מוצקים All over again...

אם פי 3

New member
אני חיכיתי

גם אצלי הוא מאד רצה לאכול לפני גיל חצי שנה, אבל כבר ידעתי שהוא רגיש, ולכן עיכבתי אותו (כן, ארוחות בנפרד) עד גיל חצי שנה, ואז נשברתי (רציתי לחכות עוד קצת, בגלל הרגישות). אם את מתחילה, אז גזר זה מצוין (אבל לא יותר מדי, שלא תהיה עצירות, ואפשר להוסיף קצת שמן זית, שמגדיל את ספיגת הויטמינים של הגזר, שהם מסיסים בשומן), כי זה עוזר לרירית המעיים להבנות.

דש1דש

New member
שמן זית הוא לא אלרגני???

אנ בנתיים די נמנעת (ואת המרק עכשיו מכינים במשפחתון - אז אני לא יודעת
)

debby12

New member
מנהל
איך כבר ידעת שהוא רגיש לפני שבעצם

התחלתם מוצקים? וגם - לגבי הגזר - הכוונה למבושל? (קשה לרסק גזר חי למחית ממש - אם כי אני מניחה שאפשרי).

Gali112

New member
../images/Emo6.gif אוהבת לקרוא את התיאורים שלך

אני התחלתי מוצקים בגיל 5 חודשים ותוך חודש הוא אכל מרק ופירות אצלנו בדיוק הפוך ציפלון שלא רוצה לאכול ומאוד מקפיד על כמויות מזעריות אבל לפחות מוכן לטעום מגוון התחלתי עם מוצקים כדי להפחית בשאיבות ובגלל שיש לי פחד מתזונה שמבוססת כולה על תמ"ל

מנצלשת- אחרי החג אקיים שוב סדנת

מעבר למוצקים, לפי בקשות שהיו במסר. אני מחכה לראשונה שצבקש יום מסוים, ואני כבר אארגן עוד בנות. אם מישהי רוצה להרים את הכפפה- אני במסר.

תשמעי...

חצי שנה זו המלצה כללית אבל כמו בכל דבר אחר בחיים ועם תינוקות, ברור שלא לכל התינוקות צריך לעמוד עם סטופר ולהתחיל מוצקים בשניה שמלאו להם 6 חודשים. כמו שיש תינוקות שבגיל חצי שנה לא יהיו מוכנים למוצקים לא משנה מה תעשי, ככה יהיו גם תינוקות כמו גילגי שמוכנים לפני הממוצע. לפי התיאור המלבב שלך, יש לך ילדה שמוכנה למוצקים באבו-אבוה. אני אישית לא הייתי מונעת ממנה, אבל מתחילה מארוחה אחת ביום ולא מתפתה להזדרז יותר מידי. לא הייתי מפרידה אותה משאר המשפחה בכל אופן - לאכול ביחד זה אחלה מנהג וחשוב לשמר אותו, והכי חשוב - אף אחד מכם לא בעונש. תני לה, והמשיכי להציע לה ציצי כמובן. את יכולה לנסות להניק אותה לפני ארוחות (לא ליד השולחן, אבל אולי כמה דקות לפני שאתם מתיישבים) כך היא תהיה מלאה בקצת חלב לפחות, ותמשיך לקבל יותר מהיתרונות הבריאותיים והתזונתיים החשובים. ופליטה 14 שעות אחרי הבטטה - ממש לא נראה לי קשור... אחרי 14 שעות רוב הסיכויים שהבטטה כבר היתה בדרכה החוצה. הפליטה לא היתה כתומה, נכון?

debby12

New member
מנהל
הפליטה היתה לבנה. "החוצה" יש לנו רק

פעם באיזה שבוע-עשרה ימים -- כך שאין לי מושג איפה הבטטה. אבל מה שנכנס חייב לצאת מתישהו....

g a n i

New member
רציתי להגיד "../images/Emo12.gifכבר? כבר חצי שנה?"

אבל קלקלת לי ת'פואנטה
(ובדרך, כרגיל, קרעתותי מצחוק
) בזמן הגדולה (לפני 5 שנים) אמרו להתחיל ב-4 חודשים. בזמן אחיה אמרו 6 ח' אבל הוא צפצף על משרד הבריאות (ילד נבון מאין כמוהו!) וקצת גם על אמא שלו שניסתה לדחות אותו בתירוצים עלובים (שונאת - שונאת! - אוכל מרוסק) והתחיל בארוחות שלמות כבר בגיל 5 ח'. לדעתי, אם הילדה מוכנה - and boy! is she ready!
- לכי איתה.

למעלה