אולי זה ישמע טיפשי, אבל

ToryMaster

New member
למהל א קשור?

אופנה אלטרנטיבית כוללת גם אופנה גותית, ואופנה גותית בהחלט כוללת דיונים על המקור, לא?

Tidal

New member
אני לא יודעת אם היית צינית.

אבל אין לי כוח לזה.

Blade Of Fire

New member
אני? צינית?

אם כבר-ציני:) ולא.. הייתי דייר ציני.. זה לא פורום גותיקה.. יש לכך קומונה מיוחדת שם תוכלי למצוא את כל המידע שרק תרצי:)

Tidal

New member
אולי זה לא פורום גותיקה,

אבל הרבה אנשים פה מתלבשים בסגנון גותי, וזה יותר נחמד כשיודעים מה המשמעות של הלבוש שלך,לא? בכל אופן, קומונות מעצבנות אותי, אז תצטרך להתמודד.

תגובה אחרי שלמדתי היום קצת משהו...

בשיעור תולדות אומנות ביקשתי מהמורה שלי שתרחיב קצת את אופקיי בקשר לתקופה הגותית. דבר ראשון שהיא אמרה, זה שהדת עומדת מאחוריה, בראש ובראשונה! אלוהים הוא הכול, ובאותה תקופה לא היה דבר כזה "חילוני", כולם הקדישו את את עצמם לדת, מה שמביא את זה בעצם לכל בניית הקדתרלות (איך כותבים?) שמאחוריהן עומדות הכנסיות. כל המבנים הגותים האלה. (המדהימים האלה
) ואז בא ילד במגמה שלי ביציאה: "אבל זה לא כל אלא שלובשים שחור?" אז היא אמרה שזה בכלל הניו גות', שהוא מודרני, ושהמקור הוא בכלל שונה ובלה בלה בלה. קיצר היה מעניין. אז מה שעומד מאחורי זה (ואל תתפסו אותי במילה), זאת הדת.

ToryMaster

New member
משהו כזה

אני בטוחה שבפורום היסטוריה או משהו יוכלו לפרט קצת יותר על התקופה הגות'ית. אני חושבת שהקשירו בין התקופה הגות'ית המקורית למה שהמורה שלך מגדירה כ"ניו גות'", זה העובדה שהכנסייה שלטה אז, הקתדרלות הענקיות המואפלות [חשמל לא היה, ותחשבו כמה נרות צריך בשביל להאיר בניין כזה] וכל זה.

GoddessKitty

New member
אין בדיוק כזה דבר

"התקופה הגותית" זה היה סה"כ זרם אדריכלות בצרפת שהפך לפופולרי בכל מיני מקומות אחרים בתקופות אחרות, זה לא אפיין שום דבר אחר חוץ מאדריכלות בשנים ובמקומות שבהן זה היה פופולרי.. היה גם זרם נאו-גותי באדריכלות לקראת תחילת המאה ה-19, אבל שוב, זה לא מצדיק לקרוא לזה "התקופה הניאו-גותית".. זה בדיוק כמו לקרוא למאה ה-19 "התקופה הגותית" כי אז היו נפוצים בבריטניה זרמים של ספרות שנקראה ספרות גותית (ולא, אין שום קשר לאדגר אלן פו.. לא יודעת מי חסר ההשכלה שכתב את זה כאן לפני כמה ימים, אבל אדגר אלן פו חי הרבה שנים אחרי זה, הוא היה אמריקאי, והוא למעשה גדול ספרי הבלשות והספרות האמריקנית, וסיפורי האימה שלו היה סתם חלטורה שהוא עשה בנוסף).. מוזיקה "גותית" - כנראה המורה התכוונה למזמורי כנסיה מסוף ימי הביניים. אף אחד לא ממש קרא להם "גותים", בד"כ קוראים לזה מזמורים גרגוריאנים, או שנסונים אם מדברים על תחילת הרנסאנס בצרפת, זה פשוט המוזיקה היחידה שהכנסיה הרשתה לעשות בתקופת סוף ימי הביניים, וזו חרא של מוזיקה (ורחוק מהמושג המודרני של מוזיקה, או מהמושג המודרני של גותיות). ואם כבר דנים בהיסטוריה של המילה "גותי".. היא הופיעה שוב, בשנות השמונים, כסוג של רוק שיצא מפאנק. לא, הוא לא כלל סולניות אופרה וגיטרות חשמליות, אלא ערבוב של גיטרות מבוססות-פאנק ומוזיקה אלקטרונית. ולא, גם הפעם הצאצאים שלנו לא יקראו לשנות השמונים "התקופה הגותית". בדיוק כמו שאין שום טעם לקרוא ככה לסוף ימי הביניים. בתודה, המועצה לשחרור המילה "גותי" משיוכה למליון דברים לא קשורים

זה לא היה רק זרם אדריכולתי, היה כזה

גם סגנון אומנותי. זה ארך שתי מאות, אפשר לקרוא לזה תקופה ללא כל בעיה. אדגר אלן פו בא לקראת סוף התקופה הרומנטית-גותית של המאה ה18 וה19 והוא בהחלט חלק ממנה, רוצה להתחיל להתווכח עם עשרות חוקרים היסטורים? עם המורה שלי לספרות? והוא לא אמריקאי, הוא אירי ששהה הרבה זמן באמריקה אבל גם לא מעט זמן באירופה. איך בכלל את יכולה לטעון שהוא חיי הרבה שנים אחריה אם הוא מת בשנת 1849? מה שהיה בכנסיות הגותיות זה מזמורים גרגוריאנים שהשפיעו על המטאל הגותי של ימינו. (ושוב הדגש על המילה מטאל, אין לרוק גותי שום קשר לכנסיות הוא קיבל את השם מסיבות אחרות)

GoddessKitty

New member
רשימת קריאה

על אדגר אלן פו ציטוט: dgar Allan Poe (January 19, 1809 – October 7, 1849) was an American poet, short story writer, editor and critic and one of the leaders of the American Romantics. על אמנות גותית ציטוט: The primary Gothic art mediums were sculpture, panel painting, stained glass, frescos and illuminated manuscripts. (שימי לב: ציורי פאנלים, ויטראז'ים, פסלים, פרסקואים - כולם קשורים לאדריכלות) ונובלות גותיות ציטוט: The gothic novel is an English literary genre, which can be said to have been born with The Castle of Otranto (1764) by Horace Walpole. It is the predecessor to modern horror fiction and it above all has led to the common definition of gothic as being connected to the dark and horrific.

GoddessKitty

New member
ועכשיו בנימה אישית..

כשזה נוגע להיסטוריה, עדיף לקרוא אנציקלופדיות ולא את המדריך לגותי המתחיל. ודי. די כבר עם להתחצף לאנשים בפורום ולחשוב שרק את מבינה במוזיקה או בהיסטוריה או שאת היחידה שמבינה כאן את מהות הגותיות. זה הופך את החוויה האישית שלי כאן, ואני בטוחה שאת של כולם, למאוד לא נעימה.

אם את לא שמה לב את זאת שבאה

ואומרת שאני לא מבינה כלום ושרק את מבינה כי את הכי גדולה. אני דיברתי עם כמה אנשים מהפורום וכולם הסיכמו איתי שאת מעבירה את התחושה הזאתי, את שופטת אותי בלי להכיר אותי בכלל... ויקפידיה שממנה הבאת את הקישורים ידועה כמקור מידע שאסור לבטוח בו באופן כללי אבל הרבה מהדברים שאמרתי מבוססים על דברים שקראתי שם. אני לא קוראת שום דבר בסגנון של "מדריך לגותי מתחיל" כי זה דפוק. מעולם לא טענתי שאני היחידה שמבינה, בדיון הקודם היו גם אנשים שהראו תמיכה בי. אבל את גורמת לאנשים לא לרצות להגיב יותר כי את תוקפת כל אחד ומכניסה לו מילים שהוא לא אמר לפה.

ToryMaster

New member
האמת

שיותר משה"התחצפות" שלה הופכת את החוויה האישית שלי כאן ללא נעימה, העובדה שאת תוקפת אותה על כל דבר קטן ["חסר השכלה"?!] יותר מקשה.

בקטע עם המוצא שלו אולי טעיתי אבל

בכל הכתבות שקראתי עליו צויין שלמרות שהוא נולד בבוסטון מוצאו הוא אירי ושהוא בילה שנים רבות בבריטניה. (רוב הלימוד הבית סיפרי שלו נעשה בבריטניה למשל) ושהמשפחה ה"מאמצת" (לא אימצו רישמית וכאלה) נהגה לעבור דירה הרבה פעמים. ממתי פסל זה דבר אדריכלי? גם מיכאלנג'לו פיסל זה הופך אותו לאדריכל? וגם ויטראג'ים על אף הקשר לאדריכלות היא אומנות משל עצמה ואני כמעט ובטוחה שראיתי גם ציורי שמן גותים. הקישורים ששמת על הנובלות הגותיות והרוק הגותי רק מחזקות את הטיעונים שלי...

למעלה