אירוח בפורום אומנות הספריי

רוני105

New member
מקסיקו

כן הסתובבתי המון על אוטובוסים מחלקה ראשונה כמו אלו המיזוג עובד שעות נוספות .....

natyh

New member
בא נתחבר לטיול התרמילאי ופרנסה

אתה עוזב את יפן נוסע ל : מה אתה לוקח איתך האם החלטה של רגע או החלטה לטייל , מה בענין תיכנון מה אתה מתכנן לעשות בטיול , איך אתה בונה תקציב , איך אתה חי בדרכים ?

רוני105

New member
פרנסה וטיולים

אז ככה , בד"כ המקום הבא אליו אני ממשיך מגיע אליי בלי שאחפש אותו כשאתה בזרימה של טיול אתה פוגש הרבה אנשים מסוגך שמטיילים ואם אתה גמיש ופתוח לאינפורמציה שמגיעה זה עיניין של כמה רגעים בשביל להחליט על היעד הבא.... בכל מקום אליו אני מגיע - אני מוצא את הציןד שאני צריך , את המקום בו אני רוצה לעבוד , מקום שיש בו זרימה של אנשים ותיירים , בדרום אמריקה עדיין אפשר להעמיד בסטה אומנותית ברחובות בלי שהשוטרים מתנכלים אליך אז זה די קל , אני משתדל להגיע עם סכום כסף התחלתי שבו אני קונה ספריים ודפים או מזמין מסגרות עץ אצל נגר מקומי, והום אני קוםץ לאש ורואה איך זזים העינינים כשאתה ממוקד במה שאתה רוצה להשיג אתה בד"כ מגיע לשם ופותר את כל הבעיות שבדרך תקופה של עבודה שגרתית במקום אחד למשך חודש-חודשיים תכניס לי מספיק כסף כדי להמשיך לטייל לפחות חצי שנה עם צרמיל על הגב ומצלמה.... לפעמים אני מסתובב עם רכב עם ציוד ועובד במקומות בדרך או בפסטיבלים או מסיבות שאני שומע עליהם וממשיך לטייל ולעבוד לסירוגין ככה זה כשמטיילים ובוחרים בזה לדרך חיים אז גם מוצאים את הדרך לעשות את זה פגשתי הרבה מטיילים שעובדים , חלקם מוכרים עבודות יד וחלקם עושים דברים אחרים כמו צ,אישופ בפסטיבלים בדרך וכך הלאה בגדול - כל מי שהחליט על טיולים כדרך חיים כבר מצא את הנוסחה המתאימה לו דבר נוסף שאני עושה הרבה הוא החלפות....ציור גדול לגסט האוס יזכה אותי ב-3 שבועות של לינה ואוכל למשל - זה די שכיח ודרך מצוינת להסתדר בדרכים

רוני105

New member
נקודות משבר

הנקודה בה הנשארתי ללא אגורה והייתי צריך לראות איך לשרוד יכלה היתה להיות נקודת שפל אך למעשה היתה נקודת שיא , שם הוכחתי לעצמי וגיליתי את העוצמה שבציורים ואיך ניתן להסתדר בכל מקום עם הכישרון והידיים יצא לי להישדד פעם אחת וזה לא היה רציני אך הותיר אותי המום ופגוע לכמה ימים ואז המשכתי הלאה.... במקרים בודדים הרגשתי שנמאס לי , כשהייתי במקומות בהם הייתי צריך לברוח מהמשטרה שלא נתנה לי לעמוד ברחוב זה היה קרב של למי יימאס ראשון.....אבל קשה להגיד שנמאס

natyh

New member
ספר לנו על החויה הזו שוד

אתה מידי פעם נוגע בסיפורים היותר מענינים אך מדלג עליהם הלאה . אתה אמן תן לנו את החויה אל תחסוך במילים
איפה איך מה מתי למה האם היתה דרך מניעה איך מתאוששים לאחר מכה כזו .

רוני105

New member
שוד

אני לא חושב שזה היה כל כך מעניין זה דווקא היה בג'מאייקה , במונטיגו ביי שדד אותי איזה נרקומן עם סכין ממש מול הביניין של המשטרה לא לקחתי סיכון מיותר אבל גם הייתי מוכן לזה היה לי שטר לא גדול בכיס אחד והשאר היה מוחבא בכיס סודי שלפתי לו את השטר ,הוא לקח אותו מהר , ראה שאין עליי עוד וברח כל עוד נפשו בו לא הפסדתי את התחתונים.....

natyh

New member
מאד מענין

היית מוכן לזה התכוננת נערכת כעם תוכנית וביצעת אותה בדיוק הדברים שיש ללמוד מם . מזכיר לי את השוד שנדדתי בבוגוטה מן הסתם גם הוא היה נרקומן ואני בשיא קילקול קיבה מטורף חמישה דולרים וכרטיס אוטובוס מבוגוטה לקאלי זה היה הנזק שלי את הארנק עם הרבה כרטיסי ביקור וטלפונים הבחור החזיר השוד הזה שוה סיפור מלא בהזדמנות .

natyh

New member
מהן האטרקציות השיאים בטיול

מהן נקודות השפל : יוצא לך להישדד בדרכים ? היו רגעים שפשוט נמאס ורצית לעזוב הכל ? איך אתה מתחבר למקומיים בדרך בתקופה כל כך ארוכה ?

רוני105

New member
פלאיה דל כרמן

אחרי שאני כל כולי מוקסם ושבוי , אני קונה שתי בירות קורונה ומציע לצייר אחת יושב איתו על סיגריה ומתחבר אליו ברמה האישית מספר לו שאני מאד רוצה ללמוד את זה אבל הוא לא מלמד , הוא מוכן שאני אבוא לצפות עוד וגם מוכן לתת לי את הציוד שלו לתרגל.....כל הנסיבות ,כפי שתמיד קורה ברגעים גורליים כאלה , כאילו הביאו אותי לשם איש שהתחברתי אליו במטוס לקובה הציע לי לגור בקונדו ששייך לו בפוארטו אוונטורס , החלטתי שאני חוזר לפלאיה ומתחיל לצייר - הייתי מצייר כל הלילה ונותן את ציוריי מתנה למי שקונה ציור מיוסף המקסיקני ...תוך פחות משבוע כבר לקחתי מחיר מלא על הציורים ונתתי את הכסף ליוסף לנתן לי את הציוד לצייר איתו.....אחרי זה כבר הייתי לבדי, קניתי לי ציוד והתחלתי לפתח טכניקות משל עצמי למדתי את החומר ואיך הוא עובד, עשיתי אינסוף ניבויים שרובם לא העלו תוצאות אבל חלקם כן , פשוט יצרתי טקסטורות והשלכתי אותן על חומרים שבטבע, טקסטורה של שיש,של ים,של שמיים וכך הלאה האש מייבשת את הצבע , אינה נוגעת הו - אם תיגע הוא יבער והנייר יישרף....יותר מאוחר התחלתי לצייר על לוחות עץ למדתי להשתמש באש גם כדי להמיס את הצבע וליצור איתו טקסטורות חדשות שהתאימו לפלנטות לירח עם מכתשים וכו' באתר שלי מאד בקרוב יהיו גם סרטונים שמראים את כל התהליך

natyh

New member
הסבר מקסים

מחר מחרתיים כשיתרצה אתר תפוז אעלה קצת תמונות של פלאיה גדל כרמן האוטבוס המצולם היה אוטובוס משדה התעופה בקנקון אל פלאיה , קצת הקדמתי את המאוחר .

natyh

New member
החיבור לאומנות הספריי

פליה דל כרמן מן הסתם ערב ואני מבין שאתה עומד מוקסם קודם כל טכנית איך מציירים באש , הצבעים לא נשרפים ? מהקורה לבד ? זה נראה מהצד מופע מדהים אך אתה מצליח להוציא צירים מדהימים ממופע וירטואוזי איך ? תוכל לתאר לנו קצת את התהליך ?

רוני105

New member
ההשראה שלי אינה כסף

אפשר לקרוא לי בהרבה שמות , למשל : אספן חלומות..... אני יושב בחוץ , ברחוב, עוברים מולי המון אנשים מכל הסוגים אני נותן להם את ההזדמנות להזמין ציור ע"פ החלומות שלהם , אז אני מתחבר אליהם ברמות שונות ויוצר את החלומות שלהם , כך אני מסתובב בעולם ואוסף חלומות של האנשים ברחוב מכל המקומות , ומתוך כך אני מוצא את המכנה המשותף לכל האנשים בעולם , לומד מה גורם להם להרגיש מה , איזה צירופי צבעים משפיעים עליהם ואיך , ולאט לאט יוצר ציורי קסם , ציורים שבאופן מכוון משפיעים על כולם , וגורמים להם להרגיש שלווה,אופטימיות וכד' אני מתחבר לנבואה של המאיה כמו גם לנבואות של מקומיים אחרים , כשתגיע מלחמת אור עם חושך זה די ברור לאיזה צד אני משתייך ואיך אני מתבטא בכל ציור כלוחם אור

רוני105

New member
השראה

האמנים שאני צפיתי בהם מקבלים בעיקר השראה מגרינגוס.... מהכסף של התיירים , הם בד"כ חוזרים על אותם שטנצים - מציירים אותם במהירות בזק ומוכרים אותם במאסות זה די חרה לי ואני שנכנסתי לזה מתוך מקום טהור של התבטאות החלטתי שאני תמיד מצייר ציורים חדשים , על כן לא התפתחתי במהירות שאני מצייר את ציוריי ולא למדתי לצייר זריז כמוהם , למעשה, ככל שהזמן הולך יוצא לי לשבת יותר ויותר זמן על ציור אני , למעשה , לקחתי את אמנות הרחוב הזן לרמה אחרת , שבה מציירים לשם הציור והאמנות ולאט לאט למדתי את כוחה של האמנות והבנתי שאני מצייר בשביל להאיר לאנשים ולקחת אותם רחוק למחוזות אחרים

natyh

New member
מה הבסיס של רעיון הציורים

מעבר לענין הכסף האם ישנם מיתוסים מקומיים שמשפיעים עך האמנות הזו ? מהי ההשראה שלך לאן אתה מנסה להוביל אותנו ?

natyh

New member
ועכשיו בא נתחבר לנשמה

מאפה ההשראה שיש לאומנים המקסיקניים מה מניע אותם , האם פשוט מורשת שעוברת מאב לבן או אולי יש כאן סממנין דתיים ? מה תהליך העבודה והאמונות שמניעות את כל התהליך האמנותי הזה ?

רוני105

New member
פירמידות

מוטיב הפירמידה הוא מוטיב חוזר ביצירותיהם של המקסיקנים הם מאד גאים במורשת שלהם אך גם יודעים שהתיירים מחפשים את זה, רוב התיירות המגיעה למקסיקו מתענינת במאיה , המאיה היו ישויות של אור והיה להם ידע רב על הגלקסיות , על ישויות בחלל החיצון , על מקורות האור ועל תורות של אור הם ניבאו את הנבואה על שנת 2012 הזמן בו העולם , ע"פ חזונם ייהרס או ישתנה כליל מקום בו החושך יחריב את עצמו ויפנה את המקום לאור

רוני105

New member
הנבואה השמיימית

ע"פ המאיה העולם הולך ומחריב את עצמו , החושך שולט ועל כן הם החליטו לעזוב את המימד הזה של המציאות , המקסיקנים היום אינם צאצאים של המאיה המקוריים בבוא היום , העולם יתכסה בחושך וייחרב , אותן ישויות שבחרו באור יבצעו מעין קפיצה מימדית ממש כפי שעשו המאיה , ומי שיישאר ייחרב עם העולם, אך במשך מילוני השנים הבאות כדור הארץ ישקם את עצמו מאפס ויווצר מחדש , בתול ,כמו ימי בראשית , אז יחזרו כולם כדי לנסות מחדש לבנות חיים על כדור הארץ - אך יותר מאוזנים , יוצר מחוברים לאדמה ולטבע , עם יותר כבוד והאור ישלוט ע"י רטט של אהבה ולא של פחד....בשביל אותן ישויות זה ייראה כאילו עברה שניה מאחר והם יצאו מחוץ למימד של הזמן כפי שאנחנו מכירים אותו , בשביל כדור הארץ זה יהיה מיליוני שנים

למעלה