חוויות מU S A

noam31

New member
אני מנחש שהתכוונת ל"תעקבי" ולא

"תעכבי" . השירשור הזה צריך להיכנס לפנתיאון הפורום .

א ו נ י ל

New member
בנוגע לצה"ל.

התייחסתי בעבר לזה רבות ואמרתי במידה ואני לא אתגייס לצבא בתאריך הגיוס שלי {יולי 2005}אני ייחשב כעריק לכל דבר-זה שאני עריק מבחינת צה"ל ואני נמצא בארה"ב הוא לא יכול לעשות כ ל ו ם לצבא ארה"ב לא מזיז בס"מ על זה שבישראל אני עריק,ברגע שאני מתגייס לצבא האמריקאי אני נחשב חייל אמריקאי לכל דבר,וחיילים אמריקאים זוכים להמון המון זכויות בין-לאומיות. במילים אחרות צה"ל יכול לקפוץ עם זה שאני בארה"ב ואני נחשב כעריק,במידה ואני ירצה לחזור לישראל אני מאמין שאני יכנס לכלא ותינתן לי האפשרות לשרת בצבא הישראלי ובכך להשלים את השירות שלי כלפי המדינה.

amitx

New member
יש לי רעיון עבורך

אם לא מזיז לך בס"מ לשבת בכלא, אז בו קודם תיכנס לכלא ואח"כ תתגייס לצבא האמריקאי.

Quanta

New member
תרשום בבקשה איך בדיוק נקראת התכנית

שלפיה אתה עומד להתגייס. הרי עצם קיום התכנית ושמה אינם בגדר סוד...

א ו נ י ל

New member
תשובה:

בנתיים הצלחתי להשיג שנת דחיה מן הצבא-כלומר התאריך גיוס שלי הוזז בשנה. ע"פ החוק אם עד שנת 2005 אני לא התיצב ביום הגיוס שלי,אני ייחשב כעריק לכל דבר,וצפוי לא עונש עתידי בשובי ארצה.

zoti

New member
מהיכרות אישית עם בחור שרוצה מאד

להתגייס לצבא האמריקאי (והוא כמובן אמריקאי בעצמו) והסיפורים שהוא סיפר לי על המבדקים הרפואיים והאישיים שהוא עבר במשך כשבוע נראה לי שאתה (איך אני אגיד את זה במילים יפות ?) מחרטט בשכל. הצבא האמריקאי, בניגוד לזה הישראלי, לא אוסף לשורותיו כל בן 18 ולכן הוא בררן מאד בכח האדם שהוא בוחר.

ganjaman stound

New member
אוניל - שיהיה לך המון בהצלחה

אין דבר העומד בפני הרצון ולכל צרי העין והלב - קנו כרטיס טיסה לאיזה מקום חמים ונעים שבו הדם לא יקפא לכם בראש תצאו החוצה ותנשמו קצת אוויר נקי תסתכלו ימינה ושמאלה ותראו שכל בני האדם שווים בפני הקדוש ברוך הוא אז תפסקו להסתכל על אנשים מלמעלה מפני שבסופו של יום ישפטו אתכם בדיוק באותה צורה

Mירב

New member
תגיד איך אתה לא מתבייש לכתוב

בכרטיס האישי "פדופיל" גועל נפש

amits6

New member
אני לא מבין

למה לא ניתן לאחל בהצלחה לבחור? איזה סיבה יש לא לעבוד עליכם? אם הוא יעשה פרסומת מישהו יזהה אותו בחוץ מישהו יודע איך הוא נראה? למה רק להראות את הישראלי השלילי המקנא באנשים שיש להם "בייצים". אוניל שיהיה לך בהצלחה ויש לך טעות ההווה הוא לא בארץ אבל העתיד בארץ (אני גר בניו מקסיקו) בכל מקרה שאני ביררתי בגיל 29 אם אני יכול להיות בצבא עם אישור עבודה הם אמרו לי רק עם גרין קארד אז איך עברת את השלב הזה (יכול להיות שניתן לבקש בקשה מיוחדת ממדינת ברית לארה"ב ?) בכל מקרה המלצה חמה על תסתבך עם השלטונות הישראלים חבל לאבד את האזרחות הישראלית ואם יש לך אפשרות חוקית להגיע יותר מאוחר ולהיות בצבא הישראלי אז שווה ועוד דבר יכול להיות (ואני כמעט בטוח) שמבחינת החוק האמריקאי אתה לא יכול לשרת בצבא אחר אחרת אתה נקרא מרגל או משהו כזה (תבדוק אם אני טועה)

א ו נ י ל

New member
תראה:

עד עכשיו אין לי מושג למה אנשים מגיבים לי איך שהם מגיבים,גם קיבלתי כמה "ברכות" לא כל-כך נחמדות דרך מסרים אבל אני פשוט מתעלם מאותם אנשים. בנוגע לצבא: רק נערים שהם מתחת לגיל 18 ומצבם הבריאותי תקין בלי מגבלות רשאים להשתתף בתוכנית הספציפית הזאת. במידה והתגייסתי כבר לצבא הישראלי ונשבעתי אמונים למדינה,לא משנה מה אני יעשה אני לא הוכל להתקבל לצבא האמריקאי,אפילו אם אני ישיג המלצה מנשיא המדינה! זה פשוט אחת מחוקי היסוד של האמריקאים. מנגד אני עדיין הוכל להתגייס לצבא הישראלי לאחר שאני יחזור מארה"ב-וזוהי מטרתי.

amits6

New member
יש לי כמה תיקונים בשבילך ודרך צלחה

אזרח של שתי המדינות (או בעל גרין קארד) יכול להיות בצבא הישראלי ולאחר מכן בצבא האמריקאי (ישנם תפקידים שאותו אדם, לא יוכל למלא עקב בעיות של סיווג ביטחוני) אם נשבעת אמונים לצבא האמריקאי ולאחר מכן אתה משרת בצבא הישראלי אתה נחשב לאדם שמבצע עבירה נגד החוק האמריקאי (האומר שבועת אמונים ללאום האמריקאי ורק לה אתה מחוייב) בכל מקרה בהצלחה. עוד פעם לפי מה שכתבת אתה מסתובב סביב החבר "שמועתי". הצעתי תברר ממקורות מוסמכים כמו עו"ד , אנשי ביטחון בדרגות גבוהות, אנשים המתמצאים בחוקה האמריקאית, ולא חביר טוביםאו אנשי פורום למיניהם מכיוון שהנושא הרבה יותר מסובך ממה שהוא נראה לך ולי (בתור אחד שמכיר לא מעט את ישראל וארה"ב) שיהיה לך בהצלחה ויש לך את ברכת הדרך ממני אבל תבדוק לפני כל צעד שאתה עושה..

מילי33

New member
תראה

הדרך שלך לא מקובלת עלי ואני הייתי מאוד מוטרדת אם אחי היה עושה משהו כזה. אבל: זכותך לעשות מה שטוב לך ושלא יבלבלו לך אחרת. אם אתה רוצה להתגייס לצבא האמריקאי זאת זכותך המלאה וזאת גם זכותך לא לחזור ארצה לשירות בצה"ל. אן נגזר עליך להיות בשר תותחים אז מותר לך להחליט שאתה בוחר דווקא בעיראק ולא באיזו התנחלות פשיסטית בעזה. בכל מקרה אם חס וחלילה תיפגע זה יהיה לשווא. ככה שאני לא מבינה מאיפה יש לאנשים את החוצפה להטיף לך או לרדת עליך. בהצלחה.

mia666

New member
את רוויית שינאה

אנשים בסך הכל מנסים להאיר את עיניו למשהו שאולי הוא יתחרט עליו בעתיד, או אולי בשל חוסר ידיעת כל העובדות הוא עלול לשלם מחיר כבד. בסופו של דבר אנשים כאן מנסים לומר לו- תברר לעומק לפני ש.. חוץ מזה, שעם כל הכבוד מדובר בילד שהוא צעיר מ-18. אם הוא לא היה רוצה לקבל תגובות, שמן הסתם הוא צפה שיהיו גם שליליות, אזי הוא לא היה צריך לכתוב את זה בפורום. אין מה לעשות, זה המדיום. באינטרנט לכל אחד יש יכולת מעשית להגיב לדברים בפורום, וצריך לקחת את זה בחשבון. לא מבינה למה לאנשים יש "חוצפה" לבקר או לנסות להאיר את הנושא. הרי זה מטרת הפורום- להביע דעות לכאן או לכאן. לכי תוציאי את האגרסיות במקום אחר בבקשה.

amits6

New member
הייתי מעוניין בתגובה של העו"ד יעקב

הייתי מעוניין לשמוע מהעו"ד מה אתה חושב על זה מבחינה חוקית ומה אומר החוק

מילי33

New member
צבא הוא צבא הוא צבא

ילדים מתגייסים וגם נהרגים בצה"ל וזה אכן הורס להם את העתיד. ואם "לכל אחד יכולת מעשית להגיב לדברים בפורום" למה התגובה שלך לדעתך עניינית ושלי רווית שנאה? להעיר את עינייו לתוצאות אפשריות זה לגיטימי אבל לרדת על העברית שלו ולקרוא לו שקרן זה ממש לא, אז בבקשה אל תתחסדי פה כאילו את דואגת לו, את פשוט משחררת אגרסיות.

מדען

New member
הסבר למה כולם יורדים עליו

בוא נניח שכל החשדנים צודקים (לי אין דעה - כל הרעיון של לרדת מהארץ בשביל לסכן את חייך בצבא זר גורם לי בחילה). עכשיו נניח שעוד חרד צהל או חרד חרדים מחליט לנסות. הוא יבזבז זמן, ואולי גם המון כסף, בשביל לגלות שעבדו עליו. ואם החשדנים טועים, אז כל מה שקרה זה שנפשו הרכה של הילד נפגעה קצת. לא רוצה להפגע - אל תרוץ לספר לחברה.

למעלה