בושה להיות ישראלי

shongold

New member
../images/Emo32.gifבושה להיות ישראלי

ישראל כבר לא מצטיירת כמעצמת היי-טק פורחת ואפילו לא כמעצמת כיבוש אכזרית . אלא כמדינה שוקעת ולא מתפקדת, שנשיאה יועמד לדין באשמת אונס, שראש הממשלה שלה ייחקר על חשד לקידום אינטרסים של מקורבים, ששר האוצר שלה יעוף ממשרתו בגלל פרשיית כספים ועמותות, שהרמטכ"ל שלה כבר התפטר בגלל מלחמה כושלת, ששר הבטחון שלה ייאלץ בקרוב ללכת בעקבותיו. וכמובן נזכיר כאן את רשות המיסים הרקובה מבפנים ומהצמרת. ישראל מככבת בעיתוני אירופה בעמודים הראשונים ואיזה ישראל עולה מהדפים האלה: מדינה של אנסים ושל מושחתים בצמרת, המדרדרת לשפל מוסרי. ושוב אני נזכרת בשירו של אותו נביא בשער ששמו נישא בגאווה אצלנו כאן בשמורה הקטנה שלנו."מדינה זונה מדינה מוצצת". וחושבת אני עד כמה נאיבי ותמים אותו משפט ביחס למה שמתרחש כאן בצל קורתנו!

שונית 7

New member
הי שון ןתרשי לי להוסיף שהייתי צריכה

להתקשר בחיל רעדה לאיכילוב לבדוק אם אבא שלי הודבק באידס מרופא מנתח שהתגלה כנשא ולא נבדק בתחילת עבודתו!!! אכן מדינה זונה ג'קו

Nova5

New member
מצד אחד: למה אני

לעזעל צריכה להתבייש? מה אני בחרתי בו? או שיכולתי ממש להשפיע על מישהו מה"נבחרת" הזאת? אבל מצד שני - את פשוט צודקת , שון. ואת לא היחדה - באותם מילים מטבטא מישהו מהבלוג בשער התפוז. בלוג של פוEט - מכתב אישי לנשיא - אני מתבייש להיות ישראלי

shongold

New member
ערב טוב נובה - כן אני מתביישת

פעם הייתי גאה. נסענן לחו"ל לפני כמה שנים טובות ואנשים קלטוו שאנו ישראלים - חייכו אלינו חיוך גדול של תמיכה והערכה. היום וודאי לי שלא הייתי זוכה ולו לבדל של הברה. הענין הוא לא במהות של בחרתי או לא בחרתי, אלא אני בשייכותי לעם הזה למדינה הזאת - אני מהווה חלק ממנה, כאשר אני בחו"ל אני מרגישה מייצגת. וכאשר אני בארץ רב הזמן - אני מרגישה מבוזה מרוקנת מרומה חדלת אונים ומבויישת ממדינתי שלי שהולכת מדכי אל דכי - אל דרך ללא מוצא. מדינתי שלי ששוקעת בתוך ביב של שקרים רמיאות גנבות מניפולציות על חשבון האזרח הקטן - משלם המיסים. על חשבון מיעוטי היכולת והקשישים שמגיע שעתם לצאת לפנסיה. לא יכולים להרשות לעצמם כי משכורתם נשחקה עד דק. וממרום גילם מנסים לאתר משהו שיתן להם עוד מעט פרנסה. ומי משלשל את הכסף הגדול של כל אותם רבים ו'ושוליים' - אלה שבצמרת, שחוגגים על חשבוננו את העוולת ואנו סופגים וסופגים וסופגים. ומכל שנתנו כל השנים - מוציאים פירורים. אומרים היום שאנו חיים בשקיפות - אכן השקיפות נותנת אותותיה, אבל אנו רק בקצה הקרחון של הרקב העמוק, שאם ימשיכו לתחקר ולחשוף - הסירחון יזעק לשמים. כן נובה אני מתביישת ופעם הייתי גאה מאד גאה. כי יכלו לבנות פה מדינה לתפארת. היתה כאן תשתית נפלאה של אנשים טובים חלוצים מקוריים אנשי מעוף וחזון. בובה של מדינה היתה יכולה להיות כאן. ובמקום זה קבלנו את פרי הביאושים מכל המגזרים הממוסדיים.

Nova5

New member
שון, כל כך חשוב הנושא

למרות שדנו בו לא פעם, אבל חדשות של היום מחזירות אותנו שוב ושוב לאותו גועל. אבל את יודעת, אני מסרבת להתבייש! למה לי? למה לך? לא אגלוש לפרשות האחרות , אתמקד ב"נשיא", "הסמל שלנו". חוץ מפרשת האונס, שלא בא לי לדבר עליה, שמעתי שאדון גם חילק גביעים מכסף למקורבים... כנגד רוצה לספר שאני, למשל, כל שבוע תורמת שעה אחת שבועית למערכת - ז"א מעבירה שיעור תקני לחלוטין בחינם. זה נותן למדינתנו 500 ש"ח לערך כל חודש. עכשיו אספר שזה לא שנה אחת, אלא כבר שש שנים. והייתה שנה אחת שתרמתי שעתיים. ועכשיו אגיד שאינני יחידה, למעשה כל מורה שלנו עושה את זה במשך כמה שנים טובות. כך החלטנו פעם פה אחד. אני מסרבת בתוקף להתבייש בשביל "הנשיא" שכזה, שביום הגשת כתב אישום נגדו, מבקש נבצרות זמנית במקום להגיש התפטרות. הגיע הזמן שבמדינתנו יתבייש מי שבאמת אלול להתבייש - ולא אנחנו.

shongold

New member
נובה הנשיא מהווה הסמל של מדינת

ישראל - או יותר נכון מוסד הנשיאות - הוא סמל מדינת ישראל! הגענו לשיא של גועל מבחינת הרקבון, עד כמה הוא עמוק ועצום שהגיע להיררכיה המוסדית הגבוהה ביותר כאן. אם לכאן הגיע הנמק - אז וודאי שהוא מצוי ומפושט בכל המוסדות הציבוריים הממשלתיים שחלקן נחשפו. ואני בתוך עמי יושבת - אני לא יכולה להוציא את עצמי מתוך מדינתי - היא חלק ממני - היא חלק ממך - הנשיא, ראש הממשלה, השרים, המוסדות הפיננסים, מערכת אכיפת המיסים - אלה המוסדות שאלהם אנו כפופים כאזרחים במדינה, שעל פיה חוקיה אנו פועלים. לא יכולה להוציא את עצמי - ולומר לא נוגע לי אני ישרת כפיים - אני תורמת את חלקי. לא לכאן כוונו דברי אלא שאנו לא יכולים להתנתק ממדינה שיש לנו כלפיה זכויות ובעיקר חובות. מדינה שאנו עבורה שולחים את מיטב הבנים להלחם ולהגן על הגבולות על הבית וגם למות למענה. אני לא יכולה לראות את עצמי מנותקנת מחבל הטבור הזה. כל זמן שאני כאן חיה ותורמת את תרומתי למדינה. יש ואנשים יפים כאן ונפלאים, שעושים חסדים ונותנים ותורמים במתן בסתר ובגלוי למען הפרט - הזולת. למען רווחה לאלה הזקוקים לה, וזה בא ממקום נפלא וטוב - ואשרנו שנתברכנו בכאלה וחבל שלא מראים את החלק האחר והיפה שבאנו. אבל זה לא משנה את עצם העובודות שהמימסד שאנו כפופים לו במהותו וחזונו - רקוב עד לשד עצמותיו - אנו לא חיים בחלל ריק, וכן הבושה היא בושה שלהיות שייכת ואנו שייכים למדינה הריבונית הזאת שנקראת מדינה ישראל. לכן אני שפופה וקודרת. כי בתוך מדינתי אני חיה - ולא באחרת.

reviital

New member
ערב טוב עולם, מה שלום כולם?

שון, את צודקת לגמרי, זה בושה מה שקורה כאן. הנה רשימה שחורה שקיבלתי במייל: נשיא המדינה וגם ראש הממשלה וגם ראש הממשלה לשעבר וגם ראש הממשלה לשעבר לשעבר וגם המשנה לראש הממשלה וגם ראש האופוזיציה וגם שר המשפטים וגם שר האוצר וגם שר הבטחון וגם שר התיירות וגם השר לעניינים אסטרטגיים וגם שר הפנים וגם השר לאיכות הסביבה לשעבר, צחי הנגבי וגם שר החקלאות לשעבר, ישראל כץ וגם שר הבטחון לשעבר, איציק מרדכי וגם שרת החינוך לשעבר, לימור לבנת וגם יו''ר הכנסת וגם יו''ר הכנסת לשעבר וגם יו''ר הקואליציה וגם ח''כ רוחמה אברהם וגם ח''כ זהבה גלאון וגם ח''כ שלום שמחון וגם ח''כ לשעבר, עמרי שרון וגם ח''כ לשעבר, נעמי בלומנטל וגם ח''כ לשעבר, יחיאל חזן וגם ח''כ לשעבר, אלי אפללו וגם ח''כ לשעבר, מיכאל גורולובסקי וגם ח''כ לשעבר, שלמה בניזרי וגם ח''כ לשעבר, חיים כץ וגם ח''כ לשעבר, יוסף פריצקי וגם ח''כ לשעבר, עופר חוגי וגם ח''כ לשעבר, אריה דרעי וגם ח''כ לשעבר, יאיר לוי וגם ח''כ לשעבר, רפאל פנחסי וגם ח''כ לשעבר, יאיר פרץ וגם הרב הספרדי הראשי לישראל וגם הרב האשכנזי הראשי לישראל וגם המפכ''ל בדימוס, רפי פלד וגם ניצב בדימוס, יעקב בורובסקי וגם ראש עיריית תל אביב וגם ראש עיריית רמת גן וגם ראש עיריית חיפה וגם ראש עיריית באר שבע וגם ראש עיריית נהריה וגם ראש עיריית אשדוד וגם ראש עיריית לוד וגם ראש עיריית שפרעם וגם ראש עיריית אופקים וגם ראש עיריית ראש העין וגם ראש עיריית חדרה לשעבר וגם בכירים בעיריית ירושלים וגם מנכ''ל בית הנשיא וגם מנכ''ל בזק בינלאומי וגם מנכ''ל רכבת ישראל וגם מנכ''ל התעשייה האווירית וגם מנכ''ל משרד הבריאות לשעבר וגם מנכ''ל משרד התיירות לשעבר וגם מנכ''ל ההסתדרות הלאומית. ועכשיו גם ראש רשות המיסים, ג'קי מצא, ו-20 מקורבים מאוד שלו .

reviital

New member
כן, זו כנראה רק רשימה חלקית,

האדם שהעביר לי במייל - שלח אותו בתפוצה לכמה חברים כדי שיעזרו לו להוסיף את מי שנשכח... ובטוח יש כאלה...

shongold

New member
ערב טוב לך רויטל ויפה שהבאת

לנו את הרשימה השחורה. לזוועת כולנו יקירתי זו רשימה חלקית האם את יודעת למה...?! התשובה מאד פשוטה שרבים רבים רבים טרם נחשפו...אבל האדמה עכשיו רועדת...ואני מקוה שתמשיך לרעוד לאורך זמן בשקיפות מלאה וכל המורסה הקיימת תצא במלוא ערוותה!

rifkin1

New member
שון, צפית הערב בנאום של הנשיא???

כאשר הסתיים הנאום ישר חשבתי לעצמי: 'מעניין מה חשבה שון' אז מה חשבה שון???

shongold

New member
הנאום...נאום של אדם טובע...

ירה לכל הכיוונים...מניחה שזה חלק מטקטיקה של עו"ד הצמודים, אבל לא רק. האיש היה אמוציונלי בטירוף - נלחם על חייו - כבודו - משפחתו. והוא שותת דם עם עיניים מעושנות מבריקות מלכסן עיניו לכיוון אשתו וילדיו - יאוש של לפני הטביעה. מפסגת הסקאלה של העומד בראש - לתהום פעורה כלוע הר געש בתוכה והוא נשאב אליה בעוצמה. יילחם על מה שחושב שראוי לו להלחם. בינתיים כל התותחים הכבדים מכוונים אליו - אם ימשיך להיות במצב הנבצרות - זה לא סוף פסוק. והוא ימשיך להתחפר והתהום תעמיק ותתרחב....

shongold

New member
איזו מדינה

אנשים בוכים, מחירים עולים. לשלם מיסים וגם קופת חולים. אין כבר עבודה, הקופה ריקה, אין ממה לחיות, סגרו את הלשכה. בכנסת הם יושבים, עלינו הם עובדים, לקחו החסכונות, הלכו הפיצויים. לנו כבר נמאס, דפקו לנו עוד קנס. גם על החלב הוסיפו את המס. יש לנו שרים, רק כסא רוצים. לא עושים דבר ורק מבטיחים איפה השוויון, איפה החזון איפה המוסר, איזה ביזיון. מה אשיר לכם ומה אספר, יש דברים רבים עליהם נוותר. למרות הבלגן והחסרונות את מדינתנו לדורי דורות.

shongold

New member
שיר מכירה - חלקי...

תראה איך הם מוכרים הכל, מוכרים בלי הכרה. מוכרים את העולם הזה, והעולם הבא. מוכרים חינוך חינם, תרופות ללא מרשם, מוכרים מצפון רועש, מוכרים עשן בלי אש. מוכרים גם אותי ואותך, את השמים שלי ושלך. את הסיפור שלי, את הסיפור שלך. את הסיכוי שלי, את הייאוש שלך.

shongold

New member
מדינה זונה חלקי בלבד

וכמעט שכולם אוהבים את הים והסרט שלי אחר - אוי והשמש מעל מסתירה ת'חלל והבית שלי בוער - אוי וקולע גרעינים בתנור של אשתי ותמיד זה הכל נשרף - אוי מסרק ת'שיער לא הולך לספר ועדיין אני נגנב - אוי מדינה זונה ומדינה מוצצת מדינה זונה ומדינה מוצצת גם אני זונה וגם אני מוצצת מדינה זונה ומדינה מוצצת מסתובב, מסתכל על דברים שהיו, נאמרו כבר והכל לא היה, כן היה, נעלם ונגמר כבר

Nova5

New member
לא יכולתי להתאפק ולצרף

עוד לינק של תפוז - FLIX נשיא נגד התקשורת - ישראל נדפקת הזהרה - רק לבוגרות הפורום!! שיר, ברור לך, שאת גם לא פותחת את הקישור!

shongold

New member
יאנה זה ענקקקקקקקקקקקקקקקקקק

הרגת אותי לגמרייייייייייייייייי חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח אני צוחקת כאן בקולי קולות ..והחזק לא מבין ...איזה דיבוק נכנס ביייייייייי חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח אפשר לומר שהנושא כבד.........משקל קשיחחחחחחחחחחחחחחחחח וגדולללללללללללללללללללללללללללל ומילת המפתח מציצההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה עשתה לי את זה .....בגדולללללללללללללללללללללללללללללללל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! איזה כףףףףףףףףףףףףףףף שאפשר גם לצחוקקקקקקקקקקקקקקקק - זה הכף שב....סטירה...........?! חחחחחחחחחחחח

shongold

New member
נובה צפי מחר לבאות - ארץ נהדרת מכה

שנית. ולדעתי צריך להיות כאן קטע ענק באותו ענין!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! נובה........סליחה...אני בדרך כלל שקולה...אוףף סורי...

למעלה