משחק החנונים - המשך

AceMagician

New member
תשובה לשאלה:

"מי המציא את מיטת המים?" ידוע אמנם שלפני 3000 היו הפרסיים ישנים על מיטות מים שהיו עשויות מעור עיזים וחוממו ע"י אור השמש, אבל, ידוע שבשנת 1851 הרופא הבריטי, ד"ר ויליאם הופר הכיר ביתרונות של שימוש במשטח שינה נטול לחץ נקודתי והציע את השימוש במזרון המים לטיפול במקרים רפואיים שונים. הוא עיצב ואף רשם פטנט על מזרון מים פשוט עשוי גומי. צ'רלס הול שיכלל את ההמצאה על ידי שימוש בחומרים מודרניים ושיטות יצור חדשניות והחל השימוש בPVC בו אנו משתמשים כיום.

AceMagician

New member
והשאלה שלי ../images/Emo9.gif

מהו האפוס היווני, האיניאדה? (על מה ומי הוא מספר)

Silver Light

New member
מקווה שגם לחדשים מותר להשתתף :)

את האיניאדה כתב ורגיליוס, ולפי מה שאני זוכר, היא מתארת את התקופה ברומא לאחר רציחתו של יוליוס קיסר. גיבור הפואמה הוא אינאס. ולשאלתי: מה הוא ספוקו?

O r c h i d

New member
ספוקו-

המילה היפנית להתאבדות ע"י חיתןך הבטן עם חרב קצרה. מוכר בעולם המערבי גם כ"חרקירי" ולשאלה- מהו שמו הספרותי של דניאל הנדלר?

אפשר אולי לתאר זאת בתור נירוונה...

פלג מדת ההינדו שהאמין בשלווה ובהתעלות הנפש. מה יותר קדום, הכינור או הגיטרה?

Wing Chan

New member
זה תלוי.

הכינור הוא כלי ישן, אבל הגיטרה - ובכן תלוי באיזו צורה. כסתם כלי מיתר? קיימים כלי מיתר עתיקים מזמנים קדומים בכול מיני תרבויות שונות מהמזרח (גם הקרוב וגם הרחוק).

thorondor

New member
טעות.

ספוקו הוא מוות יותר מכובד מחרקירי. בספוקו האדם שמבצע דוקר את עצמו בסכין קצרה, בזמן שהשוליה שלו או אדם שמשמש אותו כעוזר עורף לו את הראש.

Silver Light

New member
תחשוב על זה ככה

האנשים היותר עניים, שלא יכלו להרשות לעצמם משרת כזה, היו מתים כעבור מספר ימים מאובדן דם, כאשר בכל הזמן הזה הם בכאבי תופת. (ואל תשאל אותי למה הם עשו את זה. יפנים... go figure )

מספר ימים?... ../images/Emo5.gif

לוקח שלושה ימים למות מצמא... חתך שיורד דם באופן מסיבי מהבטן... כמה שעות... אם אין משרת, פשוט מבקשים מהשכן...

כן... אני מתאר את זה:

*דפיקה בדלת* שכן: "כן? שלום?" איש: "הו שלום! האם אפשר להשאיל ממך כוס סוכר במקרה?" שכן: "הו בוודאי, בוא כנס, ביתי הו ביתך!" איש: "תודה רבה! אתה מאד אדיב... אגב, אני הולך להרוג את עצמי היום... ואתה מבין... זה דיי מביך לבקש... אבל תהיתי, האם תוכל לערוף לי את הראש עם חרב בזמן שאני דוקר את עצמי בבטן" שכן: "ברור ברור, הייתי נעלב אם לא היית מבקש זאת!" איש: "נהדר שיש שכנים כמוך, אני מקווה שזה שיבוא ויחליף אותי, היות ואני אהיה מת וכאילה... יחזיר לך טובה פעם" שכן: "אני רק יכול לקוות!"

אממ.. לאנשים שלא ממעמד גבוה

לא היו חרבות.בקושי היו להם סכינים לחתוך דגים(וגם זה לא תמיד).הספוקו היה מנהג ספציפי של מעמד האצילים(ועוד יותר ספציפית, של הסמוראים).

למעלה