חושבים שאתם יודעים איך תגמר הסדרה?

Vitamin C

New member
הסצנה האחרונה, והתרחשויות נוספות בפרק האחרון

פרס כזה דרבן אותי להתחיל לכתוב בפורום, שנייה לפני סוף הסדרה. עדיף מאוחר מאשר לעולם לא, אני מניחה. יש לי הרגשה שהתגובה תהיה מספיק ארוכה כדי לפצות על כל שאר הזמן בו לא כתבתי
אז הנה ההשערות שלי: בדומה למה שנאמר כבר, אני גם חושבת שהשוט האחרון יהיה על העין של ג'ייק נעצמת. הסדרה נפתחה בשוט של העין שלו נפתחת, אז זה הולם שהסיום יהיה הפוך לפתיחה. בשונה למה שנאמר מעלי, אני חושבת שעצימת העין, שמסמלת את המוות של ג'ייק, תתרחש דווקא באי. שלוש סיבות גורמות לי לחשוב זאת: א) הסדרה נפתחה על האי, ואם רוצים סיום שהוא תמונת ראי מושלמת לפתיחה, אז הסדרה צריכה להסתיים על האי. ב) בפרק האחרון ג'ייקוב שואל את ג'ק אם הוא זוכר את שדה הבמבוק שבו התעורר כאשר הגיע לראשונה לאי. ג'ייק עונה שכן, וג'ייקוב אומר לו שה"לב של האי" (המערה עם האור הלבן) נמצא בסמוך. אני חושבת שיותר משג'ייקוב רצה לרענן את הזיכרון של ג'ייק, יוצרי הסדרה רצו לרענן את זכרונם של הצופים. ג'ק פתח את עיניו בשדה במבוק בשניות הראשונות של הסדרה, הוא יעצום אותן פחות או יותר באותו מקום, במערה, בשניות האחרונות של הסדרה. ג) ראינו כמה פעמים שבמציאות החלופית ג'ק סובל מדימומים הולכים וגוברים בצוואר, למרות שהוא לא חווה שום פציעה במציאות החלופית. הפציעה היתה חייבת אפוא להתרחש על האי. למרות שהוא ימות על האי, זה לא בהכרח אומר שהוא ימות גם במציאות החלופית. הרבה אנשים שמתו במציאות של האי התגלו כבריאים ושלמים במציאות החלופית: צ'רלי, ג'ין וסון, סעיד, ליבי, אנה-לוסיה, לוק האמיתי, צ'ארלס, שארלוט, דניאל, אלכס, רוסו וכו'. מצד שני, אולי בגלל שג'ק הוא מגן האי אז המוות שלו חל בשתי המציאויות. כאמור, ראינו את ג'ק מדמם במציאות החלופית וזה לא סימן חיובי. עוד דברים שלדעתי צפויים להתרחש במהלך הפרק: כמעט בכל פרקי הסיום של העונות הקודמות היה איזשהו עימות בין ג'ייק ללוק. גם הפעם יהיה עימות כזה בין ג'ייק למפלצת בדמותו של לוק. העימות יסתיים בניצחון הטוב על הרע, אבל בדרך יגרום למות שניהם ולשקיעתו של האי. הרי בפרק פתיחת העונה האחרונה ראינו תמונה של האי שקוע בים. לא בטוחה שג'ייק הוא בהכרח זה שיהרוג את המפלצת בעצמו. אולי המוות שלו זה מה שיהפוך את המפלצת לפגיעה, ואז מישהו אחר מהנותרים (סוייר, קייט, הארלי, בן, דזמונד) הוא זה שיהרוג אותה. בשלב מסויים דזמונד ייכנס/יושלך למערה, אחרת לא היו טורחים להדגים לנו את העמידות שלו בפני קרינה אלקטרומגנטית. בפרק הלפני אחרון המטוס של אג'ירה עדיין עמד, ולא נהרס בניגוד לכל יתר אמצעי התחבורה שנהרסו לאורך העונות - הצוללת פוצצה פעמיים, הספינה של צ'ארלס פוצצה, המסוק של לפידוס התרסק לים, אפילו הרפסודה של מייקל נהרסה ע"י האחרים. לדעתי זה לא מקרי, מטוס שראינו במערכה הראשונה יטוס במערכה השלישית, וישמש אמצעי המילוט של כל מי שנשאר על האי, חוץ מג'ייק. מי יטיס אותו? נראה לי שלפידוס שרד את הפיצוץ בצוללת ויטיס אותו. הרי לא ראינו גופה, וכבר יש תקדים של מישהו ששרד פיצוץ על כלי שיט (ג'ין). כמו כן, בשיחה שהיתה לחבר'ה עם ג'ייקוב סביב המדורה קייט דרשה לדעת למה סעיד, ג'ין וסון מתו. היא לא הזכירה את השם של לפידוס. זה לא נראה לי מקרי. במציאות החלופית כולם יגיעו לאותו קונצרט משולב רוק/קלאסי שקשור איכשהו למוזיאון: צ'ארלי יהיה שם על תקן הרוק, דניאל והבן של ג'ק יהיו על תקן הקלאסי, צ'ארלס ואלואיז יהיו שם כי הם ההורים של דניאל ואחראים לאירוע, ג'ק יהיה שם כי הבן שלו מופיע, פני תהיה שם כי שמענו את השם שלה ברשימת המוזמנים, קלייר תהיה שם כי האחיין החדש שלה מופיע, דזמונד יהיה שם והוא מביא איתו את הארלי, קייט וסעיד, מיילס אמר שהוא יהיה שם כי אבא שלו (זה מסרטי האוריינטציה של דארמה) מעורב דרך המוזיאון, שארלוט תהיה שם כי היא עובדת במוזיאון ומיילס אף ציין זאת בפני סוייר, סוייר כרגע לא אמור ללכת אבל כנראה בסופו של דבר יקבל את ההזמנה של מיילס, או שיגיע לשם בתפקיד, אולי במרדף אחרי האסירים הבורחים. אני מאמינה שגם ג'ולייט תהיה שם על תקן גרושתו של ג'ק (ראיתם איזה עינים כחולות יש לילד? זוכרים איזה עיניים כחולות יש לג'ולייט? וחוצמזה, עוד לא נתקלנו בג'ולייט במציאות החלופית למרות שהיא אמורה להיות בה). אמנם כרגע חסרים כמה אנשים (לוק, ג'ין וסון) אבל אולי גם הם ימצאו את עצמם שם בסופו של דבר, נגיד אם ג'ק בתור אבא גאה יחלק הזמנות לחולים בבית-חולים. כאמור, נפגוש את ג'ולייט במציאות החלופית, והיא תדבר עם מישהו על פגישה לקפה ועל חילוק החשבון ביניהם שווה בשווה (going dutch), שאלה היו המלמולים האחרונים שלה לפני שמתה על האי וקלטה שפיצוץ הפצצה בבור אכן עבד. הכי מתבקש שהיא תדבר על דייט עתידי עם סוייר, אבל כבר ראינו שבמציאות החלופית היחסים בין הדמויות לא בהכרח משחזרים את אלו שהיו על האי, אז אולי זה יהיה מישהו אחר, נגיד ג'ק (ינסו לתת צ'אנס נוסף למערכת היחסים) או אפילו בן. בעזרתו של דזמונד, בסופו של דבר לכולם תהיה הארה לגבי המציאות של האי. נראה לי קצת מוזר שרוז וברנרד הופיעו במציאות החלופית אבל טרם ראינו אותם על האי העונה. למיטב זכרוני, בפעם האחרונה שנתקלנו בהם על האי הם נהנו מהחיים יחד באיזו פינה נידחת. מן הסתם השחקנים היו זמינים העונה (צילמו את הסצנות של המציאות החלופית), אז יש לי הרגשה שנשוב ונפגוש בהם גם על האי, בטח אם הוא עומד לשקוע וצריך לראות איך הם נמלטים ממנו. סוגייה אחת שעדיין מציקה לי, היא שהבן של ג'ק זו הדמות היחידה החדשה במציאות החלופית. כל יתר הדמויות הן דמויות מבוססות שפגשנו בעבר על האי, גם אם נסיבות חייהן השתנו עכשיו. אולי בכל זאת הוא גלגול של מישהו על האי? אבל אין לי מושג של מי. אז אלה התחזיות שלי לסיום, עוד כמה שעות נדע סופית. איזו התרגשות! ואכן יצא שכתבתי בסוף מגילה...

koya1

New member
../images/Emo58.gif

סתם כי עניין אותי לקרוא.. פחות או יותר קלעת לדי הרבה [= סחטיין..

אבי1985

New member
מה יהיה?

בן יהרוג את ג'ק וסוייר יחליף אותו. במקביל כאשר פלוק יזרוק את דזמונד לאור הוא יאבד את החסינות שלו ואז בן יהרוג אותו. סוייר שיכעס על בן על זה שהוא רצח את ג'ק, יזרוק אותו למערה ואז נקבל סמוקי חדש. הרלי יחליף את ריצארד. קייט תישאר עם סוייר. וקלייר תעזוב את האי ותלך לגדל את אהרון.

למעלה