מוצקים All over again...

debby12

New member
מנהל
../images/Emo41.gif מוצקימוקדמדי - הצילו! ../images/Emo67.gif

בחיים לא חשבתי שאפתח כזו הודעה עם "צרות של עשירים" אבל חייבת עצה ותמיכה. גילגי עוד לא בת 5 חודשים (נולדה ב-6 בינואר). יונקת מצטיינת - אישישיר בשעות הבוקר והערב לילה, ושאובטרי בבקבוקציצי במשך רוב שעות היום עת אמא שלה בעבודה [חזרתי לעבודה אחרי טיפה פחות מ-12 שבועות]. שאוב בבקבוק היא ממש לא אוהבת (למרות שלא מדובר במופשר), והמטפלת מייללת רבות על כמה קשה להכניס בה חלב מהבקבוק. האמת שגם ההנקה בחודש האחרון טיפה בעייתית - היא מוכנה רק בשכיבה בשקט תוך שהיא ממוללת את השמיכה שלה. על כל פנים - חלב יש בשפע זאת לא הבעיה (אני שואבת הרבה מעל למה שהיא מצליחה לצרוך כשאני לא נמצאת - וגם תמיד מרגישה את רפלקס שחרור החלב ושומעת גמיעות "כבדות" כאלה כשהיא יונקת). היא תינוקת ענקית ומפותחת מכפי גילה - כל מי שרואה אותה שואל אם היא בת שנה, מתהפכת חופשי, חוטפת דברים עם הידיים ומנסה כל הזמן לשבת (מין כפיפות בטן מצחיקות כאלה). אבל עדיין רק בעוד 10 ימים תהיה בת 5 חודשים. כבר בערך חודש היא מצקצקת במרץ כשאנחנו מסבים לשולחן. עד עכשיו הצלחנו להתעלם ממנה מסכנה. אבל בארוחה ליל שישי נפל דבר. היו אצלנו אורחים וגם חמי וחמותי מבקרים. גילגי הפעם לא הסתפקה בצקצוקים הרגילים אלא החלה למחות באופן קולני ולנסות שוב ושוב לחטוף דברים מהצלחת (היא לא מהפראיירים שיישבו בשקט לבד בטרמפולינה/אוניברסיטה בשעה שכולם מסבים לשולחן....). בסוף היא הצליחה לחטוף איזה שעועית ירוקה והתחילה למצוץ אותה בטירוף של מורעבת. ניסיתי להניק אותה - סירבה תוך המשך מחאות קולניות. בסוף נשברתי ואמרתי "טוב ננסה, במילא היא לא תדע מה לעשות עם זה". קמתי וריסקתי לה קצת בטטה מבושלת שהיתה שם עם טיפה מים למרקם קל. גילגי הסתערה על זה בבולמוס שכמוהו לא ראיתי. בין כפית לכפית היא מחתה נמרצות על למה הכפית הבאה מתעכבת (הזכירה לי סיפורים על דוד שלי שנהגו להאכיל אותו עם שתי כפיות בגלל אותו הרגל). פעמיים חטפה לי את הכפית מהיד ודחפה אותה עמוק לפה בטירוף. אחרי שנגמר (ריסקתי ממש מעט - חשבתי שלא תאכל) הרימה קולה בשאגה אדירה שנפסקה רק כשריסקתי לה עוד קצת. בקיצור - הילדה זללה בטטה בטירוף ולא נרגעה אלא אחרי שחיסלה 3/4 כוס בערך. נעזוב שניה בצד את הזוטות (כגון השקט המביך שהשתרר סביב השולחן כאומר "למה את מרעיבה את הילדה?", או השריטה הפולנית של אמתכם הנאמנה שמתבאסת שהילדה גדלה מהר בטירוף ואמא כבר לא מספיקה לה
) ונתמקד בעיקר אני לא יודעת מה לעשות. כידוע משרד הבריאות ממליץ על הנקה בלבד עד גיל 6 חודשים. בימים כתיקונם לא ממש מזיז לי מה המשרד האווילי הזה ממליץ (להזכירכן - מדובר במוסד שסמך את ידיו על רמדיה כמזון בטוח בלי לבדוק, שממליץ באופן גורף על לידה בבית חולים ורודף לידות בית, אבל לעומת זאת שמרשה לד"ר יקירביץ להמשיך לנתח....). אבל אבל - מדובר בהמלצה שנתמכת גם על ידי ארגון יותר רציני הלוא הוא ארגון הבריאות העולמי (זה שמודה שלידות בית בטוחות יותר ליולדת ולתינוק מהלידה השניה והלאה
). ובנוסף, והכי חשוב, יש אצלנו שריטה מיוחדת של צליאק במשפחה - ולכן חשוב לי מאוד לנסות להקפיד ולעכב חשיפה למוצקים/אלרגנים (שלא לדבר על גלוטן - את זה הילדה לא תראה בינתיים). אז מה אני רוצה מחייכן? צריכה עצה ותמיכה: 1. קרה פה למישהי שנפל בחלקה תינוק רעבתן/חובב מוצקים עם כזו התנהגות? 2. מה עשיתן? נתתן להם? 3. אם המשכתן למנוע מוצקים - איך? כי אצלנו משמעות הדבר להתפצל ולאכול לחוד כי אי אפשר לשבת איתה ליד השולחן - ואילו אנחנו רגילים לאכול ביחד כמשפחה. מבאס - לא? עוצו עצה ו[לא] תופר!! נ.ב. לא נרשמה התנהגות חריגה אחרי הבטטה - היא ישנה בלילה, ינקה רגיל, לא נראה שכאב לה באופן מיוחד. היא פלטה פעם אחת 14 שעות אחרי הבטטה - אבל זה נראה לי כבר לא קשור.

מירי 4

New member
הגדולים שלי היו ככה

תוך שבועיים שלושה כבר לא תביני מה בעצם הציק לך ותהני מהיתרונות הניכרים. בהצלחה

debby12

New member
מנהל
אז הפרת את הוראות המטכ"ל הרשמיות

בלי למצמץ? סאחה עליך. באיזה גיל הם התחילו לטרוף מוצקים? איך הבטן שלהם הגיבה? הם פיתחו אלרגיות לסוגי מזון כלשהם מאוחר יותר? תוך כמה זמן התחלת להרגיש שהנקות יורדות? (דווקא התחלתי לחבב את הרעיון עכשיו כשהזכרת לי שאולי זה יאפשר לי פחות זמן-משאבה)

rnati

New member
אם זה ירגיע אותך

ההוראות עומדות להשתנות, הן עומדות להיות שניתן להתחיל מוצקים בין 4 ל-6 חודשים

mimor2

New member
באמת?! איפה שמעת את זה?

אני מאד הייתי רוצה להתחיל לתת לקטנה לטעום לפחות מוצקים ואני לא מעיזה בגלל ההנחיות האלו. (אגב, לפני 6 שנים כשהבכורה שלי נולדה אמרו להתחיל ב- 4 חודשים!)

debby12

New member
מנהל
בארה"ב זה כבר בין 4-6 חודשים

כתבתי על זה לפני שבועיים פה. יכול להיות שאני סתם מחפשת תירוצים מתחת לאדמה ל"למה לא". הקטע הוא שזה בלתי הפיך. ברור שחלבם לא יעשה נזק בשלב הזה, אבל מה אם המערכת שלה עוד לא בשלה לזה וזה יגרום נזקים בטווח הארוך. תסתכלו על זה ככה. נניח שהיא רוצה מוצקים אבל זה לא נכון עבורה עדיין. גם אנחנו המבוגרים, נגיד, היינו שמחים לאכול כל היום שוקולד, זה לא הופך את זה לבריא עבורנו. לויודעת.

דש1דש

New member
אנחנו מקולקלים כבר ולא דוגמא לכלום

הם המקור וטהורים ויודעים הכי טוב מה טוב להם! טוב - פחות או יותר

debby12

New member
מנהל
אין לי שום אשליות לגבי ארה"ב...

יש פה כזה אוסף של תינוקות שמנים ואלרגיים שממש לא נראה לי שיודעים פה איזה סוד שלא יודעים במקום אחר

דש1דש

New member
../images/Emo6.gif דרך אגב - כשכתבתי "הם"

התכוונתי לתינוקות כמובןף לא לאמריקקים

מאמינקה

New member
זה באמת מעלה שאלות

הייתי שמחה לקרוא פעם הסבר מה בדיוק במערכת העיכול מבשיל בדיוק אחרי 6 חודשים. מתוך אי-הידיעה עולה השאלה האם באמת לפעמים מערכת העיכול מבשילה בגיל 5 חודשים. נניח כשמספרים על תינוקת במשקל נאה שאוכלת בכיף והיציאות טובות...

debby12

New member
מנהל
הבעיה של חוסר הבשלה - leaky gut

קראתי על זה בזמנו כשעשיתי התמחות-אישית-מחוסר-ברירה בנושא צליאק. בעיקרון לתינוקת יש Leaky gut (לא יודעת את המונח העברי). דפנות המעי איכשהו עבירות יותר וככה מולקולות גדולות כמו של מזון מוצק מצליחות לעבור אותן אל תוך מחזור הדם מה שגורם לאלרגיות ושאר בעיות אוטואימוניות (הנה קישור בנושא - דפדפי טיפה למטה למקום שבו כתוב על leaky gut) ברור לי שזה לא שבדיוק בגיל 6 חודשים העניין מסתיים - בני אדם הם לא רובוטים וכל אחד קצת שונה.... אני מניחה שהגיעו לשישה חודשים איכשהו כממוצע (?) או אולי הממוצע הוא נגיד 4 חודשים ולקחו חודשיים ספייר כי עדיף לטעות לכיוון ההוא מאשר לכיוון הגיל הצעיר מדי. מצד שני אני מניחה שככל שרחוקים יותר מגיל 6 חודשים כלפי מטה אז פחות סיכוי שהמערכת כבר הבשילה סופית נראה לי שאני אנסה "למשוך" איתה עוד איזה שלושה שבועות - ואז חמישה וחצי חודשים נראה לי כבר מספיק קרוב כדי לתת לה לבלוס מוצקים. מה שברור לי שזה שאין שום דמיון בינה לבין אחותה בגיל הזה. ראשית אחותה היתה פגית - אז "הורדנו" לה חודשיים כדי לתקן את הגיל. ושנית, אחותה לא היתה מוכנה למוצקים גם בגיל שנה ורבע....

צימעס

New member
קורים שני דברים:

המעי נעשה פחות עביר (דמייני מסננת שנעשית בהדרגה יותר עדינה), ותהליכי הפירוק של האוכל משתפרים.

כמו בהתפתחות מוטורית

יש ילדים שמתחילים ללכת בגיל 9.5 חודשים (זה הגיל הכי נמוך שאני יודעת עליו
) ויש שמתחילים שנה אח"כ, ושניהם נחשבים תקינים. כנ"ל לגבי התהפכות, זחילה, ישיבה וכו'. זה חלק מהשונות הטבעית שקיימת בין בני אדם.

לא לא לא לא לא. זה לא נכון בכלל.

ההמלצה הרשמית של ארגון רופאי הילדים האמריקאי היא להתחיל מוצקים בגיל 6 חודשים *ליונקים* ובין גיל 4-6 חודשים *ללא יונקים*. זה שיש רופאים לא מעודכנים זה ידוע וברור ומובן, וזה קיים בכל מקום בעולם ולא רק בארה"ב... צריך לדעת על איזה רופא ליפול, או לחילופין לדעת איך להתנגד ולעשות מה שמתאים לך ולא מה שמתאים לרופא (הלא מעודכן).

debby12

New member
מנהל
עכשיו בלבלת אותי לגמרי

הלכתי לקרוא שוב את הקישורים המצוינים שנתנה עדי יותם. בעצם את צודקת - בקישור שהיא נתנה שנוגע ליונקים ההמלצה היא 6 חודשים ורק במקרים יוצאי דופן (unique) יש צורך להתחיל ב-4 חודשים. איפה כתוב שלתמ"לניקים זו המלצה אחרת? [אני חושבת שלא אצליח להתאפק מלעמת את הרופאה עם השטויות האלה] למה רופאת הילדים שלנו מפגרת? ולמה לעזאזל עוד לא הצלחתי בחיי למצוא רופא/ה אחד נורמלי שלא יוצאות לו שטויות מהפה כמסר העיקרי? ארפפפפפפפפ

א אוהל

New member
בהנחיות החדשות של משרד הבריאות

הבריאות הישראלי שיצאו ב-2006 זה עדיין 6 חודשים. כך גם בהמלצות ארגון הבריאות העולמי ובהמלצות של האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים ועוד (ציטוט מתוך נייר העמדה של ה-AAP): The AAP Section on Breastfeeding, American College of Obstetricians and Gynecologists, American Academy of Family Physicians, Academy of Breastfeeding Medicine, World Health Organization, United Nations Children's Fund, and many other health organizations recommend exclusive breastfeeding for the first 6 months of life. Exclusive breastfeeding is defined as an infant's consumption of human milk with no supplementation of any type (no water, no juice, no nonhuman milk, and no foods) except for vitamins, minerals, and medications עם זאת, 6 חודשים זה כלל אצבע, נכון לרוב התינוקות. אם נניח שתינוקות מתפלגים נורמלית וכך גם המוכנות שלהם למוצקים, כפי שיש כמה שמוכנים למוצקים רק בגיל 8 חודשים חייבים להיות גם כמה בצד השני של העקומה שמוכנים כבר בגיל 4 חודשים. והנה ציטוט מאותו מקום: Complementary foods rich in iron should be introduced gradually beginning around 6 months of age.186–187 Preterm and low birth weight infants and infants with hematologic disorders or infants who had inadequate iron stores at birth generally require iron supplementation before 6 months of age. Iron may be administered while continuing exclusive breastfeeding. Unique needs or feeding behaviors of individual infants may indicate a need for introduction of complementary foods as early as 4 months of age, whereas other infants may not be ready to accept other foods until approximately 8 months of age. Introduction of complementary feedings before 6 months of age generally does not increase total caloric intake or rate of growth and only substitutes foods that lack the protective components of human milk הבת הגדולה שלי נראתה לי מאוד מאוד מוכנה בגיל 5 חודשים אבל כיוון שאני באה ממשפחה מרובת אלרגיות ובצד השני יש אסתמה וצליאק, התחלתי בגיל 5 וחצי חודשים עם חלב שאוב + קורנפלור בכפית רק בשביל התחושה של האכלה בכפית וזאת לאחר התייעצות עם דיאטנית שאמרה שקורנפלור הוא קרוב לודאי המזון הכי פחות אלרגני. היום האפרוח בת 5 (נו טוב, רק ביום רביעי הקרוב, אבל למה להתקטנן
) ואלרגית רק ל
ות

debby12

New member
מנהל
יההה - תודה על התשובה המושקעת

וכל הפרטים. אין כמוך
. בשבועיים האלה שבין 5 חודשים ל5 וחצי - היא לא שיגעה אותך? והרבה מזל טוב ליום הולדת הקרב ובא!

מירי 4

New member
באיחור קל../images/Emo178.gif

אצל הגדול (לפני שמונה וחצי שנים) היה לחץ של הסבתות כבר מגיל שלושה חודשים. בטיפת חלב דיברו על ירידה באחוזונים וכו' באזור גיל חמישה חודשים, ואז הם גם הציעו לי להתחיל טעימות. התחלתי טעימות בהנחה שזה יקח הרבה זמן, אבל היה קשה לעמוד בפני התשוקה הסוערת לכל ביס... הבעיה היחידה הייתה עצירות, שנפתרה ע"י מתן נוזלים רבים עם האוכל. בגיל שבעה חודשים הוא כבר החליף שתי ארוחות במוצקים (פירות ומרק עוף +ירקות) בין שתי הארוחות עוד הייתה מנת חלב, שמהר מאד הוחלפה במים (בגלל העצירות, וכי הוא היה שבע עוד שעות אחרי שחזרתי). השני היה מאותגר משקל לכתחילה, אבל היו לו גם הרבה יותר אלרגיות (עד היום), אז למרות שבגיל חמישה וחצי חודשים התחלתי טעימות והוא התלהב למדי, הכל לקח הרבה יותר זמן.

למעלה