קצת הסברים על מהות הפורום
בעקבות הודעה של עודדי שאמר לי שאנחנו אכן לא מועדדים אנשים לבוא לכאן כדי לחיות על גבול העוני, רציתי לכתוב כאן כמה דברים הקשורים למהות הפורום הזה, ולסיבות שבגללן פתחתי אותו: אני לא רואה את תפקיד הפורום כפורום תמיכה. המטרה שלו היא לא לעודד. המטרה שלו היא להציג תמונה רצינית על החיים כאן ולסייע לעוברים בשאלות טכניות, ביורוקרטיות ומעשיות. לא, אני לא אעודד אף אחד לבוא לכאן לחיות על גבול העוני, כי כאן הכל יותר זר, יותר מנוכר, ואין שום רשתות הצלה. אין הורים ללכת אליהם אם אין איפה לגור, אפשר להגיע כאן למצבים שלא תגיע בחיים בארץ, מצבים קיצונים נוראים ואף אחד לא יעזור לך. ראיתי חברים שלי מגיעים לפת לחם ולרחוב ולאיסוף פרוטות כדי לקנות כרטיס חזרה ארצה, השאירו אחריהם חובות ענק, עם התפוצצות בועת ההייטק ב-2001, כי הם עשו כמה החלטות לא נכונות ולא ידעו יותר מדי עובדות חשובות. וחוצמזה, כל אחד בפורום כותב את דעתו. אני כתבתי, שאני לא הייתי עושה רילוקיישן עם סכום שך 50 אלף בשנה ב-SF. כל אחד יכול ללכת ולבדוק ברשת ובסוף כולם יעשו מה שהם רוצים. אנחנו לא פורום תמיכה, אנחנו פורום מידע מקצועי וזהו. אני לא מתכוונת להתחיל בכלל דיון אם כן או לא שווה לחיות בעוני בארה"ב, זה בכלל לא ענייני לפורום. אנשים שואלים שאלות ומקבלים תשובות מהאוכלוסיה שקיימת פה בפורום. מי שאומר "כן אפשר" שיבוא ויגבה את דעתו בעובדות כמו שרוב הקבועים עושים. שייתן מספרים, שהכותב אח"כ יוכל להחליט לבד מה הוא רוצה לעשות. בסופו של דבר, כל שואל בפורום עושה את החשבון שלו. כל אחד מחליט את ההחלטה שלו. אנחנו לא רשות ההגירה, אנחנו לא נחליט אם יתנו לו להכנס או לא, אם הוא ימצא עבודה לא חוקית או לא, או אם חלילה הוא יבוא לכאן ויעקור את משפחתו מהבית, תקרה לו תאונה וימצא את עצמו ללא ביטוח בריאות וללא אפשרות לקבל טיפול רפואי - למשל. אני ממש לא רואה את תפקיד הפורום לעודד ירידה או הגירה, וגם לא להיפך. אני בהחלט רואה את תפקידו לתת מידע נכון ולנסות למנוע מאנשים להגיע בצורה לא חוקית ולעשות שטויות שפוגעות בכולנו. חוצמזה, אם אני אגיד למישהו שאפשר לחיות מחמישים אלף בשנה ב-SF ואח"כ אשתו תלד ולא יהיה לו כסף להאכיל ילד, אני לא מוכנה לקחת את זה על המצפון שלי. בקיצור ולעניין - המטרה של הפורום הזה היא לא להיות נחמדים לכל מי שיש לו בראש את החלום האמריקאי. היא לא לעודד אנשים לבוא להגשים חלומות. זה פורום ריאלי, עם אנשים ריאליים שחיים פה כבר הרבה שנים, ועם כאלה שעוברים תהליכים שיכולים לעזור לאחרים. אנחנו שמחים לענות על שאלות אבל המטרה אינה ליפות את המציאות, ואינה לעודד אף אחד ושום דבר. אנשים באים, שואלים שאלות, כל אחד עונה ממיטב ידיעותי ומשקיע את זמנו היקר בתשובות, בנסיון לעזור לאחרים. כן, כל המטרה שלשמה התחלתי את הפורום הזה היתה לעזור לאנשים. בגלל המטרה הזו ישבתי וכתבתי מאמרים של עשרות עמודים על שיטות אשראי, רשיונות נהיגה, הגירה ומה לא. בגלל זה אני משקיעה שעות כל שבוע (זמן שהוא יקר וחסר לי), במתן מענה לשאלות, באימיילים ובמסרים ובפורומים. בגלל זה בכל מקום שגרתי בו קראו לי ועדת קליטה. והטענה המגוחכת שאנחנו לא רוצים פה ישראלים, היא מצחיקה. אותם הטוענים אותה צריכים להפסיק לחשוב כמו תיירים, שנוסעים לשבוא ולא בא להם לראות ישראלים בכלל, צריך להבין שרובנו חיים כאן בתוך קהילות ישראליות, מחפשים מוצרים והארץ וחברים ישראלים כמונו, ומברכים על כל תוספת חדשה לקהילות הישראליות שסביבנו. באופן אישי אני מאוד אוהבת ורוצה פה עוד ישראלים, אבל אני לא רוצה לראות אותם מגיעים לכאן עם חלום ענקי ולראות אותו מתפותץ להם בפנים, לראות אותם מתאכזבים, מתייאשים, ובמקרים רבים מגיעים לפת לחם, לפשע, או למלחמת הישרדות נוראה. אמנם החיים באמריקה נראים זוהרים לכל מי שלא חי כאן מעולם, אבל לא תמיד הם כאלה. ודאי שיש אנשים שהמזל והעבודה הקשה שיחקו להם, אבל אותם יש בכל מקום, גם בישראל. רוב האנשים שאני מכירה פה חיים בסדר, אני לא מכירה אף אחד עשיר כאן. בסך הכל, המטרה של הפורום הזה לעזור. כל אותם אלה שחושבים שאנחנו עשירים ולא רוצים לאפשר לאחרים לבוא וליהנו ולהצליח, רק מראים שאין להם מושג ירוק על מה הם מדברים. לצערי, אותה תמונה ורודה של עצי דולרים בחצר עדיין נמצאת בראשם של רוב בני הנוער ואנשים בשנות העשרים והשלושים לחייהם במדינת ישראל, שרק רוצים לברוח. אני לא רוצה לראות אותם משליכים את כל מה שיש להם, אפילו אם זה מעט, עבור חיים קשים פי כמה ואכזבה מרה.