אירן עכשיו - לאן, למהפכה נוספת

ראיתי את הפגנות האופוזיציה וגם את הפגנות הנגד

חייב לציין שהמשטר שם עשה חושבים והפקת לקחים נאה ממדינות ערב- מיד ארגן המונים משל עצמו שיעשו קונטרה- מה שהמשטרה והמשטר לא יכולים להביע מביעים אזרחים מן השורה. וזה נאה ומרשים במסך הקטן. -עד כמה העם מזדהה עם המשטר, מטרותיו, דרכי פעולתו בעולם סביב ושאיפתו למקום מרכזי כמעצמה משפיעה? -איזה מחיר העם מוכן לשלם עבור כל זה?
 
הפגנות משני הצדדים

לגבי ההפגנות של תומכי המשטר צריך לקחת בחשבון שני גורמים: 1- פחד - כי המשטר יכול להוציא לרחובות המונים באיומים שונים. למשל: פיטורים מעבודה, ביטול זכויות שונות וכו'... 2- בעלי אינטרס - לעובדי הממשלה, כוחות הביטחון והאנשים הקרובים לצלחת יש בני משפחה רבים הרוצים שהמשטר הקיים ימשיך וישאר. 3- קניית נוכחות - העוני והרעב באיראן חוגגים ותתפלאו לשמוע איך אפשר להביא אלפים לרחובות תמורת ארוחת צהריים קטנה. אם תשאלו מה אחוז העם שתומך באופוזיציה או במשטר? אני יכול להגיד שיותר מ60 עד 70 אחוז מתנגדים לשלטון הנוכחי. לפי דעתי יגיע היום והעם יהיה מוכן לשלם כל מחיר בשביל להשתחרר מעבדות לחרות.
 

פרויז1

New member
../images/Emo13.gifברשותך : כמה יהודים חיים באירן היום,

איך החיים שלהם תחת המשטר האיסלמיסטי שיסד חומייני במדינת השיעים(95% שיעים?). האם המשטר מתיחס אליהם יפה, ואיך יחסם של נתיני אירן ליהודים שם? תודה !
 
מספר היהודים באיראן

אין מספר מדוייק ורשמי לגבי כמות היהודים החיים כיום באיראן, אך ניתן להעריך כי מדובר בכ-18 עד 20 אלף איש. צריך לקחת בחשבון כי היציאה משם למדינות שונות היא עניין כמעט יום יומי.
 

שי גנדל

New member
הדור הצעיר

אירנים רבים הם בני 30 ומטה, כלומר נולדו לאחר המהפכה. הם ספגו חינוך אנטי ישראלי בכל מקום כמעט, אני מניח. גם מנהיגי האופוזיצה הם לא בדיוק אוהבי ציון. אז גם אם ההפיכה תצליח ומוסאווי יעלה לשלטון, העוינות כלפינו תישאר?
 
בעניין ה"עם הפרסי"

זה ידוע שבאיראן רק כ-50% הם פרסים והיתר בני לאומים שונים כמו האזרים, גילקים, מזנדרנים, כורדים, ערבים, בלוצ'ים, לורים, טורקמנים וארמנים. האם בני הלאומים האחרים שווים, לא רק פורמלית, בפני החוק? עד כמה בני הלאומים האחרים שותפים בממשל הנוכחי? האם יש להם הנהגות מקומיות עצמאיות או שהמשטר המרכזי אוסר על הקמת הנהגות כאלה? האם יכול להיות שכוח לא-פרסי יוכל להתחיל הפיכה אלימה בתוך איראן? או שהיא חייבת לבוא מתוך העם הפרסי? מהן העמדות הבסיסיות והאופייניות של בני הלאומים האלה ביחס ליהודים (בעיקר בתוך איראן, אבל גם בכלל) וביחס לישראל? האם יש עמים שהם יותר קיצוניים כלפינו מאחרים?
 
כורדים יהודים באיראן

השבוע קיבלנו מידע אמין ובטוח כי קיימים כורדים יהודים באיראן. לגבי מיקומם ומספרם אנחנו כרגע בודקים את העניין אך לפי הערכתי מדובר בעשרות משפחות בלבד. (לא לתפוס אותי במילה)
 
שאלת המשך לגבי הדור הצעיר

עד כמה האינטרנט נפוץ באיראן בעיקר אצל הצעירים? עד כמה הם חופשיים לומר את מה שהם חושבים באמת? האם יש כתובות שבהם ישראלי שאינו דובר פרסית יכול לקיים קשר עם איראני? עד כמה המשטר הנוכחי מקובל על הצעירים? האם הם מדברים בין עצמם ועם אחרים על רצון להפוך את איראן למדינה רגילה וחופשית? מהן העמדות המסורתיות של הציבור האיראני שלא קרוב למשטר הדתי ואיך הם מסתכלים על ישראל, על הסכסוך עם הפלסטינים ועל אולי לחדש את הקשרים בין שתי המדינות לאחר שהשלטון הנוכחי ייפול?
 
מי שאינו דובר פרסית יכול לקיים קשר עם איראני

לפי דעתי הדרך הכי טובה היום היא בפייסבוק.
 
הדור הצעיר

לגבי הדור הצעיר וגם לגבי מצבו של מוסאווי או כל גורם אחר מגורמי השלטון המנסה להיות מנהיג האופוזיציה עניתי בשאלות למעלה. אך אני חוזר ואומר שעל ידי הסברה נכונה ניתן להגיע לעתיד בטוח ויציב (כמו שהיה בתקופה שלפני המהפכה).
 

thePatish

New member
מה עמדת הצבא האיראני?

עד כמה שאני מבין, באיראן ישנם למעשה שני צבאות - ממלכתי שנקרא "צבא", ואידאולוגי (אפשר להקביל אולי לSS בגרמניה הנאצית או לNKVD בבריה"מ של סטאלין?) שנקרא "משמרות המהפיכה". אני מניח שמשמרות המהפיכה יהיו נאמנים למשטר בכל מצב (או שאני טועה?) - אבל מה עם הצבא עצמו? האם במקרה של מהומות רציניות ומתמשכות הצבא יחזור על עמדתו ב- 79' ויסרב להתערב? או שאולי יחזור על עצמו התרחיש המצרי בו הצבא נכנס לערים, אבל לא הפריע למהפיכה - ואף השתלט עליה בסופו של דבר? האם ייתכן מצב בו הצבא ימרוד נגד המשטר ותתפתח מלחמה פנימית בין הצבא למשמרות המהפיכה?
 

gamari

New member
דיון מעניין

כמאל ג'אן. כרגע השלטון האיראני מדכא כל מרידה או נסיון להפיכה כי הנשיא שומר על מקומו, ובאופן טבעי גם את מתנגדיו הוא מבודד. והמתנגדים של אחמדינג'ד הם למעשה כל מאוכזביו מהקדנציות שלו כנשיא וכמובן כל תומכי מתנגדיו, מוסאווי וכרובי. אבל המתנגד העיקרי הוא יורש העצר, בנו של השאה שנמצא בארה"ב ונראה שהוא די סביל וממתין לרגע שיוכל לתפוס את מיקומו של אביו עליו השלום. עד כמה יש לו סיכוי לחזור לאירן ולקבל את תמיכתו של העם , בהנחה שהוא יציע לעם שלטון אחר שאינו מונרכי (כגון דמוקרטיה, שלטון פרלמנט וכו'..) ? ונניח שהוא יחזור לאירן ויתפוס איזשהו מקום בשלטון, כמה סיכוי יש לו לשקם את השלטון ולנטרל את הדת מהשלטון ? אין לו כל נסיון הנהגתי, הוא היה נער צעיר שאביו נפטר ומאז לא חווה על בשרו אפילו רגע אחד של מנהיג... אשמח להתייחסות ניר
 

gamari

New member
לזה אני יכול לענות לך

עם כל הכבוד לאדם על פועלו בפוליטיקה ולא בעניינים האישיים שלו , הוא לא התלהב מלעזור בכל תקופת פועלו לקהילה הפרסית הוא דאג תמיד לאינטרס האישי והשתמש במוצאו כמקפצה אישית לגחמותיו ועלייה בסולם הדרגות הפוליטי
 
הנשיא שחטא

כל מנהיג בין אם הוא איראני או תיימני או פולני או בכלל מנהיג מדינת ישראל ללא שום קשר למוצאו שמתנהג בניגוד לחוקיי המדינה והמוסר, עליו לשלם את המחיר. (נקודה)
 
מכל הסיבות שהעלת השאה היורש הוא סוס די מת

ככה זה לפחות נראה מפה. כמה מדינות אתה מכיר שעשו הפיכה לאחרונה והעלו מונרכיה? דיקטטורה-כן, דמוקרטיה-גם. אנארכיה-בטח, אוליגרכיה-תמיד אבל מלך? זה די פאסה.
 
למעלה