מרקים בשריים לחורף ?

Master Stav

New member
../images/Emo238.gifמרקים בשריים לחורף ?../images/Emo238.gif

לכולנו יש את מרק הבשר האולטימטיבי לחורף לא ? מוזמנים לשרשר לכאן את המתכון המנצח שלכם ..... אני מוכן עם הכף לטעימות
 

in finity

New member
מרק של סבתא

זה מרק הירקות של סבתא שלי ז"ל: בצל גדול חבילת עלי סלרי חבילת פטרוזיליה 3 קישואים 3 גזרים חתיכה קטנה של דלעת חצי כוס אפונה יבשה שטופה היטב חבלית עלי תרד או מנגולד 2-3 עצמות מח עצם עם בשר 2 כפות אבקת מרק בשר מלח, פלפל שחור גרוס, שום לפי הטעם. מכניסים את כל הירקות עם העצמות לסיר גדול (שלי 10 ליטר), ממלאים מים עד הסוף ומביאים את הכל לרתיחה. מוסיפים את התיבול ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים שלוש. מכניסים את הכל לבלנדר (אני מכניסה את המערבל הידני למרק לאחר הוצאת העצמות כמובן). המרק יוצא סמיך בזכות האפונה היבשה. טועמים ומוסיפים תיבול לפי הצורך והטעם. כמו רוב המרקים והתבשילים, הוא הכי טעים יום למחרת עם לחם טרי וחמאה!
 
קפודניק |(מרק פולני)

מרק פולני (קפושניק) מרק מעולה לימים קרים 3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קופסא כרוב כבוש חתיכות עבות נקניק יבש/מעושן( קבנוס) מלח, פלפל רביכה משומן אווז, קמח ונוזלים מהמרק 1. מכינים רביכה חומה בסיר, מוסיפים מים רותחים, בוחשים 2. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה. 3. מסננים את הכרוב הכבוש ומוסיפים לסיר. 4 .מוסיפים גם את פרוסות הנקניק, טועמים ומתבלים.מבשלים על אש נמוכה כשעה. 5. יש לבדוק שקוביות תפוחי האדמה רכות. מגישים עם לחם כפרי מלא. בתאבון
 
מרק בשר...

1.להניח את הסיר (לשפות)לא יאוחר משש בבוקר.המרק צריך להיות מוכן לאחד ושלושים.13.30 והוא צריך להתבשל שש עד שבע שעות לפחות..(מאחד עד ארבע היו האטליזים נסגרים ואז הלכנו לאכול) 2.אסור למרק לרתוח בשר לא אוהב רתיחה המרק יחומם לתישעים וחמש מעלות. 3.בסיר חתיכת בשר עם עצם של צואר פרה .רצוי זקנה..צואר הודו זכר זקן.הכרחי. עם יש להוסיף עצם ברך או פרוסה מרגל פרה.. 4. ירקות שורש..גזר סלרי שורש קולורבי וכו..וגם בצל שלם.. 5. לקראת סיום טובלים שמיר ופטרוזליה לעשר דקות ומוציאים 6. הטיבול מלח ..פלפל שחור.ופפריקה לפי הטעם (אצלנו הזקנים היו מוסיפים פלפלונים קטנים אדומים המכונים "שטה" 7. את המרק אוכלים עם צנון פרוס ומומלח כשהוא מזיע..(ועכשיו גיליתי את מוצאי) היום הצעירים מוסיפים שקדי מרק.אנחנו מוסיפים לעיתים פיסות בצק קטנות צ'י
 
../images/Emo127.gif

בדיוק כזה מרק היה מכין שכני ההונגרי לאישתו כשתגיע מהעבודה ..והריח כל השכונה הריחה .
 
ועם כבר בהונגרים עסקנו אז

שכני היה מכין כרוב ממולא חמצמץ ולא ברוטב עגבניות ... מכיר ? מתגעגעת לטעמו ולטעם מרק הדובדבנים ... יש מתכון?
 
אז ככה מרק דובדבנים שמעתי לא טעמתי

כרוב ממולא לא עושים ברוטב עגבניות אלא עם כרוב כבוש. קופסא של כרוב כבוש מסביב לממולאים עושה את ההבדל דרך אגב כרוב כבוש הוא תבליןיוסיף טעם לכל תבשיל נסו ותראו.. צ'י
 

Master Stav

New member
מרק בשר אדום

החומרים הדרושים חצי קילו בשר ראש חתוך לקוביות 3 בצלים בינונים חתוכים לפרוסות 2 עצמות מוח גדולות 300 גרם שעועית לבנה שהושרתה 24 שעות במים ראש שום קלוף 4 כפות רכז עגבניות 3 ליטר מים מלח ופילפל לפי הטעם כף גדושה צ'ילי גרוס אופן ההכנה את הבצל מטגנים עד לכדי שקיפות מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עד לכדי הזהבת הבצל והשחמת השום מוסיפים את הבשר וצורבים מכל הכיוונים מוסיפים את עצמות המוח ומטגנים עוד 4 דקות מוסיפים את התבלינים את רכז העגבניות וכמובן את המים .... מביאים לרתיחה משאירים ל אש קטנה לברך 3 שעות ... מגישים עם לחם שחור וקנקן מים לכל סוד ..... חם זה בטוח יהיה ...
 

Master Stav

New member
אני עושה כך וזה יוצא טעים ....

לא תמיד הכלל חל על הכול ... לפמים צריך לשבור את הכלל וללכת עם מה שטעים ...
 

עינבלית

New member
מרק מכשפות

כלים: פויקה קטנה 1/2 חומרים: 6 קציצות בשר כבש ועגל, מתובלות בפטרוזיליה, כוסברה, פלפל שחור, כמון, פפריקה ומלח. חצי קילו חומוס מבושל (אני מבשלת כמות במלח וכמון ואז מקפיאה בשקית הקפאה) 2 גזרים אורגנים קלופים וחתוכים גס 1 בטטה קלופה וחתוכה גס 1 בצל חתוך גס חופן פטרוזילה תבלינים: כורכום, כמון, פפריקה, מלח, קינמון ומעט מוסקט הכנה: בפויקה, על שמן זית,מקפיצים את התבלינים ואז שמים את כל המרכיבים (אפשר לטגן את הבצל והקציצות קודם, לא חובה). למטה הגזר, מעל זה החומוס, מעל הבשר והכי למעלה את הבטטה. מוסיפים מים כך שהבטטה תישאר מעל חלק מהמים. סוגרים עם המכסה ומעל להבה בינונית מבשלים עד שיש ריח מוכן (בערך שעה). בתיאבון! ולמה מרק מכשפות? בגלל הפויקה הקטנה, היא ממש קדרת מכשפות! קלחת.
 

CooknBake

New member
../images/Emo20.gif מרק הגונדי המשפחתי שלנו ../images/Emo20.gif

אני בדרך כלל לא מכינה מרק עם חתיכות בשר, את זה אני משאירה לאמא האלופה שלי. אבל את מרק הגונדי המשפחתי שלנו, אני בהחלט מכינה. ואל תגידו לי שאין כאן קמח חומוס וזה לא גונדי! זה הגונדי שלנו!! כך אנחנו עושים אותו כבר שנים, וכך הסבתא הפרסיה שלי היתה מכינה. הוא נפלא, טעים ומחמם את הלב וזה מה שחשוב
מרק גונדי של סבתא רחל לתערובת הקציצות 250 גר` בשר בקר טחון 1/4 כוס אורז פרסי 1/2 בצל קטן קצוץ צרור פטרוזיליה קצוצה כף פירורי לחם 1 כפית כמון 1/2 כפית קינמון מלח ופלפל שחור לערבב את כל מרכיבי הקציצות, ללוש היטב ולהשאיר במקרר למנוחה. למרק 1 בצל גדול קצוץ 1 בצל קטן שלם 2 גזרים חתוכים לעיגולים 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות דלעת חתוכה לקוביות ביחד עם הקליפה (אחרת היא מתפוררת) *לא חייב 1/2 קופסא גרגירי חומוס (או משקית של סנפרוסט, או אם אתם ממש מתעקשים, אז מושרים לילה קודם ומבושלים עד להתרככות) צרור פטרוזיליה קצוצה 1 כפית כמון מלח פלפל שחור 2 כפיות גדושות אבקת מרק עוף אופן ההכנה בסיר גדול שמים שמן זית שיכסה את התחתית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להתרככותו (לא צריך להזהיב אותו). מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה ומערבבים היטב כדי שלא ידבקו לתחתית. מוסיפים מים רותחים בכמות הרצויה למרק ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הבצל השלם, הדלעת והחומוס וממשיכים לבשל. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל כרבע שעה נוספת. מתערובת הבשר יוצרים קציצות עגולות בגודל של כדור פינג-פונג וזורקים למרק. לאחר כחצי שעה כשהקציצות מוכנות והירקות כבר רכים מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים, מתקנים תיבול ומכבים את האש. בתאבון
 
"צ'ורבה קו פרישוארה" מר רומני עם קציצות

זהו מרק שאכלתי בילדותי אצל שכנה איטלקיה. במקור השתמשו בירק לושצ'יאן, שניתן להשיגו בשווקים והוא שתורם לחמיצות המרק. אני מחליפה אותו בחמציץ או בחצי כוס לימון . 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות 1 סלרי ראש גדול קצוץ לקוביות קטנות 1 בצל גדול וקצוץ 1 כף חומץ בן יין לבן (במידה ואין חמציץ או לושצ'יאן מוספים חצי כוס לימון) 4-6 כוסות ציר עוף(אפשר מאבקה) כף שמן שמים הכל בסיר גדול ומאדים על אש קטנה כ10 דקות מוספים כף חומץ בין יין וציר עוף מבשלים חצי שעה ובנתיים מכינים קציצות 3/4 כוס אורז במי מלח ומסונן היטב 200 גרםבשר בקר טחון 1 ביצים מלח פלפל שחור מערבבים לתערובת אחידה בידים רטובות יוצרים כדורים קטנים מאד ומכניסים למרק הרותח.מבשלים עוד כרבע שעה מוספים למרק כוס עלי חמציץ (לחלופין חצי כוס סלרי עלים קצוץ) חצי כוס שמיר קצוץ מבשלים עד שינויי בצבע החמציץ (10-15 דקות ) טועמים ומתקנים תיבול בתאבון
 

בלוביי

New member
סליחה על השאלה,המרק לגמרי רומני,לאושטיאן ירק

שגדל ברומניה מן הכלאה של סלרי פטוזיליה וכוסברה עם חמיצות עדינה של חמציץ.בטוח שהיא היתה איטלקיה ולא רומניה???
 
כן, היא היתה אטלקיה נוצריה שהכינה מרק רומני .

נפגשתי איתה בילדותי באחת מהמדינות בהן שרת אבי כאיש משרד החוץ ...לימים ביקרה בארץ ובשלה לנו מרק זה ואת לושצ'יאן ניתן להשיג לעיתים בשוק תלפיות בחיפה .
 
מרק אפונה עם קבנוס

1 בצל 2 גזרים לגרד במעבד מזון או פומפיה לאדות עם כף שמן חצי קג אפונה ירוקה מבוררת ורחוצה להוסיף לכסות בציר עוף (מאבקה ) לתבל במלח ופלפל לבן לבשל כחצי שעה להוסיף קבנוס פרוס עבה ולבשל עוד 10 דקות
אצלינו נהוג לאכול עם שום טרי כתוש וקורטונים
 
למעלה