חוויות מU S A

טל ר

New member
אם הבנתי נכון

ה"אישור המיוחד" שלו אינו אלא דחיית גיוס. למיטב ידיעתי שרות בצבא זר אינו פוטר משרות חובה בישראל. אינני מבין מספיק על מנת לקבוע מה נכון ומה לא. בכל מקרה, אני מאחל לו הצלחה מלאה היכן שיבחר להמשיך ("איחלתי לחייל הצלחה" - איזה פלאשבק...). תודה על המחמאה! טל.

Mירב

New member
והנה עוד משהו

אמנם בכותרת כתוב "עולים חדשים" אבל מדובר למעשה על החוק בכללותו! שימו לב מה כתוב לגבי: - חייבי שירות - פטור משירות - הכרה בשירות בצבא זר - מלש"ב בן למהגרים או ילידי חו"ל Mירב

Mירב

New member
למקרה שזה לא ברור בהודעה הקודמת

החתימה שלי היא הקישור ומאוד מומלץ לקרוא שם - הכל מוסבר שם במילים פשוטות וברורות!! מה שמוכיח כי הבחור מעופף

odedee

New member
ועוד שניים קטנים...

הצבא האמריקאי מגייס רק אזרחים אמריקאיים ותושבי קבע (בעלי גרין קארד). המארינס כנ"ל. אבל מדברים על תוכנית שבוש מקדם לאיזרוח של זרים שמשרתים בצבא. אז אולי יש משהו בזה.
I currently live outside the US. My address information cannot be entered into the registration fields on the Web site. Can I still join the Marines? If you are a United States citizen or Resident Alien and meet other eligibility requirements, you can join the Marines. Contact the nearest U.S. Embassy or consulate for more information. I am not a citizen of the United States, but I would still like to be in the Marines. Is this possible? In most cases you must be a United States citizen or resident alien to join the Marines. Upon establishing permanent legal residence in the U.S., you should address specific questions regarding your enlistment to your local Marine Corps recruiter. President Bush is currently promoting legislation that will help naturalization of foreign members of the U.S. Armed Forces.​
אני חושב שהתכנית שמוזכרת מאפשרת לתושבי קבע שמשרתים בצבא להפוך לאזרחים אמריקאיים מהר יותר, בעת שלום. לא יודע על תכנית לקבל אזרחים של מדינות אחרות שאינם תושבי ארה"ב. בכל מקרה טל ומירב צודקים, מלש"ב שקיבל צו ראשון בארץ חייב בשירות בטחון (וקבלת דחייה לא משנה כלום). מי שקיבל צו אך יוצא מהארץ ולא מתחייל הופך לנפקד, ואחרי שלושה ימים לעריק. אכן, קצת מפוקפק הסיפור הזה.

טל ר

New member
לא שלושה ימים

אתה צודק במה שכתבת על עריקות/נפקדות (לגבי צבא ארה"ב אין לי מושג), בתיקון אחד. נפקדות: העדרות ממקום השרות שלא ברשות. עריקות: העדרות ממקום השרות שלא ברשות מתוך כוונה שלא לחזור. ישנה תקופת נפקדות שמי שעבר אותה חזקה עליו כאילו כוונתו היתה לא לחזור למקום השרות (14 או 21 יום - אני לא בטוח - לדעתי 21 יום, אבל עברו כמה ימים מאז שעשיתי בוחן חש"צ). כלומר, מי שנעדר שעתיים ממקום השרות, אבל תפסו אותו (למשל) כשניסה לברוח לחו"ל, כנראה שעזב מתוך כוונה שלא לחזור, וזו עריקות.

Mירב

New member
עוד מתוך אתר המרינז

How long am I obligated to serve? The minimum initial enlistment is for four years active duty ועוד סתירות בדבריך ילד: קודם אמרת ששלחו לך דואר אח"כ אמרת שלא הגיוני שישלחו לך דואר כי אתה "לא מארה"ב"...
-חה-חה

א ו נ י ל

New member
מה?

"התוכנית" תערך שנתיים ו-4 חודשים אבל הגיוס של במארינס יערך כמה שהוא צריך להיערך. איפה בדיוק אמרתי שישלחו לי דואר? אני לא מבין אותך,את ממציאה דברים ואז את מתבססת עליהם כדי לתקן אותי?

טל ר

New member
מסתבר שמכירים בשרות בצבא זר

אולם לשם כך יש להצהיר על כך בצו הראשון - שאותו הבחור כבר עבר. נראה ברור שעזיבה כעת משמעותה עבירה על החוק הישראלי. הוא ילד גדול - שיחליט לבד מה טוב לו. טל.

Mירב

New member
ילד גדול...

הוא בעצמו כתב שהוא עדיין לא בן 18 לכן עפ"י חוקי מדינת ישראל הוא עדיין בחזקת "קטין" לכן גם כתבתי קודם שאני מפקפקת בכלל באמיתות כל הסיפור הזה כי להוריו עדיין חזקה עליו כל עוד הוא קטין

א ו נ י ל

New member
Mירב.

אני הודה לך מאוד אם בעתיד תתיחסי אליי ותשאלי אותי שאלה באופן עקיף,ולא מגוף שלישי. כמו שתיארתי רבות בעבר אם יש לך רצון לומר דברים אחרת זהו רצונך המלא לגמריי אני לא יכול לעשות כלום,זהו מטרת הפורום-דיונים. אבל ברגע שאת מתחילה להגיד שיש לי כבר דמיון מפותח ושאר ירקות אז זה מתחיל לפגוע בי באופן אישי,וזה מה שאני לא רוצה. אם היתה ליע את האופציה ההיתי סורק את הדפים שקיבלתי ומעלה לכם אותם פה,כדי אוליי אז לגרום לכולכם טיפ טיפה להאמין לי,אך עקב מגבלות שמפורטות בכתב אסור לצלם\לשכפל\לסרוק\להעתיק\להעביר\לדבר על שום אחד מן הנושאים המוזכרים בגליונות שקיבלתי. עכשיו כמה דברים-אני אישית עוד מעט בן 18 אני לא יודע מה זה אומר לך ולשאר האנשים פה,אבל אני מרגיש כ"בוגר" לכל דבר. המשפחה שלי ב-101% מאחורי-ומבחינתי יותר מזה אני לא צריך כלום. אגב שאלת איך זה הגיוני שטסתי מישראל לניו-יורק ומשם לשיקגו-אז אם ההית בודקת טיפונת ההית יודעת שאין לאל-על טיסות ישירות מנתב"ג לשיקגו,כדיח להגיע לשיקגו עליך לנחות בניו-יורק ומשם לקחת טיסה פנים-ארצית באחת מן חברות התעופה{אמריקן אירלנייס,אמריקן יונידת}. ועוד משהו אני מתנצל מאוד אם ישנם שגיאות כתיב בהודעתי ה-1,אחרי הכל כתבתי זאת דיי ברגש ומהר לא תכננתי את זה מראש וכתבתי את זה על דף או משהו.

Mירב

New member
אז ככה:

א) מזל שתפשת את עצמך כי הייתי מעירה לך גם על זה ב) השגיאות שלך הן לכל אורך הדרך ולא רק בהודעתך הראשונה ג) אתה לא מתייחס לעניין - צה"ל וחובתך כלפיו - שעליו מדובר כאן ד) דווקא יש טיסה ישירה של אלעל לשיקגו - פעמיים בשבוע!! ובכל מקרה יש גם חברות אחרות לא רק אלעל...אבל ניחא! ה) ואם כל הסיפור הזה אכן נכון - אני רק מקווה בשבילך שרמת האנגלית שלך טובה יותר מהעברית
ו) ושוב סתירות בדבריך: הרי קודם אמרת: "אתה חושב שזה לא כואב לאמא שלי? למשפחה שלי? שאני הולך עכשיו לארה"ב,ואני רק בן 18 אבל לצערי המשפחה שלי יודעת שארה"ב זה העתיד,ואל תשכח שארה"ב מאז ומתמיד עמדה מאחורי ישראל ובהמון מלחמות ניצחנו באמצעות תמיכתה של ארה"ב בנו. כואב לי מאוד על ההחלטה שביצעתי," אז מה אתה עכשיו אומר אחרת?? בקיצור GET REAL לילה טוב Mירב

Mירב

New member
אה ועוד דבר קטנטן

בימינו אף אחד לא כותב על דף... פשוט קוראים לפני ששולחים (וכשאפשר עושים גם spellcheck...
)

א ו נ י ל

New member
Mירב מאיפה להתחיל?

1}לא ידוע לי על טיסות ישירות מן ישראל לשיקגו עכשיו חידשת לי את הדבר. 2}זה שהבאת את הציטוט מה הוא אמור להסביר בדיוק?הכל נכון,בהחלט קשה לי לעזוב את המדינה ואת המשפחה ואני באמת עצוב שהגעתי למצב הזה אבל המשפחה שלי ב-101% מאחורי. 3}אני מתנצל שכתבתי עם טעויות כתיב-אבל אני בטוח שאת ואני יודעים שטעויות אלו נובעות עקב הקלדה מהירה על המקלדת ואי בדיקה חוזרת לפני שליחת ההודעה,לקחתי את הערתך לתשומת ליבי והפעם אני השתדל לקרוא בעיון את תגובתי לפני שהיא נשלחת.

amitx

New member
שוב טעות כתיב ../images/Emo13.gif

אומרים אשתדל ולא השתדל.......... אבל כנרה שזה לא שוב בצבא האמריקאי

מילי33

New member
אני לא מבינה מה מפריע לך?

הוא רוצה לשרת בצבא האמריקאי- שישרת, למה זה מעורר בך כזה אנטי? כי הוא לא טס בטיסה ישירה לשיקגו? את חיה בשיקגו וזכותך לא למסור לאף אחד דין וחשבון למה ובאיזו זכות עזבת את הארץ אז מה באמת מעורר בך כעס על אוניל עד כדי כך שאתה מכה בו מתחת לחגורה ולועגת באופן לא ענייני לחלוטין על העברית של תסלחי לי, אבל יש בזה משהו קטנוני...

Mירב

New member
אם אין אני לי - מילי

אם תעכבי בקריאה שטתית אחרי הדברים שנכתבו, תגלי כמה דברים: א) - אני כותבת לא באנטי ולא בקטנוניות, אלא בהגיון ובהומור. ב) - אני לא היחידה שחושבת שהבחור עובד על כולנו אינני מבינה איך הגעת למסקנה (?!) שאני באנטי "כי הוא לא טס בטיסה ישירה לשיקגו"... אבל לא משנה מה שעורר בי וגם באחרים "אנטי" - כדברייך - הוא הנסיון של בחור לספר לנו פה "צ'יזבטים" (
מילה מהבויידעם...). אז ניסינו להוכיח שהוא עובד עחינו (ניסינו - לא רק אני, גם עדי ועודדי וזותי ועוד כמה וחוצמזה היו גם עוד כמה הדגש|באמת התעצבנו!!!!!!! - אז למה ומדוע את "מתנפלת" דווקא עלי
זה הכל. אני בהחלט חיה בשיקגו כרגע וחייתי בכל מיני מקומות בחיים שלי ואם את רוצה אני יכולה לספר לך מה אני עשיתי כדי להתגייס לצה"ל אבל אני חוזרת ואומרת שאם תקראי שוב את תביני בעצמך שטעית ושאני לא מתחתי ביקורת לרגע עליו על רצונו לעבור לגור בארה"ב - גם אני עכשיו בארה"ב ואין לי שום זכות לשפוט אף אחד!! בתודה Mירב

למעלה