שירשור מתכונים הונגרים

../images/Emo26.gifשירשור מתכונים הונגרים../images/Emo36.gif

קדימה שרשרו לכאן מתכוני אוכל הונגרים שאתם ממליצים והכי אוהבים...ויש הרבה, צרפו גם תמונות אם יש באפשרותכם.
 

גלי®

New member
מצאתי מתכון ל

POGACSA (באנגלית) ... מצאתי מתכון לLANGOS (באנגלית).... ועכשיו (אם תסלחו לי ) מרוב תסכול , אני הולכת להטביע את יגוני באיזה "בונדאש קנייר" רציני....
 

טומי*

New member
אצלי כל המרשמים בהונגרית...../images/Emo6.gif

לוקח מלא זמן עד שאתרגם אחדים מהם. אשתדל מדי פעם אם מבקשים לתרגם, מה שלא יהיה אם זה מאכל או עוגות טומי
 

טומי*

New member
בלינצ´ס---Palacsinta ......../images/Emo9.gif

מרשם הראשון ----------- חומרים:250 גר´ קמח 3 ביצים כף אבקת סוכר 30 cc חלב 3 כפות שמן קמצוץ מלח ומים מוגזים (סודה) -------------------------- מרשם השני ---------- חומרים: 8 כפות קמח 8 כפיות א. סוכר 3 ביצים 8 כפיות שמן קמצוץ מלח מים מוגזים(סודה) -------------------------- החשוב בהכנת הבלילה שלא יהיו גושים-Csomomentes להוסים ת´המים המוגזים כך שיהיה כ:שמנת מתוקה לתת לנוח לבלילה כחצי שעה...רצוי במקרר,ואחורי זה לטגן משני צדדיו,עד לקבלת צבע זהוב. הכמויות הנ"ל מספיקות ל 15-20 בלינצ´סים בתאבון! טומי נב:המילוי האולטימאתיבי זה גבינה מתוקה עם צימוקים אך ניתן למלא עם ריבה ו/או קאקאו עם סוכר.
 

טומי*

New member
בצק לאנגוש בסיסי - Langos ../images/Emo9.gif

ראשית ת´הבצק ניתן לשמור בהקפאה לפחות שבוע, לכן היום נכין בצק מ 1 קילו קמח. יש ? אז ככה זה הולך נורא פשוט 1 ק"ג קמח לבן חצי ליטר חלב או מים 50 ג´ר שמרים כפית מלח וגיל/או שמנת חמוצה אחת ---------------------- ההכנה: טוב בצק אתן/ם בטח כבר יודעים/ות להכין שלא יהיה דביק לידיים וגם לא קשה מדי. ת´הבצק להכניס לקירור לפחות לשעתיים ואחורי זה להכין חתיחות של חצי אגרוף לישרם קצת ולטגן טוב טוב משני צדדיו. כל דבר שאתן/ם מעלים בדעתכן/ם אפשר להוסיף מעל אך רצוי שזה יהיה שום כפי שמופיע בתמונה.הממממ עוד דבר הטיגון נעשה בשמן חם (אלה מה?) ועמוק וזהו זה בתאבון! טומי
 
טומי יפה מאוד כל הכבוד../images/Emo45.gif

נכנס לקטגורית המאמרים תחת השם מאכלים הונגרים, כל הכבוד!! ספק לנו עוד מהמתכונים של האוכל הטעים בעולם!(לדעתי לפחות
)
 

גלי®

New member
יש לי שאלה : בכל המתכונים לבצק

LANGOS שמצאתי , יש ת"א מבושלים ומעוכים ... בבצק שנתת - אין ... טעות , או גרסת בצק שונה ?
 

גלי®

New member
לה לה לה , שאלתי שאלה ...

מק
.... מתכננת להכין בשבת LANGOS , כך שרצוי שאדע איך ,לא ?
 

ישRאל

New member
בוקר טוב לכל המתכונים,,,,,סליחה ,,

לכל ההונגרים,,,, ואיך זה שלא דיברתם על ה,,קורוזוט,, אני מכין בבית את הממרח הניפלא והפשוט הזה בכל שבוע,,
 
ישראל יקר.. לאט לאט..

מדברים פה על הכל... אתה יודע מה מטילה עליך משימה הבא לנו את המתכון להכנת הקורוזוט שכולנו נוכל להנות..מה דעתך?
בוקר טוב
 

וינונה

New member
קורוזוט

מצרכים: 1 חבילת גבינה גבינה (250 גרם) - טוב טעם או כנען (המגיעה בחבילות של 500 גרם) בצל קטן- מגורר על פומפיה 100 גרם חמאה 2 -1 כפיות פפריקה מתוקה 1- 1/2 כפית קימל (גרגרים שלמים) מלח לפי הטעם תוספות אופציונליות: חרדל (אצלנו לא נהוג) אופן ההכנה: לרכך את החמאה ולערבב היטב עם הגבינה עד שהממרח אחיד אבל לא חלק) להוסיף את הבצל (כולל המיצים שהגיר) ואת שאר התבלינים. להכניס למקרר לספיגת טעמים. הערה חשובה: לא לבחוש את החמאה והגבינה באיזה אינסטרומנט חשמלי (בלנדר, מיקסר, מעבד מזון) - כדי לא להרוס את מרקם הגבינה. מורחים על פרוסת לחם עם תוספת של צנוניות ובצל ירוק איך אוכלים??? מהר, בלי שאף אחד יראה
 

ישRאל

New member
אני מכין ,,,

עם מרגרינה במקום חמאה,,, מוסיף עלים של בצל ירוק ,, ללא קימל,,, הרבה פטרזיליה,,, וגם פלפל לבן,,,
 

orlu

New member
קורוזוט

כן נכון ההונגרים אוהבים את זה קצת במרקם של גבינה קשה. בואריציה הצברית אני מחליפה את החמאה בשמנת,גבינה5 או 9 אחוז לא חשובה איזו,חרדל כמובן,קימל,מלח,פפריקה,בצל למי שאוהב דק דק,יאמיייייי
 

orlu

New member
אואווווו אצלך טומי זה ניראה כמו

האלפים בשיא הפשרת השלגים. אגב השתמשת בקוטג´ רעיון לגמרי לא רע
 

טומי*

New member
זה לא קוטג´ זה גבינה....../images/Emo9.gif

נדמה לי טוב טעם או מהשהו דומה לזה ת´האמת שלא עשיתי כבר המון זמן
 
למעלה