מרקים בשריים לחורף ?

pontch1

New member
מרק עגבניות בקלות

כי לפעמים כל כך מתחשק מרק , אבל אין כל כך הרבה מצרכים בבית אז הנה פתרון נפלא לימי החורף הקרים משביע וטעים ברמות על מרק עגבניות ללא עגבניות- הובא ע"י סיאם 1 בצל קצוץ 1 גזר מרוסק 1 כף קמח 2 רסק עגבניות קטן 5 כוסות מים 2 + 1/2 כפות אבקת מרק עוף מלח 3 כפות סוכר פלפל שחור 3 + 1/2 כפות אורז מבושל 1/2 לימון - מיץ אופן ההכנה: לקצוץ את הבצל ולגרד את הגזר לטגן את הבצל והגזר יחדיו במעט שמן. להוסיף קמח ולערבב היטב. להוסיף את המים ורסק העגבניות תוך עירבוב ולהרתיח. להוסיף את התבלינים ולבשל על אש בינונית במשך 10 דקות. לקראת סוף הבישול להוסיף את האורז המבושל ולערבב מעט. להגיש בעיטור פטרוזיליה או מעט שמיר קצוץ.
 
מרק עוף תימני

4-5 חתיכות עוף 4-5 תפוחי אדמה מקולפים שלמים 2-3 שיני שום 3-4תרמלי הל בצל שלם רסק 1-2 עגבניות בשלות מים 2 כפות גדושה של חוואיג' (תבלין המיועד למרק) 2 כפות מרק עוף 1 כף אבקת מרק בצל ( לחלופים תבלין שעשוי מבצל קמח מלח פלפל מעט מים .מכדררים לקציצות ואופים בתבון .תוחנים דק .תבלין ריחני המוסיף המון למרק ..דודתי מכינה לי) כוסברה ההכנה: מוסיפים לעופות מים ומרתיחים , וברגע שרואים קצף, להוציא עם כף עד שנגמר , ואז מוסיפים תפוחי האדמה, השום, הבצל רסק העגבניות ושאר התבלינים , ורק כאשר המרק כמעט מוכן להוסיף את הכוסברה. אוכלים עם חילבה , סחוג, ורסק עגבניות , כשלצידו לחוח פיתות והמון ירקות חתוכים גס( בצל ירוק, מלפפונים עגבניות שומר קולורבי)
 

bigjack

New member
../images/Emo238.gifמרק רגל תימני

מרק רגל תימני - bigjack מצרכים: 6-8 עצמות רגל עם מח ובשר מסביב חב` קטנה גידים ראש שום קלוף וקצוץ גס 2 בצל גדול קצוץ גס 300-500 גר` שעועית לבנה קטנה מושרית לילה לפני 2-4 כפות חוואייג` למרק (רצוי טרי מחנות תבלינים) קמצוץ הל טחון מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם 2-3 פלפלוני צ`ילי יבשים (לאוהבי החריף) חופן כוסברה קצוצה ההכנה: בסיר גדול מרתיחים את העצמות והגידים כרבע שעה, מסירים את הקצף, מוסיפים את שאר המצרכים,ממלאים במים רותחים עד קצה הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה 3-4 שעות לפחות (עד לריכוך הגידים). אני מעדיף לאחר הרתיחה להכניס את הסיר לתנור לכל הלילה על 100 מעלות, יוצא הרבה יותר טעים ורך. להגשה מפזרים מעט כוסברה קצוצה על המרק.
 
../images/Emo127.gif

כזה מרק היתה מכינה סבתי לשבת אבל היתה מוסיפה גם קוביות בשר בקר.
 

bigjack

New member
אפשר לראות בתמונה שאני מוסיף שפונדרה

אבל זה רק אני
 

b o t t e n

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifתתרגם לי../images/Emo92.gifחוואייג' לאנגלית../images/Emo13.gif

לא צוחקת. גרה בסינגפור. איך אני בכלל מתחילה לחפש משהו דומה?? יש פה לא מעט הודים והרבה דברים מארצות ערב. אז לטעמי בטח יש משהו דומה במוסטפא סנטר - השאלה היא מה אני אמורה לבקש.
 
לא יודעת איך אומרים חוואיג' באנגלית..

אבל אפשר להכין חוואיג' בבית.. סבתא שלי, תימניה אמיתית מכינה את כל התבלינים שלה בעצמה (קונה את מוצרי היסוד כמו שהם, מייבשת, טוחנת ועושה כמו פעם).. אני לעומת זאת תימניה מזוייפת, קונה כבר תבלינים טחונים ובכל זאת שאלתי אותה איך להכין.. אז ככה אני מכינה: 1/4 כפית ציפורן טחון 3 כפיות כורכום (מה שנותן את הצבע הצהוב היפה) 1 כפית זרעוני כוסברה טחונים 3 כפיות זרעי כמון טחונים 1 כף זנגביל טחון 1 כף הל טחון מערבבים הכל ומעבירים לצנצנת זכוכית אטומה ושומרים במקפיא (אפשר גם במקרר אבל מקפיא הכי טוב)
 

bigjack

New member
../images/Emo238.gif מרק רגל תימני מתובל כמו שצריך

מרק רגל תימני מתובל כמו שצריך - bigjack מצרכים: 1-1.5 קג` רגל בשר נקיה ומנוסרת לפרוסות של כ-4-5 סמ` 3 בצל גדול קצוץ 4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים באורך 1 ראש שום קלוף וקצוץ דק 2-3 פלפלוני שאטה או צ`ילי יבש גרוס (אפשר יותר לפי אהבת החריפות) חופן כוסברה טריה קצוצה דק 3 כפות עלי כוסברה מיובשים (לא כוסברה טחונה כי זה כבר זרעים ולא עלים) 1 כפית זרעי כוסברה 3 זרעוני הל רבע כפית הל טחון 1 כפית גדושה כורכום 3 כפות חוואייג` למרק (רצוי תערובת מחנות תבלינים ולא המוכנות מהסופר) 1 כוס שעועית לבנה מושרית לילה ומבושלת (אני השתמשתי הפעם בשעועית הקפואה של סנפרוסט) פלפל שחור טחון מלח 3 כפות שמן קנולה ההכנה: כותשים מעט את זרעי הכוסברה וההל במכתש, מחממים שמן בסיר גדול ומאדים בו את הבצל והשום כמה דקות, מוסיפים את פרוסות הרגל ושאר התבלינים חוץ מהמלח ומערבבים טוב, מוסיפים את תפוחי האדמה ומים רותחים ומביאים לרתיחה טובה של 10 דקות, מבשלים מכוסה על להבה נמוכה, רצוי עם מטקה לגז מתחת הסיר, אחרי 5 שעות מוסיפים את המלח ומתקנים תיבול במידת הצורך, מוסיפים את השעועית וממשיכים לבשל עוד שעתיים.
יש כאלו שאוהבים לקפח את הקצף שנוצר ברתיחה, אני טוען שבקצף הזה יש את כל הטעם הטוב ומוותר על התהליך.
אם משתמשים בשעועית מושרית פשוט מוסיפים אותה בתחילת הבישול וביחד איתה גם את המלח שישמור שלא תתפרק במשך הבישול הארוך.
אפשר אחרי הרתיחה להמשיך את הבישול בתנור על 120 מעלות ל-6-7 שעות או על 100 מעלות לכל הלילה.
אם רוצים מרק טיפה יותר סמיך אפשר למעוך חלק מתפוחי האדמה עם גב של כף גדולה כנגד הסיר, הם מתפוררים ומסמיכים את המרק.
 

ללידי

New member
אח איזה מרק תימני, הייתי מסתערת ביג ג'ק!

כמו תמיד מפליא באוכל שעושה חשק לטרוף, חופשי הייתי מסתערת עכשיו על מרק תימני, בכלל אילו מרקים נפלאים שיש פה וזה ה...זמן בשבילם! מרק רגל אדום? אחד האהובים עליי!
 

bigjack

New member
../images/Emo238.gif מרק רגל אדום עם בשר ושעועית

מרק רגל אדום עם בשר ושעועית - bigajck מצרכים: 10 פרוסות רגל בקר נקיה חצי קג` שפונדרה חתוך לקוביות גדולות עם העצמות 3 בצל גדול קצוץ 3 גזר חתוך לקוביות 2 ראשי שום קלופים וקצוצים גס 700 גר` שעועית לבנה קטנה מושרית במים 12 שעות לפחות 1 קופסה קטנה (125 גר`) רסק עגבניות 1 קופסה עגבניות מגורדות (250 גר`) 3 קוביות צ`ילי חריף קפואות (או שבבי צ`ילי גרוס יבש.....או צ`ילי טרי קצוץ דק או לוותר) 2 כפות כמון גדושות 3 כפות חוואייג` למרק 1 כף כורכום 1 כף שטוחה קינמון חופן נדיב של כוסברה קצוצה גס מלח פלפל שחור טחון שמן קנולה או תירס 2 כפות קמח מעורבבות טוב עם חצי כוס מים חמים ההכנה: מחממים מעט שמן בסיר ומאדים את הבצל והגזר, מוסיפים שום, רסק עגבניות ותבלינים (חוץ ממלח) ומערבבים טוב, מוסיפים עגבניות מגורדות, כוסברה, רגל ושפונדרה, מוסיפים שעועית וממלאים את הסיר במים רותחים, מביאים לרתיחה חזקה של כ-5 דקות ומנמיכים את הלהבה, אפשר לבשל על אש קטנה (רצוי עם מטקה בין האש לסיר) או בתנור על 120 מעלות כשעתיים עד שהשעועית מתרככת, מוסיפים מלח ומתקנים תיבול, ממשיכים לבשל לפחות עוד שעה עד לריכוך מלא של הרגל.
אני העברתי לתנור אחרי הרתיחה והסיר בילה בתוכו כ-7-8 שעות על 120 מעלות.
 
תאמת אני מה זה לא חזק בהכנה

אבל בא לי להמליץ לכם על מקום מיוחד של דארוושים ,"האחים בועז" שכ' התקווה רחוב האצל ,מרק רגל,בשר,עוף ,ירקות ראות מח ומה לא . עוד המצלה בקטנה ,אם אתם כבר שם ,תפתחו בצלחת טחינה ,לנגב בלאפה חמה שהם מבאים כל שניה מהמאפיה הסמוכה . כמובן שיש גם את כפר שלם וחירק בפתח תקווה אבל זה רק עם תתחננו אז אני אכתוב ,אחרת אין מצב . אני רוצה רק לומר משהו אישי ,אני לא כותב כאן הרבה אבל קורא לא מעט ,אחלה פורום ואחלה כותבים . חוץ מזה עם אתם רוצים להיפגש שם איתי תבוא כל יום
 

bigjack

New member
../images/Emo238.gifמרק ריאות בסגנון תימני

מרק ריאות בסגנון תימני - bigjack מצרכים: 1 קג` ריאות טריות חתוכות לקוביות גדולות (מי שאוהב יכול להוסיף כמה חתיכות רגל בקר) 1 בצל גדול קצוץ דק 10 שיני שום קצוצות 1 כוס שעועית או חומוס שהושרו כל הלילה 3 כפות גדושות חוואייג` למרק 2-1 כפית הל טחון (לא של הקפה) 1 כפית פלפל שחור טחון 1 כף פפריקה מתוקה 1 כף פפריקה חריפה 2 כפות קמח מעט שמן קנולה מלח ההכנה: מרתיחים את הריאות בסיר עם המון מים וכף חוואייג` כשעה, מוציאים את הריאות ומסננים, מורידים את הקרומים הלבנים ואת הורידים הגדולים, מטגנים בסיר את הבצל והשום עד להזהבה, מערבבים את התבלינים והקמח עם חצי כוס מים ומוסיפים לסיר, מוסיפים את שאר המצרכים לסיר ומערבבים, מוסיפים מים רותחים עד למילוי הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 4-5 שעות. אפשר לבשל בסיר לחץ כחצי מהזמן. מומלץ לאכול עם חילבה, סחוג ולחוח או פיתה תימנית.
 
ת'אמת, המרקים שאני מכינה..

גם בקיץ גם בחורף, אינם מכילים בשר, למעט המרק האחרון שלמדתי מ-Master Stav ואני מתכוונת למרק הרומני, הפרישוארה., עם קציצות הבשר והאורז. טעים פחד. אבל הנה הזדמנות נוספת, ללמוד מהחברים כאן על מרקי בשר, שנשמעים ומרגישים טעים.
 

bigjack

New member
../images/Emo238.gif מרק עוף תימני

מתכון נהדר שקיבלתי לפני מספר שנים מחברתי לפורום בישול לילדים אלונה (AL55 ) הכנתי אותו כבר הרבה פעמים וגם הוא קל להכנה ומתאים במיוחד לחורף. מומלץ להגיש אותו עם חילבה ופיתות תימניות (סאלוף) או לחוח או אפילו עם פוקאצ`ה ביתית שזה מה שאני עושה. מרק עוף תימני מצרכים: 3 כרעי עוף מפורקים 2 כפות חוייג` למרק מלח לפי הטעם בצל גדול חתוך לשניים 1 גזר חתוך 2 קישואים-לא חובה 2 תפוח אדמה 2 כפות שמן קנולה או אחר ההכנה: בסיר גדול לשים שמן וחוייג` ואת שאר החומרים לאדות על אש בינונית עד שכל הירקות והעוף יצהיבו. להפוך מידי פעם. להוסיף מים עד לכיסוי העוף. להוסיף 1 עגבניה גדולה ואדומה חתוכה לארבע לבשל כשעה להוסיף מים אם צריך. להוסיף חצי חבילה קוזברה קצוצה 2 שיני שום מעוכות 2 כפות מרק עוף להמשיך לבשל עוד כ-10 דקות. מקור המתכון: al55
 
אני מכין מרק צ'ילי קון קרנה, גרסת מרק,

לקוחות טוענים בתוקף שהוא טעים בטירוף, אני חושב ש"טעים בטירוף" קטן עליו... מצרכים: בצל קצוץ שום כתוש כף שמן זית 5בשר טחון איכותי קופסאת שימורים של שעועית ברוטב קופסא עגבניות מרוסקות קצת רסק עגבניות מ"ל מרק עוף/ירקות [למכורים חסרי שכל בלבד...] צ'ילי טרי חתוך דק כמה קוביות שוקולד מריר טוב מלח ופלפל שחור להשלמת התיבול כוסברה טרייה פטרוזיליה אופן הכנה: מאדים בצל ושום ומוסיפים את הבשר. מפוררים את הבשר ומוסיפים את תכולות קופסאות העגבניות,שוקולד, שימורי שעועית . [אם מוסיפים אבקת מרק מערבבים אותה במים חמים לפני ההוספה למניעת גושים] מבשלים כחצי שעה,מערבבים מידי פעם. משלימים תיבול , שמים כוסברה ופטרוזיליה, ומגישישישים
 

bigjack

New member
../images/Emo238.gif מרק ארטישוק ירושלמי ובשר עם עדשים וקרפל

מרק ארטישוק ירושלמי ובשר עם עדשים וקרפלאך - bigjack מצרכים: 1 כוס עדשים חומים - ירוקים 6-8 חתיכות ארטישוק ירושלמי קלוף שטוף וחתוך לעיגולים עבים 2-3 חתיכות בשר עם עצם (אני שמתי אוסובוקו טלה) 6-8 קרפלאך בשר ( מוכן קפוא ) 2 בצל גדול קצוץ דק דק 12 שיני שום קצוצות גס ( לפחות ראש אחד אבל אפשר בכיף להוסיף ) 2 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות 3-4 גבעולי סלרי אמריקאי שטופים וקצוצים גס עם העלים חופן גדול ונדיב של פטרוזיליה וכוסברה קצוצים 3 כפות שמן זית 2 כפות חמאה - מחמאה 3 כפות כמון (לפחות) 2 כפות חוואייג` למרק פלפל שחור מלח ההכנה: משרים לשעה במים את העדשים, מחממים בסיר את החמאה והשמן ומטגנים את הבצל והבשר עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום, הסלרי והגזר, מערבבים ומטגנים עוד 2 דקות, מערבבים ומוסיפים תפוחי אדמה ובערך 3 ליטר מים רותחים, מוסיפים את התבלינים חוץ מהמלח, וחצי מכמות הירק הקצוץ ומביאים לרתיחה, מסננים ושוטפים את העדשים ומוסיפים לסיר, אחרי רתיחה מבשלים על להבה בינונית כשעה וחצי עד לריכוך העדשים והבשר, מוסיפים למרק מלח וטועמים, ואם צריך משפרים את התיבול, מוסיפים את הקרפלאך מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים מכוסה עוד חצי שעה על להבה נמוכה.
במרק הזה אני העדפתי לא לטחון ולהסמיך אותו....אבל מי שרוצה בהחלט יכול לתת טחינה קצרה עם הבלנדר מוט. מגישים עם מעט ירק טרי קצוץ....אני גם אוהב להוסיף מעט מהסלרי קצוץ דק.
 
למעלה