"המרדף" שתיעד גיל בר

A L1

New member
אחד הצילומים הכי מדהימים שצולמו

איי פעם בעולם, לפי דעתי. ראיתי את התוכנית "אורחים זרים" ואת ווידאו של העב"ם הזה... העב"ם ניראה כמו פירמידה, לא שמתי לב שהוא מסתובבת סביב עצמו. מעניין מה יגידו אנשי חייל האוויר על הסרטון הזה.

HUhybrid

New member
תגובה

- סדרת הצילומים המובאת כאן היא העתק של דיון מקביל (שבו פתחתי) בפורום כללי של המרכז הישראלי לחקר עב"מים (קהילות MSN) - אכן, כפי שרואים בזום, לעב"ם היתה צורה המזכירה פירמידה, אם כי תחתיתו ככל הנראה מעוגלת. לכן התיאור המדויק יותר שמצאתי לקרוא לצורתו היא כשל חרוט. אם תצפה בסרט שוב, תוכל לראות בנקל כי העצם מסתובב סביב מרכז המסה שלו במהירות מסחררת. ייתכן וזה מה שמסייע לו גם להשתהות\לרחף באוויר כנגד הכבידה. - כפי שנכחו לגלות חוקרים ועיתונאים בארץ כמו דוד רונן, אבי גרייף ואחרים- המדיניות העקבית של גורמים בכירים כמו דובר-צה"ל בנושא היא הכחשה גורפת. - לדעתי זה אחד מבין עדויות ספורות בארץ שמהווה ראייה מרתקת לאפשרות קיומם של כלי-טיס עם טכנולוגיה מתקדמת מאוד, שאו שמוסתרים מהציבור ע"י הממשלות או שמקורם מתרבות תבונית חוץ-ארצית. הסרטון והמצלם נחקרו ע"י גורמים מומחים רבים, האותנטיות של האירוע אושרה ועד היום לא הצליחו למצוא כל סימן לכך שייתכן והמקרה זיוף. ובכל זאת, טיב העצם והמקרה כולו לא ברורים עד היום, בעיקר בגלל ההשקתה המכוונת בנושא מצד גורמי צבא וממשל.

A L1

New member
גיל בר

כתב באתרו הישן והלא פעיל מזה כמה שנים כבר, שהוא פנה למדען או פרופסור בכיר בארץ עם קלט הוידאו שבו היה מוקלט העב"ם. המדען זילזל ולא רצה להתייחס, גיל הציע לו לקבוע פגישה ולנתח ביחד את הקלטת כדי לנסות ולהבין מה בעצם מופיע שם. גיל לא נענה בכלל או שקיבל תשובות כמו "אין לי זמן" "אני עסוק" וכו'... זה מראה עד כמה ההתייחסות של המדענים לנושא היא זילזול והתעלמות. דרך אגב - אני מנהל הפורום ב- MSN

Majestic12

New member
AL1 ../images/Emo13.gif

זו בדיוק דוגמא ליחס ה"אקדמיה" הממוסדת...זמן לבדוק ממצאים ולחקור אותם - אין, אבל לפתח תיאוריות ולהנפיק הסברים בסיטונאות (ללא נסיון מינימלי לבדוק את הממצאים) - יש... מעניין אם מישהו מהפקולטה לאסטרונומיה, כבר טען שזהו כוכב נוגה שהשתקף באויר הדחוס בשעות הצהרים, והמטוס רק במקרה עבר במקום...

AdonAsda

New member
אם זה היה מסתובב כל מי שהיה בפנים

היה נמעך לצדדים עקב הכוחות הצנרפוגלים.

AdonAsda

New member
*צנטרפוגלים

יכול להיות גם שהמעטפת מופרדת מהחלק הפנימי, ומסתובבת בניפרד.

HUhybrid

New member
הסבר ממצה עבור כולם בפורום

"צנריפוגלי"- דהיינו ששאף לכיוון מחוץ המרכז. בפיזיקה המכנית הקלאסית, ישנה בעייה לעיתים בהסברת חוקי-ניוטון, בייחוד אם עוסקים בתיאור תנועת גוף בתוך מערכת ייחוס פנימית או כזאת שהיא מסתובבת. לשכם כך, הומצאו גורמים מלאכותיים נוספים במשוואת תיאור הכוחות הפועלים על הגוף כדי לתקנה. גורמים אלו מבטאים כוחות מדומים, כלומר לא מדובר בכוחות של ממש שפועלים על הגוף במימד שלנו, והם רק ביטוי מתמטי שהיה נדרש לתיקון המשוואות לפי "טרנספורמציית גלילאיי". כוחות מדומים מוכרים שכאלו הם למשל כוח קוריוליס, שנצרך להוספה לתיאור תנועת גופים מהירים (כמו מטוסי-סלון) וגופים גדולים ומאסיביים (כמו עננים) כדי לתאר נכונה בתור צופים על כדוה"א גופים שכאלו הנעים באטמוספירת כדוה"א. כידוע, כדור-הארץ הוא גוף עם ציר סיבוב, וחוקי-ניוטון מביאים תיאור כמותי שגוי של תנועת גופים שכאלה, אם אנו נמצאים במערכת הייחוס של כדור-הארץ (שהיא מסתובבת), ולא צופים, נניח, מהחלל החיצון (אני מנוע מלתת כאן הסבר תיאורטי נרחב, אם כי הנושא לא מסובך). כוח קוריוליס, למשל, יכול להסביר בתוך המודל המתמטי-פיזיקלי הניוטוני את תנועת העננים בצורה מערבולית, את אופן זרימת האויר (ולכן ככלל את מזג-האויר של כדוה"א מבחינה תיאורית, קינמטית, ואף דינאמית). כח צנטריפוגלי הוא מינוח כולל יותר למשפחת הכוחות המדומים הללו, שלכולם המשותף- שנזקקים להם כשאר מנתחים תנועת גוף בתוך מערכת ייחוס מסתובבת. דוגמה מעשית לכך היא מכשיר הצנטריפוגה, שבו משתמשים להפרדת חומרים לחלקיקיהם (פירוקם). המכשיר נע סביב עצמו על ציר סיבוב במהירות עצומה, כך שהם נהדפים כלפי חוץ- ובעצם כך החומר מתפרק. כמו-כן, נהוג גם לכנות כח זה כשהוא "פועל" בכיוון ההפוך, דהיינו הרדיאלי (כלפי פנים) בתור "צנטריפטלי". בהנחה שעצם זה אכן הסתובב סביב עצמו במהירות שכזאת, שואל AdonAsda בצדק כיצד ייתכן שהיצורים התבוניים היושבים בתוכו יוכלו לשרוד טיסה שכזאת. ובכן, ישנן כמה אפשרויות: - הכלי לא מאוייש, אלא מבוקר מרחוק או באמצעות מערכת בקרה וניווט פנימית (או צירוף השתיים) - הסבר כפי שהעלית, שישנה הפרדה מכנית בין חלקי כלי-הטיס. - גורם פיזיקלי נוסף בכלי-הטיס, שמבטל מבחינה מכנית-פיזיקלית את הכח המדומה הפועל על היושבים בתוך הכלי. בעצם זהו הסבר הדומה לזה שהעלית, רק שהוא מפושט וכללי יותר. - הסברים נוספים, שנשמעים יותר ויותר כמו לקוחים מתוך ספרות המד"ב. למשל, ייתכן והגוף יכול לייצר סביבו מרחב מלאכותי גרביטציוני שמנטרל השפעה זאת או מחלישה בצורה דרמטית. ייתכן וזה גם יכול להסביר את ההיעלמות הפתאומית של העב"ם, כפי שגם מדווח בעדויות רבות על עב"מים ברחבי העולם: תפנית חדה ואז היעלמות פתאומית מעין הצופה. אפשרות זאת מבחינה תיאורטית מעלה בעיות קשות הקשורות בנושא מימד המרחב-זמן והיכולת לנבא תוצאות לפי מודל גל-חלקיקים או המודל הקוואנטי. לכן זו תעלומה.

סרטון באמת מדהים:

כשראיתי אותו בטלוויזיה בתוכנית "אורחים זרים", חטפתי ממש צמרמורת... והרגשתי שזה אמיתי...אף פעם לא הרגשתי כך לגבי תיעוד של עב"ם... מה שלי גורם להאמין בכל אופן שהסרטון הזה באמת מתעד משהו שלא מן העולם הזה.

Nirrr212

New member
אחד הסרטונים הכי ממשיים שראיתי

בחיים שלי!! ובכללי התוכנית הזאת הייתה מדהימה ממש.. אבל כמה שהתלהבתי בכלל לראות את הצורה של החפץ בלתי מזוהה בסרטון הזה..

HUhybrid

New member
לי זה מזכיר סביבון קלאסי

וייתכן שכמו במודל הזה, של סביבון מגנטי שמיועד למשחק בתור צעצוע, כלי-טיס שכזה מסתייע בדחף אלקטרו-מגנטי, כפי שניסו למשל לעשות בפרוייקט AVRO הקנדי (ניסיון שלפי מה שידוע לציבור הרחב- לא עלה יפה). עוד צירוף-מקרים קוריוזי שלכד את תשומת ליבי, זה התאריך שבו זה קרה, ה-21 בדצמבר 1997. מדובר בתאריך של היום הכי קצר בשנה בהמיספרה הצפונית של כדוה"א, ולכן נשרק בקשר הדוק עם מסורות עממיות כמו חג החנוכה אצל היהודים. ועתה חידה: מהו מקור מנהג הסביבונים? היכן הומצאו כנראה לראשונה?

כריסטין

New member
אגב העב"ם הזה מגיח מדי פעם לביקור

ונצפה בכל רחבי העולם , הוא השני בתצפיות עב"מים , את המקום הראשון לוקח העב"ם המשולש . אתם יודעים שאפילו באנטרטיקה העב"ם המשולש נצפה

HUhybrid

New member
אני לא מתפלא

שימי לב שבעין בלתי-מזויינת הוא נראה מרחוק בתור דיסק\סיגר עם והק מתכמתי מסויים. גם אופן הופעתו שכיח מאוד: "קופצני" ועם יכולת תמרון מדהימה באמוספירה, הכוללת יכולת להשתהות בחלל האויר, "לזנק" לפתע (דהיינו להאיץ להמירות עצומה תוך שבריר שנייה), לעשות תפניות חדות ולהיעלם מעין הצופה או המכשיר הארצי המתעד אותו (מה שלרוב קורה אחרי שהוא מבצע תפנית חדה). אני אישית טוען שחוויתי מספר לא מבוטל של מפגשים מהסוג השלישי והרביעי, וכן הייתי גם עד למפגש מהסוג הראשון, בו צפיתי בכלי-טיס שמראהו מרחוק ואופן התנהוגות דמו לזה שמתואר בסרטון של גיל-בר ותואם לרוב העדויות על עב"מים, כפי שציינת בעצמך.

HUhybrid

New member
לצערי לא

תצפית בעב"ם היתה לי רק אחת, היה זה בלילה כשלא היה מכשיר צילום בהישג יד, וגם כך היתה קצרה מאוד (בקושי דקה). במקרים אחרים, בהם אני טוען כי פגשתי קרוב בדמויות כמו-אנושיות, אך בבירור לא ארציות, גם לא היה מכשיר שכזה בהישג-יד, וגם כך הייתי נתון בהם בהלם ובבהלה (המפגשים לא היו צפויים). שאר המקרים כבר גובלים בפיזיקה-שמעבר, ולכן כל תיעוד אותם במכשיר אלקטרוני בלתי-אפשרי (כנראה לא התרחשו בתיאור המימד של מרחב-זמן בו אנו מורגלים. התלוותה להם גם תופעת "הזמן האבוד"). ברשותי מסמך שכתבתי המתעד זאת, כשרוב החוויות הזכורות לי התרחשו בין השנים 2002-2003. אם את מעוניינת בפרטים נוספים, את מוזמנת ליצור עימי קשר במסר אישי. כמובן שאם אחווה מקרים פרא-נורמליים שכאלה שוב, אנסה לתעדם- אם אוכל. ברשותי כיום מצלמה דיגיטלית איכותית בהישג-יד, שלרוב גם מסתובבת עימי (אם כי בשעות לילה ובתנאי תאורה מינימליים, ייתכן שהצילום ייצא לא ברור בכלל), וכל דבר חריג שאחווה- אתם תהיו הראשונים לדעת.

כריסטין

New member
אם עברת תופעת זמן אבוד....

ז"א שהיית במפגש אבל מצד שני החוצנים דואגים למחוק את האירוע מהזכרון , אז איך זכרת את כל המפגשים עם הדמויות האלו?

HUhybrid

New member
הסבר

לא בכל המפגשים הללו חוויתי "זמן אבוד", רק בחלקם. באלה שכן, אכן איני זוכר את תוכן האירוע עצמו, אך מתוך כמה מהם- אני זוכר את מה שקרה "לפני" ומה שקרה "אחרי". את תופעת "הזמן האבוד" אני אישית נוטה להסביר לפי תורת היחסית הפרטית של איינשטיין.

למעלה