אכלולי-שתולי-לקחולי-אנילאמרוצה

doronf65

New member
מנהל
ליאת, אני מפנה

אותך למשהו דומה שכתבתי אתמול: http://msn.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=456&msgid=26092053 נראה שאנחנו רואים עין בעין. דורון

liat129

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif מסכימה, ומאוד מקווה

שהותיקים יקבלו זאת בהבנה..

doronf65

New member
מנהל
כרל המשתתפים הרציניים

בפורום הזה הם אנשים שיודעים לקבל ביקורת בונה, על פי הכרותי אותם. האמת היא, שבמצבי אני, קטונתי מלבקר אותם, כי אין לי הנסיון שלהם, במיקום שלהם. לדעתי הם באמת נותנים מידע מכל הלב, ובהתאם למדד שלהם. חשוב אולי להוסיף לכל המידע שהם נותנים, איזה כלי לפרופורציה, כגון מהי אמת החיים שהם מתכוונים אליה כשהם אומרים למישהו "יהיה לך קשה". שימי לב, שרוב האנשים שאיתם מדברים (הנמצאים בארץ ומתייעצים) אינם באים מהשלישון התחתון, אלא מעליו, (כי לשלושת העשירונים הנמוכים בארץ אין בד"כ כלים לקחת ילדים ולצאת איתם, והם לא שוקלים לעזוב). עם זאת, אלה האנשים שנהנים מקיצבאות סעד ונזקקים לתמיכה של המדינה. הפורום מדבר לאנשים מהמעמד הבינוני, שלא נמצאים (עדיין) במעגל הסעד, ורוצים יותר בארה"ב. מבחינתם, כהתחלה, הם "יקנו" מצב של "גומרים את החודש", כי זה כבר עדיף על הארץ. מולם, יש אנשים שעבורם לגמור את החודש זה עם חינוך פרטי לילדים, ביטוח רפואי ע"ח המעביד, משכנתא רצינית וקו אשראי טוב, וכו, אלו לא אותם סולמות-השוואה. זוהי ההערה העיקרית שלי. דורון

liat129

New member
שוב מסכימה ../images/Emo13.gif ובעצם לזה התכוונתי

רק שאתה מנסח את זה קצת יותר טוב..
הכוונה בהחלט לתת סולמות השוואה ולא לקבוע באיזה רמת חיים יש לגור..

odedee

New member
היי

אני מסכים עם חלק מהדברים שאמרת, אבל לא עם הקביעה שמכיוון שאנחנו עדיין פה בארה"ב, בסה"כ זה לא כל כך גרוע. "אנחנו" אולי עדיין כאן - אבל מאות אלפי (אני לא מגזים) עובדים זמניים בויזת H1 וכדומה נאלצו לחזור למולדתם בשנים האחרונות כי לא הצליחו למצוא עבודה. אם תשאלי מישהו מהם על המצב תקבלי תשובה שונה. אני חושב שארה"ב נוחה מבחינה כלכלית למי שיש לו. היא קשוחה למי שאין לו. היש והאין שלהלן מתייחסים למקצוע מבוקש, להשכלה, לשכר וגם לסכום ראשוני מסוים בבנק. מי שמגיע בלי כסף, עם שכר גבולי - לא חושב שיהיה לו נח.

יש דברים שצריך ללמוד לבד

לא יעזור שום דבר...החלום לקצת יותר טוב מקנן בנשמה.כשמתמעטים הדברים שניתן להפסיד,הפור כבר נפל.נפתחת לה דלת...אני לא סגור על מה זה שמביא אלפים של ישראלים לחלום באנגלית.כסף,זה רק חלק...אצלי בכלל לא משחק תפקיד...בעצם לא מדויק,נכון רק בהנחה שמצליח לחיות ולוודא פנסיות ובטחונות לעתיד שאף אחד בו לא שולט.מה שכרגע בכלל לא נראה סגור.לא מתחבר למטרת הפורום ודיונים שכאלו...מהם מניעיה הסודיים של עדי,או אחרים,ממני והלאה כפול ובחזרה...מחפש מידע,נסיון,ולינקים תומכים...לוקח אותם בכל אריזה שבא,ואומר תודה.

בדבר אחד את מאוד טועה

ארה"ב לא יצאה מהמיתון לא יופי ולא בכלל, ובגלל שאנשים חושבים שהכל כל כך קל כאן, הם עושים את הטעות של להגיע בלי מידע מספק, בלי מחשבה מספקת ובלי לתאר לעצמם עד כמה זה באמת לא קל. ואני חושבת שהשערות על למה מי שנמצא כאן לא חוזר גם הן לא ממש במקום, והשערות על איזו רמת חיים החזקנו כשהגענו הנה גם הן לא. אני לא מבינה מאיפה כל ה"ידע" הזה בנוגע לחיים בארה"ב, המיתון, או רמת החיים של הכותבים כאן, ואני לא חושבת שהצורה שבה ההערה שלך נכתבה היא במקום. כל אחד משיב בדרך שנראית לו, אין כאן קונספירציה, כל מי שעונה עושה זאת ממיטב זמנו ונסיונו, זה מאוד קל להעביר ביקורת מבלי להכיר את החיים כאן או את העובדות, וכמובן, כל גולש רשאי וחופשי לקחת איתו את מה שעוזר לו ולהתעלם או לא להתייחס למה שלא, כך שאני באמת לא מבינה על מה הדיון כאן. אני לא חושבת שלאף אחד הזכות לנסות ולשנות את אופי כתיבתם של אנשים, נחרצות או לא נחרצות, כל אחד זכאי לדעתו, וכל מי שרוצה לכתוב מוזמן.

liat129

New member
ולמה הזלזול ב"ידע" שלי?

מאיפה ההנחה שאין לי "ידע" על ארה"ב (ולמה המרכאות??)? בימינו, לא קשה לקבל ידע על רמת המחיה בכל מקום, והיציאה מהמיתון זו לא *דעתי* אלא דעה של כמה וכמה כלכלנים! בדיוק בזה כוונתי שיש זלזול בכותבים. את פוגעת ומזלזלת בי ובידע שלי, ולא נראה לי שזה במקום. בנוגע ל"שינוי אופי הכתיבה" - לכתוב שאין לי זכות לשנות את זה - קצת מוגזם וקיצוני.. זו לא היתה הכוונה בכלל. תרשי לי להפנות אותך להערה של דורון שאולי ניסח את הכוונה הזו קצת יותר טוב.. שוב, אין לי שום כוונה לריב עם אף אחד, לא כל אחד שכותב הערה הוא אוטומטית *נגדך*, המטרה שלי היא טובה.

לא התכוונתי לידע על ארה"ב

אלא לידע על רמת החיים של הכותבים כאן, על כמה הם הרוויחו כשהגיעו, על כמה הם מרוויחים עכשיו, ועל למה הם לא חוזרים ארצה. אני הרגשתי שזה זלזול בי, ובאותם כותבים. ואני באמת לא חושבת שלאף אחד יש זכות לבקש מאנשים אחרים לשנות את אופיים, או אופי כתיבתם.

iris mom of two

New member
מיתון

בין הזמן שבו הכלכלנים טוענים שיצאו מהמיתון ועד שהמובטלים מוצאים עבודה לוקח שנים. שלושה סיפורי אמת של אמריקאים לא יהודים שאין להם לאן לחזור: חבר שעבד במחשבים עם משכורת של שש ספרות לפני שלוש שנים עכשיו עובד בבנין. חבר שעבד במחשבים עד לפני שנה איבד את מקום העבודה ועכשיו עובד כיועץ. חבר רואה חשבון שהחברה בה עבד נמכרה לפני שלושה חודשים עדין על אבטלה. יש לי הרבה מכרים במצבי אבטלה ושינוי קריירה. אני מכירה מספר אנשים שנאלצו למכור בית ולעבור לדירה בחודשים האחרונים. מי אתם חושבים ימצא עבודה קודם? אנשים מוכשרים שנולדו, גדלו ולמדו פה עם הרבה שנות נסיון או איזה מהגר שרק נחת? אם אני הייתי עושה את ההחלטה הייתי בוחרת בישראלי אבל רוב החברות הם בעלןת של לא ישראלים.

amits6

New member
לא תמיד סיבות העזיבה הם כלכליות

ישנם הרבה ישראלים שעוזבים מסיבות בטחוניות או חברתיות והעיקר מחפשים שקט בחיים (כמוני) חברה שתקבל אותך איך שאתה בחיוביות ולא בשליליות שכולה קנאה. הבעייה שהחברה הישראלית מאוד שלילית ואפשר לראות לפי היות האחרון בפורום על מה אני מדבר בכל מקרה ישנם אלף ואחת סיבות לעזוב את הארץ אבל לחיות פה יותר קשה מאשר הארץ אבל השקט פה עדיף על הארץ (ולא רק בגלל הפיגועים) אנשים שטיילו בעולם יודעים על מה אני מדבר

G a l i 11

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif לא הייתי מנסחת את זה

טוב יותר...בעצם סביר להניח שפחות

mika130773

New member
לצערך -

ושוב, יקיריתי, אינני נכנסת להשמצות ועלבונות. העליתי נקודות למחשבה ואתם מתייחסים לדרך שבה נאמרו הדברים ולא לתוכן. זהו. זה הכל. אני אשתתף באופן פעיל ואעזור לאנשים לקבל החלטה שאפילו אם לא תהיה כרוכה ב 150K$, שיקבלו אותה ושיהנו! לכולם מגיע להנות ולהצליח בארה"ב, לא רק לך ולרעייך. אולי יום יבוא ותפנימי זאת. עד אז - כל טוב והצלחה!

למעלה