משהו שלא מסתדר לי

../images/Emo26.gif משהו שלא מסתדר לי ../images/Emo36.gif

זוכרים את הפרק שריצ'ארד אמר לג'ק להרוג אותו? והוא לא הצליח... כזכור לכם... זה פשוט נכבה מעצמו. אז הקטע עם סעיד שהוא רץ עם הפצצה והתפוצץ איתה..... הרי, כביכול, סוייר הוא זה שבעצם הפעיל את הפצצה. אז למה היא בכלל כן התפוצצה? ראינו שגם כשמישהו אחר (ג'ק) מפעיל פצצה היא לא יכולה להתפוצץ. נכון, גם ג'ק היה שם.... אבל גם סוייר עם הפצצה בצוללת. פאשלה של הכותבים?

JohnLocke

New member
בפרק 7, ג'ק הדליק את הדינמיט

ובגלל שהוא לא יכול להתאבד, בתור אחד שג'ייקוב נגע בו, הדינמיט לא פעל. בפרק הזה, סוייר הפעיל את הפצצה, ובסוף סעיד ברח איתה והיא הרגה אותו. סוייר לא היה יכול למות מהפצצה הזו, אבל ברגע שסעיד לקח את הפצצה מספיק רחוק כדי שסוייר לא ימות, היא יכלה להתפוצץ ולהרוג את סעיד. אם נשווה את זה לפרק 7 - אם ג'ק היה מדליק את הדינמיט, ורץ החוצה, ריצ'רד היה מת. אבל ג'ק נשאר איתו, ולכן גם ריצ'רד לא מת.

אז בעצם....

סמוקי הרג את ג'ין סאן לפידוס וסעיד בעקיפין, סוייר הרג את ג'ין סאן לפידוס וסעיד ועוד יותר בעקיפין, סעיד הרג את ג'ין סאן ולפידוס וגרם למותו שלו. :\

JohnLocke

New member
השאלה היא איפה נמצא הגבול

סמוקי מכיר את החוקים יותר טוב מאיתנו, ובטח ניסה לעקוף אותם בכל מיני דרכים, ככה שהוא כבר יודע שלפי החוקים זה נחשב שסוייר הוא זה שאחראי על המוות של הארבעה. אולי סמוקי קיווה שיש סיכוי שלפידוס יפעיל את הפצצה, ואז כולם היו יכולים למות. בכל מקרה, לא נראה שסמוקי היה מאוד מופתע מכך שלא כולם מתו, אני מאמין שיש לו רעיון איך להמשיך להרוג מועמדים. אני חושב שיהיה מאוד מעניין לראות מהו אותו רעיון.

בתור התחלה, הכי פשוט

איומים על חייה של קייט. תהרוג את סוייר או שקייט תמות. משהו בסיגנון..... אולי בפרק הבא ישאר אחד
ואז יהיה לנו עוד פרק עם דמות אחת ופניאלה עם דמות אחת איכשהו לא נראה לי... אבל לך תדע...

JohnLocke

New member
כן, אין ספק שהוא ינצל את קייט

משהו מעניין שאולי מתקשר לעניין קרה בפרק 6. דוגן אמר לסעיד איך להרוג את סמוקי (עם החרב), אבל סמוקי אח"כ טוען שדוגן ידע שהחרב לא תהרוג את סמוקי, אלא הוא פשוט רצה שסמוקי בתגובה יהרוג את סעיד (וכך דוגן ייפטר מסעיד המודבק במחלה, כמו שניסה לגרום לג'ק להרוג את סעיד). אם אנחנו סומכים על הפרשנות של סמוקי (לא בטוח שניתן לסמוך על הפרשנות הזו, כמובן, אבל היא נשמעת הגיונית), אז אפשר להבין מהדוגמא הזו שיש סיכוי שאם מישהו מהמועמדים מנסה לתקוף את סמוקי בצורה כלשהי (עם החרב, למשל), לסמוקי מותר להרוג אותו בתגובה. אולי סמוקי לא ניצל את ההזדמנות באותו זמן, כי לא רצה שיחשדו בו (והיה צריך את סעיד בתור יד ימינו). אבל עכשיו יש סיכוי שינסה להרגיז את המועמדים הנותרים ולגרום להם לנסות להרוג אותו. למשל, הוא יכול להגיד לג'ק שהוא זוכר את כל המחשבות האחרונות של כריסטיאן (כמו שזכר את המחשבות של לוק כשמת), ושלפני שמת באוסטרליה כריסטיאן חשב שהבן שלו הוא כשלון.

אני בספק...

אני לא חושב שבכל מקרה גם אם הם תוקפים את סמוקי הוא יכול, כביכול, להתגונן. אני חושב שיש עניין עם החרב שנגלה ממש בפרק הקרוב, זה הכי מסתדר. וכנראה באמת אם הם תוקפים את סמוקי על החרב הזו ובתנאי שהוא לא מדבר אליהם לפני כן הם יכולים להרוג אותו, שככה אולי זה גם יסתיים (מה שאומר שאם מישהו יהרוג אותו זה חייב להיות מישהו שלא שמע אותו מדבר, מה שאומר, לדעתי, הזוג הזקן שברח לי השם שלהם). להזכירך, היה קטע זהה עם ריצ'ארד מול ג'ייקוב. שסמוקי שלח את ריצ'ארד עם אותה חרב לעשות אותו הדבר לג'ייקוב ואמר לו (סמוקי לריצ') אותו הדבר שלא ידבר איתו לפני, או משהו כזה. יש פה משהו מוזר, כי אם זה ככה אז איך בן הרג את ג'ייקוב? מצד שני, למה לסמוקי לשלוח את ריצ' למשימה כזו מלכתחילה שהוא יודע שתיכשל? אולי סמוקי דיבר אמת ואת ג'ייקוב אפשר להרוג בקלות, ופשוט הוא מסוגל לשכנע טוב, שזה נראה לי תמוהה קצת...

JohnLocke

New member
אני עדיין לא השתכנעתי

שכל עניין הדיבור הוא בטוח קשור לחוקים של ההריגה. נכון שדוגן וסמוקי אמרו אותו דבר בהקשר של החרב, אבל לי זה פשוט נשמע כמו פרשנות על כך ששניהם אנשים מאוד משכנעים. גם קלייר אמרה לג'ק בפרק 13 שהוא עכשיו ביחד עם סמוקי כי הוא דיבר איתו. לא נראה לי שקלייר באמת יודעת את החוקים של ההריגה, היא סתם אמרה את זה בהקשר שסמוקי משכנע כ"כ, שכל אדם שהוא מדבר איתו יכול בקלות להשתכנע שהוא צודק.

אני חושב שזה הרבה יותר פשוט

סמוקי - דיברת נדפקת. מי שמדבר עם סמוקי לא יכול להרוג אותו. ג'ייקוב - נגעת נדפקת. מי שג'ייקוב נוגע בו (או אולי אפילו נוגע בג'ייקוב) לא יכול להרוג אותו.

kslv

New member
דוגן לא שיקר - סמוקי שיקר

מה יש לכם מדוגן ? מתחילת העונה יש פה נטייה קולקטיבית כמעט להאמין לכל ההסברים של המיפלצת הוא מיסכן הוא רוצה לצאת מהאי ג'יקוב לא מסביר לאנשים שלו הוא טוב מה קורה לכם? דוגן אמר לסעיד תידקור אותו לפני שהוא יספיק לדבר וסעיד עמד מול המיפלצת והמיפלצת מיד התחילה לדבר ואז ניסה לדקור אותו ולא הצליח בדיוק כפי שדוגן הזהיר אותו אולי הוא היתכוון לזה שהמיפלצת מאטד משכנעת ואז באמת סעיד לא הצליח אבל דוגן ניסה להאמין שבסעיד יש עוד טוב כל המאבק בין ג'יקוב למיפלצת - ג'יקוב לא אומר לאנשים מה לעשות לא משכנע לא מבטיח ולא לוחץ על החולשות שלהם והמיפלצת כל הזמן טוחנת ומשכנעת

JohnLocke

New member
בשיחה בין סעיד ודוגן

לפני שסעיד הורג אותו, הוא אומר לדוגן "זו כבר הפעם השנייה שאתה מנסה להרוג אותי. למה לא הרגת אותי בעצמך?", ואז דוגן מספר את סיפור הבייסבול של בנו. הוא לא מכחיש שזה היה ניסיון להרוג את סעיד. זה גורם לי לחשוב שדוגן כן שיקר, ושזו לא הדרך להרוג את סמוקי.

sirpad

New member
ועוד ג׳ייקוב עושה זאת

הוא מתחמן באותה מידה את בני האדם. חוקי המשחק לא מאפשרים לו לדבר דוגרי ולהוליך את בני האדם בדרך שהוא רוצה שהם ילכו בה. אותו כנל סמוקי, הוא לא יכול לדבר איתם במפורש. המניעים של סמוקי נראים לנו יותר רעים, לכאורה, לכן הנטייה לקבל את התחמנות של ג׳ייקוב ביתר הבנה לעומת תחמנותו של סמוקי. אבל שניהם תחמנים. מספיק שתסתכל על איך שג׳ייקוב מתייחס לבן.

JohnLocke

New member
נכון, אבל הם היו קרובים אחד לשני

ככה שלא היה מצב אפשרי שבו ריצ'רד ימות מהמעשה של ג'ק, וג'ק לא ימות, אז ריצ'רד ניצל. אם ג'ק היה בורח, אז ריצ'רד, ה"נגוע", היה מת מידיו של ג'ק. באף מקרה אין התאבדות.

yd33

New member
סעיד גילה פה תכונות אנושיות , מה שלא כ"כ

מסתדר עם העובדה שהוא זומבי .

yd33

New member
משהו נוסף : כאשר קלייר ניסתה לרצוח את קייט

לפני כמה פרקים , סעיד אפילו לא ניסה לעזור לקייט , למרות שהיא התחננה בפניו . אולי השיחה עם דזמונד ( שבסיומה הוא לא הרג אותו כנראה ) ריככה את סעיד . אולי דזמונד סיפר לו שלוק לא יכול להחזיר לחיים את נדיה , אהובתו של סעיד .

sirpad

New member
מה שדזמונד עשה, בפשטות

זה להבהיר לסעיד שהוא איבד את נדיה שהוא הכיר ואוהב. שהוא לא יוכל לחזור למה שהיה לפני זה. אפילו אם סמוקי יעמוד בהבטחתו ויחזיר את נדיה, יהיה על סעיד חתיכת תיק בלהסביר לה מה היה המחיר. לומר לאהובתך ״החזרתיך מהמתים בתמורה לזה שמכרתי נשמתי לשטן, רצחתי חפים מפשע, והבאתי קלון על העולם״ זה לא בדיוק חלום שמתגשם. סעיד הבין שאת מה שהיה לו עם נדיה, איש אינו יכול להשיב. אפילו לא סמוקי.

למעלה