שרשור הערב - הכל לכאן ,עדכונים ודיעות

juspan

New member
עכשיו טולדנו אומר שהוא לא מכיר את

אחרי הכל את שיר
אני באמת לא מצליחה להבין את זה, ניחא הם היו סוכני ביטוח (וגם הם לדעתי מכירים את כל הלהיטים של ארצי), אבל זמרים? מה, הם שומעים כל היום בבית בלופ רק את הדיסקים שלהם עצמם? (במקרה של אבי זה בכלל בטח כמה ויניילז שרוטים).

בוףברכה

New member
זאת התחרות..שאילנה..כבר כמה

ימים.., היתאמנה על.."...כי אני...נבראתי לך..??.. היא שרה כבר..??.

juspan

New member
ועכשיו אני נזכרת שראיתי את הסוף של זה בלייב

וזו היתה הפעם הראשונה שהניקוד היה אנונימי ואפילו לא יודעים את הדירוג חוץ מאילנה שזכתה. כלומר זה הרגע שהתכנית הזו מתה סופית מבחינתי. בגלל זה כולם היו כ"כ נחמדים ומפרגנים היום בשיפוט. בנמוכים, בגבוהים, בחרטוטים.

בוףברכה

New member
הם לא מכירים ..שירים..של זוהר../images/Emo47.gif

פארשים.. ."ומיני..אז...כבו עיניי...כל...
...חשך עליי...

juspan

New member
כן, דיברנו על זה אז

רוחמה לא מכירה כלום, אפילו לא את אלינור. ואז דפנה ארמוני אמרה באיזה שלב שהיא לא מכירה שירים של שלמה ארצי. מזעזע בעיניי, בלי קשר לאהבה לזמר זה או אחר, סתם ידע כללי מוזיקלי של קלאסיקות ישראליות, להיטי רדיו בכל סוגי התחנות, טחוני אודישנים של כוכב נולד, קאברים שנעשו עם השנים לכל מיני. איך אפשר להגיד שלא מכירים? לא מבינה!

בוףברכה

New member
ואלה עוד..מהקליקה שלהם...זמרים..

..רק עכשיו אני רואה..את זה...(גמני ראיתי רק..5..דקות אחרונות מהלייב... אני..מת על.."..כבר עברו השנים.."..סיני יחריב לי אותו לגמריי..(משאר הזמרים..נראה לי שיפתיעו .., גם כל הז"מרים
שלא הכירו ת'שירים...

../images/Emo17.gif../images/Emo2.gifבושה וחרפה של ממש

איך אפשר לא להכיר את להיטי המלך
את אלינור לא להכיר
את בדד לא להכיר
כבר עברו השנים לא להכיר
איפה הם היו ב-40 שנים האחרונות אני שואלת
מה נסגר איתםםםםםםםםםםםם
חור בהשכלה המוסיקלית
היחידי שהכיר מכולם היה בני וגם אדם גילה בקיאות בינונית. אריק הולך לגמרי להרוס את השיר כמו שעשה לשיר של ישי לוי (מלך לא פחות בעיניי אם לא יותר) "האחת שלי"
זה אפילו מרגיז

יונתנסקי

Well-known member
אני מבינה שהאותיות המודגשות שלך הן

תחליף לזעקה "איך אפשר לא להכיר את להיטי המלך?" אז ממעטה החרפה שהלבשת עלי בעל כורחי אגיד בקול דממה דקה זאת: יש אנשים שלא אוהבים את הז'אנר. לא משנה אם שר אותם המלך או הנסיכים הרבים שקמו בשנים האחרונות. אני יכולה לספור על כף יד אחת את השירים מהז'אנר הזה שממש נעימים לאזני, או שאני מחשיבה אותם לאיכותיים, ומומחה מוסיקה בטח יגיד "את אוהבת אותם כי הם לא ממש מזרחיים". לענין שירי זוהר, אמנם שמעתי אותם פה ושם, אבל אף פעם לא הקשבתי להם. בטח שלא זרמתי איתם. אם נוסיף לזה את כל סיפורי הסמים שנילוו אליו - ממש נתתי להם לעבור לידי ככה סתם. (לא, זו לא צדקנות, זו תוצאה של חינוך פוריטני של הדור שלי....גם על אלתרמן, שעירבב דיו באלכוהול וחי עם 2 נשים לא חשבנו טובות....). אני אוהבת כמה שירים של עמיר בניון (בן-עיון?) ואני חושבת שהדיקציה של ישי לוי נהדרת. אז אל תתרגזי. ועל מוסיקה יוונית, שהיא נגזרת של "יים תיכונית", בפעם אחרת...... את שאלת מה אפיתי אתמול? אז ל"נורמליים" עשיתי עוגיות חמאה דקיקות, (לאכול אחת ולהתעלף מהטעם ומהפריכות) וופינקתי עצמי במאפינס תפוחי עץ. לי אני תמיד אופה בנפרד כי מטעמי בריאות עלי להקפיד, אז אופה עם קמח מלא, ותחליף סוכר, אבל הן יוצאות די טעימות.

juspan

New member
אין קשר לאם את אוהבת או לא

ואני גם כמובן לא מדברת על סתם אנשים, אלא על זמרים עם קריירה כלשהי כבר שנים. לא ייתכן שבכל השנים הללו הם לא שמעו רדיו לפחות (זוהר ארגוב לידיעתך בלהיטים הללו מושמע והושמע בכל התחנות הכי סולידיות, גם רשת ב'
). וזה לא רק זוהר ארגוב, זה שלמה ארצי גם בין היתר, והם מגלים כל הזמן בורות מוזיקלית בסיסית בעיניי. זה לא רק רדיו, זה טלוויזיה (כוכב ונולד ושות'), כמו שכבר כתבתי - נעשו גם המון קאברים עם השנים. לא להכיר זה לא שווה ערך ללא לאהוב ולא לדעת את המילים למשל וברמה כזו שברור שלא נדרשת מאף אחד. אבל הם טוענים לפעמים שהם לא שמעו בחיים! בעיני זה אומר עליהם המון.

גם אני הופתעתי מאד מהבורות המוזיקאלית בכללי

אפילו אני מכירה את אותם שירים של שלמה ושל זוהר

juspan

New member
גם אני כמובן

ואני לא אוחזת שום דיסק בביתי לא של שלמה ולא של זוהר, ואני גם מכירה את רוב המילים אפילו. אלא אם אתה אדם מנותק ושלא אוהב בכלל מוזיקה, לגיטימי כמובן, אין דרך בעיניי לא להכיר ברמה זו או אחרת, כי זה כל הזמן "שם", במשך שנים על גבי שנים. לפחות איגי בטח הכירה הכל, כי עשתה הרי תקופה חלטורות בערוץ 1 בתכנית של יוני רועה בתור זמרת הבית בשירה בציבור שם (של כל הז'אנרים הישראלים, לא מזרחית או שירי א"י דווקא, בעוונותיי נאלצתי להכיר פעם את התכנית, אל תשאלו
).

יונתנסקי

Well-known member
אם זה *רק* עובר ליד האוזן

(מסיבה זו או אחרת), פירושו ש"לא שמעת". אני שומעת טורקית. שומעת כי אני לא חרשת, אבל לא מבינה מילה, כי אני לא יודעת את השפה. ואולי לזה התכוונה דפנה כשאמרה שלא שמעה שלמה ארצי.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gifפשוט ביזיון

לא להכיר את אלינור ובדד? מה הם גרו בחלל החיצון בעשורים האחרונים?

../images/Emo71.gifיאמי

אכן זעקה זאת הייתה. כמו שאמרו כאן לא חייבים לאהוב ולהתחבר לסוג מוסיקה מסוים כדי להכיר פחות או יותר את המלודיה של השירים, להכיר אותם ברמת המנגינה - לא ברמת המילים. יש סגנונות שלא אהובים עליי, אבל אם הם מתנגנים ברדיו במשך שנים הגם שאני לא אוהבת אותם אני אכיר אותם. זאת בורות לשמה. וישי לוי מבחינתי הוא המלך האמיתי ומילות שיריו יפות עד אין קץ.

למעלה