אכלולי-שתולי-לקחולי-אנילאמרוצה

טל ר

New member
אז מספר דברים

- אנא השתתפי באופן פעיל, חווי דעתך, וגבי אותה בעובדות. - צר לי מאוד לומר - דווקא נכנסת להשמצות ולעלבונות.

Alef01

New member
אני דווקא נהנה

לעדי אין שום צורך "לחשוש" מהתיזה הנערמת פה על ידי Mיקה. הרי אין זה מעבר למשעשע. הרי כל ההצגה והשואו התחילו בהודעה הראשונה ומשם זה התפתח לידי פארסה מדופלמת. איני רואה את ההשמצות מעבר לנפיחות שיכליות ללא יכולת ניתוב. גיבוי של עובדות הוא אלמנטרי מי דיר ווטסון ואין שום דבר בעידן המידע שיכול להיחשב קיים ללא גיבוי זה. אז כל מה שכל מי שאומר לך פה יכול להיות מוטעה אם לא השתמשו בגיבוי בעובדות. דרך אגב לדעתי לכל הפורום הזה יש נטיה לניפוץ אשליות אבל לעיתים אשליות הן הדבר הכי מסוכן בעיקר אם אתה נוסע לארה"ב. ולכן אני חושב שלפורום הזה ולגישה המחמירה יש נטיה טובה לישר את האנשים לציפיות נמוכות יותר.

odedee

New member
למה, שווה שההודעה תישאר פה?

התאוריה הפרנואידית שמישהו בוחר לנהל פורום מעבר לארה"ב כדי למנוע מאנשים לעבור לארה"ב היא, אם להיות עדין, דבילית במיוחד. אין פה שום חוסר אחווה - יש פה חוסר הסכמה ליפות את המציאות. ארה"ב היא לא מדינה שמסבירה את פניה לכל ישראלי שחושב שיבוא לפה ויעשה את המכה. למי שעובר למדינה אחרת קשה, ולמי שעושה את זה בצורה לא חוקית יותר קשה. ככל שברור יותר לקראת מה הולכים אפשר למנוע הפתעות בעתיד ולהיות מוכנים טוב יותר. עדי ואחרים (ואני ביניהם) מנסים לתת תמונת מצב של המעבר לארה"ב לאנשים שחיים בישראל. לעניות דעתי עדי מתארת את המצב נכון ולא בצורה פסימית. כמובן, למי שנמצא בישראל וחולם על ארה"ב זה לא הכי נעים לשמוע. אני יכול רק לאמר על עצמי שאם גרמתי לזוג ישראלי לא לבוא לסן פרנסיסקו במטרה לחיות פה מ-$50,000 דולר לשנה, אז עשיתי מצווה. חסכתי מהם מכה כלכלית קשה מאד. באותה מידה, אני משתדל לתת כל מידע שיכול לעזור למישהו שיכול להגיע לארה"ב ולצאת מזה ברווח. אגב, יש לי ספק כבד איזה משקל צריך לתת להודעה של מישהו שנכנס לפורום, קורא כמה דפים ומיד משגר הודעה תוקפנית כלפי מנהל הפורום או הגולשים הוותיקים. כנ"ל לגבי משתתפים פאסיביים - אם תשתתף בפורום יהיה לדעתך משקל, בתור אחד שרק מקבל מהפורום (מידע) ולא תורם לו אקטיבית, חוסר הפרגון שלך נראה לי צורם ותמוה.

mika130773

New member
ובכן עודד יקירי,

אתה מתנשא, אתה הוזה ובנוסף גם מתייפייף. וכי יש לך נקודות זכות שצברת בגין השתתפותך בפורום? מאיפה באה החוצפה בעולם וירטואלי זה? אתה מכיר אותי? אני מכירה אותך? כל המשותף ביננו הוא שניינו נכנסים לאותו אתר. ומיו בעל זכויות יתר - בוודאי שלא מתפקידך לקבוע. וכן, אתה שותף פעיל לדעתי על עדי שבשמיים. ולא, אינני עוברת אורח. אני משפתתפת באופן פעיל פורום זה ובחרתי לשנות את שמי הפעם. לעולם לא תדע מי אני. ולגופו של עניין:כל מה שאמרת הינו גיבוב של שטויות. צר לי. זו דעתי. אפשר גם אפשר לחיות ב SF מ 50000$ בשנה. הרבה עושים זאת. אף אחד לא חושב שארה"ב היום היא ארץ החלומות. כולם מודעים לקשיים הרבים מנשוא. ויחד עם זאת, מתפקידכם לעודד, לראות את חצי הכוס המלאה ולא את הריקה, אותה רבים מכירים. איפה העידוד? אני מאוד מאוד מאוד מקווה שאנשים ישימו את דעתך במקום לו היא ראויה ואני מצידי, אנקוט מהיום ואילך, דעות נחרצות בפורום שמן הסתם יסתרו את דעתך ובכך אנסה למתן את השפעתכם השלילית. בברכה, מיקה

saritoosh22

New member
קודם כל, מה זו התקיפה האישית הזו?

את לא מכירה את עדי, היא אדם מאוד יסודי, מאוד רחב-לב ומסבירת פנים, יש לה ידע נרחב בהמון תחומים ומי שיידע לנצל אותו יצליח. עדי נראית לך נוקשה, כי היא עובדת לפי הספר. ככה האמריקאים חיים. אני ישראלית שחיה בארה"ב ולימטב ידיעתי, בסאן פרנסיסיקו בפרט ובקליפורניה בכלל, קשה מאוד לחיות מ 50,000 בשנה. אפשר, אם את רוצה לגור באיזורי דחי ולקנות בחנויות ה 99 c למינהם. אני חיה בווגס, שנחשבת לעיר זולה (אין מיסים על אוכל ולא משלמים מס למדינה ושאר המיסים מאוד נמוכים) ותאמיני לי שהסכום שציינת לא מספיק למחייה. אנחנו מאוד רוצים לעודד את מי שרוצה לבוא לאמריקה. אבל, זה לא קל, יש המון קשיים פיזיים וכלכליים מעבר לנפשיים/רגשיים. אז עדי נותנת תמונה מציאותית של המצב וזהו. לבינתיים, בהודעתך המקורית הוכחת פעם נוספת שישראלי הוא אכן מכוער. חבל...........

odedee

New member
ובכן ובכן

את אומרת שאינך עוברת אורח אלא משתתפת פעילה, ואינך יודעת אם מנהל/ת הפורום זה גבר או אשה? נשמע מאד רציני, בלי ספק. ואם את משתתפת פעילה, למה בחרת לשנות את שמך? אנחנו לא נוהגים לנשוך את שאר המשתתפים הפעילים. חוצפה? אני בהחלט חושב שמי שכותב ותורם לפורום צובר נקודות זכות, וזה שמגיע ומטיל רפש לא צובר כאלה. כן, זה חלק מהחיים הוירטואליים. בסדר, אני מתנשא, הוזה ומתייפייף. את טוענת שאפשר לחיות ב-SF משכר כזה נמוך, אדרבא - פרטי נמקי והדגימי. את מכירה "הרבה שעושים זאת"? מצוין - אנחנו בפורום שמחים לריבוי דעות ומשתתפים. תביאי אחד מהם לפה, שיסביר איך זוג יכול לחיות מ-$50,000 בסן פרנסיסקו. שיפרט כמה נטו נשאר לו מהברוטו, האם הוא חוסך לפנסיה, מה שטח הדירה שלו וכמה פעמים בשנה הוא יוצא למסעדה או לקולנע. לא יודע איפה את חיה, אבל אני חי בסן פרנסיסקו, ומי שחי פה משכר כזה חי חיי עוני וחוב.

saritoosh22

New member
עודד, נראה לי שחבל על המאמץ

היא לא מעוניינת בדו-שיח, אלא במסע הכפשות והטחת רפש. גם כשענינו לה, אז היא תקפה אותנו, אתה שחצן ואני מגינה, אין התייחסות עניינית לנכתב.

odedee

New member
אני נותן צ'אנס.

אולי באמת אני לא יודע לעשות נכון את החישוב שבו מורידים מהברוטו מס פדרלי, מס קליפורני, social security, medicare, ביטוח רפואי, פנסיה (נגיד...) ורואים איך עם מה שנשאר אפשר עדיין לשלם שכר דירה, חשבונות, אוכל, רכב וכל השאר. אני אשמח לגלות שאני טועה. אני גם אשלח שוב מסרים לאנשים שביקשו ממני בעבר עצה בנושאים כאלה ואתקן את הטעויות שכתבתי להם. אני לא חושב שאני טועה, אבל זה אפשרי כמובן, ואני אשמח לראות את החישוב.

mika130773

New member
אתה היחיד שפותח קצת את הראש

והערכתי לך רבה על כך! תודה, מיקה

odedee

New member
נחמד. וחוץ מהערכה?

מה עם קצת עובדות לגבות את הטענות שלך? חיפשתי קצת ומצאתי אתר שנותן תחומי שכר במספר מקצועות בכל מיני ערים, בחרתי את סן פרנסיסקו. אפשר לראות שם (אם בוחרים range) כי $50K היא משכורת בקצה המאד תחתון של הסקלה. כך למשל, השכר הנמוך ביותר שמשולם למזכירה (office manager) בעיר הוא $40K. ואני מאמין שזו תהיה בדרך כלל משכורת שניה במשפחה, לא ראשונה ויחידה. עוד דוגמה - $50K היא משכורת מינימום למתכנת חסר נסיון. בדרך כלל אדם כזה או שאינו צריך לפרנס גם אשה, או שאם יש לו בת זוג, גם היא עובדת. לדעתי הנתונים האלה מוכיחים את מה שכבר נאמר פה - זוג שינסה לחיות מ-$50K, כשלאשה אין אישור עבודה (וסיכוייה לקבל אישור קלושים מאד) ימצא את עצמו ממש בקצה התחתון של הסקלה, על סף העוני. ופה לא עוזרים לעניים. אם יש לך נתונים אחרים אשמח לדעת מהם.

mika130773

New member
את טועה, בואי ננהל דו שיח

אני לא מעוניינת בהטלת רפש אלא פתיחת עינכם!!! ושוב, אני חושבת אני "מדורגת" ו"משוכית" לאותה רמה ואף הרבה יותר, מכם שכן כל משפחתי בארה"ב זה שנים רבות ואני לא "ישראלית מצוייה" שנסעה לחפש את גורלה. אז כן, בואי ננהל דו שיח, או שאת במסורת שבטית כמו בקומומנ מפחדת להתנגד לדעת העדר?

saritoosh22

New member
מיקה, ממש לא.

לא פוחדת לנהל דיון בכלל וגם אם הוא צורם, אני יודעת להמשיך הלאה מבלי להיכנס להעלבות אישיות. אני אתייחס לשני נושאים: הראשון: מחיה - אנחנו גרים בלאס ווגס, שזו אחת הערים המודרניות היותא זולות למחייה. אין מס על אוכל והמס על הבית נמון (ארנונה) ובתשלום המס הקבוע לא מפרישים מס למדינה (נבדה), אחוזי המס על רכישות מהנמוכות בארה"ב, יותר קל כאן. מניסיון אישי, זוג (ללא ילדים), לא יכול להתקיים כאן בכבוד. על אחת כמה וכמה בסאן פרנסיסקו, שהיא עיר מאוד יקרה. והנושא השני: אם יש לך בעיה עם המנהלת, תפני אליה במסרים ואם היא לא מתייחסת יש דרך לפנות להנהלת תפוז, למה להתבטא בצורה כזו? וכשכתבתי לך מההיכרות שלי עם עדי מי היא, כתבת בזלזול הנה עוד אחת מהמגינות. אז איך שאתייחס אלייך ברצינות כשאת מזלזלת בי? ייתכן ויש משהו בדברייך והתחושה שלך היא, שישראלים בארה"ב מדכאים את אלו הרוצים להגר, אבל לכל דבר יש דרך לעשותו. ייתכן, שאם היית כותבת בגישה יותר נעימה ולא תוקפת בצורה כזו, גם הייתי מצליחה לשמור על ראש פתוח להקשיב לך.

doronf65

New member
מנהל
עודדי...

באמת נראה לי חבל על המאמץ. מיקה לא תקשיב, כי היא לא באה להשתכנע. היא מצפה להכפשות עליה, וכל תגובה שלילית כלפיה תקוטלג מיידית כהכפשה. אי אפשר להגיב עניינית למישהי כמוה, במיוחד לאדם כמוך, שכליו הם מציאות, הגיון, עובדות. אין לה את הכלים האלה, והיא לא תענה לך ע"י שימוש בהם אלא בצעקות ישראליות ודיבורים מתלהמים. זה שמןומים. חבל"ז. במקביל אליך שאלתי אותה שאלות דומות. נראה איך היא תגיב. נראה לי ששריתוש צודקת. חבל על... . אני חושב שהיא לא טרול מכוון, או לא עונה על כל הפרמטרים, אבל לפחות באופן חלקי היא כזאת. דורון

doronf65

New member
מנהל
אולי עדר, להגדרתך

אבל ללא ספק פחות גסי רוח ממך! אני שאלתי שאלות שיעזרו לי להבין אותך ומה שאת אומרת, ומקבל בתשובה כינויים כמו "סנוב קטן שלי". איך את רוצה לפתח נושא, להישמע ואולי אפילו לשכנע, כשאת מדברת כך ורק גורמת לאנשים להעלב ממך? אני מבחינתי אעקוב אחר השרשור הזה בעניין, אבל אנסה כמה שיותר לא להיות איתך במגע, כי את לא יוצרת הרגשה נעימה. דעותייך מעניינות אותי, ואפילו מעניינות מאוד, מעניין אותי איך יתפתח השרשור, אבל אם את עונה כמו שאת עונה... לא תודה!

mika130773

New member
קבל את התנצלותי על הדרך

ובוא ננסה להשאר עיננינים סביב הנושא. תודה!

doronf65

New member
מנהל
התנצלותך התקבלה

ומאידך, הרי שירדת מהנושא, לא? חבל, כי בתחילה הבטחת להישאר ולהשאיר את הנושא על הפרק, אז למה ירדת ממנו? יש לך כמה סתירות: מחד, את כועסת עלינו שאנחנו קונפורמיסטים, ומאידך, כמשתתפת ותיקה, פוחדת לכתוב בניק הישן, ומתחפשת. אז מי הפחדן פה? וחוץ מזה, אנ יבאמת סקרן לראות אותך סותרת אל עודדי, בוסטון גאי, טל וכו', (ובכוונה לא הזכרתי את עדי). דורון

mika130773

New member
לא אמשיך במהלומות

מאחר ואינני מחפשת דם. הנושא נשמע, קולי נשמע וקולי ימשיך להמשע אם וכשאר אזהה מישהו שמהסס להגיע לארה"ב במשכורת של 50K$. או-אז אשמיע שוב את קולי. זכרו, הישראלי איננו רק איש ההיטק המוצלחה או מוכר הנעליים הפשוט. יש הרבה שהם באמצע. שכבת הביינים. לא המתעשרים הגדולים וגם לא הפשוטים הקטנים. האמצע. הרוב. והם-הם חיים ממשכורות ה 50-80K$. ולא, הם לא עשירים. אבל הם מן-הסתם יכולים לגמור את החודש, בוודאי שאם הם רק זוג וגם עם ילד אחד, זה אפשרי. לא קל אך אפשרי. זה הכל. זה מה שניסיתי לומר לכל החבר'ה. וכן. קונפורמיסטים זו הגדרה נהדרת. תודה.

למעלה