מה אתם עושים בסילבסטר

../images/Emo25.gifמה אתם עושים בסילבסטר../images/Emo25.gif

אוהל
לאן את\ה יוצא\ת הסילבסטר?
בית
עם מי? ולמה?
גמל גדול
את\ה שמח\ה שהסילבסטר מתקרב?
דלת שפותחת את הכל
את מי הכי הייתם רוצים להתנשק בחצות?

noname202

New member
../images/Emo11.gif

אוהל
לאן את\ה יוצא\ת הסילבסטר? לא חוגגת סילבסטר. זה חג של נוצרים. בית
עם מי? ולמה? למרות שיש מצב שאני וחברה נתנחל אחת אצל השניה או משהו..נראה - יש זמן
גמל גדול
את\ה שמח\ה שהסילבסטר מתקרב?למה לא? שנה חדשהתמיד מזכיר לי שהתעודות מתקרבות
דלת שפותחת את הכל
את מי הכי הייתם רוצים להתנשק בחצות?טוב זאת שאלה טיפשית...באמת טיפשית.... ארלי

Ivan Ivanov

New member
no name זה חג של נוצרים?

סילבסטר אכן חג של נוצרים . האפיפיור סילבסטר נפטר לפני כ 1700 שנה ב 31 לדצמבר . ואחרי פטירתו מספר פלגים בנצרות מצינים את יום מותו של סילבסטר הקדוש ב 31 לדצמבר. כל זה מאוד נחמד אבל אין שום קשר בין ראש השנה האזרחית לבין סילבסטר. נדמה לי שהמקומות היחידים בעולם שמצינים בהם את סילבסטר זה גרמניה ופולין.... אה! וישראל... משום מה כאן בישראל חוזרים שוב ושוב על אותה שטות, וקוראים לחגיגת ראש השנה האזרחית סילבסטר... כשפועל אין קשר בינהם. את ראש השנה האזרחית חוגגים בכל העולם כולל במדינות שיש בהם ספירה משלהם כמו יפן וטורקיה. זהו אינו חג נוצרי, אלא חג אזרחי המצוין על ידי רוב האנושות. (להבדיל מחג המולד ,סילבסטר וחגים נוצריים אחרים).

noname202

New member
פעם אחרונה שבדקתי...השנה האזרחית

היא לפי הספירה הנוצרית. אני חוגגת את ראש השנה - שזה ראש השנה של היהודים..אמרתי משהו על סילבטר?

Ivan Ivanov

New member
השנה האזרחית.

לוח השנה הגריגוראני שנהוג לשימוש בכל העולם מתבסס על גירסה קודמת שלו הלוח היולאני שהונהג על ידי יוליוס הקיסר (ומכאן שמו) 45 שנה לפני הספירה. מנין השנים אותו אנחנו מכירים קיום הונהג כמה מאות מאוחר יותר(הרומאים לא צינו תאריכים) ונקבע באופן שרירותי ביותר. המושג ספירה נוצרית זהה למושג "חשמל נוצרי" "ומכונית נוצרית" שגם הם הומצאו על ידי נוצרים אבל זה לא מונע ממך להשתמש בהם, ומעבר לזה את כנראה מציינת את את שנת הולדתך וחוגגת את יום הולדך לפי לוח שנה "נוצרי". ישראל היא המדינה היחידה בעולם שהלוח האזרחי הינו רשמי אך ראש השנה האזרחית לא נחשב בה ליום חופש... וחבל .

noname202

New member
אממ...

היהדות סופרת לפי מניין שונה. אין לי שום סיבה לחגוג תאריך כזה. באותו אופן יכולתי לבוא ולהחליט לחגוג כל שנה ב2/2. אז? התאריך הזה לא אומר לי כלום..

T a M a R a 2

New member
עונה...

אוהללאן את\ה יוצא\ת הסילבסטר? בטח לקולנוע (או סתם למיטה שלי מול הטלוויזיה) בית עם מי? ולמה? עם הדובי שלי גמל גדול את\ה שמח\ה שהסילבסטר מתקרב? כן כן... אני כבר לא יכולה לחכות עד שאני והדובי שלי נפגש ונחגוג ביחד את השנה האזרחית החדשה דלת שפותחת את הכל את מי הכי הייתם רוצים להתנשק בחצות? כמובן, שאת הדובי שלי! הוי הוי..

Vegetable Salad

New member
אממ ../images/Emo42.gif

לאן את יוצאת הסילבסטר? או שאני אהיה באילת בטייול של המד"צים, או שאני אהיה עם החברות פה בכרמיאל. בע כבר אמרתי? עם מי? ולמה? זה תלוי XD. את שמחה שהסילבסטר מתקרב? בקטנה, זה סתם חג של אנטישמים. את מי הכי הייתם רוצים לנשק בחצות? נו, אמ. דניאל רדקליף? רופרט גרינט? הם נוצרים והם יודעים מה ערכו האמיתי של החג...

תמיד שנאתי את החג הזה :|

מה כיפי בחג שמכריח אותך להשאר ער עד 12 בלילה רק בשביל לראות זיקוקים בטלוויזיה ><.. פורים בשניה לוקח אותו. לאן את\ה יוצא\ת הסילבסטר? - לא ברור עדיין. בטח סתם לשבת עם חברים עם מי? ולמה? - חברים, וכי מה עוד יש לעשות בערב חנוכה סטנדרטי? את\ה שמח\ה שהסילבסטר מתקרב? - לא אכפת לי. את מי הכי הייתם רוצים להתנשק בחצות? - אני מתנגדת נחרצות למנהג הדוחה הזה. אני אנשק את מי שאני רוצה איפה ומתי שבא לי, ולא כי כל שאר הכבשים בחדר עושות את זה.

danny girl

New member
תמיד היה לי משהו נגד המנהג הזה

מה זה להתנשק בחצות?! טיפשי לחלוטין! אני חייבת לומר שמעולם לא התנשקתי בחצות אם התנשקתי בסילבסטר זה דקה לפני או דקה אחרי. זה די עניין של דווקא לא להתנשק ב-12 בדיוק..

O a s i s 3

New member
עונה

לאן את\ה יוצא\ת הסילבסטר? הבית שלי פנוי, אז כולם באים אליי הביתה, וישנים אצלי:] עם מי? ולמה? עם החברים שלי, כי אין שום דרך טובה יותר לחגוג משהו מלחגוג אותו איתם
את\ה שמח\ה שהסילבסטר מתקרב? בערך, אני יותר שמחה שמגיעה השנה החדשה. נקווה שהיא תהיה טובה יותר מזאת. את מי הכי הייתם רוצים להתנשק בחצות? עם כל 96 הבעלים שלי, שהם איפשהובעולם הרחוק, ואין סיכוי. והדבר היחיד שעוד איכשהו יכול להתגשם - אקי. לא אקי אבני. גם לא קוראים לו באמת אקי. זה סתם שם (תמרע עזרה לי להמציא אותו).

Dark Faerie

New member
עונה

לאן את\ה יוצא\ת הסילבסטר? למסיבה עם מי? ולמה? עם חברות ועוד אנשים
את\ה שמח\ה שהסילבסטר מתקרב? כן, כי זה אומר שיש עוד 16 ימים ליום הולדת שלי

תמיר1991

New member
../images/Emo8.gif

לאן אתה יוצא בסילבסטר? לא ידוע, בכלל לא בטוח שאצא. עם מי? ולמה? אם כן, עם חברים... לא יודע לאן. אתה שמחה שהסילבסטר מתקרב? לא, כי אין לי מישהי... את מי הכי הייתם רוצים להתנשק בחצות? מישהי שאני בספק אם יודעת את זה, ועדיף שלא תדע...
תמיר.

תמיר1991

New member
שרשרתי לשרשור הלא נכון, סורי../images/Emo2.gif

לא יודע איך זה השתרשר, אשמח אם ימחק
תמיר.

למעלה