בקשות למתכונים שונים

shirilik

New member
מה אפשר להכין במקום בשר??

עוף בגריל שניצל סטקים מה אפשר להכין במקום הבשר??
 

אלגריה

New member
../images/Emo21.gifסנדוויצ´ים

שלום, אני צמחונית הרבה שנים, ומנסה עכשיו תזונה טבעונית. האם יש לכם רעיונות לסנדוויצ´ים (חוץ מטחינה, חמאת שומשום, חומוס וטופו שאותם אני מכירה)? הכוונה למשהו מזין, שאפשר להוסיף לו ממרח תמרים, ריבה וכו´, שאי אפשר להסתפק בהם, כיוון שאין בהם חלבונים. תודה!
 

doronimous

New member
שועית

קניתי בשוק שעועית לבנה יבשה ואני מתימר ליצור ממנה משהו אכיל. יש למישהו איזה מתכון להמליץ (שתהיה פשוטה בבקשה, ללא תמיסת חומצת גרעיני שיבולת שועל)
 

lilithmm

New member
כמה אופציות

את יכולה להכין ממרח כבד צמחי (עשוי בעיקרו מבצל ושקדים, חפשי מתכונים) גבינה מאגוזי קשיו תחונים ממרח פלפלים french toast עם גבינת טופותי אפשר להשתמש בכל הרטבים המוכנים כגון רטבים צמחיים לבשר - מצאתי כזה עם אגבניות מיובשות ופלחי שום יש המון ממרחים טעימים ובריאים
 

haleth

New member
מתיימר יקר ../images/Emo140.gif

הכי פשוט שמצאתי - קונים, משרים, מבשלים ואוכלים. את השעועית היבשה יש להשרות לילה שלם במים, ורק למחרת לבשל אותה - בלי מלח! המלח מקשה אותה. אם אתה רוצה לזרז את ההשריה, אפשר להשרות לשעה ואז להחליף מים ולבשל בסיר לחץ. כמובן שבמקור המתכון כלל תמיסת חומצת גרעיני שיבולת שועלה, אבל מכיוון שמשום מה אתה מביע התנגדות למזון זה, השמטתי מרכיב זה מהמתכון. והנה המתכון: סלט שעועית לבנה עם עגבניות מיובשות חומרים (6 מנות): 500 גרם שעועית לבנה מושרית במים למשך הלילה ½ כוס עגבניות מיובשות בשמן זית 3 שיני שום קצוצות ½ כוס שמן זית ¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי 4 כפות עירית קצוצה 10 עלי ריחן טריים חתוכים לרצועות דקות 4 כפות פטרוזיליה וקצוצה דק מלח, פלפל שחור טחון טרי הכנה: מבשלים את השעועית בסיר עם הרבה מים, עד שהיא רכה למדי (כשעה עד שעה וחצי). מסננים ומעבירים לקערה. חותכים את העגבניות לרצועות דקות. מוסיפים את כל המרכיבים לקערה עם השעועית, מערבבים היטב, ומשהים למשך שעה לפחות, לפני ההגשה. בטעבון!
 

lilithmm

New member
עוד עצה

הסיפור עם המלח כנראה סתם מיטוס. אחרי ההשהיה בלילה, צריך לבשל את השועית לפחות 3 פעמים עד לרתיחה ואח"כ מיד למים קרים, 3 פעמים לפחות. מוציא את הגזים.
 

haleth

New member
למה מיתוס?

תראי lilithmm, אני לא ביוכימאית, אני רק ניתלת באילן גבוה ושמו זהורית שייחי-בלום, תזונאית מוסמכת וטבעונית. אבל אשמח לשמוע ממך. בכל אופן, החלפת מים מספר פעמים במשך ההשריה אכן עוזרת.
 

lilithmm

New member
אמרתי רק ש...

אני חושבת שזה מיתוס. קראתי את זה איפהשהו.
 

מורנא007

New member
חמין

אתה יכול להכין חמין לשבת. משרים שעועית, גרגרי חומוס, גרגרי חיטה או גריסים, לליליה, מחליפים בבוקר את המים, וממשיכים בהשריה. לפני בישול, מקלפים תפוחי אדמה ומנקים בצלים, מחליפים את המים של השעועית. מכניסים את המזונות הנ"ל לסיר. לאוכלי ביצים, ניתן להוסיף ביצים לחמינדוס. להוסיף מים ותבלינים לפני הבישול או האפיה. בישול אפשרי בסיר לחץ לשעה בערך. ניתן לאפות בסיר בתנור כמו בזמן המנדט הבריטי, יש לשים לב שיש מים בסיר ושלא ישרף. אפשר גם על פלטה של שבת. בהצלחה.
 

skin blues

New member
משרשרת..../images/Emo91.gif

לא רציתי לפתוח טופיק חדש. המלצה טבעונית: יוגורט אפרסק של אלפרו ממש טעים, אכלתי היום שני גביעים
 

אלגריה

New member
../images/Emo51.gifלילית וskin blues, תודה

לילית, האפשרויות נראות נחמדות וטעימות, נחפש מתכונים לממרח שהצעת. skin blues - אנסה את המעדן. תודה!
 

דורון ק

New member
היוגורט באמת נחמד

המלצה טובה! רק שה@$%^& לא מייבאים משומה את הטעם הרגיל(בלי ה-"פרי" המגעיל שהם שמים שם) וגם את אלו עם הפירות עם טעם טוב כמו תות-בננה,תפוח-אפרסק הם גם הפסיקו לייבא. אז אני מסתפק בתות בלי תות(מוציא את ה"פרי")...אכלתי היום הממ...משהו כמו 6גביעים
.
 
ה@$%^& האלו גם הפסיקו...

לייבא את האלו שאינם דיאט, לפחות לאזור הקנייה שלי. אני חושב שאפשר לקנות ישירות מצוריאל... יש להם המון מוצרים מוצלחים שלא מגיעים לרוב המכולות (כמו למשל גבינת סויה בטעם (וטקסטורה) צפתית!)
 
הה! כבד צמחי זה פשוט טעיםםםם

אבל אני מכירה את זה קצת אחרת- *אין לי את הכמויות,רק את המרכיבים..אני אשאל את סבתא בהזדמנות מבשלים אפונה מרסקים אגוזי מלך ושקדים. שמים הכל ביחד בבלנדר,עם קצת סוכר,קצת מלח,ומוסיפים לימון... מערבלים הכל עד ליצירת תערובת אחידה... וטועמים. מחזיק בסביבות השבוע,לשמור בקירור. זה טעים כשמורחים על לחם בתוספת זיתים, או כל דבר אחר. ואגב,זה טעים שאת חלק מאגוזי המלך שמים רק אחרי הבלנדר,ואז מרגישים את חתיכות האגוזים בפנים. טלטול
 

haleth

New member
ממרח כוסברה ושמן זית

ממרח כוסברה ושמן זית חומרים: 1 חבילת כוסברה 3 שיני שום או הרבה יותר 1 כוס שמן זית לפחות 1-2 פלפלים חריפים, אדומים או ירוקים פלפל שחור גרוס הכנה: שוטפים ומייבשים את הכוסברה וקוצצים דק במעבד-מזון עם שיני שום קלופות וחצויות, שמן זית, פלפלים חריפים, מלח ופלפל. מעבירים לקערה, טועמים ומתקנים תיבול. כדאי להמתין כשעה בטרם ההגשה כדי שהטעמים יתמזגו. ואפשר גם: כוסברה, שמיר, שום, מיץ לימון, מלח ופלפל ואפשר גם: צנוברים שמן זית שום מלח ואפשר גם לעבות את כל העסק עם טופו, מחית תפוחי אדמה או לחם לבן.
 
למעלה