משהו שלא מסתדר לי

זה ממש מתחבר יפה..

לאורך הסדרה היו כבר מספר פעמים שראינו נסיונות התאבדות של אנשים שג'ייקוב נגע בהם. זה אף לא עבד. 1. ג'ק המזוקן מנסה להתאבד בקפיצה מגשר. 2. לוק מנסה להתאבד בתלייה. 3. ריצ'ארד, כמובן. 4. גם בפרק האחרון, כשסוייר מושך בחוטים. זה היה אמור להתפוצץ, לדעתי, אבל בגלל שסוייר עוד עמד שם, זה לא עבד. סמוקי ידע שזה יהיה כך מראש, ולכן תכנן מנגנון נוסף של ירידת השעון עד האפס, בידיעה שהפעם מישהו מביניהם כנראה יקריב את עצמו (ובתקווה שזה לא יהיה אותו אדם ששיחק בחוטים). עלה לי גם רעיון נחמד בנוגע ל"חוק הסכין" של ג'ייקוב וסמוקי: דוגן אומר לסעיד לדקור את סמוקי לפני שזה יספיק לדבר אליו. המטרה היא לא להרוג את סמוקי, אלא כמו שג'ון לוק אמר, לאפשר לסמוקי להרוג את סעיד, על אף היותו מועמד. אם מועמד דוקר את סמוקי בסכין (בהתגלמותו כאדם) לפני שסמוקי מספיק לדבר איתו, אז סמוקי רשאי להרוג אותו. עכשיו, לחוק יש סעיף לגבי ג'יקוב, שמסביר את מה שסמוקי אומר לריצ'ארד ב - 509. נראה שאנשים שג'ייקוב נגע בהם לא יכולים לרצוח את ג'ייקוב, וג'ייקוב כן נגע בריצ'ארד (הוכחה לכך היא שג'ייקוב הכיר את ריצ'ארד כשפגש אותו, לפחות הכיר את השם, כי כנראה נגע בו כשהיה עוד ילד). הדרך היחידה שבה איש שקיבל נגיעה מג'ייקוב יכול לרצוח את ג'ייקוב היא ע"י סכין, לפני שג'ייקוב מספיק לדבר איתו. עכשיו, לגבי בן - מעולם לא קיבלנו רמז לזה שג'ייקוב אי פעם נגע בו. ולכן הוא יכול היה לרצוח אותו. ושוב, עם סכין. כנראה, שכך או כך, ניתן להרוג את ג'ייקוב רק באמצעות סכין.

uvita

New member
ועוד..

נאמר וג'ין היה "מועמד" אז איך הוא התאבד? אבל אפשר "לתקן" את זה ע"י זה שאומרים שסוייר לא מת בסוף...

JohnLocke

New member
יש כאלו שחושבים שמה שקרה

מראה שסאן הייתה המועמדת, ולא ג'ין.

JohnLocke

New member
לא, כי כביכול ג'ין התאבד

ומועמדים לא יכולים להתאבד. אבל לדעתי לא בטוח שזה נחשב כהתאבדות.

לא חושב שזו התאבדות.

מישהו אחר גרם לו להקלע למצב הזה. מה אמור היה לקרות? שיצאו לו זימים והוא יוכל לנשום במים? מישהו אחר אדם בסיטואציה הזאת, וג'ין נשאר בפנים. לכן הוא מת.

אבי1985

New member
סאן היתה מועמדת

זוכרים שבמגדלור רואים תמונה של בית במספר 42? אז זו האחוזה של אבא של סאן. התחלתי לראות את הסדרה מההתחלה וזה בפרק שג'ין מנסה להרוג את מייקל בגלל השעון.

JohnLocke

New member
זה המקום שבו הם התחתנו

שם ג'ייקוב נגע בשניהם. לא זכור לי שנאמר בעונה 1 שהמקום שייך לאבא של סאן.

austin1

New member
גיקוב נוגע בשניהם זה הרמז הראשון

תקשיב לגיקוב באותה סצינה ותדע בדיוק מי המועמד/ת

myaron

New member
חשבתי על זה

שזאת הבת שלהם, אבל איך בדיוק יכניסו אותה לכל העסק עכשיו?

אבי1985

New member
תסתכל שוב

אני ראיתי את הפרק שבוע שעבר. ג'ין מגיע לדבר עם אבא של סאן כדי שיאפשר להם להתחתן. זה הבית שלו. בדיוק כמו שהראו את הבית של ההורים של ג'ק.

JohnLocke

New member
אני לא חושב שזה חד משמעי

גם אם זה בית ילדותה של סאן, אני לא בטוח שזה אומר שהיא המועמדת. הרי ראו במגדלור גם את הכנסייה שסוייר היה בה כשהוריו מתו. הוא רק היה שם להלוויה, או מקסימום הוא היה הולך לשם פעם בשבוע. לדעתי המקום שנראה במגדלור לא מוכיח לגמרי מי המועמד - אם גם סאן וגם ג'ין היו לפחות פעם אחת במקום ההוא, אז זה יכול להיות כל אחד מהם.

Presto

New member
יכול להיות שהיא לא התפוצצה בגלל ריצ'ארד

שקיבל חיי נצח מג'ייקוב, ואם היא הייתה מתפוצצת הוא היה נהרג, ולא בגלל שג'ק לא יכול להתאבד

רגע רגע רגע רגע ../images/Emo26.gif

סעיד התאבד חד וחלק על זה אין ויכוח הוא לקח את הפצצה ורץ איתה ביודעין שהיא הולכת להתפוצץ לו בידיים וכך הוא ימות מה??? יש פה פאשלה. זהו.

JohnLocke

New member
אפשר למצוא המון פירצות בחוקים

הרי בן לא היה הורג את ג'ייקוב בלי המון תכנון של סמוקי. כל שופט היה מרשיע את סמוקי במעורבות ברצח, אבל לפי החוקים של סמוקי וג'ייקוב, זה היה מותר. אותו דבר עם הפצצה - גם כאן, כל שופט היה מרשיע את סמוקי ברצח ולא את סוייר, אבל לפי החוקים זה היה סוייר. סוייר "הרג" את סעיד, וסעיד פשוט לא התנגד לרצח ועזר לגרום לפחות אבידות. חוץ מזה, שאם דבר כזה היה קורה במציאות, ומישהו היה שם לך פצצה בבית ואתה היית מתפוצץ כדי להגן על המשפחה שלך, אני לא חושב שהמשטרה הייתה קוראת לזה התאבדות.

נכון אבל זה לא העולם ה"אמיתי"

a.k.a. the real world XD זה עולם האבודים a.k.a. the lost world XD אני קורע את עצמי היום... חחחח קיצר לפי החוקים של אבודים סעיד התאבד רד מזה התסריט של אבודים כמה שהוא מדהים (והוא מדהים) -----והנה הקללות באות...----- הוא לא מושלם. אני דיי סגור על זה שהייתה פה פאשלה קטנה.... לא הייתה דרך אחרת להביא מצב שבו סעיד "מכפר" על מעשיו ועושה צעד דרמתי ומדהים שכזה ומציל את אחריו מאשר הקרבה עצמית. וזה הקרבה עצמית לשם הצלת האחר. בעולם שלנו ובעולם של אבודים. הוא הריב את עצמו כדי להקריב אחר. קיצר פאשלונת חא נורא נסלח להם... אבל רק הפעם!

JohnLocke

New member
זה בדיוק מה שאני אומר

אתה קורא לזה התאבדות לפי ההגדרה הפרטית שלך. אבל מי אמר שמי שקבע את החוקים קורא למעשה של סעיד "התאבדות"? אם שוטר יקפוץ על פצצה כדי שפחות אזרחים ייפגעו, אתה היית קורא למעשה שלו "התאבדות"?

JohnLocke

New member
למשל, יש את העניין עם בתי הקברות היהודיים

שלפי הבנתי קוברים אנשים שהתאבדו בחלקה אחרת בבית הקברות. אני לא חושב שבמקרה שציינתי, לגבי שוטר שקפץ על פצצה או חייל שקפץ על רימון, בית הקברות היו מחשיבים את המעשה כ"התאבדות", ואם כן זו בושה וחרפה. לכן אני לא חושב שאפשר לומר שהחוקים עד כדי כך ברורים לגבי מה נחשב התאבדות או לא, כדי להגיד שזו פאשלה.

למעלה