בקשות למתכונים שונים

shirabalter

New member
מרגישים בסוף את הטעם של הטחינה?

*שואלת בתחינה הטבעוניה המסכנה שלא מכניסה לפיה לא חומוס לא טחינה*

ronelalala

New member
חלוקת פליירים

היות ואני מניח שיקח עוד קצת זמן עד שיפתח הדוכן הסברה, חשבתי שאולי אפשר לחלק פליירים, בעכו או משהו עד אז, השבוע קצת עמוס לי אני לא אהיה באיזור, אבל בשבוע הבא, אני לא עושה יותר מידיי... אז אם את רוצה, אולי תדברי עם החברים הפעילים שלך באיזור? ונארגן משהו? ד"א כמה זמן בערך יקח עד שיפתח הדוכן?, במה זה תלוי?

ronelalala

New member
לביבות תפוחי אדמה טבעוניות

לוקחים תפוח אדמה גדול, ולאחר קילוף מגרדים לקערה אותו דבר עם בצל בינוני, ועם גזר בינוני. לרחק מכן חופנים חופןנ מהעיסה מעל הכיור, וסוחטים כמיטב היכולת, ומניחים בכלי אחר שהוכן מבעוד מועד. מוסי]ים רוטב סויה וקמח לחילופין עד שמתקבלת עיסה בצקית משהו. לוקחים כמות יחסית קטנה משטחים כמה שאפשר ומניחים במחבת רותחת

עצה בישולית קטנה...

למה להוסיף את הקמח והסויה בתוך המחבת? סתם מסבך... פשוט לקחת את העיסה, לטבול אותה בתוך קערה שהוכנה מראש עם קמח וסויה, ליצור צורת לביבה ולטגן במחבת. עוד הצעה, להוסיף גרגירי תירס - יוצא טעים! (בעצם, שכחתי שנטע לא מעכלת תירס, יוצא מגעיל! איכסה! לא הולך טוב עם תירס! )

shirabalter

New member
סתם סלט טעים..

משסעים גרונן של עגבניות, מלפפונים (עם קליפה!), גמבה/פלפל-אדום/צהוב, ו...אפרסק/ אפרשזיף/ פרי מתקתק אחר. (המינון שלי: שתי אדומות, שני ירוקים, גמבה, שני אפרסק/ אחד וחצי) אחרי כן מטביעים את כל אלו במעט שמן, הרבה לימון, קורט מלח, מס´ עגבניות מיובשות (של סגגגגל! לא אוליביה! (ואם כבר אוליביה- אז רק שרי)), אפשר מעט זיתים שחורים מקומטים, ומעל כל אלו שוברים וקצת קוטשים אגוזי מלך. הזהרה- לא להוסיף חומץ. בטעבון. (איך אני? תלמידה טובה לחתולין? איך אפשר אחרת עם מורה טובענית כשלי?!) תוסיפו מתכונים, חבר´ה, המצב מביש...

../images/Emo6.gif

לא, האמת היא שסתם התלבלבתי.. [עד כאן ההודעה החמודה, הישירה והקצרה. אם אתם כמוני: אין לכם טעם טוב, אתם חייבים להאריך בדיבור, לסבך כל דבר פשוט ולהתפלפל עד קץ כל הפלפולים, אתם מוזמנים להמשיך לקרוא את ההודעה. אני פורשת כאן...] (כדברי אבי, שאהב ללבלב מילים עד שהביא ביתו לקטוש אגוזי המלך הנרי בעודה רצה במרובעים וצועקת: "אני עירומה ואתם אינכם טיפשים...")

למעלה