מתכון: טורט תפוחים וקרם וניל
מתכון: טורט תפוחים וקרם וניל רכיבים: ל-5 מנות: לטורט: 2 ביצים מופרדות שליש כוס סוכר 1 כף שמן 1 כפית תמצית וניל קורט מלח שליש כוס קמח 1 כף קקאו לקרם: 6 חלמונים ¾ כוס סוכר 3 כפות קורנפלור 1 מקל וניל, חצוי לאורך 1 כפית תמצית וניל איכותית 2 כוסות חלב 1 שקית שמנת מתוקה 1/3 כוס סוכר לתפוחים: 4 תפוחי עץ ירוקים, מסוג גרנד חצי כוס סוכר 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות 1 מקל וניל אופן הכנה: הכנת הטורט: 1. בוחשים את החלמונים, השמן, הוניל והמלח. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף גמיש. 2. מנפים יחד את הקמח והקקאו. מוסיפים את תערובת החלמונים אל קצף החלבונים בתנועות עטיפה עדינות. מוסיפים גם את תערובת הקמח, משטחים בתבנית 26 ואופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות עד שהעוגה יציבה. הכנת הקרם: 1. מקציפים את החלמונים והסוכר עד שהתערובת מבהירה, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב. 2. מרוקנים את גרגירי מקל הוניל אל תוך החלב, מביאים יחד לרתיחה ומסלקים את המקל. מוסיפים את החלב בהדרגה אל תערובת החלמונים ומבשלים על אש קטנה מאוד, תוך בחישה עד שהתערובת מסמיכה מאוד. מצננים היטב. 3. מקציפים את השמנת המתוקה עם שליש כוס סוכר ותמצית וניל לקצפת יציבה ומקפלים אל הקרם. שומרים מכוסה. הכנת התפוחים: 1. מקלפים את תפוחי העץ, מנקים מליבה וחותכים לקוביות. 2. ממיסים את הסוכר במחבת, עם מעט מים, עד לצבע חום בהיר קרמלי, בוחשים פנימה את התפוחים והוניל ומוסיפים את קוביות החמאה. מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה עד שהתפוחים רכים לגמרי. מסננים היטב, מועכים מעט למחית גסה ומצננים. 3. להגשה: חותכים בעזרת 5 פורמות אישיות עיגולים מהטורט. מניחים בתחתית הפורמות את הטורט, ממלאים בשכבה של קרם ומעליה שכבת תפוחים, מצננים ל-12 שעות. משחררים בעדינות מהפורמה ומגישים. הערות: 6 חלמונים מקור המתכון: יניבניב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2