מגמות

JumpInTheFire

New member
זה לא ברור שזה עניין סובייקטיבי?

וידוע במיוחד שפיזיקה נחשב לאחד המקצועות הקשים שאפשר להרחיב. יש כאלה שקל להם יותר וכאלה שקל להם פחות אבל להגיד את זה בצורה כ"כ גורפת יכול מאוד להטעות. חוץ מזה שזה נראה לי קצת גובל בהתנשאות

אייני

New member
אם תואלי להסתכל קצת למעלה

תראי שזה בדיוק מה שאני אמרתי
(ההודעה ההיא שהכותרת שלה היא "אני חושב שזה תלוי באדם") ההודעה הנוכחית הייתה פשוט להראות דוגמא הפוכה - שלא תמיד פיזיקה ומחשבים זה לחץ ועומס. מצטער שלא הובנתי נכון, לא זאת הייתה הכוונה...

גק שפרד

New member
עונה! עונה! עירוני ד' שולט. או שלא.

באיזה מגמה אתם? מגמה? כאילו, אחת? ממש. אני ב-2 מגמות, כשמגמה אחת היא 8 (!) שעות בשבוע, ומגמה אחרת היא רק 6. כאילו, רק, נכון? ה-8 שעות זה כימיה, השנייה זה פסיכולוגיה+סוציולוגיה. מחר אני מתחיל סוציולוגיה, רוב הסיכויים שאני לא אצא בחיים. השיעמום יהרוג אותי קודם. החומר: (קשה, מעניין, דורש חרישה אינסופית...) כימיה זה חרישה לא נורמלית. וגם יש לנו מורה בולגריה שקשה לה לדבר עברית, וזה שהיא בת 60+ לא עוזר לי להבין יותר טוב.. כאילו, היא נחמדה והכל, אבל עד שהיא תוציא מילה ברורה בעברית אני רואה חזירים מעופפים מהחלון. אתם מרוצים מהמגמה? כן. אומרים שזה עוזר בחיים לעשות כימיה, ופסיכוסוציו סתם מעניין אותי, למרות שזה לא עוזר בגרוש ואפשר ללמוד במקום זה "מדעי הצמיג של האוטו" ולאוניברסיטה יהיה אכפת מזה בדיוק אותו דבר. אני פוחד פשוט לקרוס, כי בכל זאת- יש 3 ימים בשבוע שמסיימים אחרי שעה תשיעית. קריפי, אבל ככה י"א, לא? כשאתם הייתם צריכים לבחור מגמה, התלבטתם בין מגמות? לגמרי. לקח לי חצי שנה להחליט מה אני רוצה, וגם אז התחרטתי. וגם אז גיליתי שמה שבחרתי סוף סוף בוטל, כי לא מספיק ילדים בחרו כלכלה וסוציולוגיה (איזה הפתעה, נכון?
), אז הייתי בסוף צריך לבחור במילא משהו אחר. עיצה לאלה שבי' עכשיו: לא להתלבט. סתם כאב ראש. אתם יודעים מה אתם רוצים? לכו על זה. מקסימום תקרסו כמוני. אם כן, בין איזה? ולמה החלטתם דווקא על שלכם? בין פסיכוסוציו לצרפתית. כאילו, בצרפתית אני טוב, קיבלתי גם 99 בבגרות (ושמישהו יימצא לי ציון יותר מבאס מזה. כאילו, באמת, אני חושב על לרדוף את הבוחן בבית שלו ולחטוף אותו או משהו. למה 99? למה? תהייה נחמד, סעמק. כן, כאן אני מפסיק לקטר, אני חושב). החלטתי בסוף פסיכוסוציו, כי זה סתם מעניין, ולצרפתית אני תמיד אוכל לעבור.. אני ממליץ על המגמה למי ש../כי... מי שאוהב כימיה ורוצה ללמוד רפואה- לכימיה. למרות שזה יכול להיות סיוט, זה חשוב מאוד להרבה מאוד מקצועות בחירה באוניברסיטה. ועדיף שתעשו את זה עכשיו ולא תעשו קורס של 3 שבועות על חומר של שנתיים. פסיכולוגיה סוציולוגיה- להעשיר יידע, או סתם לצחוק על המורה לסוציולוגיה שמדבר נוראאא לאאאאט. אני לא ממליץ על המגמה למי ש../כי.. מי שלא אוהב כימיה- לעוף משם מהר. אתם לא תתחילו לאהוב את זה עכשיו. אין מצב שבעולם. פסיכולוגיה סוציולוגיה זה גם לא למי ששונא שחופרים לו בראש.. בכלל לא. תסמכו עליי.

DEANC

New member
אכן../images/Emo13.gif

אבלח לומדים בתיכון מ-ט'
אתה במבנה שלנו או של יב'?

גק שפרד

New member
במבנה שלכם

איזה כיף לנו, אנחנו צריכים לטפס 2 קומות כמו חורנים לכיתה בלי מזגן..

Double U

New member
וויהי!

באיזה מגמה אתם? פיזיקה וכימיה. החומר: (קשה, מעניין, דורש חרישה אינסופית...) כימיה - אני מאמין שהמגמה יחסית קלה. בכיתה י' לא הייתה לי בעיה לא ללמוד כלל למבחנים ולהוציא מאיות. חישובים מתמטיים די בסיסים. כן צריך קצת לפתוח את הראש. פיזיקה - למדתי כעיקרון רק מספר נושאים באופטיקה והתחלנו מכניקה, אבל בעיניי זה נושאים מאוד מעניינים וחשובים. כן דורש הבנה, חשיבה מתמטית ובעיקר לתרגל! אתם מרוצים מהמגמה? בינתיים כן. כשאתם הייתם צריכים לבחור מגמה, התלבטתם בין מגמות? כן. אם כן, בין איזה? ולמה החלטתם דווקא על שלכם? אני בכיתה מדעית כך שהייתי צריך לבחור בין פיזיקה, כימיה וביולוגיה. ההחלטה הייתה לי מאוד קשה כי שלושתם נושאים שמעניינים אותי, אבל בסוף החלטתי לקחת כימיה בגלל שהיו לי בזה מאיות ופיזיקה שגם המורה מעולה לפי דעתי ובין היתר בגלל הבונוסים וההטבות שנותן המקצוע. גם יצא לי רושם שנותנים דגש גדול מדי בביולוגיה על נושאי פרחים ואקולוגיה שלא הכי מעניינים אותי, וגם העבודה הגדולה שמתפרשת על פני שנתיים - ביודע/ביוטופ, עוררה בי מעט סלידה מהמורחב. חוץ מזה, לא הכי התלהבתי מהמורה, למרות שהיא די אהבה אותי (התלמידים של המורחב סיפרו לי שהיא הופתעה שהיא לא ראתה אותי בכיתה
). אני ממליץ על המגמה למי ש../כי... פיזיקה - לאנשים שרוצים להעמיק את הידע שלהם על העולם ועל חוקי הטבע ולהבין תופעות שונות, מי שרוצה לדעת לחשוב מעבר לקופסה, מי שפיזיקה מעניין אותו ואולי רוצה בעתיד להתפתח לכיוון ריאלי-מדעי, מורחב פיזיקה מומלץ בשבילו. רצוי גם להצטייד בידע מתמטי (אצלנו הדרישה היא לפחות 4 יחידות מתמטיקה). כימיה - מי שרוצה לעבור את הבגרות ובכלל את התיכון בקלות - המורחב הזה מומלץ לו
. חוץ מזה יש גם די הרבה מעבדות. מי שרוצה מגמה ריאלית קלה כברירת מחדל - המורחב מומלץ בשבילו
. אני לא ממליץ על המגמה למי ש../כי.. פיזיקה - לא אוהב מתמטיקה ולא טוב במתמטיקה. הרבה מפיזיקה זה גם חישובים מתמטיים. "השפה שבה מדברים פיזיקה היא המתמטיקה". ובכלל, מי שמרגיש שזה לא בשבילו לשבת ולהשקיע כדי להצליח. כימיה - מי שהסתבך עם הדברים בי', שלא יצפה שבי"א-י"ב דברים ייעשו פשוטים יותר. אז לאנשים כאלה אני לא ממש ממליץ על כימיה. אני חייב להוסיף משהו משלי - תבחרו מה שמתאים לכם ומה שאתם אוהבים. יש הרבה שיקולים לבחירת מורחב כמו: מי המורה שילמד אותי (יכול מאוד להשפיע על ההחלטה)? כמה זה יעזור לי בעתיד? עד כמה זה באמת מעניין אותי שאני אצטרך לבלות/לסבול עם המקצוע שנתיים בתיכון? וכו' וכו' וכו'. תתייחסו לכל השאלות האלו ולאחר שתהיה לכם תשובה לכל שאלה, אני בטוח שתהיה לכם בחירה קלה יותר.

../images/Emo26.gifספרות, היסטוריה, קולנוע../images/Emo36.gif

הקדמה עם מוסר השכל!:) בהתחלה שאמרו לנו "לכו תבחרו מגמות" היה לי ברור שאני הולכת למחשבים. אחרי הכל, אני כל היום על המחשב, מחשב זה כיף, ומה כבר יכול להיות לא כיף במחשבים? חוץ מזה, מחשבים זה ריאלי, זה מקצוע שאוניברסטאות אוהבות, אבא יהיה גאה בי! נכנסתי לשיעורי בחצי שנה הראשונה. השיעורים עברו, היו מבחנים, לא היה לי ציון שנמוך מ95, אבל איך לומר את זה.. ה-ש-ת-ע-מ-מ-ת-י לא יכלתי לסבול את השיעורים האלה. הבנות שהיו איתי במגמה היו רעות, ולא הפסיקו לרדת על המורה. החומר היה משעמם, על גבול הבלתי נסבל. שאלתי את עצמי - ככה את הולכת לבלות את שלוש השנים הבאות בתיכון? יש לנו מגמה של ספרות-קולנוע, דיברתי עם המורה, אמרתי לה שאני נורא אוהבת ספרות, וקולנוע אני לא כל כך מכירה.. היא מורה מקסימה והיא קיבלה אותי בחום, חיבוקים, ועם הימים זה נהפך גם לנישוקים
ואני במגמה עד היום ומרוצה עד הגג. המורה של מחשבים ממש התבאסה שעזבתי, ואפילו הבטיחה לי מגן 100 ביחידה הראשונה, אבל פשוט לא יכלתי לסבול את השיעורים. בקיצור, גם אם הציונים שלי בספרות\קולנוע הם לא 100, ולפעמים גם לא 90+, המקצוע הזה מעניין אותי, אני נהנת לבוא לשיעורים, אני נהנת להיות עם בנות המגמה והמורה, וזה מה שחשוב בבחירת מגמה!!!! אז ככה: ספרות- ספרות זה מקצוע שצריך לאהוב. ולדעת לחפור בו. היתה בהתחלה סטיגמה על הבנות שהן הבנות הסטלניות, אבל זה לא ככה. מי שאוהב לקרוא, לרוב גם יאהב ויצליח בספרות. ה+ בבחירת המגמה הספרותית זה שאת המקצוע הזה למדתם קודם. אם הצלחתם ואהבתם את המגמה-לכו על זה. אין כל כך הרבה חומר, וזה לא דורש הרבה השקעה. חשוב מאוד-מורה יכולה להפוך מקצוע אהוב למקצוע בלתי נסבל. תבדקו קודם מי המורה, זה בהחלט יכול להשפיע על בחירה או אי בחירת המגמה שלכם. קולנוע- אוקיי, אז כאן היו לי הרבה התלבטויות בהתחלה. אחרי הכל, מה לומדים בקולנוע? מה זה המקצוע המוזר הזה? לקולנוע הולכים שרוצים להנות, ולא ללמוד! התחלנו ללמוד וזה היה דווקא סבבה. בהתחלה לומדים בסיס, זוויות צילום, תאורה וכו' שזה חומר קצת משעמם אבל סביל, זו רק יחידה אחת.. ואז לומדים עוד 2 יחידות שבהם יש חומר ממש מעניין על במאים, סרטים טובים וכו'. ויש גם אנסין נחמד. האנסין זה כמו ספרות, רק בצורה וויזואלית.. ואז יש עוד 2 יחידות מעשיות, שאותם הורידו לשכבה שלי
אבל היו לנו כמה שיעורים כאלה. חבר'ה-אין יותר כיך מזה!!! בסוף מגישים סרט של 20 דקות וזה באמת כיף חיים השיעורים האלה. בקיצור-אין הרבה חומר, החומר שיש הוא כיפי, קשה לא לאהוב את המקצוע הזה, מי שאוהב ספרות-זה די דומה, מומלץ בחום!!! היסטוריה- חודשיים לפני הבגרות בהיסטוריה המורה שלי באה אלינו לכיתה ואמרה "בנות, מי שרוצה לעשות 5 יחידות בהיסטוריה, שתרד לחדר מורים!" אני צחקתי ואמרתי- היסטוריה ב' של דתיים מספיק לי, תודה. למה לי לסבך לעצמי תחיים? התברר שזו היתה טעות גדולה להגיד את זה. היחידות הרחבה בהיסטוריה דתי וחילוני הן אותן יחידות, החומר של 2 יחידות הרחבה(עוד אחת אני עושה השנה..) הוא 60 עמודים(!!!) שצריך לזכור, לא מעבר, זה בערך עשירית מהחומר בהיסטוריה ב'. החומר הוא מעניין(למרות שזה תלוי איזה נושא הרחבה בחרתם) ולא קשה להבנה. אני ממליצה על המגמה הזו למי שיש אפשרות, למי שאין לו כח לשבת יותר מדיי בכיתה, למי שרק רוצה מקצוע הרחבה של 5 יחידות, או למי שרוצה להעלות לעצמו את הממוצע. מקצוע נחמד ולא קשה ב-כ-ל-ל. זהו, מצטערת על החפירות

eva133

New member
עונה

באיזה מגמה אתם? כרגע אני במשפטים וספרות זה לא כ"כ סגור כרגע החומר: (קשה, מעניין, דורש חרישה אינסופית...) במשפטים זה קצת קשה כי בנוסף לציונים במשפטים צריך לשמור על הציונים בביה"ס ואם לא העמותה יכולה להוציא מהמגמה אתם מרוצים מהמגמה? אכן
כשאתם הייתם צריכים לבחור מגמה, התלבטתם בין מגמות? בהתחלה הייתי בנוסף למשפטים ולספרות גם באקולוגיה אבל זה מקצוע מאוד משעמם והרגשתי שאני לא אצליח לצאת משם עם 5 יח"ל אם כן, בין איזה? ולמה החלטתם דווקא על שלכם? כי ספרות ומשפטים יותר הצלחתי והרגשתי ששם תהיה לי יותר הצלחה אני ממליץ על המגמה למי ש../כי... למי שאוהב ספרות ומתחבר לנושא ולחומר, ומשפטים למי שאוהב את התחום אני לא ממליץ על המגמה למי ש../כי.. אמ.. למי שלא אוהב?

גם אני רוצה

באיזה מגמה אתם? תקשורת רדיו מדיה דיגיטלית:] החומר: (קשה, מעניין, דורש חרישה אינסופית...) אין ספק שתמיד בסוף שנה לקראת הבגרות אני בטירוף רציני,לא מבינה כלום ולא יודעת כלום,צריכה לחזור על הכל 34236486 פעמים וזה קשה. אבל הכל נובע מלחץ,כי תמיד אני מוציאה 80+. ולפני שידור באולפן זה בכלל קטע מטורף אצלי,אני צריכה לעשות 10 חזרות גנרליות,ודופק לי הלב בבחינה (המעשית והקשה,אני חייבת לציין)אבל אני מלכה אז הוצאתי עד היום רק מאיות. אתם מרוצים מהמגמה? יאפ:] אני אתגעגע למורים,למורה לחומר העיוני המקסימה שלי,אמא שניה שלי ולמורה לרדיו שהיא כמו אחותי הגדולה. זה חומר באמת מעניין ומבינים את זה רק כשמגלים את הסודות והתיחמונים של התקשורת:) כשאתם הייתם צריכים לבחור מגמה, התלבטתם בין מגמות? התלבטתי בין תקשורת לבין שיווק... אני ממליץ על המגמה למי ש../כי... כי זה חומר כ"כ איכותי ונחוץ מאוד בימינו,ובמדינה כמו שלנו במיוחד. אני לא ממליץ על המגמה למי ש../כי.. למי שזה מעניין לו את התחת,למי שעצלן,למי שלא שואף,ולמי שלא רוצה להרחיב אופקים ולא רק ללמוד. יום טוב=]

ImmanuelOvadia

New member
רק י"א, אבל בכל זאת...

בחרתי 5 פיזיקה, 5 מחשבים ו-10 מוסיקה פיזיקה - החלק הקשה הוא להבין את החומר, ואני הצלחתי להבין די מהר, היישום גם הוא לא ממש קל, אבל אם מתגברים על היובש בהתחלה שזה רק חוקים וכאלה, זה די מעניין (יכול להיות שזה רק מעניין בשבילי, אבל זה קשור לזה שאני סקרן ולא מתעניין בביולוגיה...) מחשבים - למי שרוצה לדעת לתכנת (גם אם ברמה די בסיסית) ומי שמתעניין במחשבים, זה כדאי, זה מעניין, זה כיף, זה לא ממש קשה... מוסיקה - הכי כיף שיש!!! לא רק למי שאשכרה מנגן, אבל זה די קשה למי שלא למד אף כלי בחיים, ואורגנית זה לא כלי נגינה. אמנם העבודת גמר היא קריעת תחת, אבל אני מניח שזה שווה, וחוצמזה, מוסיקה זה מעניין בטירוף!!!!!

shayc2400

New member
עונה...

באיזה מגמה אתם? מנהל עסקים החומר: (קשה, מעניין, דורש חרישה אינסופית...) החומר בינתיים בסדר כי זה רק ההתחלה.. אבל נראה לי שהולך להיות קשה.. אתם מרוצים מהמגמה? בינתיים כן :) כשאתם הייתם צריכים לבחור מגמה, התלבטתם בין מגמות? אם כן, בין איזה? ולמה החלטתם דווקא על שלכם? אני התלבטתי בין ביולוגיה לבין מנהל עסקים ובסוף בחרתי לזה כי זה יותר ענין אותי מביולוגיה ...ואולי אני ימשיך ללמוד את זה אח"כ.. אני ממליץ על המגמה למי ש../כי... -- אני לא ממליץ על המגמה למי ש../כי.. --

nofaroos4

New member
אני

במגמות כימייה וביולוגייה. אישית אני אוהבת יותר כימיה וגם יותר טובה בזה, לדעתי החומר גם קל יותר, בכימיה צריכים לדעת בעיקר לנסח תהליכים וכל מיני תרגילים פשוטים. לעומת זאת בביולוגיה צריכים לזכור מסה של חומר דיי קשה, ויש גם עבודה גדולה בביולוגיה שנקראת ביוטופ ובנוסף לשעות העיוניות יש עוד שעתיים של מעבדה. בכיתה י' הייתי ב ביולוגיה כימיה ומדח'', למדח לא התחברתי והעדפתי ביולוגיה וכימיה. אז למי שמתלבט בין כימיה לביולוגיה אני ממליצה כימיה (אלא אם כן הוא רוצה ללמוד רפואה או משהו)

liorhikri1991

New member
גם אני ממליץ על כימיה...

זה יותר מעשי ומעניין לדעתי,אני עושה 3 יח"ל כימיה ושנה הבאה עוד 2יח"ל ביוכימיה שנחשבים ל5 יח"ל

טוגלן../images/Emo106.gif../images/Emo47.gif

(וכמובן שאם יש מישהו שיש לו מה להוסיף הוא מוזמן..)

למעלה