מירי בוהדנה מעבר לפינה

vk3

New member
להכול יש את הצד הרע והצד הטוב ../images/Emo70.gif

אתה מנסה למצוא רק את הצדדים הרעים ! לכן אף אחד לא מסכים איתך... אתה מה שנקרא קטנוני. דת ואמונה לא חוקרים ולא מנסים להפריך. זה קיים בשביל להאמין בזה מבלי לנסות להוכיח משהו, זה קיים בשביל שתיקח לעצמך את מה שנאה לך, משהו בו אתה דוגל ומה שמתאים למוסריותך. הכול מתחיל מהחינוך חביבי. אם קיבלת חינוך ראוי שיכול לקבל דעות שונות, להתנגד ולהבדיל בין טוב לרע, שום דת לא תהרוס אותך. ולטעון שהדת היא הגורם לכול/ לרוב בעיות האנושות זה טיפשי. אתה יודע מה הגורם המרכזי
האנשים עצמם. אז די לנסות להיות צדיק ולחפש אחר האמת. את האמת רואה כול אחד, אבל כול אחד גם בוחר לעצמו להאמין באמת שלו. ואדם שמחליט להיות לא מוסרי, לא תוכל לחנכו להיות מוסרי. ובזה אתה מנסה להילחם... אני ואולגה קוראים לעצמנו יהודים, כי היפה בדת שניתנה לנו " יהדות" מתאים לערכים שלנו, לאמונה שלנו ולחינוך שקיבלנו. למה לי לחפש את הצדדים השליליים ? אם הם קיימים ואני לא מאמץ אותם הם חדלים להתקיים ! הטוב לא יכול להתקיים בלי הרוע וההיפך
ואתה מנסה להשמיד את הרוע. זה פשוט לא היגיוני... אתה רוצה עולם מושלם ואנשים מושלמים וזה לא ייקרה.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אני לא מנסה למצוא רק את הצדדים הרעים, אלא מביע התנגדותי אליהם. אני יודע שהעולם אינו מושלם ושאין טוב בלי רע, אך אני שואף להפוך את העולם לכמה שיותר טוב ומשתדל בעצמי להיות הטוב ביותר שאני מסוגל. אל לך לשכוח שחלק ניכר מהרשע בעולם נובע מהדתות והן הביאו על האנושות אסונות מהכבדים ביותר בהיסטוריה. אתה יהודי משום מוצאך בלבד, ולמעשה אתה חסר דת לחלוטין וניתן להבין זאת בקלות מהודעותיך (אני עדיין לא בטוח אם אתה אגנוסטי או לא), אולגה יהודיה גם בדתה אך היא מתעלמת מאלמנטים משמעותיים הקיימים בה ומנסה להצדיק גם את הצדדים הלא מוסריים בה במקום פשוט לדחות אותם ולקבל רק את הצדדים המוסריים בדת, וצר לי על כך כי ניכר שכוונותיה טובות. אם כולנו נשאף לשפר את העולם הוא ישתפר, מושלם הוא לעולם לא יהיה, אך הוא בהחלט יכול להיות מקום נעים יותר לחיות בו.

vk3

New member
שאיפתך חסרת כול תועלת...

לכן אני ואחרים רבים לא שואפים אליה. אני יהודי כי נאמר לי שאני יהודי וכי בחרתי להסכים עם זה ולא כי על התחת שלי חותמת " יהודי". אז אינך יכול לקבוע שאני חסר דת על פי הוכחותייך ומציאותך. אף אחד לא מנסה להצדיק את האי מוסריות, אלא פשוט מתעלמים ממנה. ולעולם לא אסכים עם כך ש- " חלק ניכר מהרשע בעולם נובע מהדתות והן הביאו על האנושות אסונות מהכבדים ביותר בהיסטוריה". זאת השטות הכי גדולה שלך ממנה כול הטחינה שאנו עוברים כאן נובעת. אתה יכול להביא לי הוכחות מפה ועד להודעה חדשה, אבל שום דבר לא יצדיק את דברייך כי כיוון המחשבה שלך שגוי בהחלט וכאן אני חסר כול אמצעים. דתות הן אולי מיליונית המיליונית של הגורם ל- " אסונות" כול שהם אם בכלל. אני בקלות יכול להוכיח לך שאחד הגורמים הכי מרכזיים לאסונות אשר באו על האנושות, הן... הנשים. אבל לא אעסוק בדבר כה אווילי, כי אפשר לקחת כול דבר בעולם שלנו ולנפחו למימדים כה עצומים ונוראיים שתאבד את חוש הכיוון והטעם הטוב... בדיוק מה שקרה לך. במקום זאת, תוכל להשקיע מאמצייך לשיפור העולם על ידיי היותך בן אדם במלוא המובן של המילה, לחנך בני אדם באם יהיו לך ילדים, לחיות עם סובבייך בשלום, להמציא משהו למען האנושות, לא לזרוק זבל ברחוב וכו' וכו' וכו'... ותאמין לי, אז, שום דת כבר לא תשנה לך, לי ולעולם

SupermanZW

Well-known member
תגובה

חסר דת הוא מי שלא מאמין באף דת, וכבר כתבת שבחרת לא להאמין, יהודי זה לא רק דת, ועבור אנשים רבים יהודי הוא מוצא בלבד. דתות הן מיליונית המיליונית של הגורם ל"אסונות", אתה בטוח בכך? אז תאמר לי האם מסעות הג'יהאד בתחילת האיסלאם שרצחו מיליונים ומסעות הצלב שרצחו מיליונים אינם אסונות כלל עולמיים? האם הכתובים בתלמוד על כך שמעמד הגויים הוא נמוך ושבני ישראל הם "עם נבחר" לא היו טריגר לאנטישמיות כאשר גילו אותם הגויים? האם אלימות כלפי נשים בדתות מזרח אסיאתיות (חיתוך תנוכי האוזן או אצבעות) אינה אסון שנגרם מדת? הדתות גורמות סבל רב לאנושות הרבה יותר משאתה מסוגל לתאר ואני בטוח שעל רוב העוולות שגורמות הדתות כלל אינך יודע, בין היתר משום שמדובר על דתות שאינך מכיר. להפריך את הטענה שהנשים גורמות לאסונות זה פשוט מאוד, ואם תרצה תוכל להביא גם את טיעוניך הטובים ביותר לכך ולראות כיצד אני מפריך טענות כאלה באופן לוגי לחלוטין, כמו כן אנו יודעים כי ללא נשים לא היה מתקיים המין האנושי ולכן נשים הן חיוניות מאוד לקיום המין האנושי. כל טענה שמנפחת משהו למימדים מפלצתיים ולא הגיוניים אפשר להפריך, אך טענותי בקשר לדתות טרם הופרכו וסביר להניח כי לעולם לא יופרכו. שום דת לא משנה למי שבוחר לא להאמין אך היא משנה את חייו של המאמין ואם הוא קיצוני היא משנה גם את חייהם של הסובבים אותו.

vk3

New member
חבל על הזמן...

אתה ממשיך בשלך... אתה מתאר גורמים ואסונות ממש " שוליים" לעומת מה שקורה בעולם. אבל נעזוב. אתה טוען שללא נשים לא היה מתקיים המין האנושי ( מה שנכון לחלוטין) ואני טוען שללא דתות לא היה מתקיים המין האנושי. אבל חסוך ממני את הפרכותייך... ככה לא נגיע לשום דבר. מעדיף לסיים בזאת לתמיד את הנושא ( לפחות ביני לבינך), כי הגעתי לנקודה המרכזית של הבעיה מבחינתך וגם ביטאתי את הרעיון המרכזי של דברי.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

העובדה שקיימים מאות מיליוני אנשים (בערך 300000000) שמתקיימים ללא דתות מוכיחה שהמין האנושי לא זקוק לדתות. אם האסונות שתיארתי הם שוליים עבורך אני לא רוצה לחשוב לאילו אסונות אתה קורא משמעותיים (אולי רק אם תהיה מלחמת עולם שלישית בה תושמד כל האנושות תקרא לזה אסון משמעותי...)

Russia 4 Ever

New member
תפתחי את התנ"ך../images/Emo11.gif

המשפט הראשון בתנ"ך הוא: "בראשית ברא אלוהים, את השמיים ואת הארץ" כלומר על פי התנ"ך אלוהים נברא יחד עם השמיים והארץ ע"י מישהו או משהו בשם בראשית! אלוהים מובא בקבוצה אחת עם השמיים והארץ, הפסוק הזה זה אותו דבר כמו לכתוב "בראשית ברא [את] אלוהים, את השמיים ואת הארץ!

Zot ani 1

New member
חחח..אתה אולי פתחת תנ"ך אבל ...

אני רואה שלא הבנתה שם כלום. ובשביל זה יש את רש"י. "בראשית" זה לא מישהו או משהו, הפרוש של המילה הזאת היא בהתחלה! בהתחלה ברא אלוהים את השמים ואת הארץ.

SupermanZW

Well-known member
אולי אחרת

"ברא-שית ברא-אלוהים את-השמים ואת-הארץ", ומי ברא את שית?

Russia 4 Ever

New member
לא בהכרח...

"בראשית" לא חייב להיות בהכרח "בהתחלה"... אבל גם זה לא סותר את מה שאמרתי: אפשר לפרש את הפסוק הזה גם כ"בהתחלה ברא את אלוהים, את השמיים ואת הארץ" כלומר מישהו שמתואר בגוף שלישי ברא בהתחלה את 3 הדברים הללו.

SupermanZW

Well-known member
יתכן

אולי בספר בראשית היו חוקי תחביר שונים בהם סדר המילים במשפט היה בדיוק הפוך מבעברית (כמו בגרוזינית למשל) ואז משמעות המשפט "בראשית ברא אלוהים את השמים ואת הארץ" הוא "הארץ והשמים בראו את אלוהים בראשית"

Russia 4 Ever

New member
../images/Emo12.gif

עוד דרך לקרוא את זה: "בראשית ב-ראאל והים. אתה שמיים ואתה ארץ." כלומר ההתחלה היתה עם מישהו בשם ראאל שהיה בתוך ים, אח"כ כנראה נבראו השמיים והארץ ע"י אותו ראאל (המילה "אתה" היא במשמות "עתה"). ושימו לב, אולי יש כאן בכלל רמז לכך שהעולם נברא בידי חייזרים: יש כת שמאמינה שהעולם נברא ע"י חייזרים וקוראים לה "הכת הראַאֵלית" - הם מאמינים שבסוף שנת 1973 חייזרים נפגשו עם איזה צרפתי, סיפרו לו שהם בראו את העולם וביקשו שיפיץ את זה בעולם. אותו צרפתי גם טען שהחייזרים ביקשו ממנו לשנות את שמו ל..."ראַאֶל" והוא אכן עשה זאת ועל שמו נקראת הכת. היש קשר בין ה"ראאל" שהיה בים בפסוק הראשון של בראשית לבין כת הראאלית?

SupermanZW

Well-known member
יכול להיות

אחלה סיפור. ואולי "בראשי תברא אלוהים את השמיים ואת הארץ", כלומר המספר מציג את אופן הבריאה אותו הוא מעדיף בלשון בקשה מישות עלומה שתברא בראשו (כלומר במחשבתו) את אלוהים, את השמיים ואת הארץ.

Russia 4 Ever

New member
../images/Emo6.gif

יש כ"כ הרבה אפשרויות להבין את זה... אגב, כשתרגמו את התנ"ך ליוונית ("תרגום השבעים") החליפו את הסדר בין 'בראשית' לבין 'אלוהים' כדי שאנשים לא יחשבו שמישהו (בראשית?) ברא את אלוהים יחד עם השמיים והארץ. אם זה כ"כ הפריע להם אז כנראה שיש משהו בגו.

SupermanZW

Well-known member
מי זה "בראשית" ../images/Emo6.gif

ננסה להיפך: "צר אה תאו מיים שה תא, מיהו לא א-רב תישא רב" או "צר, אה? תאו, מיים, שה, תא, מי-הוא לא א... רב? תישא רב!"

Russia 4 Ever

New member
אלוהים הוא לא אחד ויחיד

קודם כל הכינוי "אלוהים" הוא בכלל בלשון רבים אבל נניח ואלוהים הוא אל אחד אז עדיין הוא לא אחד ויחיד: מתחתיו בהיררכיה יש עוד המון יצורים מיתולוגיים כמו מלאכים ,כרובים (לא הירק אלא יצורים חיים באותו השם) וכו'. בעצם אין הבדל בין היהדות למיתולוגיה היוונית - אל ראשי ועוד כמה יצורים מיתולוגיים שכפופים לו. כשאמצא את הכתבה שקראתי פעם על כל אותם יצורים מיתולוגיים ביהדות אני אביא לך לינק.

Russia 4 Ever

New member
שימי לב - משהו על הכרובים.

תקראי מי אלו הכרובים ובמה הם היו עוסקים בביהמ"ק... שימי לב במיוחד לתאור שלהם שמובא שם: גוף של שור,פני אדם וכנפי נשר- נשמע בדיוק כמו אחד היצורים מהמיתולוגיה היוונית. אז עדיין "אלוהים" הוא אחד ויחיד? והכרובים הם לא היחידים שמבלים אי שם עם אלוהים (בכתבה הנ"ל גם מוזכרים "חיות הקודש" אבל יש עוד הרבה אחרים).

Zot ani 1

New member
הכתבה שהבאתה

היא מאתר חופש. וזה כבר אומר הכל. תפתח את המקורות היהודיים ותראה שם את ההסברים על חיות הקודש וכל השאר אני בטוחה שיתברר לך שזה אחרת לגמרי.... וזה שהמיתולוגיה היוונית העתיקה הכל מהיהדות זאת הבעיה שלהם בלבד ככה שאל תקחו את זה שסיבה לכך ולכך....

למעלה