מי הדמות המסתתרת?

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gif אנא מסאטלי קצת אולי תרכזו את העובדות

הנכונות לבינתיים והרמז בהודעה אחת..

salt of earth

New member
העובדות הם כך

1- הוא לא מהשליחים. 2- שמו מוזכר במעשי השליחים ובאיגרות, אמנם באנאג'יל מוזכרת הקבוצה שאליה השתייך. 3- הוא לא זקן 4- הוא לא רומאי 5- אישיות בעלת חשיבות מבחינת ההנהגה של הקהילה הוא לא ברנאבא, שאול התרסי, ניקודימוס, סימעאן אל שייח',

salt of earth

New member
דווקא הרמז היה מאוד מאוד עבה

מי היה המנהיג של הקהילה הנוצרית בירושלים?

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifהקהילה הנוצרית?

הכוונה מי הנהיג את השליחים ושאר המאמינים בישוע אחרי שישוע עלה לשמיים?!

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifלא נצחק בכלל חח לפחות יש לך כיוון

אני עברתי כבר פעם וחצי על מעשי השליחים והתעלומה עדיין לא מתגלית לי
אני לא זוכרת בכל אופן שיעקוב היה ראש הקהילה.. בעצם מדברים הרבה עם הראשים והמנהיגים של הקהילה שי-ם אך לא על ראש אחד.. וכמובן רוב מעשי השליחים חג סביב שאול התרסי ובוטרוס ששניהם הובהר שאינם קשורים לחידה זו!

salt of earth

New member
../images/Emo47.gif../images/Emo106.gif אך כך, מדובר ביעקוב שהיה הבישוף

של ירושלים. כ ל ה כ ב ו ד לאור העולם

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifציטוטטטטט ומראה מקום חחח

מהר לפני שיפלו לי העיניים מחיפוש
מברוק אורררררר

גם אני לא מצאתי למען האמת, אבל כשאמרה מלח ראש

הכנסייה בירושלים, נזכרתי שלא מזמן קראתי את זה באיזשהו מקום.. אני לא זוכרת אפילו אפה ובאיזה הקשר...

אאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא

בינגווווווווווווווווווווווווווו
מי גאווווןןן???

salt of earth

New member
מידע על מאר יעקוב- הבישוף של ירושלים

يعقوب (( أخو الرب )) ( مت 23: 55 و مر 6: 3 ). كان رأس الكنيسة في أورشليم في العصر الرسولي ( اع 12: 17 و 15: 13 و 21: 18 و غل 2: 9 و 12 ). ذكر مرتين في الإنجيل ( مت 12: 55 و مر 6: 3 ). وكان يلقب (( بالبار )) بسبب شدة غيرته على الشريعة. وكان موقفه من المسيح في حياته على الأرض كموقف أخوته، فلم يؤمن به ( مت 12: 46- 50 و مر 3: 31- 35 و لو 8: 19- 21 و يو 7: 3- 5 ). وقد تضاربت الأقوال في حقيقة نسبة هؤلاء الأخوة إليه: فمن قائل أنهم أبناء يوسف من زوجة كانت له قبل مريم، ومن قائل أنهم أولاد أخت لمريم. أو أولاد أخ يوسف، وهؤلاء في عرف اليهود وفي لغتهم يحسبون أخوة. ومن قائل غنهم أخوة يسوع من يوسف ومن مريم، وبعد (( ولادة ابنها البكر )) استناداً إلى بعض الأقوال، كالقول: (( لم يعرفها حتى ولدت ابنها البكر )). والقول (( ابنها البكر )) الخ. ولسنا نعلم بالضبط متى وكيف تغير يعقوب واهتدى وصار (( عبداً للمسيح )) ( اع 1: 14 و يع 1: 1 ). ويعقوب اقتيد إلى الإيمان بظهور خاص ظهره له المسيح بعد قيامته ( 1 كو 15: 7 ). وكانت ليعقوب مكانة مرموقة في أورشليم عندما زارها بولس للمرة الأولى بعد اهتدائه سنة 37، فذكره مع بطرس ( غل 1: 19 ). وكان رئيس المجمع الرسولي، وأزال الانشقاق بين المتنصرين من اليهود والأمم ( اع ص 15 و غل ص 3 ). فكان بذلك وسيطاً بين النظام القديم والنظام الجديد. ولازم التقاليد اليهودية وخدمة الهيكل طالما كان له رجاء بإدخال الأمة اليهودية بأسرها إلى ديانة المسيح. ولكن المتطرفين من اليهود حكموا عليه وقتلوه رجماً. وكان ذلك على ما يرجح حوالي سنة 62 مسيحية.

למעלה