מתיימר יקר ../images/Emo140.gif
הכי פשוט שמצאתי - קונים, משרים, מבשלים ואוכלים. את השעועית היבשה יש להשרות לילה שלם במים, ורק למחרת לבשל אותה - בלי מלח! המלח מקשה אותה. אם אתה רוצה לזרז את ההשריה, אפשר להשרות לשעה ואז להחליף מים ולבשל בסיר לחץ. כמובן שבמקור המתכון כלל תמיסת חומצת גרעיני שיבולת שועלה, אבל מכיוון שמשום מה אתה מביע התנגדות למזון זה, השמטתי מרכיב זה מהמתכון. והנה המתכון: סלט שעועית לבנה עם עגבניות מיובשות חומרים (6 מנות): 500 גרם שעועית לבנה מושרית במים למשך הלילה ½ כוס עגבניות מיובשות בשמן זית 3 שיני שום קצוצות ½ כוס שמן זית ¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי 4 כפות עירית קצוצה 10 עלי ריחן טריים חתוכים לרצועות דקות 4 כפות פטרוזיליה וקצוצה דק מלח, פלפל שחור טחון טרי הכנה: מבשלים את השעועית בסיר עם הרבה מים, עד שהיא רכה למדי (כשעה עד שעה וחצי). מסננים ומעבירים לקערה. חותכים את העגבניות לרצועות דקות. מוסיפים את כל המרכיבים לקערה עם השעועית, מערבבים היטב, ומשהים למשך שעה לפחות, לפני ההגשה. בטעבון!