משחק החנונים - המשך

Nimst

New member
../images/Emo215.gif משחק החנונים - המשך ../images/Emo215.gif

ההודעה האחרונה היתה של גיל14, וזו השאלה שלו: מי היווני שעל שמו הפרדוקס העוסק במשפט "המשפט הזה הוא שקרי" או בצורתו המקורית, "אני שקרן"?

rocket

New member
אני לא סגורה על זה

אבל היתכן וזה פיטגורס חברינו ?

rocket

New member
ובמקרה וצדקתי -

השאלה שלי - על שם מי נקראת המכונית "מרסדס"?

טעית, אפימנדיס

http://en.wikipedia.org/wiki/Epimenides http://lib.cet.ac.il/pages/printitem.asp?item=3382 ולכן השאלה על המרסדס לא תקפה
אף על פי שהשם הוא של הבת של יוצר המכוניות המקורי, פעם ראיתי סרט על איזה בחור או שניים שחזרו לעבר לכל יוצרי המכוניות הגדולים. ולשאלה שלי, איזו חברה המציאה את הווקמן הראשון?

אני לא בטוחה- אולי סוני?

בכל אופן אם התשובה נכונה- בעל כמה זרועות כוכב הים הגדול ביותר?

Nimst

New member
אתה מתכוון למבנה הכימי שלו?

שהוא יכול לעשות ארבעה קשרים? מי כתב את יער נורווגי?

הרוקי מורקמי

וזה עד 44 זרועות- אבל היית קרוב! מדוע כדאי להדק את הרובה לכתף בזמן הירי?[ בדיוק למדנו על זה בפיסיקה- בעע]

Nimst

New member
יו, גם אנחנו למדנו על זה

אבל אני לא זוכרת בכלל P: אגב, את מכירה את הרוקי מורקמי או שחיפשת את התשובה?

כדיי למנוע את הרתע

על פי חוק שימור התנע לאחר ההתפוצצות (הפרדת הקליע מהרובה) תאיך להשמר התנע (אשר היה 0 לפניי ההתפוצצות) ולכן בזמן שהכדור הקל נע מהר ויוצר תנע מסוים, הרובה הכבד נע לאט יחסית אחורה כדיי ליצור את אותו התנע (בכיוון שלילי). ע"י נוספת הכתף בעצם כאילו מגבירים את המסה של הרובה ואז כל הגוף נע הרבה יותר לאט אחורה והרתע נמנע! (אני בדיוק לומד את זה ברמה יותר גבוהה מפיזיקה... עוד 3 ימים מבחן בדינמיקה) איזה איבר בגוף גדל פי הכי הרבה בעת גירוי?

בדיוק קיבלתי על זה בדיחה...

האישון של העין, גירוי לאור מה הוא הסכם מולוטוב-ריבנטרופ? (או איך שמאייתים את השמות הלועזיים האלה)

והבדיחה עצמה:

מורה: תלמידים יקרים, האם תוכלו לאמר לי איזה איבר בגוף גדל פי 20 בעת גירוי? מור: הזין המורה... מורה: את טועה מור, יורם, האם תוכל בבקשה לענות על השאלה? יורם: האישון, בעת גירוי הוא גדל. מורה: נכון מאד יורם! ואת ילדתי... הולכת נורא להתאכזב יום אחד

האמת... זאת לא בדיוק אכזבה...

כלומר יש את האורך המקסימלי... המינימלי יכול להיות קטן פי 20... אם מניחים שהילדה לא יודעת את האורך המינימלי... אין אכזבה

המ../images/Emo60.gif

הסכם ריבנטרופ-מולוטוב הוא הסכם חשאי שנחתם בין רוסיה לגרמניה [שרי החוץ הם אלו שנפגשנו ועל שמם ההסכם, מולוטוב הוא הרוסי
] ממש לפני פרוץ מלה"ע ה2. זה היה הסכם אי התקפה למשך 10 שנים והיו שם גם סעיפים גם לגבי החלוקה של פולין. הסמל הפונטי לאינטגרל הוא מין S מוארכת שכזו. מהי המשמעות של הסמל הזה?

הסכם בין רוסיה וגרמניה

ב- 1939 כמדומני, חתמו רוסיה וגרמניה על הסכם אי תקיפה ביניהן. ובקשר לכוכב הים- לי אמרו שזה 44..אולי אתה צודק, אינני בטוחה. בקשר לספר יער נורווגי -אחת מהמורות בבית ספרנו הזכירה את הספר, אז זכרתי במקרה שזה של הרוקי מורקמי .

למעלה