזוב את הארץ וכ'ו... לאחר שיחה ארוכה מאוד קיבלתי תאריך מדויק עם התיצבות במפקדת הקליטה והמיון של הצבא האמריקאי בשיקגו. נאמר לי שאם אני לא אתייצב עד המוזכר אני לא הוכל להצטרף לתוכנית,כמו כן לצורך קנית כרטיס צריך להוציא ויזה קודם לכן הדבר כבר טופל וקיבלתי ויזת תייר מיוחדת לשבוע וחצי. לאחר 3שבועות התארגנתי קניתי כרטיס לניו יורק ומשם לשיקגו{סה"כ 1200$ עד לשיקגו-לא כולל חזרה}הגעתי למפקדה ואז החל הראיון,בשינוי מוחלט לארץ כל מערכת הצבאית בארה"ב פשוט מדהימה,המפקדה נראת מבחוץ כמו בנין גדול ומרובע אבל מפנים הכל נראה שונה לגמריי,והכי חשוב האמריקאים הם אנשים כל-כך נחמדים לפני שבכלל התחיל הראיון הציע לי החייל דונאדס ושתייה,מטעמי נימוס{ורעב}הסכמתי להצעה ואז רק לאחר כמה דקות החלה השיחה,להפתעתי הרבה הראיון לקח לא יותר מ-רבע שעה,הכל נראה כל-כך מהיר ומלווה כל הזמן בחיוכים. אני יותר חושב שהחייל היה נחמד אליי משום שאני לא חושב שיש עוד בן אדם בגיל שלי שטס חצי עולם בשביל להתגייס למדינה שהוא לא אזרח בה בכלל. תחשבו שאיזה קנדי נחמד בן 18 יטוס מקנדה עד לישראל בשביל להתגייס לצבא ולהלחם. לאחר ששוחחנו והסתיים הריאיון קיבלתי תיק כלסר ענק עם מלא מכתבים וטפסים שאני צריך למלאות-בין היתר היו שם טפסים של התוכנית המיוחדת שלה הצטרפתי,בחבילה רשום תאריך הגיוס שלי ותאריך ההתיצבות שאליה אני חייב לדייק. מפאתי ביטחון וסיבות אישיות אני לא ארחיב בנושא,עד אז אני בארץ ומחכה לגיוס שלי :) בנוגע לצה"ל הצלחתי להשיג שנת דחיה כך שהזיזו לי את התאריך גיוס בשנה,מה שאומר שיש לי מספיק זמן עד שאני אתגייס לצבא האמריקאי. צר לי שנאלצתי לרמות ככה את הצבא ואת המדינה,אבל לצערי הרב העתיד הוא בארה"ב ולא בישראל. אם למישהו יש שאלות,או סתם דברים שהוא רוצה לשאול או להתענין אני אשמח מאוד לענות,במסגרת המותר כמובן. בשמחה ניר. נ.ב כאלה שיעדיפו לקלל אותי\למתוח ביקורת\וכ'ו... אז שתדעו לכם שאני פשוט יתעלם ממכם,ולא יגיב.

פטרובר

New member
שמע

בקשר ל"תחשבו שאיזה קנדי נחמד בן 18 יטוס מקנדה עד לישראל בשביל להתגייס לצבא ולהלחם." שתדע שיש המון כאלה (ביעקר כי הם יהודים אבל זה לא משנה) ובמקרה איתי במחלקה היה קנדי נחמד בן 26 עם תואר שני שבא לארץ לעשות צבא (המ"פ היה יותר צעיר ממנו...) בקשר לחתימה שלך .. לא הבנתי איך אתה כזה מורעל על שייטת ומתגייס לצבא האמריקאי.. תשנה את החתימה ל "כלב ים בעתיד" NAVY SEALS HERE I COME

א ו נ י ל

New member
וואלה אתה צודק :)

עד לא מזמן לא רק שההיתי מורעל על השייטת,גם ההיתי אמור להתגייס לשייטת,אבל בגלל פרטים שאישים שאני מעדיף שלא לפרט בסופו של דבר לא החלטתי לעשות דברים אחרים. בכל אופן אני מתגייס למארינס,"סילס" זה חלום אבל רק הטובים שבמארינס זוכים להגיע לגיבוש של הסילס ואני לא חושב שלחברים ב"תוכנית" יש אופציה לשרת שם...

פטרובר

New member
קראתי את כל הסיפור שלך

וזה מדהים!! כל האנשים שאמרו שאתה חי בסרט צריכים עכשיו לאכול איזה כובע.. רק שתדע שצבא ולא משנה איזה צבא זה לא כזאת קייטנה כמו שאתה מדמיין..

א ו נ י ל

New member
תראה:

אני מאמין ואף בטוח שזה לא יהיה קייטנה. אבל מה לעשות צריכים לאכול חרא בהתחלה{כמו בהמון צבאות בעולם}אני רק מקווה שחיילים אמריקאים יתייחסו אליי כאחד מהם,ולא כאל ישראלי זר.

ESU Boscorelli

New member
וואו

הגעתי לפה מקישור ששמו בפורום ישראלי בחו"ל סחטיין על המאמץ כל הכבוד לך ועל היוזמה! תצליח!!! ואשמח אם תיצור קשר באיסיקיו ותספר איך היה

naomi24

New member
היי אוניל

שיהיה לך המון בהצלחה הצבא האמריקאי שונה לגמרי מהצבא הישראלי (לטוב ולרע...) לכמה זמן אתה צריך לחתום במסגרת הזו?

א ו נ י ל

New member
שניה אני בודק.

רשום ששירות ראשוני הוא שנתיים ו-3חודשים ישנה אפשרות לעלות בדרגות ולהשאר עוד בצבא. אין לי מושג עדיין כמה זמן תערך "התוכנית"{אגב בכוונה אני אומר "התוכנית" מכיוון שאמרו לי בפירוש להמנע מלהזכיר אותה}

טל ר

New member
בהצלחה + שאלה

האם מבחינת צה"ל אתה תהיה פטור משרות, או שתחשב כנפקד/עריק (מלש"ב שלא התייצב לשרות ביטחון למרות שהיה חייב בו)? כל הכבוד על היוזמה וההתמדה. קטונתי מלשפוט אותך לגבי האידאולוגיה - אני משתדל לא לשפוט איש, פרט למקרים של שחור ולבן.

א ו נ י ל

New member
תשובה:

כל עוד לא נשבעתי אמונים לצה"ל ואני מתחת לגיל18 אני יכול ללא הפרעה להצטרף לתוכנית,מבחינת ארה"ב אני כבר רשום שם ולצערי צה"ל כבר מבחינה חוקית לא יכול לשנות כלום. במידה ואני אכן יתגייס לצבא האמריקאי ויקבל אזרחות בתום שירותי,אני אוכל לחזור לארץ ללא הגבלה וצה"ל לא יכול לגעת בי כי תהיה לי אזרחות אמריקאית לכל דבר... עדיין אני חושב שתהיה לי האופציה לשרת שירות לאומי,וכך "לכפר" בצורה מסוימת על כך שלא התגייסתי...

Mירב

New member
טעות קטנה - כדאי שתבדוק עובדות!!

נכון אולי שתהיה אזרח אמריקאי אבל מה פתאום "צה"ל לא יוכל לגעת" בך?
אתה עדיין תהיה גם אזרח ישראלי...!! אלא אם אתה מתכוון לוותר על האזרחות הישראלית, מה שלא נראה לי... Mירב

א ו נ י ל

New member
טעות שלך Mותק :)

אין עונש בצבא על כך שהחלטתי לטוס לארה"ב ולהתגייס לצבא האמריקאי כל עוד לא נשבעתי אמונים למדינה אני יכול לעשות כל העולה על רוחי! ואני חוזר ומדגיש,הובהר לי שתינתן לי האופציה לשרת גם בצה"ל לאחר שירותי בצבא האמריקאי...

Mירב

New member
מעבר למה שאמרתי ולמה שאמרה עדי

איו לי מה להוסיף - "מותק"! אני רק ממליצה לך לבדוק עם צה"ל ולא עם "החייל האמריקאי" - את חוקי מדינת ישראל...

קצת עובדות

אזרח ישראלי שחי בישראל עד אחרי גיל 16, חייב בשירות בטחון. מבחינת צה"ל אתה תהיה עריק, מה שאומר שאם תיכנס לישראל (הידעת שחיילים אמריקאים נשלחים לחיפה די הרבה?) תיעצר ותשב בכלא. אזרחות אמריקאית לא תיתן לך דבר. אפילו אם תוותר על זו הישראלית, זה עדיין לא פוטר אותך מלציית לחוק, ויש בין ארה"ב לישראל הסכמי הסגרה. איכשהו, הסיפור שלך נשמע לי טיפונת דמיוני, אבל מי יודע. אולי לשקוע בדמיונות ולקבל תשומת לב בפורומים עושה לך טוב על הלב. בכל אופן שיהיה המון בהצלחה בכל מה שתבחר לעשות.

א ו נ י ל

New member
עדי...

איך את רוצה שאני אגיב לך? לי אין שום אינטרס להשיג פירסום כלשהוא. אם תשימי לב זהו הפורום היחידי שבחרתי לספר את מה שעבר עליי. זה שזה גלש לפורומים אחרים זה לא אשמתי. אם את מעדיפה שלא להאמין או לדחות את מה שאמרתי זה זכותך הרבה. אבל זה שאת בתור מנהלת פורום באה ואומרת שהכל בולישט ולא הגיוני אז זה פשוט כבר פוגע,את בעצם פוגעת באמינות דבריי כלפי הפורום. אני חוזר ומדגיש אין לי שום אינטרס כלפי הפורום,אני לא רוצה לזכות בפרסום או להפיץ את הדבר. רק רציתי ליידעות את הפורום הזה כי אני זוכר שהיו מספר אנשים שלפני מספר שבועות אמרו לי שאני יספר מה נסגר. עדי אגב כדאי לך להכין טיפה שיעורי בית לפני שאת מגיבה,משום שאני מאמין שהחייל האמריקאי שהסביר לי שאני לא עובר על שום חוק מבין טיפונת יותר ממך. מלבד זאת אני אשמח לענות על איזושהיא שאלה שתבחרי לשאול אותי,במסגרת מה שהוכל לענות לך.

חמוד

לא התכוונתי לפגוע, אותי זה משעשע. אני בטוחה שהחייל האמריקאי שלך יכול לחלץ אותך עם כל הסתבכות עם החוק הישראלי, תוך שניה. בהצלחה.

טל ר

New member
אינני בטוח

זה שאתה יכול להצטרף לתוכנית מכיוון שלא נשבעת אמונים לצה"ל אומר שאינך עובר על החוק האמריקאי, זה כלל אינו רלוונטי לחוק הישראלי. למיטב ידיעתי ברגע שקיבלת צו ראשון ו/או זימונך לצו ראשון התפרסם כחוק (הוא לא חייב להגיע אליך), אתה הופך מאזרח סתם למועמד לשרות ביטחון (מלש"ב), מה שאומר שהמנעות משרות בצה"ל הופכת להיות עבירה על החוק הישראלי, בלי קשר לשאלת קיומה של אזרחות זרה. ישנם ישראלים רבים אשר עברו לחו"ל לאחר שהיו חייבים בשירות צבאי, והיום הם אינם יכולים לבקר בישראל, מכיוון שהם נחשבים כאן לעבריינים. אני שוב מאחר לך הצלחה, וממליץ לך לבדוק את הנושא היטב לפני שאתה עושה צעדים בלתי הפיכים (היטב = לא לסמוך על מה שאומרים בפורומים או מה שאומר חייל בצבא ארה"ב שאינו מכיר את החוק הישראלי, אלא להיוועץ באיש מקצוע). טל.

Mירב

New member
טל כל הכבוד לך על התשובה המפורטת

ואני יכולה רק להוסיף גם שישנם ישראלים רבים שהיו בעלי אזרחות כפולה כל חייהם (כגון מי שנולדו בארה"ב או להורים אמריקאיים..) ואף חיו את רוב חייהם בארה"ב אך אם הגיעו לארץ בגיל המחייב אותם להתגייס - היו חייבים להתגייס אלא אם הוציאו אישור מיוחד... עכשיו בא הבחור וטוען שיש לו אישור מיוחד (דחיה) אבל עדיין הוא בגדר מלש"ב, כך שאם יחזור לאחר שנה הוא עלול להיות בצרות צרורות מבחינת צה"ל!! מה גם שככל שאני קוראת יותר את דבריו אני נוטה יותר להסכים עם ההשערה של עדי... נראה לי שזה פשוט בחור עם דמיון מפותח שים לב יש לו הרבה שגיאות וגם הוא אומר כל פעם משהו אחר (פעם שירות לאומי, פעם להתגייס לצה"ל...) - לא נראה לי שהוא באמת עבר את כל מה שהוא מתאר כאן... בייחוד שמדובר על קטין מתחת לגיל 18 - מה פתאום הוריו בכלל נתנו לו לעשות את זה?!?!? תמוה

Mירב

New member
אה ועוד משהו

לא יכול להיות שקנה כרטיס טיה ONE WAY עם ויזה של שבוע ולא יכול להיות שONE WAY עלה 1200$ (אני גרה בשיקגו) ולמה לטוס לשיקגו דרך ניו-יורק?... בקיצר...יותר מדי חורים בסיפור!

למעלה