אין גבינה מספיק טובה לקורוזוט בארץ... כן, ניסיתי וניסיתי את ה-הכי דומים אבל זה לא אותו דבר... מלבד זאת להכין קורוזוט זה ממש עניין של מה בכך... אבל זה טעים..יאמיייייייי
היה שווה לחכות ! חפשתי חפשתי מישהו שיהיה מוכן, ואני מקוה שמצאתי: אז ככה: אני פשוט צריך את המתכון ה מ ק ו ר י של הגולש ההונגרי. שים לב: לא מרק הגולש, אל הגולש עצמו, התבשיל הסמיך ההוא. ואני מתכוון בדיוק באותם חומרים ובאותו אופן עשייה כפי שהיו עושים זאת בהונגריה. אם יש לך, או אתה יכול לתרגם לי לעברית שהיא שפת האם שלי ורק בה אני שולט כמו שצריך - אודה לך מאוד מאוד !!!
בבקשה לך תרגום מילה במילה ממתכון הונגרי מקורי של גולש המאכל ולא המרק. ראשית החומרים:ל 6 סועדים 600ג´ר בשר בקר (אפשרי גם חזיר) 150 ג´ר בצל אדום 1 ק´ג תפוח אדמה 250 ג´ר פלפל ירוק 100 ג´ר עגבניות 60 ג´ר שומן 2 ח´ פלפל אדום (הכונה לפלפל ההומגרי החריף הזה) 1-2 ח´ שום 20 ג´ר פאפריקה קמצוץ מלח לפי טעם וקצת קימל לפי טעם ------------------------------------------------------------------ זה היה החלק הקל ההכנות: לטגן את הבצל בשומן (אפשרי גם שמן) להוסיף את הפאפריקה ו2-3 כפות מים שהבצל טוגן כראוי להוסיף את הבשר אשר חולק לכוביות.להוסיף את המלח ואת שאר הירקות.פרט לתפוח אדמה.לבשל על אש קטנה, עד שהבשר יהיה רך כמעט כחצי שעה,ואז להוסיף את התפוח אדמה גם בכוביות,ולבשל עד שהתפוח אדמה תיהי רכה.להוסיף פאפריקה ומלח לפי הטעם ובתאבון! יש לציין שיש צורך לערבב מדי פעם את התבשיל,ולבשל על אש קטנה-בינונית. אני מצר על השגיעות כתיב שעשיתי מעל נב:התמונה לא צילום שלי ומה שרואים בה זה מרק גולש איך שמכינים בחוץ, עד היום.זה כמו המנגל שלנו
כשהייתי בהונגריה (בגיל 13) נפגשנו עם מכר של הורי והוא הכין מאכל קדרה שקוראים לו אוהון.... טומי, אם אתה יודע על מה מדובר אשמח לקבל מתכון... אגב, זה לא מאכל הונגרי נפוץ, את זה אוכלים בעיקר הכפריים שאין ידם משגת לארוחות שחיטות.
אם אתה לא יודע מה זה אוהון... אתה לא הונגרי אמיתי! זה מאכל קדרה שיש בו איטריות מרובעות, תפוחי אדמה ובשר לא כשר. מבשלים את זה שעות על גבי שעות בקדרה... אגב, מאכל שדומה לו זה הגרנדיר מארש... דומה אבל לא בדיוק.