מה אתם חושבים על השירים בפורטה?

mooshki

New member
אין אני לא יכולה עם זה

מילה מילה מילה. אני חייבת תחיבור. זה מעצבן אותי. טוב שאורית חותמת את הדיסק. מוצא חן בעיניי.

Tom 7

New member
../images/Emo207.gif ראיתם את הפרסומת?

חחח קרעה אותי... איך הזאתי מהגבעטרון שרה אין לך מקום למישהו באוטובוס.. אז ההיא לא יושבת חח לא משנה.. פרסומת ממש יפה...

Z A M i

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif הפרסומת הכי מצחיקה שיצאה מעולם!

אנצל את זה שהשרשור מפוצץ

אולי ככה יסקלו אותי פחות. טוב. אם לומר את האמת, לא עפתי (כמה לא צפוי). לא מתחשק לי לכתוב הרבה, אז אני רק אומר שמאכזב אותי להקשיב לאלבום רביעי שלהם, 5 שנים אחרי הקודם ולראות שכלום לא השתנה. הם הורים, אנשים עוד מעט בני 40 עם שנים של יצירה מאחוריהם. לא הגיע הזמן להפסיק להרגיש כמו ילדה בת 16 בישרא בלוג? a vivid smile as i cut this vein. מישהו באמת יכול להאמין לזה? כמו שאמרתי אלפי פעמים בעבר, קשה לשמוע את זה ולהרגיש כאב אמיתי. מצטערת, אבל שבנאדם בן 35 כותב על לחתוך ורידים זה קצת פתאטי מבחינתי. זו להקה שלנצח תנסה ליצור את מה שהמעריצים שלה מרגישים ועל כן הם תמיד ישארו להקה גיל התבגרות, כי תמיד יהיו בני 16 חדשים להקשיב להם. ההפקה והסאונד אמנם מדהימים, והיהודים מעולם לא נשמעו יותר טוב. אין ספק ששני גיטריסטים חדשים הוסיפו המון, רק חבל שזה לא מלווה בטקסטים קצת יותר אמיתיים, רציניים ושבאים מהלב ולא מתוך "לקסיקון הפריקים השלם- הוצאת גג עזריאלי". אה וכמובן יש את "הנה זה בא" שנשמע כמו שיר מתוך מסיבת סיום בגן ברמלה, שמבחינתי זה אחלה גיוון משירי השחור-פלסטיק-ניטים. אני מצטערת אם פגעתי במישהו בביקורת שלי, אבל חשבתי שאולי הזמן הזה, התהליכים שהם עברו כבני אדם (AKA הנסיעה לעלק ניורק סיטי, הבן החדש וכו') יביאו לסוג של עליית מדרגה בטקסטים שלהם וברמת השיתוף והכנות שלהם, אבל כנראה שזה היה יותר מדי לצפות לו, ובכלל, לא מחליפים הרכב מנצח. ואם זה מוכר, וזה מוכר אז אולי זה היה השיקול (שזה גם קצת חבל, אבל את זה אני לפחות מבינה). נקודות חיוביות: -איי דונט לייק. אני אישית מעדיפה את הליריקס המאולתרים בלי החיתוך, אבל גרסת האלבום לא אכזבה. ממש כיף לשמוע. -לא יכול אחרת. נשמע כאילו באמת יש שם איזשהו רגש שיוצא, יותר מבשאר השירים. אולי זה קשור לזה שגם כאן, המילים יותר טובות מבשאר השירים. -עד שזה יעבור. את השיר לא אהבתי כל כך, אבל המנגינת סיום זהה לברידג' של סומבודי אלס (דיס ואי איי פרומיס יו וויל אולוויס בי טוגד'ר וכו'). אני לא יודעת אם זה בכוונה, אבל זה מספק אחלה מעבר. טוב בסוף כן כתבתי הרבה. לא נורא.

1Just Me1

New member
מאד מזדהה איתך בעניין המילים...../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

עד מתי נשמע משפטים בסגנון: "למד אותי לעוף" "יש שם אלוהים אחד" "גם המוות יעבור"..מיצינו..הפנמנו..הלאה...ראינו את כל הדברים האלה כבר קודם. נכון, בהתחלה זה אפילו די עבד עלינו שהיינו בגיל שהמילים עוררו המון פרובוקציה, אבל עכשיו, אחרי 5 שנים לשמוע שוב את אותו הדבר, כן. יש בזה משהו מאד מאכזב. משהו נטול עוצמה, ואולי אפילו קצת שטחי. עכשיו שלא תבינו לא נכון, אני מודה, הדיסק הזה הוא דיסק טוב, בין הטובים אפילו. הסאונד, הלחנים, השירה -מאד יפה. אבל בהחלט מאכזב לגלות שהלהקה לא עברה תהליך כמו שציפינו, והשינוי בליריקה ובתוכן הוא מינורי ביותר.

dilan angel

New member
שתיכן טועות לדעתי../images/Emo110.gif

אני לא מבינה, מה אתן מצפות שפתאום אחרי 3 דיסקים ממורמרים הם פתאום ישנו כיוון ויכתבו שירים אופטימיים בסגנון לעולם בעקבות השמש? אלה היהודים. נקודה. היהודים מחברים כל אחד ואחת מאיתנו לכאב. זה הם, והם עושים את זה הכי טוב בארץ מבין כל האמנים שכותבים שירים שיתאימו לפליילסט בגלגלץ ולא באים ממקום אמיתי. אפילו אם טיטי כבר אמא, ותום נושק לגיל ה40 , הם תמיד ישארו היהודים. אם הם יצטרכו להתאים את עצמם לגיל הביולוגי ולמצב בו הם נמצאים, כבר עדיף שירדו מהבמה, כי איזו אמא טרייה בת 35 בארץ מסוגלת לשיר על במה מול 1000 איש על אהבה נכזבת, מוות וכאב כמו של ילדה בת 16 כמו שאתן טוענות? הם יצרו את הכל, והם תמיד יאמינו בהכל לא משנה כמה שנים עוברות. "a vivid smile as i cut this vein. מישהו באמת יכול להאמין לזה?" כן אני מאמינה, ואני בטוחה שעוד רבים יסכימו איתי. באמת מעניין אותי לדעת איזה טקטסטים שונים ציפיתן למצוא באלבום? אני בטוחה שאם היהודים היו משנים כיוון, היו אומרים ההפך, שסוס מנצח לא מחליפים. (זאת דעתי האישית אז לא לסקולP: )

../images/Emo26.gif

אפילו אם טיטי כבר אמא, ותום נושק לגיל ה40 , הם תמיד ישארו היהודים. אם הם יצטרכו להתאים את עצמם לגיל הביולוגי ולמצב בו הם נמצאים, כבר עדיף שירדו מהבמה, כי איזו אמא טרייה בת 35 בארץ מסוגלת לשיר על במה מול 1000 איש על אהבה נכזבת, מוות וכאב כמו של ילדה בת 16 כמו שאתן טוענות. וכל מילה מיותרת. אמא טריה בת 35 באמת לא יכולה לשיר את זה, ובדיוק בגלל זה ציפינו למשהו אחר. את מבינה את החוסר אמינות שבזה? בואי נגיד שאם הם מרגישים חצי ממה שהם כותבים בשירים שלהם, הם חייבים טיפול התפתחותי. אז תראי את אביב גפן, או את טורוש כפרעליה. הם כבר לא כותבים על דברים שהטרידו אותם כשהם היו בני 20 או פחות בתחילת הקריירה, ואביב כבר לא יכתוב שירים כמו אור הירח כי זו לא האמת הפנימית שלו כרגע, ואולי המעריצים שלו אהבו את זה פחות, אבל לפחות הוא אותנטי וכנה עם עצמו ולא מנסה לדמות לעצמו כאב רק כי זה הלך לו טוב כל הזמן הזה. וגם אם כן, זה סוג אחר של כאב, וסוג אחר של רגשות שכן תואמים את המצב שלו היום. חבל שהיהודים לא מצליחים/ לא רוצים להביא את עצמם לשלב הזה ביצירה שלהם. אם היהודים כותבים בשביל המעריצים לחבר אתכם לכאב הפנימי שלכם, היה יותר פשוט להלחין את פינת היצירה השבועית, לא? (לא שהדיסק רחוק מזה) אני חושבת שזה נורא עצוב אם הם כותבים בשבילכם ולא בשבילם.

The Kinslayer

New member
בטח שזה כן!

את לא יכולה לדעת על פי דיסק שנחתם כבר לפני שהם יצאו ועל פי שירים שנכתבו לפני הלידה איך יראה הדיסק הבא שלהם. והאמת? אני יכול להתערב עם מיליון אנשים שכמו שבדיסק הזה שונה מהדיסקים האחרים ככה הדיסק הבא יהיה שונה, ויהיה סוג של "תהליך שינוי". מצטער, אבל את לא יכולה לצפות לדבר כזה לא מתום ולא מאורית, במיוחד שהם רק עכשיו ילדו.

למה אתה מכוער אבל ../images/Emo10.gif

הילד בכלל לא משנה. מה שמשנמה שכבר 3 אלבומים הם תקועים עם ייסורים של ילדים בני 17. ועם אותם תופים בכל השירים. ואין לי כוח לחזור על דברים שאמרתי 200 פעם, אבל הילד הכי לא משמעותי כאן. הוא בסה"כ נקודה שהיתה אמורה לגרום להם להתבגר קצת יותר, אפילו אם הוא עדיין לא נולד בזמנו. גם מחשבה על ילד זה נראה לי עניין הרבה יותר בוגר. אבל לא משנה.

אבל בכלל רשום בשיר

vine ולא vein שזה בכלל גפן :| לא יודעת מה הקשר.. אבל זה יותר עצוב אם הם טעו ובאמת התכוונו לוריד ורשמו vine

לגבי הליריקה של היהודים

אני חושב שאת טועה. המילים בשירים שלהם לא יכולים להיות פחות ברורים. הנה כמה דוגמאות מהחדש:
"תמשיך לבד וצא לראות, יש אלוהים אחד בתוך אלפי תפילות" (להיות)
"לרגע לא לחשוב מה כבר תגיד, לרגע לא לחשוב עליך תמיד" (גם כשלא בוכה)
"והוא חופשי להאמין בכל, בכל מה, בכל מה שהוא רואה" (חופשי)
"אין לך מנוחה, כואב לך אלה מה" (אין לך מקום) ברוב השירים אין משמעות ישירה למילים. הם לא מדברים על משהו ספציפי, אלא על רגשות ותחושות. בצורה כזאת כל אחד יכול לקחת את השירים שלהם למקום האישי שלו ולחבר את הליריקה למשהו מסויים שקרה לו. השורה "אני לא יודע איך נשארתי מלבדך" (לא יכול אחרת), יכולה לדבר על נער בן 16 שחברה שלו עזבה אותו, על אבא שאיבד את הילדה שלו בפיגוע, על ילד בן 7 שהכלבה שלו ברחה או על זקן בן 78 שאשתו נפטרה. אולי החיבור שלך ל"ילדה בת 16 מישראבלוג" נובעת מכך שהתחלת לשמוע אותם בגיל מוקדם ואת עדיין מחברת את עצמך לאותם מקומות. בין היתר כי היהודים לא השתנו ב-180 מעלות והם עדיין נשמעים פחות או יותר כמו שנשמעו במציאות נפרדת ולכן קל יותר לחשוב שהם מדברים תמיד על אותו דבר. הקשיבי שוב למילים, אני מאמין שתוכלי לחבר אותם לאירועים אישיים שקורים לך היום ולראות שהם יכולים לשקף יופי את התחושות שלך. ולא, אל תנסי להשליך את האירועים שקרו לך על תום ותיתי. כי סביר להניח שעבורם אותן המילים בדיוק, מקבלות משמעות אחרת לגמרי. של זוג נשואים פלוס ילד בני 30 פלוס. וכן, גם אנשים בני 35 יכולים להגיע למצבים נואשים של "לחתוך וורידים"...זה לא משהו ששמור רק לגיל הטיפש עשרה :)

eliavtu

New member
תגובת נאצה

סתם, לא. אממ.. תראי אני מסכים לגמריי שהליריקה לא ברמה גבוהה במיוחד ואפשר לצפות ליותר בגילם אבל תזכרי שגם בז'אנר הזה, יותר קשה לכתוב מילים גדולות.. היהודים לא ילחינו שיר של מאיר אריאל <מה שאביב, שנתת אותו כדוגמא - יכול בסגנון המוסיקה שלו> וזה באמת מציק קקצת, לא אומר שלא - במיוחד אם זה עברית, באנגלית עוד אפשר איכשהו להחליק על זה.. ואם תראי - ב"לא יכול אחרת", פתאום זה נראה אמיתי - כי זה שיר פסנתר בלבד, וזה נראה שתום כתב את השיר ואח"כ הלחין אותו, ולא ההפך.. והאמת אני דווקא כן ראיתי התבגרות קלה בטקסטים: "חופשי", ו "לעולם מצידי" - זה די שירים של מציאה עצמית לדעתי "להיות", שהוא קצת קלישאתי ומטיף האמנם, אבל אף אחד לא חותך שם וריד ולגבי "עד שזה יעבור", גם אני לא כזה אהבתי, אבל זו כניסה חזקה לעולם הפנימי של הנערה <וזה באמת מוזר, שאנשים בני 40, יכולים להיכנס ככה לעולם של נערה בת 16> ו..זהו? זהו.

וואי בדיוק כתבתי את זה לפני כמה דקות

בקשר לסוף של עד שזה יעבור.. שזה בדיוק כמו השורה מsomebody else

LilStar1

New member
צילומים מתוך השקת הדיסק החדש:

קבלו צילומים איכותיים מארוע השקת הדיסק ליהודים, כמו ששמתי לב את הדיסק כבר כולכם מכירים, איך לא?
השקת הדיסק החדש פשוט דיסק פצצה! אין לך... אין לך מקום! מוקדש ללהקה מס.1! ה-י-ה-ו-ד-י-ם

למעלה