אכלולי-שתולי-לקחולי-אנילאמרוצה

iris mom of two

New member
מה פתאום

אני בדרך כלל לא נכנסת לויכוחים כאלו, אבל מקריאה של הפורום ןמחיים באמריקה אני יודעת עד כמה עדי ובוסטון גאי יודעים על מה הם מדברים וכמה נהדרים הם ועוזרים לאנשים. החיים פה לא פשוטים, כל מי שבא לפה ולו אף עם התנאים הכי טובים עובר משבר אישי. אני גרה במסצוסצ ויש לי בית יפה ושתי מכוניות ואין סיכוי שאני אעבור לקליפורניה בלי הכפלה של המשכורת. ה עד כדי כך יותר יקר. בסאן פרנסיסקו הדיור הוא היקר ביותר בארהב, המיסים גבוהים ביותר והמצב רק יחמיר בגלל שזו מדינה בגרעון. אפשר לחיות על 50,000 בשנה. אבל למה? למה לעזוב בית עם משפחה ולנסוע למקום רחוק ולחיות עם מתח כלכלי שאי אפשר לקנות עגבניה במכולת כי הם 2.99 ל-1LB? זה לא עניין של לפגוע זה עניין של לתת לאנשים זמן לחשוב מה הם עושים לפני שהם מבזבזים הרבה כסף ושורפים גשרים.

Boston Guy

New member
לא הבנתי מה רצית להגיד.

לשאלתך "מי זה אנחנו": "אנחנו" זה מי שטורחים להקדיש זמן לענות לשאלות... מי שכותב הוא זה שמעצב את פני הפורום. אי אפשר להשפיע על הפורום בקריאה פאסיבית! אז מה זה משנה כמה אנשים קוראים את הפורום ולא מגיבים? מה זה תורם לאדם ששאל את השאלה, ובמה זה מעשיר את הפורום? לא – מבחינתי " הם לא "אנחנו" ". הם "הם". רצו להיות "אנחנו" – יתחילו לכתוב ואז אולי יהיה גיוון דעות בפורום. רוצה עדי לא להתחיל בדיון אם שווה או לא לחיות בעוני – זו זכותה. אתה מוזמן להתחיל בדיון הזה, ומי שירצה יגיב. מכיוון שהתגובות של אותם שלושה וחצי אנשים שטורחים להגיב לא מוצאות חן בעיניך, אני מקווה לטובתך שאותם קוראים פאסיביים יוציאו את האצבע מהמקום החמים שבו הם איכסנו אותה ויביאו אותה למגע עם מקשי המקלדת. "בעלות על הפורום" – הפורום הזה בבעלות "תפוז". הם משלמים על השרתים, הם שילמו על פיתוח התכנה, הם מתפרנסים מהפירסומת של סמסונג שכרגע מרצדת לי על המסך. "מהות הפורום" – דווקא כן מוגדרת על ידי הצהרת הכוונות כשמייסדים אותו. דיון פילוסופי למחצה על "האם כדאי לחיות בעוני" שאתה מציע כאן שייך לעניות דעתי דווקא לפורום השכן - "ישראלים בארה"ב" - יותר ממה שהוא שייך לכאן. יכול להיות שהמילה "פורום מיקצועי" היא זו שהרגיזה אותך – ואני גם חושב שזו לא הגדרה מדוייקת. כמעט אף אחד מהמגיבים כאן אינו "מיקצוען" ב RELOCATION. בעלי נסיון אולי כן – אבל לא מקצוענים. אבל ההגדרה של הפורום, שהיא זו שמבחינה אותו מהפורומים השכנים, היא שכאן עונים על שאלות מעבר והגירה – רצוי מנסיון וידע. כל מי שיש לו מה לתרום מוזמן בחום. תאוריות קונספירציה, פוליטיקה, ודיונים פילוסופיים ברומו ותחתיתו של עולם – ב"ישראלים בחו"ל" חיתולים, הריונות שנמשכים 63 שבועות, שיניים ,דסיטין ו"חיים מותק של ארנב" - ב "הורים בחו"ל" והמקום לילד בן ה 21 לשאול (בפעם ה 250) אם ניתן לקבל ויזת משקיע בארה"ב על ידי השקעת הסכום המסחרר (בעיניו) של עשרת אלפים דולר בהזדמנות העסקית המדהימה שז'וזו מבת ים הציע לו – עגלה ב MALL – הוא כאן. זו דעתי – ואלו התשובות שהשלושה וחצי אנשים שכותבים כאן מוכנים להשקיע זמן באספקתן. מכיוון שרק אם עונים מתפתח שירשור...

אז זהו שאתה טועה

מהות הפורום ועוד איך נקבעת על ידי המנהל. תפוז אנשים נתנו בידי מנהלי הפורומים את היכולת, הזכות והחובה לעצב את אופי הפורומים כראות עיניהם. שים לב להודעת המנהל בפורום, היא זו שקובעת את חוקיו וכלליו, ואכן, על החוקים והכללים מחליטים... מנהלים הפורומים. כך שאם החלטתי שייסדתי את הפורום הזה, שהוא פורום למענה על שאלות, אינו פורום קהילתי, ואינו פורום תמיכה. כך יהיה. מצויין בפירוש בהודעת המנהל על מה ולמה הפורום הזה, למה הוא מיועד ולמה לא, ומה שלא מיועד ולא מתאים ולא שייך, יימחק. יש פורומים בתפוז למכביר, וכל אחד יכול למצוא את המקום המתאים לו בהתאם לחוקים, לנושאים ולניהול של הפורומים השונים. וכן, זה כן פורום של שאלות ותשובות, לא פורום תמיכה, לא פורום קהילתי, לא פורום פרסומי, פורום מקצועי מבחינת מידע שניתן בו, שחלקו גם ניתן ע"י אנשי מקצוע, אבל גם החלק שלא, הוא ענייני ועובדתי ותו לא.

mika130773

New member
חשוב עדי שבשמיים:התגלמות הישראליות

אני מעיינת כאן, בפורום זה ונכנסת אפילו לדפי הארכיון. אני מגלה תופעה ישראלית מכוערת. ואני כבר צופה את מבול התקפות עליי בלי שאף אחד יעצור לרגע לחשוב, כולל עדי שבשמיים, שאולי, רק אולי, יש משהו בדברי. יקום אותו גיבור שיהרהר בדבריי ויאמר "וואלה, יש משהו בדבריה" עדי. (בן או בת? אני אכתוב בלשון בת, כי זה מה שזה נראה לי, אך אם זה בן - המירו את כל הכתוב לזכר) את מוציאה לאנשים, במכוון, בזדון וברוע אמיתי, את החשק לבוא לארה"ב. ויש לי גם הסבר לתופעה: את רוצה להמנע מפרצופם של הישראלים המכוערים בארה"ב, שחלילה לא יישייכו אותך לקבוצה אתנית זו, ולכן, מבחינתך, שיבואו רק האיכויתיים. ותביני, עדי יקרה, אני מדברת איתך, ממרומי התיזה של התואר השני, ממאכלי הגפילטע פיש והקניידעלך, בהחלט לא המכוער אליו את מתכוונת. גם המשכורת...היא משכורת שאפילו אותך, ממרומי ה 150,000 שלך, לא הייתה מביישת. ובכן יקירתי. אני מציעה לאלתר, שתפרשי. אין לך זכות לנהל פורום חשוב זה שרוצה לעזור לאנשים, שעומדים בפני צעד משמעותי בחייהם ומן הסתם הם גם חוששים ודואגים. את פסימית. את רעה. את אנוכית. את מגזימנית. את מפחדת על האגו הישראלי שלך אם תהיה הצפת ישראלים בארה"ב. זה פשוט תופעה אנתרפולוגית מה שקורה בפורום הזה. את יכולה להתבייש לעצמך. ושלא תחשבי אפילו לענות לי בלבולי מח כמו "אני אומרת את דעתי גם היא לא נראית לך". זה הרי קשקשוש מקוקש, רק תמים יאמין לך ואני מרחמת עליו. אם הנהלת תפוז רואה מודעה זו, שיקלו הצעתי זו בחיוב. עיינו לאורך כל הפורום היפה הזה בתגוביתיה של עדי שבשמיים. הפורום משגשג כי הנושא "חם" וחשוב, עדי, כל כולה עסוקה בלדכא את הישראלי שחושב לבוא לארה"ב. להוציא לו את החשק. ושלא תענה לכם "אלה העובדות". כי אלה לא. זה בדוק וזה ידוע. היא מגזימה בצורה היסטרית ממש. אני מקווה שיהיה בך את האומץ לעשות חושבין, עם עצמך לפחות, אם לא מעל דפי פורום זה.

mika130773

New member
אולי כי ההודעה לא במיוחד הייתה בעדך

וגרמה לויכוח ענייני ונכון שבו אולי תצטרכי לחשוב ולא לצטט אמרות בורגניות?

קצת הסברים על מהות הפורום

בעקבות הודעה של עודדי שאמר לי שאנחנו אכן לא מועדדים אנשים לבוא לכאן כדי לחיות על גבול העוני, רציתי לכתוב כאן כמה דברים הקשורים למהות הפורום הזה, ולסיבות שבגללן פתחתי אותו: אני לא רואה את תפקיד הפורום כפורום תמיכה. המטרה שלו היא לא לעודד. המטרה שלו היא להציג תמונה רצינית על החיים כאן ולסייע לעוברים בשאלות טכניות, ביורוקרטיות ומעשיות. לא, אני לא אעודד אף אחד לבוא לכאן לחיות על גבול העוני, כי כאן הכל יותר זר, יותר מנוכר, ואין שום רשתות הצלה. אין הורים ללכת אליהם אם אין איפה לגור, אפשר להגיע כאן למצבים שלא תגיע בחיים בארץ, מצבים קיצונים נוראים ואף אחד לא יעזור לך. ראיתי חברים שלי מגיעים לפת לחם ולרחוב ולאיסוף פרוטות כדי לקנות כרטיס חזרה ארצה, השאירו אחריהם חובות ענק, עם התפוצצות בועת ההייטק ב-2001, כי הם עשו כמה החלטות לא נכונות ולא ידעו יותר מדי עובדות חשובות. וחוצמזה, כל אחד בפורום כותב את דעתו. אני כתבתי, שאני לא הייתי עושה רילוקיישן עם סכום שך 50 אלף בשנה ב-SF. כל אחד יכול ללכת ולבדוק ברשת ובסוף כולם יעשו מה שהם רוצים. אנחנו לא פורום תמיכה, אנחנו פורום מידע מקצועי וזהו. אני לא מתכוונת להתחיל בכלל דיון אם כן או לא שווה לחיות בעוני בארה"ב, זה בכלל לא ענייני לפורום. אנשים שואלים שאלות ומקבלים תשובות מהאוכלוסיה שקיימת פה בפורום. מי שאומר "כן אפשר" שיבוא ויגבה את דעתו בעובדות כמו שרוב הקבועים עושים. שייתן מספרים, שהכותב אח"כ יוכל להחליט לבד מה הוא רוצה לעשות. בסופו של דבר, כל שואל בפורום עושה את החשבון שלו. כל אחד מחליט את ההחלטה שלו. אנחנו לא רשות ההגירה, אנחנו לא נחליט אם יתנו לו להכנס או לא, אם הוא ימצא עבודה לא חוקית או לא, או אם חלילה הוא יבוא לכאן ויעקור את משפחתו מהבית, תקרה לו תאונה וימצא את עצמו ללא ביטוח בריאות וללא אפשרות לקבל טיפול רפואי - למשל. אני ממש לא רואה את תפקיד הפורום לעודד ירידה או הגירה, וגם לא להיפך. אני בהחלט רואה את תפקידו לתת מידע נכון ולנסות למנוע מאנשים להגיע בצורה לא חוקית ולעשות שטויות שפוגעות בכולנו. חוצמזה, אם אני אגיד למישהו שאפשר לחיות מחמישים אלף בשנה ב-SF ואח"כ אשתו תלד ולא יהיה לו כסף להאכיל ילד, אני לא מוכנה לקחת את זה על המצפון שלי. בקיצור ולעניין - המטרה של הפורום הזה היא לא להיות נחמדים לכל מי שיש לו בראש את החלום האמריקאי. היא לא לעודד אנשים לבוא להגשים חלומות. זה פורום ריאלי, עם אנשים ריאליים שחיים פה כבר הרבה שנים, ועם כאלה שעוברים תהליכים שיכולים לעזור לאחרים. אנחנו שמחים לענות על שאלות אבל המטרה אינה ליפות את המציאות, ואינה לעודד אף אחד ושום דבר. אנשים באים, שואלים שאלות, כל אחד עונה ממיטב ידיעותי ומשקיע את זמנו היקר בתשובות, בנסיון לעזור לאחרים. כן, כל המטרה שלשמה התחלתי את הפורום הזה היתה לעזור לאנשים. בגלל המטרה הזו ישבתי וכתבתי מאמרים של עשרות עמודים על שיטות אשראי, רשיונות נהיגה, הגירה ומה לא. בגלל זה אני משקיעה שעות כל שבוע (זמן שהוא יקר וחסר לי), במתן מענה לשאלות, באימיילים ובמסרים ובפורומים. בגלל זה בכל מקום שגרתי בו קראו לי ועדת קליטה. והטענה המגוחכת שאנחנו לא רוצים פה ישראלים, היא מצחיקה. אותם הטוענים אותה צריכים להפסיק לחשוב כמו תיירים, שנוסעים לשבוא ולא בא להם לראות ישראלים בכלל, צריך להבין שרובנו חיים כאן בתוך קהילות ישראליות, מחפשים מוצרים והארץ וחברים ישראלים כמונו, ומברכים על כל תוספת חדשה לקהילות הישראליות שסביבנו. באופן אישי אני מאוד אוהבת ורוצה פה עוד ישראלים, אבל אני לא רוצה לראות אותם מגיעים לכאן עם חלום ענקי ולראות אותו מתפותץ להם בפנים, לראות אותם מתאכזבים, מתייאשים, ובמקרים רבים מגיעים לפת לחם, לפשע, או למלחמת הישרדות נוראה. אמנם החיים באמריקה נראים זוהרים לכל מי שלא חי כאן מעולם, אבל לא תמיד הם כאלה. ודאי שיש אנשים שהמזל והעבודה הקשה שיחקו להם, אבל אותם יש בכל מקום, גם בישראל. רוב האנשים שאני מכירה פה חיים בסדר, אני לא מכירה אף אחד עשיר כאן. בסך הכל, המטרה של הפורום הזה לעזור. כל אותם אלה שחושבים שאנחנו עשירים ולא רוצים לאפשר לאחרים לבוא וליהנו ולהצליח, רק מראים שאין להם מושג ירוק על מה הם מדברים. לצערי, אותה תמונה ורודה של עצי דולרים בחצר עדיין נמצאת בראשם של רוב בני הנוער ואנשים בשנות העשרים והשלושים לחייהם במדינת ישראל, שרק רוצים לברוח. אני לא רוצה לראות אותם משליכים את כל מה שיש להם, אפילו אם זה מעט, עבור חיים קשים פי כמה ואכזבה מרה.

doronf65

New member
מנהל
../images/Emo45.gif צודק בכל מילה../images/Emo45.gif

מי שיכתוב יהיה חלק מה"אנחנו". השינוי בא מבפנים, ואם יהיה ריבוי כותבים תהיינה דעות מגוונות! "מי שלא שר, לעולם לא יזייף!" אז כל מי שלא כותב - שיפסיק לבקר את האחרים שהם "מזייפים" בטונים, ויתחיל לשיר! דורון

בעקבות ריבוי האורחים הפורחים

והדיונים שהתפתחו כאן שמקומם בפורום משוב ולא בפורום, החלטתי להסיר את אופצית הכתיבה בפורום כ"אורח" (ללא כרטיס משתמש קבוע, עם כוכבית אדומה לצד השם). אני חושבת שחבל שהגולשים שבאמת רצו לשאול שאלה ולקבל תשובה, לא יוכלו לעשות זאת עכשיו ללא כרטיס, בגלל קומץ גולשים שהחליטו לכתוב בשמות רבים כדי לעורר מהומות.

Snakebite

New member
זה יהיה נס אם ההודעה לא תמחק..

כמשתתף פסיבי באתר אני די מסכים איתך. שמתי לב ל"חוסר אחווה" המאוד נצרכת דווקא בנושאים כאלו, ובאמת חבל. את המניעים רק אלוקים יודע.

אז לא הצליח לך יקירתי

לא רוצה למחוק שעשעת אותי ולגבי לחשוב, איזה מזל שאני מחליטה למי אני מקדישה מחשבה ולמי לא, ולא את.

mal1

New member
מכיוון ש"התעוררתי" מאוחר...

ולכן אני לא רואה טעם להוסיף על השרשור הארוך.. אציין רק כאן, שבנוסף לכל שנאמר, העצות, ההמלצות והתשובות, ניתנות על סמך הניסיון של האנשים העונים כאן ועל סמך דברים שראינו ועדיין רואים סביבנו. השואל והקורא, פסיבי ואקטיבי כאחד - אמורים להפעיל את שיקול הדעת שלהם. נראה לי קצת מוזר לשאול שאלה - ולכעוס כאשר התשובה אינה נופלת בדיוק במשבצת בה רוצים שתיפול. לא אנחנו המצאנו את שיטת האשראי, או שיטת הביטוח, או המערכת הרפואית האמריקאית וגם למיטב ידיעתי - איננו אחראים לה. אנחנו גם למיטב ידיעתי לפחות לא אחראים ישירות למיתון או לתקנות ההגירה החדשות אחרי 9/11.

doronf65

New member
מנהל
האמת...

שלי אישית לא איכפת. אני גולש בשמי ולא נזקק לאופציה הזו. אבל- - - הפעולה הזו שאת עושה - וזו כנראה פעולה לגיטימית לחלוטין במסגרת המנדט שניתנה לך ע"י הנהלת תפוז - משאירה לי טעם מריר. מין הרגשה של סתימת פה. תראי, טכנית, אפשר גם לעורר מהומות ולבנות כרטיס משתמש. למעשה, ה"מהומות" האחרונות חוללו ע"י כאלה עם כרטיס קבוע (מיקה עם מספר כלשהו). אז מה עשית בזה? דבר נוסף: ה"מהומות" קיבלו צורה כזו כי משתמשים קבועים הגיבו. כלומר, זה עניין אותם, אחרת לא היו מגיבים. אם כולם היו חושבים שאין מה להתייחס, לא היה קורה מאומה. אם קרה, זה כי "שיתפנו איתם פעולה". הדבר הזה לא נפתר ע"י הפעולה הטכנית שעשית, וייפתר רק אם תהיה פה מין הסכמה כללית לא לענות. אני בעד ריבוי דעות. אחרת זה היה מזכיר לי משטר שאיש מאיתנו לא היה רוצה לחיות בו.... אני אישית הייתי נותן לכולם את הכלים האופטימליים להשמיע אותן. טכנית, יש לך את הכוח לגרום להן לא להישמע כאן, כי הכוח בידיך. לצורך האנלוגיה - את השליטה בחברה הזו. השאלה היא האם את משתמשת בכוח זה באיפוק ובנאורות, או גורמת לנתינייך להיזהר ממך. אני חושב, שעלייך לתת לחברי הפורום קצת יותר קרדיט, וקצת יותר חופש בתוך הגבולות הלגיטימיים, כלומר להרחיב גבולות אלה. אנשים שיעוררו מהומות יוקאו מתוכו (ע"י התעלמות אולי), ואפילו יוקעו (ע"י חיווי דעה נגדית ע"י רבים). אבל אולי יהיו כאלה שיגרמו למחשבה שניה? טוב לשמוע דעה אחרת, ולאחר מחשבה להחליט שאתה לא מסכים לה! לחיות בתוך קונספציה וטפיחות הדדיות על השכם זה רע, רע מאוד. האמת? נהנתי להשתתף בשרשור ההוא. לא נהנתי מהצורה שהתבטאו כלפייך, יש לי את כל ההערכה אליך, אבל היה מקום לדעתה של מיקה ללא ההעלבות שלוו אליה. גם מיקה למדה את מה שלמדה, והצהירה שתחזור בניק אחר, ותשתתף בצורה יותר מקובלת, וזה מקובל עלי. נראה לי שהיא גם חזרה, והיא ברוכה הבאה מבחינתי, כל זמן שתשמור על אופן התבטאות "within the parameters" זהו, אני את דברי אמרתי, את תחליטי מה לעשות. כמו שאמרתי, לי זה לא משנה, אבל יהיה לי נעים לחיות וירטואלית בחברה פתוחה וללא יותר מדי מגבלות, חברה שבה האנשים אומרים את דעתם ללא פחד מחסימה. בהמון הערכה לניהול שאת עושה, זו ממש עבודת קודש! דורון

דורון וכולם

אני לא הולכת להמשיך את הדיון הזה, או כל דיון אחר בנוגע לאופי או ניהול הפורום. כמו שאמרתי אלף פעמים, מקומם של דיונים כאלה בפורום משוב ולא בפורום עצמו. את מה שהלך מאחורי הקלעים עם הניקים הזמניים שנמחקו, אתה לא ראית, אבל אני כן. ואין לי את הזמן או הסבלנות לשבת ולמחוק כאן קללות במשך שעות ארוכות. כל ביקורת בנוגע להתנהלות הפורום מקומה בפורום משוב. לא מחקתי שום דיון לגיטימי, גם כאשר ההתבטאויות הופנו כלפיי, אבל מעבר לזה, מספיק. הקדשתי לנושא הרבה יותר זמן מזה שיש לי בימים האחרונים, והוא מסיט את הדעת מן המטרה העיקרית שלשמה אני נמצאת כאן.

doronf65

New member
מנהל
מקובל עלי

חבל שלא אמרת בהודעה שאת מבקשת לא להגיב, כי מטבע הדברים, עולה לפעמים הצורך להגיב.

מקומן של כל הביקורות והתלונות על

ניהול והנהלת הפורום, בפורום משוב ולא בפורום. זהו כלל בכל תפוז ולא רק בפורומים שלנו, כדי למנוע התכתשויות בין גולשים למנהלים על גבי הפורומים. אין שום בעיה עם הדיון, רק שמקומו בפורום משוב ולא כאן, בעיקר כשהוא עוסק בהחלטת מנהלי הפורום. ובדיוק מאותה הסיבה, למנהלים אסור לכתוב בפורום משוב.

liat129

New member
רוצה להעיר הערה ../images/Emo13.gif

נכון, זה לא פורום תמיכה, אבל גם לי בתור קוראת מהצד יש תחושה של "נחרצות" יתר והגזמה של רב הקבועים פה. מצד אחד, בהחלט צריכים לתת מידע אמין ולא לעודד, אבל יש תחושה כאילו אם האדם לא יגיע לרמת חיים טובה פלוס פלוס מההתחלה, אין לו למה להגיע. הרי יש עוד כל כך הרבה גורמים שמשפיעים! מן הסתם, אף אחד לא התחיל עם המשכורת ורמת החיים שיש לו היום, אלא התקדם לזה בהדרגה לא? העובדה היא שארה"ב (שיצאה מהמיתון יופי יש לציין) הרבה יותר נוחה מבחינה כלכלית, וזו גם הסיבה שכולכם נשארים שם,אחרת, הייתם חוזרים לארץ מזמן,לא? אף אחד לא חושב שהכסף גודל על העצים בארה"ב, אף אחד לא מצפה שיזרקו עלייו מזוודה עם דולרים ביציאה מהמטוס, ורב האנשים הריאליים שרוצים להגר עושים זאת בכאב, לאחר שהקדישו לכך מחשבה ושקלו את הבעיות הרבות שכרוכות בזה (אני לא מדברת על אנשים שרוצים לעבוד לא חוקי וכו'). אין ספק שהטענה ש"לא רוצים לראות ישראלים" מגוכחת וטיפשית, אבל לי גם יש תחושה לפעמים של זלזול בקוראים וזה לא נעים. מה שאני אומרת בעצם זה, שיש צורך למתן את הנחרצות הזאת. תספרו בצורה עניינית מנסיונכם, בלי לנפח את הקשיים ולנבא עתיד שחור. סתם לשם הדוגמא, אני חושבת שמבט מהצד ודורון65 (שלמרות שעדיין לא נמצא בארה"ב, יש לו ידע רב) עושים את זה נפלא, מספרים מידע אמין עם חיוך, בלי הערות מיותרות. אני מקווה שתקבלו את זה בתור ביקורת בונה

למעלה