מוצקים All over again...

הילהל

New member
תינוקות הם לא רובוטים

ומשרד הבריאות הפיק הוראות לאמא ולא "תיכנת" את התינוקות בהתאם. סה"כ ההערכה היא שסביב גיל חצי שנה מע' העיכול שלהם כבר בשלה. עושה רושם שגילגי שלך "התבשלה" לה עוד קודם. שיהיה לגברת הרבה בתאבון!

דש1דש

New member
../images/Emo6.gif קרה גם קרה - ולא קרה כלום

שאני אתחיל מוצקים לפני גיל חצי שנה? כן - כי היא דרשה ולא ויתרה.... אז בהתחלה (גיל 4.5 חודשים, כבר היו שתי שיניים) נתתי רק כפית - שתשחק - זה נתן לי שקט. לא עבד אפילו שבועיים - היא דרשה אוכל כמו כולם. אז בכמה ימים ל-5 חודשים התחלתי - לאט, בחשש - לפי חוקי המוצקים - רק קצת יותר מוקדם. נרשמה התלהבות רבתי! עד היום - שהיא אוכלת כמעט הכל (לא חלב ומוצריו ולא סוכר וכאלו ועוד כל מיני דברים) היא אוהבת אוכל - אבל גם אוהבת ציצי. כולם מאושרים (חוץ ממנה שרוצה יותר ממה שאני מוכנה לתת מבחינת סוגים
) שיהיה לכם בהצלחה! תינוקות לא תמיד יודעים באמת מתי נולדו - קורה!

debby12

New member
מנהל
ואללה? תודה.

כרגע אני מתגבשת לכיוון לנסות "למשוך אותה" עוד שבועיים שלושה כדי שתגיע לגיל 5 וחצי חודשים ואז אתן לה להסתער בקריאות ג'ימבלאיה כמו בצופים...

tookmy

New member
הייתי אומרת תני לה אבל

בגלל ההיסטוריה המשפחתית אצלך קצת קשה לי להגיד לך את זה.

דש1דש

New member
שתי דרכים למשוך - ולהתחיל

למשוף - אפשר עם הכפית כמו שעשיתי - כמו שאמרתי - עבד איזה שבועיים - היא חשבה שכולם אוכלים כפית ריקה
היא ישבה איתנו (בטרמפולינה) ומצצה כפית. דבר שני - כשתתחילי - יש את מה שאני קוראת לו "קרטיב פירות" רשת עם מחזיק שבתוכה אפשר לשים פרי והתינוק מוצץ מתוכה את המיץ ולא יכול לאכול חתיכות - בטיחותי ונהדר. קניתי בארה"ב לפני 3 שנים - אז היום בטוח יש. יש אפילו בארץ!
קניתי נדמה לי בטרגט. פטנט מדהים!!! היא יושבת ואוכלת עם כולם ואני בטוחה שלא תחנק לי. בחודש הראשון זה אפשר לי לאכול גם - עד שעברנו לממש כפית - והלך על האוכל שלי
ככה התחלתי עם תפוח, אגס, ועכשיו - מלון, אבטיח ועוד. שמעתי על מישהי שנתנה ככה גם את העוף
הבנת או שצריך לצרף תמונה?

debby12

New member
מנהל
ויי - תודה. נראה לי שהבנתי

אני מניחה שזה משהו כזה? המון תודה - רעיון גדול. בעוד שלושה שבועות (אם נצליח להגיע לשם) אתחיל לתת לה מין קרטיב פירות בכזה. למצוץ עוף נראה לי קצת מתסכל ת'ילד לא? לפחות מהפירות יוצא מיץ

debby12

New member
מנהל
בשביל תמונה תלחצי על הקישור הכחול

בתוך ההודעה הקודמת שלי (המילה "כזה") ותגיעי לאתר עם תמונה - בהנחה שהבנתי נכון למה הן התכוונו לא יודעת איפה יש את זה בארץ

אם פי 3

New member
זה רק כמובן לא פותר את בעיית הרגישו

הרגישות. לפי התיאור - ישנה מוכנות בסיסית למוצקים, כך שהחשש של חנק, באכילה בהשגחה כמובן, הוא משני בעיני. הבעייתיות בהתחלה מוקדמת לתינוקת הזו (ולעוד תינוקות) היא החשש מרגישויות למזון - ואת זה הרשת כמובן לא פותרת (כמו גם שאר ה"מציצות" מזון).

tookmy

New member
תאמיני או לא

אבל אצל הפיתלוחה שלי היתה התנהגות דומה- חטיפה מהצלחת והתמרמרות שלא נותנת לה, בערך מגיל 4.5 חודשים. בתכל'ס, כשהגענו לחצי שנה והתחלנו טעימות הסתבר שהיא, בניגוד לגילגי, לא בדיוק ידעה מה לעשות עם זה... מה שכן, בחודש-חודש וחצי הזה שהיה בלתי אפשרי נתתי לה כמה פעמים דברים למצוץ וללקק: חתיכת תפוח ענקית (עוד לא היתה לה אף שן, כשהסתבר שגם בלי שיניים היא כבר מצליחה לשבור תפוח אז הפסקתי), גזר שלם מקולף ללקק, כאלה. אחר כך חברה הציעה לתת לה למצוץ פירות מיובשים אורגניים בשלב הזה, לא ניסיתי. אבל אם היא יודעת מה לעשות עם זה זה המבחן הכי טוב. תני לה.

debby12

New member
מנהל
רעיון טוב הגזר - תודה

לפחות יהיה לה משהו להשתעשע איתו ב"כאילו" (בתקוה שזה לא יעצבן אותה עוד יותר)

העדשים

New member
למניעת חנק יש 'מוצץ' רשת ששמים

בתוכו את הפרי והתינוק נוגס ברשת העדינה ולפה נכנסת מחית עדינה מאוד. נדמה לי שזה של safty 1

העדשים

New member
ראיתי בחנות ביג-דיל ברעננה ומכירה

מנסיון של חברה שגם הביאה מחו"ל דש1דש - קיבלת את המסר שלי?

leegil

New member
../images/Emo23.gif../images/Emo23.gifהפטנט עם הרשת פשוט גאוני

אנחנו מקפיאים לפשוש את היוגורט ושמים אותו ברשת והוא אוכל את זה בהנאה כיף לו לחניכיים וזה קר וטעים לו, בעקרון אפשר להקפיא כל דבר ולתת לבד . ד"א אבא של איזה ילד המציא את זה כי הילד שלו כמעט נחנק מאכילה של פירות.

leegil

New member
הרעיון של בעלי הגאון, אני אומרת לכן

הבונבון שלי פשוט מתענג על המעדן שהוא קפוא מוצץ אותו ואני ממלא לו עד שהוא לא רוצה...זה עושה הרבה לכלוך אבל הוא בכסא שלו ולא מפריע לי זה דווקא כיף לראות אותו כך...

למעלה