אירן עכשיו - לאן, למהפכה נוספת

פרויז1

New member
../images/Emo251.gifאירן עכשיו - לאן, למהפכה נוספת../images/Emo35.gif

אירן עכשיו - לאן, למהפכה נוספת
ביום שלישי הקרוב 22.2.11 בשעה 19:00 - 21:00 יתארח בפורום מר כמאל פנחסי. לכאמל קשרים ענפים עם צמרת המלוכה ואנשי המלך שהודח, עם יורש העצר, לאישי שלטון וציבור בעדה הפרסית ועוד אחרים. בין השאר, כאמל, הוא ייסד את העיתון הפרסי הנפוץ "שהיאד" שמופץ כיום גם ברשת. היום, מר פנחסי מכהן כיו"ר עמותת אירן ישראל לקידום יחסי ידידות ושלום בין שני העמים ובתפקידים ציבוריים ובכירים נוספים. נושאים : בעיקר פוליטיקה, המצב באיראן, צפי ועוד. הוא מחכה לענות על השאלות שלכם... אנא שרשרו שאלות רק לאשכול זה.
מצפים לכם !!!

SAAM1

New member
יש אפשרות

האם יש אפשרות שזה יקרה לי לא ניראה כי השלטון בדדכו שלו ניראה די יציב האם היורש למלך או אנשים אחרים מנסים לעשות משהוא בכל אופן כולי תקוה שזה יקרה באיזשוא שלב אני מקוה שעוד אוכל להיות שם בערוב ימי שבוע מוצלח לכולם

אפשרות למהפכה באיראן

זה יקרה ובטוח זה יקרה וזה עניין של זמן. זה יכול להיות שנה או 10 שנים. על מנת לקצר את הזמן צריך: תכנון, הנהגה, התמדה, תקציב, ותמיכה של מדינות מסויימות. המצב הרבה יותר אופטימי לעומת מה שהיה לפני 5 או 10 שנים. הדעה העולמית מופנת כלפי איראן וכך גם ברוך השם כאן אצלינו. מיום ליום מתיחסים יותר ויותר ישראלים לנושא האיום האיראני ולא דווקא הגרעין אלה המשטר כולו. השאלה אם בנו שלהמלך יחזור או מישהו אחר: 1- זה תלוי בהתחלה של העם 2- פופולריות של המנהיג שירצה להיות בקו הראשון של המאבק 3- מה יהיה אינטרס המדינות או "האנשים" שירצו זה או אחר יהיה בשלטון הבא וכו'......

Davitak

New member
מה באמת דעתו של המומחה?

אני קצת פסימי. דיקטטורי האיסלם למדו מטעותו של מובארק, ומגיבים בברוטאליות. לאיראנים יש כנראה גם סיוע של חיזבאללה. כך שלא נראה לי שהשינוי יבוא עכשיו.

אני דווקא אופטימי

בגדול אי אפשר להשוות את איראן לשום מדינה מוסלמית או ערבית באיזור או בעולם. הסיבה היא היבטים היסטורים, פוליטים, חברתיים ועוד. מה שקרה במצרים בחיים לא יקרה בפרק זמן כה קצר באיראן. אכן לאיראנים יש את הסיוע של חיזבאללה וגם הסיוע של סין ורוסיה. לכן המצב הרבה יותר מורכב. אך מה שבסופו של דבר קובע הוא הרצון של העם. אם מיליוני אנשים ייצאו להפגנות ממושכות (ואני מדגיש: ממושכות) זה כוח שיכול להכריע כל משטר ולהוריד כל מנהיג.

סקיפי

New member
שתי שאלות

1. בנוגע לאופי התסיסה הנוכחית: האם ניתן לאפיין מבחינה דתית את המפגינים? בבחירות האחרונות,לפני למעלה משנה, נשמעו בין השאר קריאות נגד המנהיג. האם מדובר בהתנגדות דתית לשלטון חכם ההלכה ואופיו, או שקיים רצון רק להחליף אותו במנהיג דתי אחר? 2. באיזו מידה תשפיע הצטרפות מעמד הסוחרים ["הבזאר"] להפגנות? ומה הסיכויים שדבר כזה יקרה? תודה :)

אופי דתי או לא?

2 שאלות ממש חזקות. לגבי השאלה הראשונה: אני יכול להגיד בביטחון מלא כי לעם נמאס משלטון דתי ובבוא יום המהפכה או הבחירות החופשיות, העם יבחר בכל שלטון אחר חוץ משלטון דתי. בבחירות האחרונות האנשים רצו שינוי. שינוי במשטור ולא במנהיג השלטון הקיים. כאן מתעוררת השאלה אז מיהו מוסבי (موسوی) המנסה להיות מנהיג התנעוה הירוקה? הוא בעצם כלי משחק מתוך קבוצה מתונה של מנהיגי השלטון. כמו היונים שמול הנצים. אך העם עדיין לא שכח את הזוועות והפשעים שהוא עשה בתקופת כהונתו כראש ממשלת הרפובליקה האיסלמית של חומייני בשנות ה-80. 2- מעמד הסוחרים של בזאר - מאז ומתמיד זה היה מעמד חזק וקובע. הרי בסיס הכלכלה של איראן עומד על "בזאר". אנחנו זוכרים את תקופת המהפכה בשנת 1979 כשהסוחרים הגדולים של בזאר הצטרפו לכוחות חומייני וע"י כך שברו את גב הכלכלה במדינה והכריעו את גורל המהפכה

מי יותר משפיע?

בוודאי חמינאי. אחמדינג'אד הוא צעצוע זמני, אך חמינאי כמנהיג הרוחני של הרפובליקה, הוא הדמות המרכזית והקובעת בכל ענייני המדינה. הדמות הזאת מתחלפת רק לקראת מותו וכך הוא יעביר את השרביט למנהיג אחר שהוא יקבע בעצמו.

THE WIZARD 55

New member
שלום..

אז פעם ראשונה שאני שומעת שיש ארגון ישראלי שמתווך בין ישראל לאירן. עם מי אתה מדבר שם? מה השגת? או מה מתכנן להשיג? לאור השנאה הגלויה של המנהיגים אלינו, אני מתארת לעצמי שלא מדובר בהם או בעוזריהם. בבחירות, צפיתי בהפגנות ומאוד רציתי שיחול שם שינוי, לדעתי זה היה מיטיב עם ישראל, אם אחמדיניג'אד היה נעלם. לאחר שראיתי איך דכאו אותם, אין לי כבר תקוות. מאחר ואתה יודע הרבה יותר, מה אתה חושב, האם יש סיכוי להפיכה והאם זה יהיה לטובתינו? ולסיכום, מה אתה חושב על ההתחמשות הגרעינית של אירן..האם לדעתם צריך למנוע זאת מהם תודה רבה וערב מקסים.

בנושא ארגון איראן-ישראל

א. אנחנו לא מתווכים בין שלטונות. אנחנו מקרבים את שני העמים ע"י הסברה באמצעי התקשורת, פייסבוק, אימיילים, שיחות טלפון, פגישות בחו"ל וכו'..... אנחנו מדברים עם העם האיראני ז"א הבן אדם הפשוט שצריך להכיר את ישראל האמיתית. מצד שני גם אנחנו מנסים להכיר לישראלים מה זה האיראני האמיתי ומה זה התרבות שלנו. מה השגנו: עצם העובדה שמשם מוכנים לתקשר ולשמוע את המסר שלנו, זה הישג אדיר. למשל, השבוע הצטרף לארגון שלנו בחור בן 17 מאיראן. בעמותה הזאת חברים גם ישראלים וגם איראנים. גם יהודים וגם נוצרים ומוסלמים. נשמח גם אם את תצטרפי אלינו. תוכלי למצוא אותנו בדרכים הבאות: בפייסבוק תחת השם: IRAN-ISRAEL ORGANIZATION באתר שלנו: www.iranisrael.net באימייל: [email protected] בטלפון: 03-5038503 - 050-9208850 אל תשכחי כי עתידה של מדינת ישראל תלוי בעתידה של איראן ואיראן עם שלטון פרו ישראלי פירושה ישראל בטוחה ושקטה. לגבי הסיכויים להפיכה באיראן עניתי בפוסט הקודם למעלה. אין נושא יותר חשוב למדינת ישראל מאשר האיום הגרעיני של איראן. אך זאת לא כל הצרה. נושא הגרעין הוא חלק מתוך מכלול של צרות ובעיות. עם הפלת השלטון האיסלמי יוסר גם האיום הגרעיני וגם הנושא הפלסטינאי, החיזבאללה בלבנון ועוד המון המון צרות אחרות

THE WIZARD 55

New member
אני אשמח להצטרף

ולנסות להשפיע:)) אגב, יש לאירנים גישה לאתר הזה? אני מבינה כי הם לוקחים סיכון די גדול בכך שמדברים איתכם, בזמנו היה את הבלוגר שהגיע לישראל ולאחר מכן נעצר באירן. ותסכים איתי שאין אנו יכולים להסתמך על הפיכה באירן בכדי לשמור על בטחונינו. זה היה טוב אם היו פותרים לנו את הבעיות, אבל כרגע זה בגדר חלום מתוק. מה אתה היית מציע לעשות עכשיו? הרי לא נוכל לחכות לנצח..ולמה עד עכשיו לא נעשה כלום בנידון לדעתך? תודה על התשובות:)

תודה על התעניינותך

לאיראנים יש גישה לאתר הזה וגם לאתר של העיתון שלנו "שהיאד" www.shahyad.net ואת זה אנחנו רואים בנתוני הסטטיסטיקה של האתרים וכן באימיילים שאנחנו מקבלים. זה לא שקר אם אגיד שמספר רב של צעירים שכבר הצליחו להמלט לחו"ל התקשרו והודיעו לנו שהיו מדפיסים ומפיצים את המאמרים שפרסמנו בעיתוננו ברחובות או מעבירים למתנגדי השלטון. אשמח לדבר איתך בטלפון ולהסביר לך ולחברים אחרים בנושא זה. אני בקרוב יוצא במערך הרצאות במגוון נושאים הקשורים לאיראן.

THE WIZARD 55

New member
נשמע מעניין מאוד

אני מאחלת לך שעבודתך הקשה אכן תשא פרי בהצלחה, אנחנו נדבר:)

אני לא מסכים עם הקביעה שהאיום הגרעיני האיראני

הוא החמור ביותר. פצצת גרעין זה נשק שאין כיום מדינה שיכולה להשתמש בו סתם ככה או כחלק ממלחמה רחוקה שאינה קיומית לעצמה. ישראל לא מאיימת על אירן ואירן לא רוצה פצצה כנשק כנגד ישראל- אלא כסמל סטטוס למדינה הרואה עצמה מעצמה. ההתייחסות שלנו לאיום הזה כקיומי מול כל גורמי עולם מזמין לחץ סטייל "יצהר תמורת בושאר". לטעמי ישראל צריכה להגיד שהגרעין האירני לא מעניין אותנו- הוא בעייה של רוסיה, אירופה, מדינות ערב, הודו ואולי עוד כמה. רוצים- תמנעו מהם גרעין צבאי. לורוצים? אנחנו נסתדר. הלחץ שאנחנו מראים סתם משדר חולשה ופאניקה.

gamari

New member
הגרעין האיראני

לכאורה איראן מפתחת גרעין בגלל ישראל או בזכות ישראל. בימי בן גוריון , דיין שלח נציגים מישראל שיתחברו עם נתיני השאה ועם הסאבאק, הגיעו ליחסים דיפלומטיים מעולים עד כדי כך שאחת היוזמות של שמעון פרס הייתי להעביר לאיראן טכנולוגיות בנוגע לפיתוח נשק גרעיני להגנה עצמית , מעבר לפיתוח חקלאי ותעשייתי, מכיוון שאיראן הייתה המדינה המוסלמית היחידה ביחסי שלום עם ישראל ואף אחד לא העלה על דעתו שאחרי 15 שנים יבוא איתוללה אחד ויטרוף את הקלפים. כדאי לקרא את הספר של מאיר עזרי שהיה מעין שגריר ישראל באיראן. הנשיא האיראני חכם מכפי שאנחנו חושבים, הוא לא יעז להשתמש בנשק גרעיני נגד אף אחד בעולם, האמריקאים עושים מזה עניין אבל נראה שבסה"כ הוא מנופף באצבע משולשת לכל העולם ורוצה ליצור הרתעה פסיכולוגית בעולם המפותח מפני איראן

אז אם טיפש כמוני וגאון כמוך מבינים את זה

למה כל היתר עושים כזה רעש והמולה וקולות של פחד שרק עוזר לפרסי הקטן ולכל מי שרוצה להכניס לישראלים באבי-אביהם?

THE WIZARD 55

New member
אל לנו להקל ראש

ולהיות אופטימים.. אנחנו צריכים להיות מוכנים לתסריט הגרוע ביותר. ויפה שעה אחת קודם.

Zמבוש

New member
שאלה שאלתית

האם כבוד המומחה , יכול לחשוב על סיטואציה בו מדינת אירן תקיים יחסים דיפלומטיים עם מי שהם קוראים לה הישות הציונית ואו השטן הקטן ? או במילים אחרות האם העם האירני שהוא עם נאור ולא ברמת עולם 3 מסוגל לסלק את משטר האיטולות שהרס כל חלקה טובה במדינה המכובדת הזאת ?

תשובה תשובתית

תראה. אכן העם הזה עבר שטיפת מוח יותר מ-30 שנה וניסו ללמדו כי ישראל היא השטן הקטן ואוייב מספר 1 של העולם!!!! אך אסור לנו לשכוח כי העם האיראני הוא עם צעיר ברובו. ז"א רוב העם הוא מתחת לגיל 30-40. הדור הצעיר מודע לכל המתרחש בעולם ומבין טוב מאוד מי לטובתו ומי לא. אני אישית פגשתי המון איראנים צעירים בחו"ל וברגע שהם הבינו שאני מישראל, התיחסו אלי כמו "מלך אמיתי". אם נחבר את הנסיון הטוב הזה עם כמות אדירה של תגובות שאנחנו מקבלים דרך אימיילים למשל, אז אפשר להבין שעדיין יש סיכוי סביר להגיע ליחסי ידידות ושלום איתם. סילוקו של המשטר הוא אפשרי וגם בטוח. תראה בפוסט למעלה....

למעלה