מרקים בשריים לחורף ?

naty10

New member
נזיד העדשים השחורות בבשר גולש

1 כוס עדשים שחורות מרוכחות 2 בצלים בינוניים חתוכים דק 2 גזרים מגוררים 1 בטטה גדולה לקוביות קטנות 1 ראש שום קצוץ דק חופן פטרוזיליה וכוסברה טריה כחצי כוס 1 קילו בשר קוביות לגולש ההכנה משחים את קוביות הבשר מוציא ומכניס את כל רכיבי הירק לסיר מעט משומן ומאדה ל20 דקות מוסיף את הבשר ועוד 3 ליטר מים רותחים מביא לרתיחה מוריד להבה למינימום ןמבשל כשעה מתבלן בכפית כמון כפית פלפל לבן 1 כף מלח חצי כפית הל וחצי כפית זרעי חרדל מביא לרתיחה נוספת ומוסיףרסק מ2 עגבניות בינוניות.נותן לסיפור לעבוד עוד 20 דקות עד ריכוך הבשר מוזג למרקיה יחד עם קרוטונים טעים לאללה........... ללא אבקות סודיום למיניהם בלדי בלדי בתאבון
 

Master Stav

New member
מרק ביצים עם כנפיים

מזהיבים בצל במעט שמן ועליו צורבים מכל הכיוונים כקילו כנפים מחולקות מוסיפים גזר שלם רוס לפרוסות , 2 תפוחיא דמה קטנים, שורש סלרי מלח ופילפל לפי הטעם 2 ליטר מים לערך ומביאים לרתיחה .... כאשר המרק רותח מניחים לו לכשעה על אש קטנה , מוציאים את כול הירקות והכנפים באמצעות כף מחוררת ומינחים בצד .... לוקחים 6 ביצים וטורפים אותם בקערה ...מעבירים לשקית ניילון ומזליפים תוך כדי ערבוב נימרץ את הביצה אל המרק הרותח .... מתקבלים מאין פתיי ביצים צהובים לבנים במרק ....מחזירים את כול מה שהוצאנו מהמרק ....משאירים לעוד 15 דקות ומגישים המהדרין מגישים את המרק הזה בתוך לחם ....
 

Master Stav

New member
../images/Emo238.gif כובע הנזיר השמן ../images/Emo238.gif

החומרים ל8 מנות לערך: 400 גר' עלי פרחי כובע הנזיר 2 כף חמאה 2 תפוח האדמה קלוף וחתוך לקוביות 1 בצל, חתוך לקוביות 6 כוסות מים מלח לפי הטעם פלפל שחור לפי הטעם 2 לימון סחוט (מיץ) קילו כבד עוף טרי לקישוט: 5 פרחי כובע הנזיר אופן ההכנה: מטגנים את עלי כובע הנזיר בסיר עם החמאה עד שהם מתרככים. מוסיפים את הכבד בחתיכות חתיכות ומערבבים עדג שהוא מתחיל להגיר מעט דם מוסיפים את קוביות תפוח האדמה, הבצל, המים, המלח והפלפל השחור ומרתיחים עד לריכוך תפוחי האדמה. מוציאים את חתיכותה כבד הצידה ואת שאר החומרים מעבדים בבלנדר ומוסיפים בסוף התהליך את מיץ הלימון. מחלקים לצלחות מחליקים לכל צלחת מט מהכבדים המבושלים מקשטים בפרחי כובע הנזיר מעל ומגישים . תוספת אפשרית : לעלים ולפרחי כובע הנזיר טעם חרדלי חריף, ניתן להוסיף אותם לכל סוגי סלטי חסה ו/או עשבי בר. אני ממליץ על סלט חסה ערבית עם חמציצים ופרחים של כוב הנזיר .....מעט מיונז מדולל במים ומעט מלח ויש פה סלט מדהים חמצמץ ומרענן לידיעה : ב- 100 גר' עלים ירוקים של כובע הנזיר יש 285 מ"ל ויטמין c שנחשב לתרופה מצוינת נגד ברונכיט ובעיות בדרכי הנשימה.
 
נשמע טובבבבבבבב

רק שכבד נאסר עליי לאכול קיום .. האם נתחי הודו אדום יכלו להחליפו? אנסה ואדווח .
 

Master Stav

New member
מניח שכן ...

מה שכן היתי מטגן היטב את ניתחי ההודו ובוחר נתחים שמנים יחסית צוואר לדוגמא ולא שווארמה
 

taloosh123

New member
מרק עוף וירקות

מרק עוף עם ירקות שמרפא כל חולי- מגישים בקערה עם אטריות ביצים מצרכים: כף שמן 1 בצל לבן גדול חתוך גס 6 שוקי עוף 2 כפות מרק עוף ירקות (בטטה, קישוא, גזר, כרובית) ירק (פטרוזיליה/שמיר/כוסברה- מה שאוהבים). מלח ופלפל לפי הטעם בסיר גדול שמים כף שמן ומאדים את הבצל. מוסיפים 6 שוקי עוף (עם מעט עור עליהן) ומזהיבים מעט. מוסיפים 6 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מסירים את ה"קצף" שעלה. מוסיפים 2 כפות מרק עוף ומכניסים את הירקות: בטטה, קישוא, גזר, כרובית וכו (ניתן להוסיף גם עגבניה או סלק לקבלת גוון עמוק יותר של המרק). מביאים הכל לרתיחה ומוסיפים צרור של ירק. טועמים את נוזלי המרק ומתקנים טעם עם מלח ופלפל או עוד מעט מרק עוף. סוגרים את המכסה ומבשלים על סף רתיחה במשך 45-50 דקות
 

ללידי

New member
מרק עצמות רגל ובשר עם שעועית לבנה../images/Emo239.gif

זהו מרק סמיך ועשיר בטעמים ולמי שלא יאכל את השומן בעצמות בגלל ערך שומני יחסית גבוה, עדיין כדאי להכין את המרק ולקבל את הטעם הנפלא שנותנות העצמות. מצרכים: 1 קילו או 1/2 קילו נתח בשר מותן מכל סוג 4 עצמות רגל או עצמות ללא שומן (ניתן לבקש כמעט אצל כל קצב) 200 גרם שעועית לבנה קטנה או גדולה 1 גזר 1 בצל גדול מאוד או 2-3 קטנים 8 שיני שום בקליפתן 1 תפוח אדמה קטן בשלמותו (תפוח האדמה מוסיף עמילן שמסייע לסמיכות המרק) שמן זית תבלינים: 1-2 כפות מחוקות פפריקה אדומה מתוקה פלפל אדום יבש מתוק בשלמותו 2-3 עלי דפנה פלפל שחור גרוס 1/2 כפית בהרט קורט אגוז מוסקט במטחנה 1/2 כפית כורכום קופסא בינונית של רסק עגבניות 200 גרם מלח גס אופן ההכנה: להשרות את השעועית הלבנה ל24 שעות. להכין סיר גדול לבישול קדירה, סיר יצוק ברזל יהיה מעולה, אפשר גם עם כל סיר גדול מאוד. לחתוך גס בצל גדול , להכניס לסיר עם מעט שמן זית. להכניס את נתח הבשר שחתכנו לקוביות גדולות מאוד. "לסגור" את הבשר משני הצדדים, ולהוסיף שיני שום שלמות , רצוי עם הקליפה. להוסיף את התבלינים ולהקפיץ מעט תוך ערבוב מתמיד לספיגת הטעמים בבשר. להוסיף גזר חצוי לשניים, תפוח אדמה ללא קליפה בשלמותו או חתוך לחצי, לפזר עלי דפנה ולהוסיף את העצמות, להניח לצד הבשר ולהוסיף מים עד לגובה הסיר. להכניס את התוכן מקופסת רסק העגבניות ולערבב. להביא לרתיחה ולהנמיך ולבשל עד שהבשר מתרכך וגם השעועית, בין שעתיים וחצי לשלוש.
 
למעלה