אז ככה
מאוד מאוד מאוד (מאוד) קשה לי לדרג את האלבום הזה. כל שיר פשוט טוב מדי, ואני אפילו מרגיש קצת לא נעים משירים מסויימים למקם אותם מתחת לאחרים, כי בשבילי כולם באמת נהדרים, וזה רק מראה כמה האלבום הזה טוב. לכן חשוב לי להדגיש שלמרות שיהיו שירים שימוקמו נמוך יחסית, הם עדיין מצויינים לדעתי. כל שיר ושיר באלבום הזה מייצג בשבילי את ווית'ין במיטבם. 1. The Promise -
וואו. אין מילה אחרת לתאר את השיר הזה. שמונה דקות של מוזיקה מדהימה, מההתחלה ועד הסוף. שרון נשמעת טוב מאי פעם, בכך שהיא משלבת אופרה, שירה עדינה ואפילו שירה מעט יותר אגרסיבית. השיר הזה מראה את הכישרון האדיר של שרון לתמרן בין סגנונות שונים של שירה ועדיין להישמע מצויין. הוא גם מראה את כישרון הכתיבה המעולה של הלהקה, והעיבוד המדהים, יחד עם נגינה יוצאת מן הכלל של הגיטרות, שמשתלבות בצורה מושלמת עם הכינורות. פשוט שיר מדהים. 2. Ice Queen - החל מהפתיחה שמתחזקת לאט לאט ועד הסוף השיר הזה פשוט טוב. 3. Mother Earth - איזו פתיחה.
המלודיה המדהימה והחליל, ואז הכניסה של שאר הכלים בבת אחת, יחד עם אחת הליריקות הטובות של הלהקה והמקהלה... נוצר שיר מדהים ביופיו. 4. Caged - אותו הדבר כמו קודם - פשוט שיר מדהים, עם שירה עוצרת נשימה של שרון. ללא ספק, השירים האלה הם בין השירים הטובים ביותר של ווית'ין. 5. Our Farewell - הבלדה האהובה עלי של הלהקה. אין שיר מרגש ועצוב יותר ממנו, אין שיר (אולי מלבד Pearls of Light) שבו הקול של שרון נשמע טוב כמו פה... שיר מושלם מכל בחינה - מילים, לחן, נגינה, שירה ומבנה. 6. Deciever of Fools - עצוב לי למקם אותו במקום כזה כי הוא פשוט שיר מצויין, עם התפתחות ומבנה ייחודיים שאי אפשר למצוא במקום אחר. כאמור, ווית'ין במיטבם. 7. Never-Ending Story - בלדה מקסימה. מילים ממש טובות. 8. Dark Wings - למרות הדירוג הנמוך, השיר הזה הוא שיר מצויין מכל בחינה, אמנם קצת פחות טוב משאר האלבום אבל עדיין יפהפה. הקטע באמצע השיר עם הסלסול של שרון הוא אחד הקטעים המדהימים. 9. In Perfect Harmony -
. מילים מדהימות, לחן מקסים. הנגינה והשירה של שרון מתאימות את עצמן למילים ולסיפור שמסופר בהן בצורה הכי טבעית שאפשר. דרך נפלאה לסיים את האלבום. 10. Intro - אופס. כלומר, לא מובן לי מה הוא עושה באלבום המופתי הזה. הוא נחמד והכל, וגם קצת מגניב, אבל אין בו שום התפתחות. במשך דקה בערך מתנגנת אותה מנגינה (מצמררת) שוב ושוב, וזה לא מוביל לשום דבר. זה יפה אמנם, אבל מעולם לא הבנתי עד הסוף את הרעיון שהלהקה ניסתה להעביר. בקיצור, אלבום מדהים, אני חושב שהוא האלבום האהוב עלי בכלל. כל השירים מצויינים.