לוח מודעות

עינתפ

New member
מה שהתכוונתי היה:

שבאיכילוב לאומת בתי חולים אחרים כן מבצעים בדיקת קריוטיפ, מה שאנחנו רצינו לבצע לתורם שלנו. חסכו לנו 534 ש"ח, בלי שום קשר לגנטיקה שלו. רק אחרי ששמעתי שזה מה שהם עושים ירדה לי חלק מהלבנה שבלב
. אני יודעת שיש עוד הרבה דברים שאני חושבת בגלל התרומה, אבל נעבור את הגשר...... לגבי צבע הנוזל.... לפי מה שאני ראיתי וזוכרת כי אני "לא הייתי בהכרה", מתתי פחד, אז צבע הנוזל היה יותר לכיוון צהבהב?????? מה זה אומר???????! בכל מקרה אני עכשיו דוגרת, מנסה לא לחשוב יותר מדיי על התוצאה, כל היום כואב לי ודוקר לי בשחלות, מקווה שהדגל האדום לא מגיע הפעם, עד לתשעת החודשים הקרובים.

עינתפ

New member
עוד משהו קטנטון...

אנחנו חיכינו בסביבות רבע שעה, עד חצי שעה להזרעה. השבחה לא צריכה לקחת יותר זמן, הרי מעמידים את המבחנה ב......(מכשיר שמסובב לא זוכרת איך קוראים לו(אולי צנטרפוגה)), ואח"כ על המכשיר שמרעיד....(אוי זה נשמע נורא ההסבר שלי))))
)אז מה זה אומר שגם פה לא היתה השבחה????? עינת

TWEETY =^.^=

New member
ראשית יאמבה בהצלחה ../images/Emo25.gif

זה הכי הכי הכי הכי הכי הכי הכי הכי הכי הכי הכי הכי הכי חשוב מהכול.
הנה למדתי עוד משו,,,שבבלינסון עושים בדיקות שאצלנו למשל לא עושים ינעל העולם של החוסר בהירות
לגבי ההשבחה,,,,הממממ נראה לי שלא עשו לכם, אבל אל תתפסי אותי במילה. והמכשיר ההוא לפי מה שאני יודעת מיועד להפשרה - שוב, אל תתפסי אותי במילה. חחחחחחח מסתובב מרעיד ופולט נו שוין, העיקר שבסופ יהיה מזה הריון

TWEETY =^.^=

New member
תיקון קטן../images/Emo5.gifגדול../images/Emo5.gif תיקונצ´יק

נמחקה לי התשובה הקודמת
איך שאני שונאתתתת לשחזר
אופפפפפ אז ככה,,,לא הייתי שלמה עם התשובה הקודמת ועם עניין ההשבחות למינהם, אז הלכתי לי לחקור קצת ולחפש תשובות. וטעיתי בפרוש/הסבר שלי. אז ככה, לגבי הנוזל הוורדרד - הוא אומנם וורדרד, אך לא בכל השבחה נראה אותו, כי הוא תוספת שמוסיפים רק במקרה ואיכות הזרעונים ירודה במיקצת. ומה זה השבחה בעצם טיפול בזרע הכולל ריכוז הזרעונים, החלפת נוזל הזירמה, הפרדת זרעונים בעלי תנועתיות מחסרי תנועתיות ולעיתים הוספת חומרים שמשפרים תנועתיות. בעזרת פעולות אלה מקבלים דגימות, עם סיכויי הפריה טובים יותר.
עכשיו כשאני נזכרת,,,בפעמים שראיתי את הצבע הוורדרד הזה, היו הפעמים שבהם הבאתי מנות לא הכי הכי טובות, לכן הוסיפו להם את הצבע האופטימי

עינתפ

New member
קודם כל בוקר טוב.

שנית הזרעות באיכילוב ולא בלינסון. הנוזל הורדרד הוא מדיום, זה נכון, מוסיפים אותו לזרע שהאיכות שלו לא מי יודע מה, כדיי שהוא ישמר. זה אני יודעת כי בIVF האחרון, נתבקשנו להביא זרע מהבית נוסף על זרע בהרצליה והייתי צריכה להביא מדיום. וחוץ מזה למה את לוקחת מנות לא הכי טובות????
עינת

TWEETY =^.^=

New member
../images/Emo42.gif בוקר טופ../images/Emo140.gif

אני והסלטים שלי משו משו - תמיד מתבלבלים לי איכילוב ובלינסון. רגע רגע רגע רגעעעע מה זה הבוקר טוב הזה
חמש וחצי אחותי שתגעת
לגבי המנות,,,הבאתי אותם מבית חולים אחר כי אצלנו אזלו
, וקורה שמנות מתקלקלות הרי זה בכל זאת קפוא ולא טרי. SORRY על הטעות הקודמת בעניין ההשבחות וצבעי הקשת.

עינתפ

New member
לא, לא השתגעתי.

זו השעה שאני קמה, ישר להתעדכן ויאללה לעבודה...

מחירים

אז ביררתי .. בתל השומר המחיר 330 שח למנה של 12 מיליון זרעונים בתנועה אני חושבת.. עובר השבחה...!!!!!! יש פרטים מסודרים על התורמים, בוחרים מרשימה ושם כתוב גם כמה הריונות הושגו עד כה וכמה מנות יש בבנק.. טיפולים בשעות הבוקר 3 ימים בשבוע.

betya

New member
ערב טוב לכולם, ../images/Emo41.gif

רציתי לספר קצת על מה קרה לי שכל כך הקפיץ לי את הפיוזים. אז ככה: אני החלטתי לעשות את ההזרעה האחרונה ללא הטיפול ההורמונלי המגעיל, אבל אז יותר קשה נושא תיזמון הביוץ או יותר נכון לקלוע בול ליום הביוץ, במיוחד כאשר יש את השישי-שבת באמצע, (זהו אחד הדברים שלא מובנים לי - בכל בית חולים ניתן לבצע את האולטרסאונד ובדיקות הדם הדרושות, מדוע אין עושים זאת?). טוב, אז לא היה ברור אם זה יום רביעי או חמישי או שישי, אני החלטתי לקנות שתי מנות זרע לימים ד´ ו-ה´ (יום שישי - גורנישט הכל סגור), עשיתי הזרעה ביום ד´, ובדיקות דם שהראו כנראה שיום ה´ או ו´ יותר מתאימים. שויין, חזרתי לבנק הזרע בבוקרו של יום ה´ וגיליתי לזוועתי שהבחורה שמפשירה/משביחה ומוסרת את הזרע - חולה, ואין מי שיחליף אותה, כלומר זרקתי 400 ש"ח כמעט בוודאות לפח, ואין דין ואין דיין, "הפכתי " את בית החולים בנסיון נואש למצוא פתרון שנמצא לבסוף, תודות לתושיה שגילו הבנות במרפאת הנשים, והתערבות רופא הפריון שלי, אז נגמר טוב, אני מקווה (אלא אם כן זה היה בסוף ביום ו´- לא היה טעם לעשות בדיקות דם מכיוון שיום ו´ כאמור- גורנישט). ובכל זאת, אני לא מבינה למה זה צריך להיות כך, האם כל הלחץ שאני עברתי בבוקר יום ה´, יכול לחבל בסיכויים שלי להתעבר?, למה עלי לשלם ברמב"ם 800 ש"ח לטיפול כזה (או 1200 אם יום ו´ היה "נופל על יום אחר"), בעוד שבתי חולים אחרים גובים פחות? האם הזרע של רמב"ם עשוי מזהב?, ומאיפה אוכל לפרנס עולל זעיר לאחר שירוששו את כל חסכונותי בטיפולים? אגב - שכחתי לציין שביום הלחץ ההוא, יום ה´ ברוב יאושי פניתי לבנק הזרע בלין (למרות שלא עושים הזרעות מתורמים שונים באותו טיפול), וגיליתי שגם שם הבנק סגור בשל - כנס, וכמובן שאין מי שיחליף את המוכרת (בסטה). זהו, אז זה הסיפור שלי כרגע. ממה שאני מבינה, עד כה -בנק הזרע של איכילוב נותן שירות ברמה הגבוהה ביותר בארץ. אני מחכה לשמוע עוד, על איכילוב ועל שאר בנקי הזרע.

TWEETY =^.^=

New member
היי בתיה ../images/Emo141.gif והיי לכולן

יקירתי,,,נושא זה שיגע גם אותי בהתחלה אבל לא רק רמב"ם אינו עובד בסופשבוע אלא גם העמק ונדמה לי שגם כרמל, לגבי המרכז - אני יודעת שאסף הרופא עובד בסופשבוע, לגבי אחרים אין לי מושג. מעבר לכך שזו לא רק בעיה שלנו אלא של כל בנות ישראל הנזקקות לטיפולי פריון. לכן באופן אישי לא הייתי מטפלת בנקודה זו כרגע כנושאת הדגל של חד הורית מבחירה - נושא זה צריך להיות מטופל על ידי כל מי שנזקקת לטיפולי פריון, באשר היא. המצב הבהול ביותר בעיני לכרגע - זה עניין אחדות ומיסוד כל בנקי הזרע, וקיום מעקב כל שהוא אחרי התורמים. אולי אני טועה ואולי אתן חושבות אחרת, אשמח לשמוע מה דעתכן.

betya

New member
היי טוויטוש וכולם

יתכן ואת צודקת לגבי התמקדות בבנק הזרע. אולם נושא מעקב ביוץ בבתי חולים לא דורש מהמערכת יותר מידי הציוד נמצא שם, צוות (אמנם מצומצם) עובד, כשאני הייתי צריכה לקבל זריקת כוריגון בליל שבת בשעה 22:00 הפנתה אותי הקופה למיון נשים בבית החולים צפת, מדוע לא יתאפשרו גם מעקבים? ואם הנושא הוא בנפשן של כל הנזקקות לטיפולי פוריות - על אחת כמה וכמה, יש יותר נשים שזקוקות לשירות זה ואולי נוכל לאחד כוחות עם פורום פוריות, ככל שציבור גדול יותר של אנשים נזקק לדבר מה - כך גדולים הסיכויים להזיז דברים. וכן מנסיון - אם תציגי 10 דרישות תקבלי 5-7, תציגי 20 תקבלי יותר. פרט לכך, אנשולחת לך מסר בתפוז.
(אין רקפות

היי בתיה

אני מצטערת לשמוע על החוויה הלא נעימה שהיתה לך. אני לא מבינה למה המחיר גבוה כל כך?הוא כולל את מחיר ההשבחה? את מקבלת את ההזרעה בבית החולים או אצל רופא פרטי? אילו פרטים מוסרים שם על התורמים? תודה במבה

betya

New member
שניהם חביבים עלי גם במבה וגם במבי

ולשאלתך: המחיר כולל השבחה, אבל גם באיכילוב ושם המחיר כפי שכתבו הבנות 280 ש"ח ולכל מנה נוספת באותו טיפול 250 ש"ח. אני מקבלת את הזרע במבחנה שמה אותו בחזיה (
כדי שישמר ע"י חום הגוף), ורצה לרופא שלי מטעם מכבי. לפעמים הוא בביה"ח ואז אני לא צריכה לרוץ רחוק, ולפעמים הוא במרפאת הנשים וצריך גלגלים כדי להגיע ובזמן. הפרטים על התורמים - תיאור חיצוני - צבעים וצורה, מוצא, גיל, תחום לימודים (מכיוון שכולם סטודנטים). לצערי לא חשבתי לשאול מה מס´ התרומות שהאיש סיפק, והאם מגבילים אותם במספר (את יודעת - אחים פוטנציאלים), אבל אעשה זאת בהזדמנות הקרובה. נדהמתי עם זאת לגלות שיש להם רק כ 8-9 תורמים !!!!! מקווה שעניתי על הכל

עוד פרטים

אז ככה בתל השומר אמרו לי שעל ההשבחה צריך לשלם בנפרד בטופס 17 מהקופה........ 330 ש"ח לא כוללים בתוכם השבחה. יש שם 20-30 תורמים בערך. אני חושבת שבאמת כדאי להפנות מכתבים למשרד הבריאות ולבדוק איתם מה ההנחיות שלהם לגבי המחיר האיכות ובכלל.. אני מבינה שאין כאן פיקוח..הכל סודדדדדי כזה.

LimorNimrod

New member
מילה טובה על איכילוב ../images/Emo121.gif

גם בהריון הקודם וגם בניסיון הנוכחי אני מטופלת במסגרת המכול לריון באיכילוב. שלושת הפקידות במכון, מקסימות! מוכנות תמיד להסביר בסבלנות ולייעץ איך לטפל מול הקופה ולפקסס ולקבל התחייבות לתשלום אם עדיין לא סידרתי טופס 17ובכלל. גם מנהל המכון ושני הרופאים העובדים איתו מצויינים ונחמדים. אני יודעת שלא כולן מסתדרות עם הגישה של אחד מהם שאינו טיפוס של "מוצי פוצי" אבל לי זה מתאים. אפשר לעשות את האולטרה סאונד בכל ימות השבוע והזרעות גם ביום שישי ללא כל סידור מיוחד. לגבי שבת אני חוששת שגם להם אין פתרון. בכל תקופות הטיפולים לא נתקלתי מעולם במצב שבו לא היה מי שיטפל או שהתרומה לא הייתה זמינה. עלות התרומה היא 280 לכל מנה (ללא הנחה למנה נוספת בחודש נתון). ידוע לי שאם לוקחים זרע החוצה משלמים יותר אבל איני יודעת בדיוק כמה ומקווה שלא אצטרך להגיע למכון בחודש הבא כדי שאוכל לברר). לדעתי באיכילוב מבצעים השבחה לכל מנה כי כך רשום בבקשה לטופס 17. אין לי מושג מה הכמות בכל מנה. הפרטים לגבי התורם לא כ"כ עניינו אותי וביקשתי דברים כלליים בלבד, כגון צבעים הדומים לשלי. לאחר שנכנסתי להריון הראשון פנה אלי מנהל המכון ושאל האם אני מעוניינת לקנות מנות מאותו תורם להריון נוסף והשבתי בשלילה, כך שהים הנסיונות שלי הם מתורם חדש. יחד עם זאת מנהל המכון עשה מאמץ ניכר על מנת למצוא תורם שיידמה ככל האפשר לקודם ואף נעזר בתמונה של נמרוד על מנת למקסם ככל האפשר את הדמיון החיצוני. לפי מיטב ידיעתי לאחר שנולדים 3 או 4 ילדים לתורם משמידים באיכילוב את יתרת המנות (זה לא בדוק). קופת חולים מכבי לעומת זאת חא%$^&**ות אמיתיות אבל על זה כבר כתבתי. מהנסיון שלי בכל מגע איתם נדרשת אסרטיביות ועקשנות ולפעמים גם צעקות (וזה לא ממש שגרתי אצלי לצעוק כמו שצעקתי במשרדי הקופה לפני מספר חודשים). נדמה לי שמיציתי אם יש שאלות נוספות אשמח לענות.

keren5

New member
ביה"ח תל-השומר

לפני ארבעה חודשים עברתי פעם ראשונה הזרעה בביה"ח תל-השומר. מנת זרע אחת עלתה 320 ש"ח, אין לי מושג לאיזה כמות מדובר. השבחה עלתה 225 ש"ח והזרעה 125 ש"ח. עלות ההשבחה וההזרעה מומן ע"י קופ"ח מכבי. בחודש זה אני אקנה את המנה מביה"ח והטיפול של ההשבחה וההזרעה ייעשו ברמת מרפא תמורת 17 ש"ח בלבד. לידיעתכן קרן

איך התרשמת?

מהיחס? מאפשרות הבחירה? ומי עושה שם את ההזרעה? ההזרעה לרחם ? או לצואר הרחם? תודה ובהצלחה

diruli

New member
תודה טווידי על ההודעות ו....../images/Emo57.gif

תודה על ההודעות, לא ידעתי שיש כל כך הרבה "אפשרויות" ועל איזה סקר את מדברת? לגבי הצאט´ זה רעיון טוב לקבוע, יום קבוע בשבוע, שנוח להכי הרבה נשים ולצ´אטט קצת. אשמח להצטרף. מציעה שיכתבו כאן הצעות לזמנים ואת תמצאי יום מתאים לרובן. מתאים? ולי עצמי נח בכל שעה שזה לא שעות עבודה רגילות 8-4 משום שאינני יכולה להכנס לצאט מהעבודה. שבת מחוייכת לכן.

למעלה